Evde usb filmleri takıp film seyredebildiğim bir LCD 'm var. (Samsung 32C650) Bu tv'nin yanına 2 TB 'lık bir harddisk koyup, 5 metre'lik bir kablo ile de notebook'umun usb'sine bağlamayı düşünüyorum. Amacım indirdiğim filmleri direk harddiske atayım, hemen de seyredeyim, bunu yaparken kablo tak-çıkar derdim olmasın...
Harddisk, hem tv'nin usb girişinden bağlı, hem de pc'nin usb girişinden bağlı olmalı. Arada bir USB uzatma kablo ve USB çoğaltıcı olması yeterli olur mu..?
Bunu nasıl yaparım bir türlü çözemedim..?
Yapılabilir mi acaba böyle bir şey..?
Bununla uğraşmanıza gerek yok. Samsung TV ile gelen bir yazılım var. Siz TV nizin ethernet bağlantısını modeme bağlayın. Hem Tv niz internete bağlanmış olur. Gerekli ayarları yaptıktan sonra bir de yazılımı PC ye yükleyeceksiniz PC açık olduğu müddetçe Pc den paylaşıma açtığınız tüm medya dosyalarına ulaşabilirsiniz. HDD yi sürekli TV ye bağlı bırakmanızı tavsiye etmem.
Yazılımın adını biliyor musunuz? PC Share Manager ise ben onu kullanıyorum, fakat çok takılma oluyor. (DLNA özelliğini kullanarak wireless olarak kullanıyorum. Ama büyük HD dosyalarında takılmalar oluyor) Başka bir kaç alternatif var, fakat durum aynı. Takılma olmasın yeter bana, derdim o :-(
Bir alternatif yol daha var. TV nin telnet bağlantısını açarsarsanız telnet üzerinden PC ye erişeceksiniz bu şekilde daha hızlı stabil bir bağlantı kurabilirsiniz bu işlemi nasıl yapacağınızı samsung konusunun tartışıldığı bir sayfa vardı bu sitede oradan da bulabilirsiniz. Burada bulamazsanız "samsung tv telnet" şeklinde arama yapın gerekli ayarları ve konfigurasyonu bulabilirsiniz ama sorumluluk tamamen size ait.