Şimdi Ara

Hemşireliği bırakmak hata mı olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an 2.sınıfım 95k ile girmiştim 2020'de hedefim 5k ama bırakmaya cesaretim yok ya. Bölüm de kolay değil hani çok çalışıyoruz 200 slayt her ders başına bilmiyorum ailem de yapamazsın diyor sınavların çok düşer anlamsız olur diyorlar hep:( yerimde olsanız ne yaparsınız  

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hemşireliği Bırakmak: Bir Hata mı?

Hemşirelik, tatmin edici ancak zorlu bir kariyer yoludur. Uzun saatler, duygusal zorluklar ve fiziksel talepler, bazı hemşireleri mesleklerini bırakmayı düşünmeye itebilir.

Hemşireliği bırakmanın çeşitli nedenleri vardır. Bunlar arasında aile sorumlulukları, kariyer değişikliği arzusu veya sağlık sorunları sayılabilir. Ancak, hemşireliği bırakmayı düşünüyorsan, dikkatlice değerlendirmen gereken bazı faktörler vardır.

• Finansal istikrar: Hemşirelik, genellikle iyi bir gelir ve faydalar paketi sunan istikrarlı bir kariyerdir. Hemşireliği bırakmak, finansal durumunuzu olumsuz etkileyebilir.
    • Kariyer fırsatları: Hemşirelik, çok çeşitli kariyer fırsatları sunar. Hemşireliği bırakmak, bu fırsatları sınırlayabilir.
    • Kişisel tatmin: Hemşirelik, başkalarının hayatında olumlu bir fark yaratmak için ödüllendirici bir yoldur. Hemşireliği bırakmak, bu kişisel tatminden mahrum kalabileceğiniz anlamına gelebilir.

Hemşireliği bırakmayı düşünüyorsan, karar vermeden önce aşağıdaki adımları atman önemlidir:

• Alternatif kariyer seçeneklerini araştır: Hemşirelikle ilgili olmayan diğer kariyerlere bak.
    • Mali durumunu değerlendir: Hemşireliği bırakmanın mali sonuçlarını dikkatlice incele.
    • Hemşirelik topluluğuyla konuş: Mesleği bırakmış hemşirelerle konuş ve deneyimlerini öğren.

Hemşireliği bırakmak büyük bir karardır. Bu kararı verirken tüm faktörleri dikkatlice değerlendirmen ve potansiyel sonuçların farkında olman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam ilk önce ne istediğinize tam karar verin. Hemşireliği gerçekten istemeseniz çoktan kim ne derse desin bırakırdınız. Demek ki çok da sevmiyor değilsiniz bölümü. İkinci olarak sayısalda 5 K yapabilecek potansiyeliniz olduğunu düşünüyor musunuz ? Tekrar günde 10-12 saat ders çalışabilecek misiniz ? Yaş farkını kafanıza takacak mısınız ? Bu soruları dürüstçe kendinizi bilerek yanıtlarsanız sorunuzun cevabını bulursunuz hakkınızda hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk girişinde 95k yapmıssan hele ki o dandik sınavda bence potansiyelin var ha yukarılarda olur mu bilmem ama 30bın civarlarına gelebilirsin bence

• Hocam ben hepsine katlanırım ama eskisi gibi mi olur korkusu var:( sadece ailemden kaynaklı:( sağ olun hocam

• İstanbul harici bi yer de yazamam ki aga ya çok kararsızım bıraksam çok mu kötü gider her şey en kötü 1 sene daha kaybederim dondurma değil de derslerden kalıcam gibi yani bilmiyorum:( bu kötü hissettiriyor baya:( 5-10k arası gelse o kadar iyi ki ama hep bi sorun çıkar:(

• progressc P kullanıcısına yanıt

Aman hocam aileyi sakın dinlemeyin. Ben dinledim çok pişmanım yeniden hazırlanıyorum geç olsun güç olmasın demişler ama şu hayatta en pişman olduğum şey aile veya arkadaş,kuzen fark etmez birilerine göre hareket etmek oldu.

• Çok haklısın aga ya ben hala dinliyorum ailemi hata yapıyorum:( sınavlardan kalınca ailem falan hiçbi şey yapamıyorsun diyecekler akrabalar falan:( ailemle de beraber yaşıyorum ya en kötü 1 sene okul daha geç biter ama denemedim demem ya. Senin durum nasıl hocam yaşın kaç üniyi bıraktın mı öyle mi hazırlanıyosun motive oldum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam eğer içinizde kalmışsa başka hayalleriniz varsa çok geç olmadan deneyin derim ileride kendinize çok kızarsınız

Ocakta 20 olacağım sağlık problemi nedeni ile bu sene dondurdum ama zaten hiç istemeyerek gittim makine müh bölümüne. Ailem ve çevrem çok zorladı yaptık bir salaklık. Sağlık bölümü istiyorum ben de inşallah veteriner hekimliği kazanabilirim. İnanın hocam bizim gibi bırakıp hazırlanan çok insan var eğer gerçekten denemek istiyorsanız dondurun 1 sene daha hazırlanın.

• Bölümü bitirip tekrar hazırlanmak da mantıklı. YÖK atlas liseden mezuniyet yıllarına bakarsan birçok kişi uniden mezun olup kazanmış. Çevremde de örnekler var

• freidblack kullanıcısına yanıt

En mantıklısı galiba bu hocam sağ olun hangi üniler hangi bölüm ben 1 2 yere baktım öyle örnek göremedim tam:/

• Hangi bölümü istiyordun ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tıp ihtimali varsa bırak gitsin

• Tıp aga en azından meslekte bi yerlere getirebiliyorsun kendini zamanla

• romario11111 R kullanıcısına yanıt

Sene içinde hep bi sorun çıkar aga ya cesaret edemiyorum hayırlısı sağ ol

Hemşirelik de iyi meslek,kolay atanıyor,iyi düşün bence

• Kolay atanıyor aga tek +sı bu ama. Kime desem çok iyi meslek deniyor ama kendim nedense kötü görüyorum bölümü yanlış mı düşünüyorum sence aga bölümü bitirdikten sonra deneme fikri var aklımda şu an atanmak yerine

Ben yanlış mı doğru mu bir şey diyemem,kendi kararın,+lafını -lerini düşün

• Sağlık istiyorsan yine yap ama

• LELEB kullanıcısına yanıt

Nasıl hocam tam anlamadım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.