arkadaşlar dvi dan hdmi dönüştürücü ile pc yi tv ye bağladım görünütü 1920x1080 gelmesine karşın tv de kaymalar var en başlat menüsü ve aynı ölçüde üst taraftan görüntü yok çok uğraşmama rağmen yapamadım nvidia nın kontrol panelindeki scale bölümüde aktif gözükmüyor ne yapabilirim önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkürler
LCD'nizin menüsünde 1:1 Mapping türünde bir ayar varsa, onu aktif hale getirmeyi bir deneyin.
menüde öyle bir seçenek yok başka bir yolu var mıdır ?
Dostum, Tv'nin markasını verki, kullanıcıları daha rahat cevap versin. Mesela Sony ise Tv menüsünde "Tam piksel" diye geçen ayar vardır. Onu seçmelisin. Toshiba'da "exact scan", Samsung'da "Sadece tara" veya "Just scan" gibi..
Eğer bu ayarı seçmene rağmen olmuyorsa muhtemelen ekran kartı ayarlarındandır. Ama ekran kartları hakkında yeterli bilgim olmadığı için bu durumda yardımcı olamıyacağım.
yardım için teşekkürler. tv nin modeli PIXELLENCE Full HD 37785 37" tv nin menüsünden pixellence demo seçilince ekran tam oturuyo fakat tv ekranında demo yazısı hiç gitmiyor böyle oluncada ekranın yarısı pixellence yarısı normal görüntü gibi çıkıyor ekran kartının çözünürlük ayarı ise 1920x1080