Şimdi Ara

Hem ıps ekran, hemde oyuncu monitörü varmı ? 1ms tepkimeli 144 hz li ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus ROG Swift PG278Q Monitör'ü inceledim çok harika bir monitör, fakat tn panel yanlardan üsten alttan bakınca görüntü bozuluyor malum.

Piyasada henüz, 2k ıps panel,hem 1-2 ms tepkime süresi olan hemde 144 hz monitörler yokmu ? 2015 de gelirmi varmı takipte olanlar bilgisi olanlar ? Asus ROG Swift PG278Q Monitör çok hoşuam gidiyor bir delilik yapıp almak istiyorum sonra kendimi frenliyorum aldıktan sonra yeni modeller gelir korkusu ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 1 Kasım 2014; 22:10:59 >

• Oyun oynarken yandan mı bakacaksınız?
    Eğer direk karşıdan bakacaksanız görüş açısı bence diğer özellikler için feda edilebilir.
    1ms, 144hz g-sync vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkange

Oyun oynarken yandan mı bakacaksınız?
    Eğer direk karşıdan bakacaksanız görüş açısı bence diğer özellikler için feda edilebilir.
    1ms, 144hz g-sync vs

Hocam neden sadece oyun amaçlı düşünüyorsunuz ? ben oyun oynadığım kadar filmde seyrediyorum öyleki hergün 1-2 film seyrediyorum buda nerden baksan 3-4 saat eder. koltuga yaslanınca arkaya ekran rengı bozuluyor suan kullandıgım panel tn panel oldan bılıyorum hafıf yana egılsem renk degısıyor panelde, sanırım aradıgım kriterlerde monıtor henuz uretılmemış, pekı 2015 de cıkarmı ? monıtorlerı takıp edenler bılır dıye konu actım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: erkange

Oyun oynarken yandan mı bakacaksınız?
    1ms, 144hz g-sync vs

Hocam neden sadece oyun amaçlı düşünüyorsunuz ? ben oyun oynadığım kadar filmde seyrediyorum öyleki hergün 1-2 film seyrediyorum buda nerden baksan 3-4 saat eder. koltuga yaslanınca arkaya ekran rengı bozuluyor suan kullandıgım panel tn panel oldan bılıyorum hafıf yana egılsem renk degısıyor panelde, sanırım aradıgım kriterlerde monıtor henuz uretılmemış, pekı 2015 de cıkarmı ? monıtorlerı takıp edenler bılır dıye konu actım.

Haklısınız ben direk oyun için aradığınızı düşündüm. 1-2MS, 144hz istediğinizi okuyunca başka bir amaç aklıma gelmemişti.

• 144hz den feragat ederseniz 2k ips düşük ms li monitörler var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

144hz den feragat ederseniz 2k ips düşük ms li monitörler var

Peki hocam, 2015 de aradıgım krıterlerde monıtor çıkabılırmı varmı monıtor haberlerını takıp eden ?
  • Valla bildiğim kadarıyla öyle bi monitor yok çünkü oyuncular renklerin doğruluğuna takilmaz, tasarimcilarda tepki süresi ve yenileme hızına takilmaz. Ondan ben öyle bi monitor olduğunu ve yakın zamanda üretileceğini sanmiyorum. Yaniliyoda olabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

Valla bildiğim kadarıyla öyle bi monitor yok çünkü oyuncular renklerin doğruluğuna takilmaz, tasarimcilarda tepki süresi ve yenileme hızına takilmaz. Ondan ben öyle bi monitor olduğunu ve yakın zamanda üretileceğini sanmiyorum. Yaniliyoda olabilirim.

Aynen haklısınız hocam , pekı asus rog swft sizce nasıl tn panel ama renklerı acaba dıger tn panellere gore dahamı ıyıdır, fılmde seyrettıgım ıcın renk önemlı oluyor
  • 1440p - IPS - 144hz monitörler yolda.

İşte bahsettiğim o konum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_98389968/f_//tm.htm#98389968

Evet tepki süresi biraz yüksek (kesin değil belki daha düşüktür testlerine bakmak lazım çıkınca) ancak şimdilik her türlü tatmin eder. G-sync tarzı şeyler eklenince belki bu tepki süresi olayınıda düzeltebilirler. TN panellere çok para vermek pek mantıklı değil gerçekten.
  • Ahayri kullanıcısına yanıt
    teşekkurler bır bekleyelım bakalım ne olacak.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    QFHD (3840x2160) monitör piyasada mevcut RGB olarak renk doğruluğu %100 display port ile 60 hz alınabiliyor
    bildiğim ve takip ettiğim kadarı ile tn panelde lag süreleri düşük olduğu için oyunculara özel bir kaç firmanın belli bir kaç adet monitörü var 144hz 1ms tn olarak
    yani bence WQHD 2560 x 1440 4k giriş formatı şu anda ekran kartları için en performanslı çözünürlük bu gibi gözüküyor
    senin bahsettiğin asus rog monitör de güzel ama tam olarak 4k çözünürlük sunmuyor ama g-ysnc ve 144 hz oluşu çok güzel renk doğruluğu tartışılır elbette
    bakış açısı çok dar ve tek port display port üzerinden bağlanabilmesi çok kötü 3000tl para verilen bir monitörü tek aygıta bağlamak büyük eksi sayılabilir
    ips panel 60 hz 3840x2160 çözünürlüğüğe sahip g-ysnc özelliği olan bir panel çıkarılırsa daha güzel olur
    bu g-ysnc çok önemli çünkü ekran kartı ile senkronize çalışıyor yani ekran kartın 40hz kare üretse bile ekranda yırtılmalar vs olmayacağından dolayı burada akıcılık konusunda
    sorun bırakmıyor oyuncu monitörlerinde en önemli nokta bence bu
    bana sorarsan bekle derim bende beklemedeyim gönlümden 4k format bir monitör almak geçiyor hem 4k hemde g-ysnc bir monitör çıkarsa alacağım 60hz olsun paneli kaliteli panel olsun
    g-ysnc olursa zaten 144hz 1 ms tepkimenin önemi kalmıyor.

• Şuan için ips ekran 1 ms monitörler var mı

• Alkan1905 A kullanıcısına yanıt
    Yok. Üretim teknolojisi olarak 4 ms altına inemediler.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• PG279Q var, onunda fiyatı malum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Selamlar.

Asus ROG Swift PG278Q Monitör'ü inceledim çok harika bir monitör, fakat tn panel yanlardan üsten alttan bakınca görüntü bozuluyor malum.

Piyasada henüz, 2k ıps panel,hem 1-2 ms tepkime süresi olan hemde 144 hz monitörler yokmu ? 2015 de gelirmi varmı takipte olanlar bilgisi olanlar ? Asus ROG Swift PG278Q Monitör çok hoşuam gidiyor bir delilik yapıp almak istiyorum sonra kendimi frenliyorum aldıktan sonra yeni modeller gelir korkusu ile.

4ms altında ips monitör henüz üretilmedi malesef ama displayport 1.3sürümüyle beraber 2017de çıkıcaktır.
    şimdi hemen alıcam diyorsanız 2seçeneğinix var sadece
    4ms 144hertz ips mi olsun yoksa 1ms 144hertz TN panelmi olsun

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkurler , konuyu 2014 de açmıştım. Önumuzdekı yıl ıyı kodel cıkarsa alıcam şimdilik 1080p normal tn panel kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.