Şimdi Ara

Hekim, diş hekimi, eczacı ve veteriner hekimlerden ortak açıklama: 10 yıl sonra işsizlik bizi bekliy (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
6
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sen mezuna mı kaldın reis geçen seneden hatırladım seni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • euroynomos E kullanıcısına yanıt
    Dişteydim ben tip icin bıraktım gecen sene kirik puanliydim zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria

ne 2008i...

2024 yılında kapanacak dendi,zaten veriler de onu gösteriyor.

uzman doktor açığından değil,pratisyen açığından bahsediliyor.gerçi uzmanlık kontenjanlarını da şakır şakır artırıyorlar,onu da değersizleştiriyorlar merak etme.

fakültedeki bütün hocalarımız bunu öngörüyor zaten.

gelip bana göç eden doktorlardan bahsediyorsun,kardeşim 100bin kişi şuan tıp fakültelerinde eğitim görüyor :D

senin ülken düzgün bir planlama yapmadıki gelmiş almanya ile karşılaştırıyorsun.oecd ülkelerinin zaten altındayız 1000kişiye düşen hekim sayısı olarak fakat sen doktorların iş yükünü hafifleteceklerini mi sanıyorsun? aksine daha ucuza çalıştırcaklar işte. zaten iş yükü en yüksek olan hekimler buradaki hekimler gelişmiş ülkelerle kıyaslarsan...

diğer bölümlere yaptıklarını şimdi tıbba yapıyorlar,görün gerçekleri artık.

anca boş boş avutuyorsunuz kendinizi yok nüfus daha hızlı artıyor yok bilmem ne diye :D bana kalsa 10bin sıralama altındaki bütün tıp fakültelerini kapatırım,rezalet bir eğitim ile doktor yetiştiriyorlar zaten :D

Alıntıları Göster
    Bence adam doğru söylüyor. Şu an ki sisteme gore belki kontenjan 2030 da doluyor olabilir ama şu an ki sistemde 5 dk da bir hasta muayene ediliyor. Halbuki bu çok az bir süre. bir hastaya en az 20 dk muayene lazım. Yoksa ' -neyin var, +başım ağrıyor,-al şu ilaçları kullan ' muhabbeti hep devam eder.

Öte yandan tahminen 2050 den sonra uzmanlık alanları dışında tıp doktuna ihtiyaç kalmayacak. Çoğu hastalığa ilaç yazmak dahil yapay zeka ile halledilecek

• ilhdmr kullanıcısına yanıt
    ama o zaman yapay zeka çıksa yeni bir çağ başlayacak tüm meslekler köreleşecek doktor gibi karmakarışık meslekleri aldıysa demek ki her mesleği yapcak düzeye gelecek kendi kendine kod yazacaklar kendi kendine tasarım yapacaklar fikir üretecekler o zaman hepimiz aç mı kalacaz hayır

yine tıpın bir dalı olan farmakoloji sayesinde size besinleri tabletler şeklinde hazırlayacaz yani insan var oldukça tıp bitmez tıp bilimi insan ilk olduğundan beridir var yani insan oldukça hekimlik kavramı var hekimlik kavramı sadece insan bittiğinde biteceğine inanıyorum o zaman da tüm meslekler biter
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Öyle değil hocam ben karslıyım 6 7 yıl önce kendi yerine geçti. Şuanda doğru düzgün hoca yok okulda. İnsanlar hastane yolunda vefat ediyorlar(Erzuruma giderken). Sürekli Erzuruma sevk ediliyor hastalar. Hafta içi sabah 5 den akşam 5 e 2 saatte bir minibüs var kars-Erzurum-kars arasında. Sabah 5 de çıkan araba büyük otobüs yani demek istediğim yeterli değil bu yüzden iyi eğitim de verilmiyor.

Bence yapılması gereken şu. Kadrosu sağlam olanlar dışındaki çoğu üniversite tıp öğrencisi alımına kapatılmalı. Bu üniversitelere asistanların gitmesi sağlanmalı bunun için teşvik verilmeli. Özellikle cerrahi branşlar için daha çok teşvik verilmeli bu gibi yerlerde eskiden olduğu gibi özel klinik açılımına izin verilmeli. Cerrah bulunmuyor artık neredeyse Erzurum da bile 1 2 tane asistanı tek var. Ayrıca bu gibi yerlere giden asistanlara köklü üniversitelerde belli sürelerde ek eğitim verilmeli sonuçta her hastalığı göremeyecek küçük yerde. Bu şekilde kalitenin daha da artacağını düşünüyorum. Öbür türlü gelecek çok parlak değil bence. Evet iş bulunur ama iyi doktor bulunmaz.

• yorum yazıcaktımda ne gerek var en iyi bölüm tıptır 6 sene okursunuz sınava girersiniz falan filan muhhhteşem bir meslek herkesi tıp'a davet ediyorum.
    hasta teyzelere ilaç yazarak ülkeyi kalkındıracaz inşallah hadi koçlarım görem sizi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpta işsizlik olsa olsa pratisyenlikte olur. Uzmanliklarda işsizliğe daha var. 10 sene sonra işsizlik olacak demişler. Bu sene tıp kazanan biri bir sene sınıfta kalsa 7 senede mezun. Yani şimdi sınava girecekleri etkilemiyor işsizlik durumu. Boşa sevinmeyin yani doktorlar işsiz kalacak diye. Tıp kazanamadığınızı bu kadar çok belli etmeyin.

• uzmanlıklarda işssizlik asla konuşulmaz hocam bu dediklerimizin hepsi pratisyenler için geçerli.

bu mesleği seçenlerin %70`i parası ve statüsü için seçiyor zaten en fazla bu oran düşer. Kimse bir şey kaybetmez. Yani tıp isteyen biri 10 yıl sonrada okusa işini yapar.
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    aziz sancar gökhan hotamışlıgil gazi yaşargil efsaneleri görmezden gelmek büyük cesaret ister zaten en büüyk yanlışınız do maalesef

türk tarihni okumayan insandan ne beklenebilir ki
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    hocam forumdaki artık herkesi burdaki adama benzetiyorum ne desem hepsi boş, boşa zaman kaybı
    Redderyoutube
    Dünya Düzdür Diyen Adam(rambo dayı)
    https://www.youtube.com/watch?v=hv3YA3V59xg

bunun gibi sonuç çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

aziz sancar gökhan hotamışlıgil gazi yaşargil efsaneleri görmezden gelmek büyük cesaret ister zaten en büüyk yanlışınız do maalesef

türk tarihni okumayan insandan ne beklenebilir ki
    doğru diyorsun KALKINDIK.

• +
  • Haber pandemi öncesi yapılmış. Haberdeki görüşü savunan kişiler, sürekli açılmakta olan hastanelere de karşı çıkıyordu "ne gerek var" diye. Şuan yine aynı kişiler hastanelerin doluluk oranı ve doktorların yetişemediği üzerinden çığırtkanlık yapıyorlar.

Hiç kimse merak etmesin, diğer sağlık bölümlerini bilemem ama bu ülkede tıp doktoruna ihtiyaç bitmez. Daha dün yeni Göztepe Şehir Hastanesi açıldı. Böyle koca koca hastaneler açılıyorken, her daim doktora da ihtiyaç olur.

• Mühendisler akın etmiş gene Bu kadar dert ediniyorsanız siz de tıpa gelin arkadaşlar 10 yıl sonra işsizlik olabilir yazmış e kardeş sizinkiler yıllardır işsiz onu napıcaz

• Yurtdışına çıkamiyacağını anlayan yıkık pollyanna mühendisler tıp dişe saldırıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.