Şimdi Ara

HEDEF 1 MİLYON ÜYE **Ana Konu*** ***FENERBAHÇE*** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
10.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilsek ki bu paralar kulübe gidecek . Kulüp kalkınacak dünya kulübü olacak.. Tesisleşme alt yapı gelişecek!!! Bir şekilde para verilir ama bu paralar her zaman olduğu gibi Çarçur edilecek.. Menajerlere saçılacak.. Yöneticiler har vurup harman savuracak .. Sonuç ben yemedim sen ye.. Bence biraz Düşünen bir insan boyle bir şeye 5 Kuruş vermez vermemeli.. Bu anlattıklarım GSiçinde BJK içinde geçerli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombine 1950 TL + PLATINUM KART 350 TL + 130 TL FORMA = rezil futbol
    ElimiZden geldiğince destek oluyoruz ,
    Ama klüpte söz sahibi olmak için üye olmamız mı gerekiyor ?
    Burda kendi takımım için demiyorum hamgi takım olursa olsun Önce sen taraftarı memnun etmelisin biz renklere gönül veriyoruz sesimizi sadece birbirimiz duyuyoruz.Cidden artık ticarethane oldu klüplerimiz başkada bişey değil.
    NOT: Arkadaşlar amacım polemik yaratmak değil içimdeki birikintiler artık neresinden bakarsan bak PARA oynuyor bizimle ...

• 1.Acı gerçekler
    Kabul edelim ki 3 Temmuz süreci futbolu bitirdi. Doğru ya da yanlış, haklı ya da haksız bu süreç Türk futbolunu bitirdi. Herkes kendi renginin, kendi menfaatinin yanında yer aldı, yıllar geçti, halen “Kim haklı, kim haksız” konuşuyor. Başkanlar, camialar düzeyinde birbirimizi yiyoruz. Seyirci, “Kandırılmış” duygusuna kapıldı, güveni, inancı iflas etti. Futboldan soğudu, Passolig, o, bu derken tribünleri terk etti.

2. Rahata alıştılar

Yabancı futbolcu kısıtlamasının milli takımı ve Türk futbolunu kurtaracağını sanmıştık. Kısa sürede fena halde yanıldığımızı anladık. Bu kısıtlama, maalesef Türk futbolcusunu en hafif ifadesi ile “rahata” itti. Az çalıştı, parayı çok istedi. İkisini de kabul ettik, az çalışmasını da, çok para istemesini de... Ne oldu? İkinci yarılarda rakip kalelere gidemedik... Son Letonya maçının 81. dakikasında tek bir hızlı hücum geliştirdik, Arda pas verecek takım arkadaşını bulamadı. Niye; hiçbiri gelemedi, nefesleri yetmedi.

3. Taviz üstüne taviz

Futbolcuya dayalı düzen son yıllarda çok gelişti. Özellikle bizim yerli hocalar, zor iş buldukları için, o işi mümkün olduğunca kaybetmemek adına, futbolculara taviz vere vere adeta kucaklarına oturdu. Hiçbir hoca, Avrupalı ile aşık atacak, 90 dakikayı tık nefes olmadan tamamlayacak çağdaş antrenman bilimini futbolcusuna uygulatamadı. Çoğu zaten o bilgiye sahip değildi... İşte kalabilmek için Başkan’a taviz verdi, yönetime verdi, medyaya, seyirciye verdi... İşin acı tarafı bu tavizler önce kulüpleri, sonra milli takımı, yani Türk futbolunu batırdı.

4. ANTRENMAN ŞİKAYETİ

Sıkı antrenman yaptıran, takımı iyi çalıştıran hocalar, futbolcular tarafından yönetimlere sıkça şikayet edildi. Oyuncular gidemeyeceğine göre, hocalara kapı gösterildi. Ben iddia ediyorum, Ersun Yanal bu ülkede kolay iş bulur ama zor dayanır. Ben Yanal’ın özel hayatından gittiğine inanmıyorum. Kime ne Ersun Hoca’nın özel hayatından... Ama suçu belli: Avrupa ile aşık atabilecek antrenman yöntemlerini uygulamak...

5. ŞIMARIK FUTBOLCULAR

Futbolcular çok şımartıldı. Hangi futbolcu, sahada ya da özel hayatında yaptığı bir yanlışın bedelini ödedi? Hep idare edildi, hep sırtı sıvazlandı, varsa dosyası kapatıldı. Meclisin milletvekilleri gibi bir dokunulmazlık zırhına büründüler. Daha da ileri gideyim, kulüplerini yönetmeye niyetlenen futbolcular bile oldu...

6. PARALAR ÖDENMEDİ

Kulüpler futbolcuların parasını asla zamanında ödemedi. Hocalar, yönetimle futbolcular arasında kaldı. Öyle ki, sıkı bir antrenman yaptırmak isteseler “Önce paralar” karşılığını aldılar. Bunun aksini kimse iddia edemez. Ne hocalıkları kaldı, ne otoriteleri... Başkanlar ile futbolcular arasında “pastırma” gibi ezildiler.

7. OZAN DIŞINDA KİM ÇIKTI?

Yabancı sayısını kısıtladık da ne oldu? Kulüpler yeni oyuncular mı buldu? Altyapıdan oyuncu mu çıkardı? Türk futbolu yeni bir yetenekle mi buluştu? Bursasporlu Ozan dışında, Türk futbolu hangi genci, hangi yeteneği kamuoyuna takdim edebildi? Bu alt yapılar konusunda Futbol Federasyonu’nun nasıl bir denetimi var, daha doğrusu var mı?

8. ‘DAYISI OLSUN YETER’

Altyapı demişken, bakın oralara; kimler sorumlu, kimler antrenörlük yapıyor. İş bulamayan, takımın eski oyuncuları, milletvekilinin akrabası, hatırlı kişinin amcasının oğlu, dayının çocuğu... Eee, hatırla gönülle bu kadar... Futbolu bilmesine gerek yok, yeter ki “Dayısı” olsun... Hollanda, Almanya altyapılarda bilimsel yönü en yüksek hocalarını görevlendiriyor, mantar gibi oyuncu yetiştiriyor, bizde hala oğlu, amca çocuğu... Eee böyle başa, böyle tıraş...

9. KİMLER ANTRENÖR?

Merak ediyorum, Ümit Milli Takımı’nı kim çalıştırıyor? U 19’un , U 17’nin, diğer milli takımların hocaları kimler? Bu milli takımlarda hangi başarılara imza attılar? Kimleri yetiştirip, kimleri çıkarttılar? Çok uzun yıllar önce Ümit Milli Takımı’nın en az 6-7 oyuncusu A Milli Takım’da oynardı, şimdi niye böyle olmuyor? Niye Ümit takımından A takımına futbolcu gelmiyor?

10. ŞAMAR OĞLANI OLMASINLAR

Kulüpler federasyonu değil , federasyon kulüpleri yönetmeli... Federasyon otoritesini daha fazla hissettirmeli, kamu ve camia baskısından çekinmemeli. Daha cesur, daha yürekli, daha radikal kararlar almalı, Futbol Federasyonu’nu “Şamar oğlanına” çevirmek isteyenlere asla izin vermemeli...

11. ÇİM UZMANLARI GELMELİ

Avrupa’nın en kötü zeminlerinde oynuyoruz. Niye? Araştırın bakalım, statların zeminlerinden kimler sorumlu? İddia ediyorum, 3-5 stat zemini dışında çoğu il müdürlüklerinin sıradan görevlileri... Asgari ücretle çalışan sıradan görevlileri... Oysa bu iş, uzmanlık işi... Federasyon, İngiltere’den sürekli Türkiye’de kalacak , zeminleri kontrol edecek, düzeltecek, yerli elemanları yetiştirecek, beş kişilik bir “Uzman çim ekibi” kurmalı. Real Madrid aptal mı, gidip İngiltere’den çim uzmanı transfer ediyor. Zemini bozuk stat varsa, orada maç oynanmamalı... Futbol Federasyonu bu iradeyi mutlaka göstermeli. Kimden korkuyor, neden çekiniyor?

12. NE KADAR KÖFTE, O KADAR EKMEK!

Türkiye azla yetinmemeli... Özellikle medya ve futbol seyircisi azla yetinmemeli... Gazeteler, Galatasaray’ın ölüp ölüp dirildiği Sivas maçı için “Cim-Bom’un Sivas destanı” diye manşet atmamalı... Kimi yendin kardeşim? Sonuçta ligin normal ekiplerinden birini yendin... Fenerbahçe bir eksikle Konya’yı yeniyor, İsmail Hoca için tefrikalar diziyoruz. İzin verin de, bir eksik bile olsa Fenerbahçe, Konyaspor’u yensin. Ama görüyoruz ki, bu futbol Avrupa’da kısa kalıyor, nefessiz kalıyor, çaresiz kalıyor. Unutmayalım, bu milli takım, bu ligden çıkıyor. Hani ne kadar ekmek, o kadar köfte...

13. İKİ AYDIR NEREDESİNİZ?

Türk futbolu mutlaka bir barış zemini yakalamalı... Sorunları gizlemek yerine anında çözmeye çalışmalı... Örneğin Gökhan Töre’nin silah olayının üstünden iki ay geçmiş, federasyon olarak, teknik ekip olarak bu sürede işi tatlıya bağlamamışsınız, o zaman medya yazar. Kızmaca, darılmaca yok, medya yazar... Önceleri haklı olarak yalan habere kızılırdı, şimdi doğru habere de kızılıyor... İki aydır neredesiniz, işi tatlıya bağlasaydınız.

14. BİR HAKAN DAHA YETİŞTİREMEDİK

Türk futbolunda hızlı oynamıyoruz, sürekliliğimiz yok, dikine oyunu beceremiyoruz, yan ve yüksek toplardan gol yiyoruz ama gol atamıyoruz. Nefesimiz yetmiyor, tükeniyoruz. Letonya maçında baktım, sadece Caner en az 20 top kesti. Kim vurdu? Hepsine rakip savunma... Her maçta olduğu gibi rakip savunma.Tam 15 yıl Hakan Şükür kolaycılığına alıştık, ikincisini, üçüncüsünü bulmayı, yetiştirmeyi hiç düşünmedik.

15. SABRIN SONU SELAMET OLSA!

Her kötü gidişten sonra “Sabır” kelimesini dinlemekten bıktık... 50 senedir “Sabır” dinliyoruz. Sabrın sonu selamet olsa diyeceğim yok da , hep felaket oluyor. İsyanım da buna... Beğenmediğimiz,averaj takımı olarak gördüğümüz Finlandiya’lar, İzlanda’lar bu kadar kısa sürede “Şamar oğlanı” konumundan “Esas oğlan” konumuna geçiyorsa , bunu biz niye yapamıyoruz?

16. EL ELDEN ÜSTÜNDÜR

Devir laf devri değil , icraat devri... Futbol Federasyonu niye “Akademik” toplantılar yapmaz, başka görüşleri değerli bulmaz? Bu ülke hep “Penaltı, ofsayt” mı tartışacak... Biraz da akademik tartışma yapsın. Beyin fırtınası yapsın. Uzman ekipler kursun ve önemli bulduğu görüşleri uygulamaya koysun. El elden üstündür, bunu unutmayalım.

17. LAFI BIRAKIP, İŞE BAKALIM

“Aslansın parçalarsın”, “Kartalsın, Kanaryasın kaparsın”, “Ay-yıldızsın çakarsın”... Bu palavraları, bu kendi kendimize böbürlenmeleri bırakalım artık... Biz futbolu ile, futbol anlayışı ile, aldığı sonuçları ile, kulüpleriyle, milli takımıyla “Dibe vurmuş” bir ülkeyiz... Bu palavraları atmaya hakkımız yok. Lafı bırakalım, işe bakalım. Ama o kadar rahata, o kadar laçkalığa, o kadar vurdumduymazlığa alışmışız, o kadar cehalete bulaşmışız ki, yıkıldığımız yerden nasıl kalkacağız merak ediyorum.

• Şu forumda ne kadar boş taraftar kitlesi var ya eskiden daha iyisi buralar.

• Ben Aziz Yıldırım'a güvenimi kaybettim.

Kulübe üye olmak için o rakamları gözden çıkartsam dahi, Aziz Yıldırım gitmeden hiçbir şekilde katkı sağlamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeaglePower

10000 liraya uyelik mi? Hadi ordan bir kulup bir taraftari bu kadar da soymaz arkadaş

iyi bir spor salonu bile 3000 tl istiyor yıllık ... Sen ömür boyu üye olacagın klübüne 10 bin vereceksin... Bütün olanaklarından havuzların spor salonundan yararlanacaksın... Restoranlarına yemeklerine gideceksin.. (istanbuldaysan..) Herşeyi geçtim imza yetkin olucak bütün kongrelere katılacaksın... Bence çok yüksek bir rakam değil böyle birşey için...
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    30 milyon Fenerbahçe taraftarı iyiymiş o zaman tavsiyem parti kurup seçimlere girin iktidar olursunuz.

30 milyon Fenerbahçeli ne arasın.

Türkiye'de 30.000.000 taraftar yoktur.
  • Bu sacmaliga cidden inanan varsa bilemiyorum. 35 liradan 600 bin tane taraftar kart anca sattik. Forma satis rakamlarimizda ortada. Laf olsun diye koyulmus bir sayi, yaklasacagimizi sanmiyorum.

Normal kongre üyeligide zaten bu civarlardaydi, aidatini ödeyen ve üye olan sayisi belli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rakamların yüksek olduğuna katılıyorum.1 milyon hedefiyle rakamlar çelişiyor.
    başta bir arkadaşın dediği gibi 50-100 tllik üyelikler varsa rakam tutturulabilir aksi halde 100bini geçebileceğini sanmıyorum.
    para toplayabilirse aziz yıldırımın hayali olan bankanın kurulabileceği gerçeği varken çoğu kişi korkudan bile katılmayabilir (çünkü dönemin başbakanı ''nasıl kuruyormuş kursunda göreyim demişti'' )
    bazı futbolcuları örnek vererek bunları izlemek içinmi verecem diyen fenerli arkadaşlarda ayıp ediyorlar.futbolcular yöneticiler gelir gider ama fenerbahçe ve fenerbahçe sevgimiz hep yerinde kalır.
    bana fenerbahçeyi sevdiren tanıdığım ilk fenerbahçeli futbolcu müjdat abi için ben katılacağım.

bir kibrittte sen yak ,bir çivide sen çak kampanyalarının taraftarları burada yorum yapmasınlar kendi kampanyaları çok daha komikti tavsiye ederim

• sercanmandacı S kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmıyorum. Takımda onca adam varken dün akşam sahnede yine selçuk bekir gibi adamlar vardı. İlk üyelerden herifler. Kadrodan bırak uzaklaşmayı yönetime bile girerler bu gidişle.
  • Takım bu kadar kötüyken kimse abone olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Reklamın altına "sadece zenginlere hitap ediyoruz" diye dip not düşmeyi unutmuşlar! Ağızlarından düşürmedikleri "30m Fenerbahçe taraftarı" içinde bu parayı verebilecek kesim %5 bile değildir bence, peki kime hizmet ediyor bu proje? Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe'liyim değil ben Fenerbahçe'yim demek için üye olun" diyor, bu takımı destekleyen herkes FB'nin ta kendisi zaten! Ama böyle bir paraya o şekilde bir ayrım yapma gafleti içerisinde ise bu adam, o halde kendi cebinden tamamlasın 1 milyona...

%5 1.5 milyon yapıyor hocam hadi %2.5 olsa 750 bin üye.Sanmıyorum ben bu kadar üye toplayabileceklerini

• Rüyalar gerçek olsa..
  • Gafa bakar mısınız?

• 1 milyon üye kongre üyesi olmayacak. bulundukları kentlerde kendi delegelerini seçip kongreye gönderecekler. Siyasi partilerdeki delege ağalarını ortaya çıkarmaktan başka işe yaramaz. Bir seferlik güzel para indirilir gerisi yürümez. GS daki liseci sistemden daha devasa bir ucube çıkar ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Gafa bakar mısınız?

yok sow nasıl bekire benzetir insan

• UZ @NevUz_FB · 20 sa. 20 saat önce

Madem hedefin 1 milyon üye ozaman Almanya modelini uygula. Misal BVB'de yıllık 62€, 18 yaş altı 30€, aile üyeliği 120€. Seçim hakkı dahil.
    BVB'de ayrıca 1909€'ya ömür boyu üyeliği yapabiliyorsun. Fenerbahce'ye uygularsan 1907 TL yaparsın, imkanı olmayan diğer yıllık olanı yapar.
    Dünyada en çok üye 235 bin ile Benfica'da. Üyelik ücretleri yıllık 156€. Sen 2000 TL ile nereye 1 milyon üye hedefliyorsun :)
    Takıldığım nokta şu; başka kulüplerde üyelik giriş parası yok. Bunu 2000 TL yapıyorsan ve hedefim 1 milyon diyorsan hayaldan öteye gitmez.

Adam haklı.. Seçim hakkı versin bende üye olurum arkadaş..
  • Şunu bizim takım yapsa basında ''sadaka, zekat'' tarzı haberler çıkardı.
  • Teknik Kadro (Her Branşta) = 384 kişi
    Futbol Kadro = 24 ve aile = 48 kişi
    Basketbol Kadro (Bay + Bayan) = 32 ve aile =64 kişi
    Voleybol Kadro (Bay + Bayan) = 32 ve aile = 64 kişi
    Kayıtlı Delegeler = 6904 ve aile = 13808 kişi

Bu rakamlar tam resmi olmamakla birlikte 1 milyon üyelik tanıtımından sonra ilk kart sahipleri olarak belirlenmiştir.
    Toplam rakam: 14368 kişi

(Not: Yurt dışı ve yurt için Fenerbahçe altyapı sorumluları ve spor okulları tahmini olarak 1000 üzerinde olduğu düşünülmektedir.)
    Bu rakamlara; branş sponsorları, kombine üye ve taraftarlar eklenmemiştir.

İstanbul34 yerel gazetesi, spor ekibinden samimi olduğum arkadaşımdan aldığım bire-bir duyumlardır.

Fenerbahçe spor kulübünün üyelik için hedeflenen tahmini rakamları;
    %20-25 lik kısmın camianın kendi içerisinden
    %3-5 ini yurt dışından
    %70 lik kısmı üye ve taraftarlardan toplamak.

İlk bir haftada oluşacak gelir bile diğer kulüplerimize örnek olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Reklamın altına "sadece zenginlere hitap ediyoruz" diye dip not düşmeyi unutmuşlar! Ağızlarından düşürmedikleri "30m Fenerbahçe taraftarı" içinde bu parayı verebilecek kesim %5 bile değildir bence, peki kime hizmet ediyor bu proje? Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe'liyim değil ben Fenerbahçe'yim demek için üye olun" diyor, bu takımı destekleyen herkes FB'nin ta kendisi zaten! Ama böyle bir paraya o şekilde bir ayrım yapma gafleti içerisinde ise bu adam, o halde kendi cebinden tamamlasın 1 milyona...

Şayet 30 m FB taraftarı varsa ve %5 i üye olacaksa zaten 1.500.000 üye yapıyor.

Konuya gelecek olursak. Türkiye ekonomisi şartlarında çok zor bir şey okadar üye toplamaları.

5 senede taksitle bile ödeyecek olsam. (Başka bir yerde böyle bir durumun olabileceğinden bahsediyordu)

Ben pek düşünmem 2000 lira vermeyi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.