Şimdi Ara

HDMİ Ethernet olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen bir hdmi kablo aldım 1.4 kablonun kutusunda ethernet felan yazıyor bu olay nedir anlamadım televizyonum internete bağlanabiliyor bu kabloyla bağlayabilir miyim yani? modemden uzağım wi-fi kendiliğinden yok tv'de kabloyla bağlanmak istiyo veya aparat istiyo ama hdmi kabloyla bağlayabiliyorsam aparata gerek yok, denedim ama olmadı bağlanmadı internete bunun için bilgisayarında hdmi'dan interneti dağıtmayı destekliyor olması mı lazım nasıl bir ayar yapmam lazım, bu arada bilgisayarım Mac book pro çıkışım hdmi değil hdmi'ya bir kabloyla çeviriyorum hem görüntü hem ses usb ve macbook'un görüntü çıkışından bağlanıyor

Pc'yi hdmi'a bağladığım kablo
     HDMİ Ethernet olayı

Hdmi kablom
     HDMİ Ethernet olayı

Hama 083056

• quote:

Orijinalden alıntı: tahago

Arkadaşlar geçen bir hdmi kablo aldım 1.4 kablonun kutusunda ethernet felan yazıyor bu olay nedir anlamadım televizyonum internete bağlanabiliyor bu kabloyla bağlayabilir miyim yani? modemden uzağım wi-fi kendiliğinden yok tv'de kabloyla bağlanmak istiyo veya aparat istiyo ama hdmi kabloyla bağlayabiliyorsam aparata gerek yok, denedim ama olmadı bağlanmadı internete bunun için bilgisayarında hdmi'dan interneti dağıtmayı destekliyor olması mı lazım nasıl bir ayar yapmam lazım, bu arada bilgisayarım Mac book pro çıkışım hdmi değil hdmi'ya bir kabloyla çeviriyorum hem görüntü hem ses usb ve macbook'un görüntü çıkışından bağlanıyor

vallahi hocam sorunuzdan hiçbirşey anlaşılmıyor. kablo neir? modeli markası nedir? "hdmi ethernet falan yazıyor" yazında anlaşılan birşey yok, tam olarak ne yazıyor, kutusunun resmi varmıdır

ayrıca bu kabloyla ne yapmayı amaçlıyorsunuz tane tane, ve paragraf kullanarak noktalama işaretleri kullanarak sorunuzu sorarsanız cevap alabilirsiniz.

• resimleri göremiyorsunuz galiba kablomun kutusunun resmini koydum altınada marka ve modelini yazdım.

Türkçem iyi değil dilbilgisi ilede şuana kadar hiç alakam olmamıştır anlaşılabileceği gibi bir fen öğrencisiyim kafam o taraflara basıyo ama derdim anlaşılabiliyo bi kaç virgül ve soru işareti var
  • http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hec.aspx

Direk TV desteklermi bilemem ona bakman lazim
  • quote:

Arkadaşlar geçen bir hdmi kablo aldım 1.4 kablonun kutusunda ethernet felan yazıyor bu olay nedir anlamadım televizyonum internete bağlanabiliyor bu kabloyla bağlayabilir miyim yani? modemden uzağım wi-fi kendiliğinden yok tv'de kabloyla bağlanmak istiyo veya aparat istiyo ama hdmi kabloyla bağlayabiliyorsam aparata gerek yok, denedim ama olmadı bağlanmadı internete bunun için bilgisayarında hdmi'dan interneti dağıtmayı destekliyor olması mı lazım nasıl bir ayar yapmam lazım, bu arada bilgisayarım Mac book pro çıkışım hdmi değil hdmi'ya bir kabloyla çeviriyorum hem görüntü hem ses usb ve macbook'un görüntü çıkışından bağlanıyor

Pc'yi hdmi'a bağladığım kablo
     HDMİ Ethernet olayı

Hdmi kablom
     HDMİ Ethernet olayı

Hama 083056

HDMI 1.4 yeni nesil bağlantı standardıdır (bir önceki HDMI 1.3 tü). 1.4 bir çok yeniliğin yanısıra 100Mbit/sn çift yönlü veri kanalı desteğine de sahip (HDMI Ethernet Channel veya HEC). 1.4 den önce tv dahil tüm "internet-ready" cihazlarınızı çıkış yaptığınız routera ayrı ayrı ethernet kablosu ile veya kablosuz bağlantı ile bağlamak durumundaydık. 1.4 ile buna gerek kalmadı. Sizin örneğinizden yola çıkacak olursak televizyonunuzun hem internet bağlantısı olduğunu hem de HDMI 1.4 desteklediğini ele alalım. Bu durumda sadece televizyonun internete bağlı olması yeterli olacaktır. geri kalan tüm cihazları (ses sistemi, receiver vs.) "o cihazların da HDMI 1.4 desteklemesi kaydıyla" televizyonunuza bağlamanız tamamının internete çıkmasını ve birbirleri arasında da çift yönlü olarak 100Mbit/sn hızında veri aktarımı gerçekleştirebilmelerini sağlayacaktır. Burada bilinmesi gereken nokta şudur; HDMI 1.4 tam olarak geriye uyumludur ancak 1.3 cihazlar herhangi bir firmware güncellemesi ile 1.4 ün nimetlerinden yararlanamazlar çünkü 1.4 HDMI yonga setleri tamamen farklı ve yeni mimariye sahiptirler.

• cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum meseleyi çözdüm ama ben zaten bütün aletlerimi wireless ile bağlıyorum bu yüzden işime yaramaz mış ama ilginç olan nokta şu Kuray'ın verdiği resimde tv'den aktarılcak cihazlar gösterilmiş hepsini ayrı ayrı hdmi ile tvyemi bağlayacağız
  • quote:

cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum meseleyi çözdüm ama ben zaten bütün aletlerimi wireless ile bağlıyorum bu yüzden işime yaramaz mış ama ilginç olan nokta şu Kuray'ın verdiği resimde tv'den aktarılcak cihazlar gösterilmiş hepsini ayrı ayrı hdmi ile tvyemi bağlayacağız

Meseleyi tv ile sınırlandırmayalım. burada önemli olan nokta kullandığınız cihazlardan "herhangi birisinin" hdmi 1.4 olması ve internet çıkışı sağlıyor olması. Hangi cihaz internete bağlı ve 1.4 destekliyor ise onu router kabul edip diğer cihazları ona bağlamak gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum meseleyi çözdüm ama ben zaten bütün aletlerimi wireless ile bağlıyorum bu yüzden işime yaramaz mış ama ilginç olan nokta şu Kuray'ın verdiği resimde tv'den aktarılcak cihazlar gösterilmiş hepsini ayrı ayrı hdmi ile tvyemi bağlayacağız

Basitce ornek vereyim, Sen PlayStation'ini, XBox'ini, Bluray oynaticini ve Televizyonunu ayni kabloda baglayabilirmisin ? Hayir. Onlarin herbirini farkli HDMI kablo ile baglarsin.

HDMI Etherner olayini cok kullanan gormedim zaten, gunumuz kablosuz teknolojisi onunu kesiyor, neredeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: applegeek

quote:

Meseleyi tv ile sınırlandırmayalım. burada önemli olan nokta kullandığınız cihazlardan "herhangi birisinin" hdmi 1.4 olması ve internet çıkışı sağlıyor olması. Hangi cihaz internete bağlı ve 1.4 destekliyor ise onu router kabul edip diğer cihazları ona bağlamak gerekiyor.

öyle olmuyomuş işte mesele tv ile sınırlı

• quote:

quote:

quote:

Ehehehe tabi HDMI 1.4' ün HEC özelliği sadece TV'ler üzerinde çalışsın, diğer cihazlarda koymayalım alemi gıcık edelim diye düşünmüş bir avuç kafası güzel mühendis değil mi? Yapmayın arkadaşlar. 1.3 neyse 1.4 te o. Yeni versiyon, yeni özellikler ama mutlaka "universal kullanım"...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ehehehe tabi HDMI 1.4' ün HEC özelliği sadece TV'ler üzerinde çalışsın, diğer cihazlarda koymayalım alemi gıcık edelim diye düşünmüş bir avuç kafası güzel mühendis değil mi? Yapmayın arkadaşlar. 1.3 neyse 1.4 te o. Yeni versiyon, yeni özellikler ama mutlaka "universal kullanım"...

ben kablonun amacından bahsetmiyorum sadece ethernet özelliğinden bahsediyorum etherneti herhangi bir aletten alıp başka bir alete aktarma özelliğine sahip değil sadece televizyondan alıp diğer aletlere aktarma özelliğine sahip bunun içinde tabi aletlerin desteklemesi lazım benim anladığım bu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben kablonun amacından bahsetmiyorum sadece ethernet özelliğinden bahsediyorum etherneti herhangi bir aletten alıp başka bir alete aktarma özelliğine sahip değil sadece televizyondan alıp diğer aletlere aktarma özelliğine sahip bunun içinde tabi aletlerin desteklemesi lazım benim anladığım bu

Burada "kablonun amacından" bahseden kim? Başından beri "HDMI 1.4" ü anlatıyorum (dilim dilim değil bütün olarak) :D Bu arada tamamen yanlış anlamışsın.
    Bak etherneti herhangi bir aletten alıp başka bir alete aktarmak gibi bir derdi yok kimsenin. HEC özelliğinin esas amacı "cihazlar arasında native aktarım imkanı sağlayacak bir veri kanalı oluşturmak" hepsi bu. Ha içlerinden birini internete bağlarsan diğerleri de internete "doğal olarak" çıkmış olur. Yurt dışı siteleri kovalarsan eğer "TV" dışında HDMI 1.4 desteği veren ve "kendine bağlı diğer 1.4 cihazları kendi üzerinden internete çıkartabilen" bir takım ürünlerin mevcut olduğunu göreceksin (live media playerlar vs.). Tekrar ediyorum HEC özelliğinde esas amaç cihazların birbirleri arasında kendi anadillerinde konuşabilmeleri ve yüksek süratte veri alışverişinde bulunabilmeleridir. Wireless a gelince, Bu cihazların desteklediği wrls 54Mbitlik kapasitesi ve 20Mhz lik bant genişliği ile HEC'in yanından bile geçemez ve bu bağlamda HEC teknolojisinin önünü kesemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.