evet hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
hem tıp okumak hem de çalışmak.. (2. sayfa)
-
-
34
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gerçekten yorucu olacak ama üstesinden gelebilirim gibi görünüyor. çünkü sağlıkçıyım derslere de giriyorum. tek sıkıntı sınavlara çalışabilmek onu da yapacaz mecburi
Hocam yani tıp okuyanlar çalışmıyor diyebilir miyiz :)
Seni bu yola iten durum neydi ben onu anlayamadım.Yani kazancın mı düşük.Daha iyisine heves ediyordun da mı olmadı.Çevrenden gıpta ettiğin birşeyler mi vardı.Birileri çevrende seni ezikledi mi(Yani bu insanlarda bazen hırs yapıyor motive oluyor).
Zira genel manda evli çocukları olan bir kimse böyle aile düzenini bozacak.İnsanı yoracak işlere girmezde ondan dedim.Yani genellikle misal kişi çalışıyor elektrik veya başka bir üst noktada okulu bitiriyor.O veya bu sebeple istediğini bulamıyor yanıyor yakılıyor sonra sil baştan tıpa yöneliyor.Dile kolay 10-12 sene geçiyor.Yani göze alıyor bu durumu.Ama kendisini bağlayan bir etmen yok.Sorumluluk karar kendini ilgilendiriyor.Sizde ise farklı evlisiniz çocuklarınız var.Kolay gelsin ne diyeyim.
-
Arkadaşlar ben de 5-6 sene sonra bunu yapmayı düşünüyordum bu kadar imkansız mı cidden?
Çalışırken bilgisayar başında serbest çalışacağımı varsayarsak şayet.
-
Bnde fizyoterapistim hocam sınava hazırlanıyorum devlette çalısıyorum. Mesaide kolaylık saglıyolar mı nöbete mi kalıyosunuz
Her türlü çalışmak zorundasın ama ☺️
yönetimle ilişkine bağlı en kötü nöbeti yere geçilir.
Hocam şöyle düşün benim dönemimde ftr okuyanların çoğunluğu tıp ve dişi kıl payı kaçırıp ftr popülerliğinden dolayı yerleşti. ama ftr güzel bi bölüm ama ilerisi muamma beden gücü istiyor. yaş 50 olunca o işi yapmak zor olacak ve yks de tıp puanları düşmüşken zaten kazanacak potansiyelin varsa neden olmasın diyorsun. okuması evet zor olacak ama okumasan da o 6 yıl geçip gidecek. ha bu şekilde biraz fedakarlıkla 6 yıl su gibi geçer. ayrıca kaybedeceğin bi şey de yok zaten çalışıyorsun gelirin var. tıp bitince de bulunduğun kurumda Bi. üst levele geçiyorsun ve gelirin 2-3 kat artıyor. o nedenle mantıklı geliyor şimdilik
Hocam sen de gençlere o kadar yıl sonra nasıl hazırlandığını konuları nereden hallettiğini vs anlat da çocuklar hırpalanmasın. Siz çalışıyorken ve mezuniyetin üzerinden yıllar geçmişken tıpı kazanmanız loto gibi bir şey bence.
Ben bile mezuniyetimin üzerinden 3 sene geçtikten sonra tekrar hazırlanmıştım da çalışırken k*çım çatlayacaktı az kalsın. Çoğu şeyi de hesap etmiştim senin tıpı kazanıp sonra bu soruları sorman bana çok abes geliyor. Hazırlanırken ya da kazandıktan sonra yaz sürecinde 10 kere planı yapılır uygun ortam ayarlanır yani.
Umarım doğrudur, troll değilsindir.
Gerçekse de;
Nöbet usulü çalışıyormuşsunuz. Zaten okumaya tek fırsat verecek şey bu. Nöbet usulü çalışmayla intörnlüğe kadar götürebilirsiniz. Son sene de asgari maaş verilecek biraz zorlar ama şimdiden birikim/yatırım yaparsanız o zamanları da atlatırsınız. Uykusuzluk işini halletmeye bakın en büyük problem o.
Benim önceki üniversitemde üst dönemlerden birisi akşamları taksiye çıkıp sabahları okula geliyormuş öyle böyle derslerde uyuklaya uyuklaya arkadaşlarının yardımıyla okulu bitirmiş durumunu toparlamış. Yapanlar var yani.
Tabii en güzel hukuk okunuyor çalışırken, devam mecburiyeti yok. Mezun oluyorsun stajı hallediyorsun davalar. 12.000-20.000 arası olması lazım. Aşırı kebap.
-
Biz de @M3lank0lik ile birlikte seneye tıp fakültesine başlamak için bu sene sınava gireceğiz. Bizimki hobi amaçlı olursa yola devam, olmazsa sağlık olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X