League of Legends - GPU Error
Beyler lol oynarken pcde oyun bazen bu hatayı verip çöküyor sebebini çözemedim. Pc Gigabyte g7 mf işletim sistemi windows 11 internetten keyle yükledim yardımcı olursanız çok kral olur. Arada bir nadiren yapıyor.
https://www.saglamlisans.com/urun/windows-11-pro-oem-lisans-key-satin-al/
League of Legends - GPU Error
Arkadaşlar itopyadan yeni aldığım gigabyte g7 mf model laptopa alır almaz bir biosa giriş ayar yapmadan windows 11 yükledim, driverları-güncellemeleri hallettim, sağlamlisanstan oem key aldım ama lol oynarken böyle bir sorun yaşıyorum oyundan atıyor. DDU ile nvidia ve intel sürücülerini interneti kesip sildim sonra windows update + nvidia experience ile geri yükledim. Hala sorun devam ediyor ne yapmak lazım neyi kaçırıyoorum. Yapmadığım tek şey aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcı cihazları kaldır diyip driverları silmemek kaldı. Öneriniz nedir ? Program ekle kaldırdan inteli sıfırla ve onar da yaptım.
GPU Error
Arkadaşlar itopyadan yeni aldığım gigabyte g7 mf model laptopa alır almaz bir biosa giriş ayar yapmadan windows 11 yükledim, driverları-güncellemeleri hallettim, sağlamlisanstan oem key aldım ama lol oynarken böyle bir sorun yaşıyorum oyundan atıyor. DDU ile nvidia ve intel sürücülerini interneti kesip sildim sonra windows update + nvidia experience ile geri yükledim. Hala sorun devam ediyor ne yapmak lazım neyi kaçırıyoorum. Yapmadığım tek şey aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcı cihazları kaldır diyip driverları silmemek kaldı. Öneriniz nedir ? Program ekle kaldırdan inteli sıfırla ve onar da yaptım.
GPU Error
Arkadaşlar itopyadan yeni aldığım gigabyte g7 mf model laptopa alır almaz bir biosa giriş ayar yapmadan windows 11 yükledim, driverları-güncellemeleri hallettim, sağlamlisanstan oem key aldım ama lol oynarken böyle bir sorun yaşıyorum oyundan atıyor. DDU ile nvidia ve intel sürücülerini interneti kesip sildim sonra windows update + nvidia experience ile geri yükledim. Hala sorun devam ediyor ne yapmak lazım neyi kaçırıyoorum. Yapmadığım tek şey aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcı cihazları kaldır diyip driverları silmemek kaldı. Öneriniz nedir ? Program ekle kaldırdan intele sıfırla
Bu ekran kartını kullanıyorum 2k fortnite, minecraft legends-dungeons gibi oyunlarda ultrada 87 derecelere çıkıyor gpu sıcaklığı. Kartın güç bağlantıları doğru mu ? Aşağıdaki gibi ana 8 pin solda diğer ek 8 pin sağda olucak şekilde yaptım ama sıcaklık çok gibi geldi. işlemci maks 70-75 derecelerde ama gpu 87 oluyor olmazsa itopya ile iletişime geçicem ama ne dicem napıcam bilmiyorum.
PC sıcaklık değerlerim normalmi
Pc soğutma değerlerim normal mi aynı anda hem furmark 2k ayarlarda ve prime torture testde çalıştırdım aynı anda 5 dk boyunca ve bu değerlere ulaştım. cpu soğutucum cooler master hyper 212 evo v2 ve ekran kartım gigabyte eagle 3060ti oc gddr6x versiyon.
r5 5600 gigabyte 3060ti gddr6x
işlemci soğutucu olarak cooler master hyper 212 evo v2 taktım csgoda 2k yüksek ayarlarda sıcaklık değerlerim bu normal mi ? soğutucu takarken bi kaç kere macuna temas ettirip kaldırmam gerekti ona göre söküp yeniden macunlamak gerekecek.
GAMEBOOSTER GB-Z007B vok birthday ile aldığım sistem stock soğutucu yetmiyor oyunlarda lolde 70-75 derece fortnite da 90 derecelerin üstünde seyrediyo cpu sıcaklıkları. sistem tanıtımında 18cm kule tipi kasaya sığar deniyor sizce bu arkadaş sığar mı ? Stok soğutucu olan AMD wraith stealth hali hazırda genişliği rame değecek ebatlarda 11.2 cm cooler mastersa 8 cm genişlik ve 16 cm yüksekliği var ama bu m-atx kartın yükseltilmesi ve soğutucunun kendi yüksekliğiyle mümkün olur mu ?
24.03(cuma) tarihinde İtopya'dan sipariş ettiğim Vok-Birthday sistem 31.03(cuma)de elime ulaştı. Siparişte sistemde değişiklik yapmadığım için pişman olduğum bir anakart seçeneği(sonradan talep etsem de fark karşılığı değiştirmeyi kabul etmiyor itopya) ve sonradan kendim aldığım bir daha takmadığım ssd(kioxia exceria 960gb) ile en sonda bir işlemci soğutucusuyla eklemelerimi yapmak istiyorum. Tecrübelerimi aşağıda idle sıcaklık, test-benchmark sıcaklıkları ve oyun sırasında olmak üzere resimleyeceğim. Sistem elime geçer geçmez ilk olarak bios'un güncelliğini kontrol ettim sonrasında windows updateleri, nvidia experience'ı ve gigabyte APP centerın diğer sürücülerini yükledim o sırada uygulama açarken nvidia experience yüklü olmadığından aşağıdaki hatayı aldım sonrasında gpu driver güncellenince hata gitti. Şuan yaşadığım en büyük sorun oyun 1080p ayarlarda ultra çözünürlükte fortnite çalıştırırken çok ısınıyor(90 derecenin biraz üstüne dahi çıkıyor) aşağıda resimledim. Bir an önce yaz gelmeden cpu soğutucu ayarlamam gerekli diye düşünüyorum araştırdığım ve bulduğum seçenekleri resimledim. Bu başlığı ilk olarak öneri soğutucu önerilerinizi merak ettiğimden kasaya sığacak uygun bir soğutucu bulmaya çalıştığımdan(Am4 ve maks. 18cm kule tipi soğutucu) ve acemiliğimden dolayı açıyorum.
--Sistem bileşenleri bu şekilde. kullandığım uygulamalar
--Geldiğindeki ilk bios sürümü-nvidia experience öncesi aldığım hata-appcenter-kullanmayı planladığım eski çok eski akım koruyucu.
--idle haldeki sıcaklık değerleri
---msi afterburner ve amd ryzen master ve benchmark sonrası HW monitör değerleri ve fornite sırasındaki değerler(1080p-ultra-sınırsız fps).
---Lol oynarken ki değerler.
----En sonda bulduğum ama daha takmayı bilmediğim cpu soğutucu modelleri.
2k monitörü besleyebilir mi hazır sistemler
Arkadaşlar yeni bir sistem siparişi verdim ve birde monitör almak istedim. 1 ms 2k 165hz 27inç monitörde uygun fiyatlı bir bu vardı benim korkum freesycn olması sıkıntı çıkartır mı sizce ve 2k çalıştırır mı bu pc ?
satın aldığım sistem bu defaultta aldım
aldığım monitör
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 78
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 11.417 (Bu ay: 233)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware