|
Hem ısı hem de elektrik üreten kiremitler geliştirildi
-
-
Isı pompası ancak köylerde uygulanır. Yerleşim yerlerimizde imar planımız buna uygun değil ki! -
bizlik bisi degil zaten. -
Haberde eksik bilgi var sanirim. Misal ilk görseldeki çati 50m² olsa 190x50=9500w elektrik üretecek. Birim yazilmamis ama muhtemelen saatliktir. yani saatte üretilen elektrik 9500w. Eger boyleyse iyi bir rakam. Uretilen elektrigi depolarsaniz gunluk ihtiyacinizin tamamini çok rahat karsilar. Bu çerçevede ısı pompasınin yillik % 20 daha az elektrik tuketmesi pek bir sey ifade etmiyor gibime geldi. -
Isı pompası çalıştı mı ciddi enerji çekiyor çift katlı müstakil bir ev için 4 oda bir salon desek 10 kW’lık tavsiye ediliyor. Sonra yıllıkta 17 MW enerji tüketir deniyor. İşte buna göre %20 az tüketse 3.4 MW az tüketmiş olur. Hani oda çatı elektriğini daha verimli kullanmana neden olur. -
İmar planında ne olmuyor niye ısı pompası kullanamıyoruz li ?quote:
Orijinalden alıntı: Darklord Sauron
Isı pompası ancak köylerde uygulanır. Yerleşim yerlerimizde imar planımız buna uygun değil ki! -
Yanlış hatırlamıyorsam İsveç merkezli bir toplu ısıtma amaçlı ısı pompası konsepti görmüştüm, bunun haricinde uygulamada ısı transferi için toprak kullanıldığından apartman benzeri yapılarda kullanımı çok mümkün değil.
-
Zaten bunları apartmanda kullanmak gereksiz ve sıkıntılı bir durum müstakil yapi kullanılması daha uygun olur ama son derece çevreci ve mantıklı fiyatı da normal kiremit göre çok yüksek olmaz ise fiyatı yaptırılabilir -
14kW bir isi pompasi günde 12 saat çalissa COP4 için senelik 15300kw/h enerji tüketir yaklasik.
formülüde; pompanin gücu/COP X yillik kullanim suresi=harcadigi enerji.
Buda aylik 1300kw/h enerjiye denk gelir. Gunes enerjisininde aylik uretim miktari belli olduktan sonra karsilastirma çok kolaylikla yapilabilir.
-
Toprak temelli ısı pompası apartman için olacaksada çok derin olmalı arsa dar.
Hava temelli olabilir, arkadaşım Antalya ç’da kullanıyor apartmanda. -
Sizin dediğiniz sanırsam sadece prensip olarak değil şekil olarak da klimaya benzer bişey, elektrikli araçlardaki ısı pompasının büyüğü yani. Az önce webde gördüm, bu cihazın konut amaçlı yapıldığını bilmiyordum.
-
14 kW ‘lık bir ısı pompası COP 4 ile 56 kW ısı üretir kombilerimiz bizim 25-30 kW. Birde biz kombiyi günde 12 saat çalıştırmıyoruz.
Sizin bahsettiğiniz apartmanın ortak kazanı için miydi ? -
bağ bahçe evlerde harika bir sistem olur bu. -
Yok, 150-200m² mustakil ev için demistim. 100m² ev için 11kw yetiyormus saniyorum.
Baska bir hesaptada yillik 1 m² için 51kwh harciyor deniyor. yani 100m² için yillik tüketim 5100kw
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X