Şimdi Ara

Helen Zhang Simple Life CO. LTD Aliexpress teki dolandırıcılığı. Ceptelefonu alanlar DİKKAT ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geri ödeme garantisi veriyor ardından alıcının sorumluluğunda diyor. :)
     Helen Zhang Simple Life CO. LTD Aliexpress teki dolandırıcılığı. Ceptelefonu alanlar DİKKAT !
  • zkurt86 kullanıcısına yanıt
    cevabiniz icin tesekkurler..ben alsam alsm thl6s alirim zaten fazlasinda gozum yok. ama riske gircek durumumda yok.ulkemizde malum fiyatlar cok yuksek. 2.ele yonelicem sanirm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca bu kişiden telefon alıpta parasını geri alamayanlar bana PM atsın ben başka bir çözüm buldum .
  • zkurt86 kullanıcısına yanıt
    Helen ile alakalı konuyu ben açmıştım ve kefilim diye bir şey söylememiştim.Eğer sözün banaysa belirtmeni öneririm , ona göre bir şey diyeceğim.
  • şimdi burda herkes alan arkadaşlara kızmışta peki vatandaşını bu duruma düşüren bulduğu her fırsatta domaltan devlete ne demeli
    Arkadaş öyle bir ülke olduki,suriyeli bile bu ülkede Türkten daha değerli durumda şu anda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öylesine denemek amaçlı aldım acaba diyerekten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

şimdi burda herkes alan arkadaşlara kızmışta peki vatandaşını bu duruma düşüren bulduğu her fırsatta domaltan devlete ne demeli
    Arkadaş öyle bir ülke olduki,suriyeli bile bu ülkede Türkten daha değerli durumda şu anda

o konuda haklısın tartışma yaşandı suriyeliler o gece gitti biz sabaha kadar karakol'da bekletildik üstelik bide savcılıga gittik. bu kadar adi bir hükümet yok dünyada
  • Evet hırsız helenin son mesajı. Kendisini konsolosluğa şikayet ettikden sonraki mesajı. Dispute açmıştım satışımı dondurmuş. Bazı arkadaşların övdüğü yere göğe sığdıramadığı kişi bu. Demekki aralarında bir menfaat vardıki bunu yaptılar. google da blogda açacağım ingilizce olarak bu kişinin satışlarını engeleyene kadar mücadele edeceğim.
     Helen Zhang Simple Life CO. LTD Aliexpress teki dolandırıcılığı. Ceptelefonu alanlar DİKKAT !

• 32huseyin32 kullanıcısına yanıt
    Birilerinin bu zamanda az bulunur böyle dürüst satıcı dediği satıcı sana Çince küfür etmiş. :)
    Forum kullanıcıları uyanık olun melek rolünde şeytanlara kanmayın. İnsanlara yardımcı oluyorum ayağına komisyon alıyorlar. Bana da ekran çözünürlüğü 720p diye sattğı telefon qhd bile değildi.

Konsolosluk ilgilenecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkurt86

Birilerinin bu zamanda az bulunur böyle dürüst satıcı dediği satıcı sana Çince küfür etmiş. :)
    Forum kullanıcıları uyanık olun melek rolünde şeytanlara kanmayın. İnsanlara yardımcı oluyorum ayağına komisyon alıyorlar. Bana da ekran çözünürlüğü 720p diye sattğı telefon qhd bile değildi.

Konsolosluk ilgilenecek mi?

İlgileneceklerini söylediler. Kendisi zaten bayan değil erkek.
  • Birilerinin işlerine çomak soktuk galiba :) Hayırdır Ne oldu ki :D zkurt86 arkadaşım sen haklıymışsın :) Kimin helenin ortağı olduğu ortaya çıktı :) İnşallah kimse bir daha yanmaz iyiki konuyu açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 32huseyin32 -- 30 Ocak 2015; 17:59:10 >
  • Geri dönerse ürünün bedeli iade ediliyor bende temmuz ayında sırf olurda gelirse Dx sitesinden Mpai marka 85 dolarlık bir ürün aldım Tr ye geldi gümrükte takıldı İsveç üzerinden gelmişti haliyle İsveçe geri yollanmış ama İsveçte telefon yok oldu..Bizim iade yalan oldu haliyle DX diyorki ''siz de bizi anlamalısınız elimize ulaşmayan mal için neden ödeme yapalım'' artık üzerine bir bardak su içtim zaten :)

Daha sonra Almanya üzeri geek buying sitesinden 2 adet telefon getirttim Almanyada 48 Euro gümrük aldılar bende 2 ayda telefonlara kavuştum...Yurt dışında bir yakınınız yoksa Çinden telefon getirtmek tam bir macera..Bu aralar bakıyorum bazı markalar bir şekilde Türkiyeye giriyor Dooge mesela bir kaç daha marka girerse nasılsa fiyatlar makullaşır böylece Çine falan gerek kalmaz inşallah..
    Konuyu açan ben olduğum için üstüme alıyorum. Lafın bana mı hocam?
  • Ben sana mesajda belirttiğim şeylerin aynısını Helen direk mesajda küfür ederek bana belirtirse onun ortağı olduğunu düşünmemem mümkün değil. İyi günler. Herneyse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 32huseyin32

Ben sana mesajda belirttiğim şeylerin aynısını Helen direk mesajda küfür ederek bana belirtirse onun ortağı olduğunu düşünmemem mümkün değil. İyi günler. Herneyse..

birileri burdan reklamı yapmasa bu cinli bu kadar para kaldıramazdı.Demek ki ortagı hemen üstüne alınmış.Bence direk burdan da suc duyurusunda bulun ki burdaki kişininde gbt'sine dolandırıcılık eklensin
  • Sizin mesajda bana yazdığınız şeyleri ben ona yazıp paranızı almanızı istiyordum o yüzdendendir.Anlıyorum hocam sizi de tabi.Olayı açıklayayım da şu saçma Helen şeysi bi bitsin.Şöyle ki hocam , Helenle ilk olarak yaklaşık 1 ay konuşarak her şeyimi ayarlayarak ilk ben aldım.Alırken dedim ki , eğer benim kargom geri dönerse tekrar bir kargo yollarsın o da dönerse kargo paralarını sana veririm , bu zahmetine karşılık da ben zaten telefonu arkadaşlara tanıtacağım için o konuya senin dükkanı bir de not olarak düşerim dedim.Tamam dedi.Aslında şu an size yaptıklarını görünce acaba o gün takılsaydı bir daha yollar mıydı bunu düşünmüyor değilim.Neyse. Benim telefonum geçti , telefon hakkında inceleme yaptım , sorulara cevap verdim bir de satıcının dükkanını koydum.Sonra bir çok kişi o satıcıdan telefon aldı ve ellerine ulaştı.İngilizce bilmeyen arkadaşlar oldu , onların mesajları da çevirerek geri mesaj attım onlara , aynı zamanda Helene falan da söyledim adamların kargoları yanmasın diye.Aslında o ara gerçekten bir çok arkadaşımız telefon sahibi oldu , bir çok da mesaj geldi hatta teşekkür olarak.Fakat sonra birisininki takıldı.Sonra tekrar tekrar takılmaya başladı kargolar.Hal böyle olunca kadın kapattı Türkiyeye satışı.Ben de boşverdim , hayatımda daha önemli şeylerim var sonuçta.Sonra buradan birisini bulmuş sanırım ya da hesap mı açmış neyse o konu hakkımda bilgim yok işte tekrar satışa başlamış.Bu sefer ama aynı sizin başınıza geldiği gibi takıldığı zaman parayı vermemiş.Hem konu da hem de size mesajlarımda bahsettiğim gibi Helen benim anam değil babam değil beyler.İsterseniz hapse attırın umrumda olmaz.Eğer bir dolandırma mevzusu varsa gerçekten peşini bırakmayın.Ama şunu söyleyebilirim.Benim bu arkadaşlara yardım ettiğim dönemde ne bana ne de başkasına böyle bir şey yapmadı.Hatta buradan bir arkadaşımız Xioami Redmi Note alacaktı , ben direk aracı oldum kendisine ingilizcesi iyi değildi çünkü , benim aldığımı sandı Helen sanırım indirim bile yaptı kendisine.Hal böyle olunca ben de şaşırdım dolandırıcık olayı ile.Demek ki beni ortak olarak görüyormuş kendileri.Dediğim gibi , kendisiyle işim olmaz bundan sonra , sizin konuda ona çok mesaj attım ama hiçbirine geri dönmedi , kafasına esenlere falan döndü.Bir şeyler yanlış gidiyor siz de hakkınızı arayın hocam ama bana burada suç atmanız beni gerçekten üzdü.Ne kadar umrunuzda bu bilemem tabi.Umarım paranızı alırsınız da

@Leaderjack1 Reklam derken neyi kastediyorsun anlamadım , benim açtığım konu 8 sayfa sonra kapandı zaten.Sonrasında alıp eline ulaşan insanlar "Helen" ismini böyle yaydı foruma.Sizce ben işin kârında olsaydım , bu satıcı geçiriyorken neden konuya ekleyeyim linkini? 20 tane geçirir hepsine 100 TL fark koyar satardım gittigidiyorda falan hocam değil mi? Eğer bir ortaklık arıyorsanız buradaki başka kişilere bakmanız lazım bence.Konu açmayıp sadece reklam yapanlar falan yani.32huseyin32 arkadaşımızın tekniği işe yararsa herkes parasını alır umarım.Benim de eğer erişimim varsa konuya şimdi o linki ve konuyu kaldıracağım.Bir daha başka insanlar bu satıcıdan alışveriş yapmasın.

EDIT: Mesajı değiştiremiyorum , adminin linki varsa birinizde kendisine mesaj atayım konuyu komple kaldırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D177F244E -- 7 Şubat 2015; 15:38:20 >

• Şimdi şöyle bir olay var Helen Tüm satışı kapattı görünüyor ama bu da yalan. Helen Türkiyedeki temsilcileri var bir kaç tane onları onun onun feedbaclerindede incelerseniz devamlı 3er 5şer telefon aldıkları belidir. Mesaj yoluyla sipariş alıp satıyor ürünü artık. Aliexpresinde güvenilirliği sıfıra indi böylece. Satıcı satışı dondurdum diyince açtığımız dispute de direk dondu. Paypal harici satış yapan tüm siteler böyle araştırmam sonucu öğrendim. Helen denen zaten bir erkek. Kendisi Türkiyede baya kişiyi dolandırmış. Özel kutu diyor kırmızı karton ile yolluyor. Eğer özel kutu buysa neresi 10-20 dolar ediyor ? Ayrııca kargo 20 dolar diyor. Kargoda parsiyel olduğu için 3,46 dolar gibi birşey olduğunu öğrendim NL posttan. Parasını alacak olanlar Helen denen düzenbazdan mesaj falan beklemesin. Boşuna 20 dolar kargoda kaptırmayın yazın dilekçeyi faxlayın bankaya. Telefon alıpta parasını alamayan var ise hala konlosluğa onlarda bildirimde bulunabilir. Elimde hazır inglizce çince dilekçe mevcut herkese yardımcı olurum. Bir kaç haftadır pek bakamadım ali express ilede mailleşip dükkanını kapattıracağım. Büyük ihtimal başka dükkan açtı sitede onuda bugün bulmaya çalışacağım. Eğer bulursam linkini paylaşırım. Helenden başka site aracılığı ile alışveriş yapanlarda linklerini atsınlalrki kimse kanmasın bu şahsa.

Yanlış anlamanın giderildiğine sevindim hocam.Satışı kapatınca dispute'nin kapandığını bilmiyordum.Umarım sizin dilekçe işe yarar.Bana takıldığını söyleyen arkadaşları da size yönlendireceğim o zaman.Bir daha da bu Helen'den bir şey alınmaz umarım.
    Paypal konusunda benim bildiğim bi Geekbuying var , geçen ay tablet aldım siteden gayette güzeldi.Telefon konusunda bir şey yapabiliyorlarsa isteyen oradan da şansını deneyebilir.
  • Dilekçe işe yarıyor. Direk ertesi gün konsolosluktan arıyorlar sizden dinliyorlar olayı sonrasında çin polisine bildiriliyor olay. Yani Helen ceza alacak büyük ihtimal. Parasını almak isteyenler kartlarının sahibi oldukları bankanın müşteri hizmetlerinden yada internetten temin edebilirler harcama itiraz formlarını.
  • Arkadaşlar eğer dispute ederseniz para iadesi yapmamak için satışı donduruyor bilginize. Hala dolandırılanlar var. 4-5 kişi daha bana ulaştı. Satış el altından yapıyor bu ürün yok sitede. Hala birşeyler satabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.