Şimdi Ara

HDMİ laptop tv bağlantısı 1080i problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopu tv'ye bağlayarak geforce now kullanıyorum fakat yeni arçelik android tv aldım 8. nesil. Superonline tv+ ımı aynı hdmi çıkışından taktığımda 1080p çözünürlük alırken kabloyu çıkarıp laptopa taktığımda 1080i çözünürlüğe dönüşüyor. Aradaki fark nedir eğer çözünürlüğü daha iyiyse 1080p çözünürlük almak mümkün müdür laptoptan ?

HDMİ laptop tv bağlantısı 1080i problemi

• Hatırladığım kadarıyla yazıyorum 1080i eski televizyonlarda kullanılan bir görüntü biçimiydi yüksek hıza yetişemediği için çift katman görüntü sunulurdu dikey ve yatay olarak. dikeyde eksik yatayda tam görüntü verilir dikeyi bildiğiniz insan beyni kendi tamamlayarak görürdü kısaca en anlaşılır şekilde örnek vermek gerekirse 1080p daha iyi i versiyona göre birde 1080i=720p olarak düşünebilirsiniz. 1080p ye geçirme olayını tam olarak bilmiyorum.

• 1080interlacing sistemini oyun konsolları, televizyon yayınları, medya oynatıcıları vb. aygıtlar kullanır. Çünkü, ekrana aktarılan 30 kare/saniye yeterli değildir. Interlacing yapılarak 30 kare 60 kareymiş gibi gösterilir.

Bilgisayarınızın çıkış çözünürlüğü ayarladığınız yerden 1080p seçerek çıkışı değiştirebilirsiniz.

• GunoX7 kullanıcısına yanıt

Peki monitör yaparken tv yi bir laptop ekranını yansıtıp 1080p mi 1080i mi terchil edilmeli çok teşekkür ederim cevaplarınız için

• Bu sorunuzun cevabı kullanacağınız düzene bağlıdır.

Bilgisayarınız sorunsuz 60fps verebiliyorsa, 1080p seçebilirsiniz.

Bilgisayarınız 60fps veremiyor ama vsync ile 30fps veriyorsa, 1080i seçebilirsiniz.

Bu iki durum içinde kullanacağınız monitörün ve grafik arabirim aygıtının 1080p/1080i desteklemesi gerekmektedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.