Şimdi Ara

Hemşirelik 1.sınıfta okuyorum soruları alabilirim.(erkekim) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Radyoloji
  • çok sağlam bir tercih olmuş. tebrik ederim
  • anatomi96 kullanıcısına yanıt
    espri yapmadım yahu, imzada radyoloji yazınca uzmanlık falan istiyosun sandım.

ayrıca radyoloji diye lisans programı olduğunu bilmiyordum ne iş yapar? 2 yıllık mı?hastenelerde röntgen çekiminden falan mı sorumlusun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet iki yıllık. genelde myo oldugu ıcın forumda bazı arkadaslar ıcın alay konusu oluyor . kusra bakmayın ben yanlıs anladım sizi.
    evet ilaçli ve ilaçsız cekımlerı yapıyoruz. rontgen, tomografı ,emar ,mamografı, gırısımsel radyoloji (bobrek tası kırma gıbı), radyoterapi ,anjıyografılerın bır kısmı ,amelıyathanede skopi, yogunbakımda portable cıhazı ve kemık dansıtometri gibi her bransa yonelik cekımler radyolojiye aittir. dıger ısmıyle tıbbı goruntuleme teknıkleri.
    lisans programımız cıkıcaktı radyoteknolojı olarak ama saglık yonetımı ,fızık ,acıl yardım ve afet yonetımıne sınavsız, DGS sınavı ile de hemşireliğe lisans tamamlama hakkı verildi.
    teşekkürler

• cinsiyet dezavantaj yapıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatomi96

evet iki yıllık. genelde myo oldugu ıcın forumda bazı arkadaslar ıcın alay konusu oluyor . kusra bakmayın ben yanlıs anladım sizi.
    evet ilaçli ve ilaçsız cekımlerı yapıyoruz. rontgen, tomografı ,emar ,mamografı, gırısımsel radyoloji (bobrek tası kırma gıbı), radyoterapi ,anjıyografılerın bır kısmı ,amelıyathanede skopi, yogunbakımda portable cıhazı ve kemık dansıtometri gibi her bransa yonelik cekımler radyolojiye aittir. dıger ısmıyle tıbbı goruntuleme teknıkleri.
    lisans programımız cıkıcaktı radyoteknolojı olarak ama saglık yonetımı ,fızık ,acıl yardım ve afet yonetımıne sınavsız, DGS sınavı ile de hemşireliğe lisans tamamlama hakkı verildi.

dostum bölüm hakkında sorularım var özelden sorabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoopdogg16

cinsiyet dezavantaj yapıyor mu

yapmıyo diye anlattılar ama sahada göreceğiz.
  • 101 bin sıralama için çok iyi bir seçim ama doğuda görev yapacaksınız zorunlu olması lazım,öğretmenlikten iyidir ama çalışma şartı biraz düşük ama maaşı çok iyi bu bölümdekiler sadece sıralamanın önemli olmadığını anlarlar.
  • Hemşirelerin tıpçı erkeklere duyduğu ilgi malum. Sizde de aynı durum mu?
  • tabii sorabılırsın dostum
    Hocam tıp okuyup 4 sene radyoloji uzmanlığı yapanlar mı rontgen mr yorumluyor yoksa sizde yorumluyormusunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 erkeke kaç kız düşüyor?

aslında eşit ağırlık öğrencisiyim ama istediğim bölüm olmazsa 2 yıllık sağlık düşünüyorum.Bölümü iş olanakları ve çalışma şartları bakımından tavsiye eder misin?birde derslerde üst düzey fen gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedilerinjedisi

1 erkeke kaç kız düşüyor?

100/40 pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banadabibardaksu -- 26 Ekim 2015; 21:47:15 >
  • GergedanGörünümlüAyı kullanıcısına yanıt
    Hocam aslinda ceke ceke o yorum gucune geliyor insan bi zaman sonra ama rapor yazmak ve hastaya durumunu soyleme gibi bi yetkimiz yok. Hicbir saglik personelinin hastanin durumu hakkinda yorum yapmasi rapor yazmasi soz konusu degildir .
    Onu tipcilar yapiyor genelde daha ileri safhada olan hastalardan radyolog raporu istiyor hekimler . Radyologlarda 6 yil tipi okumus uzerine tus kasmis radyolojide uzmamlasmis hekimlerimiz .
    cekilen filmde istedigini gorebilen ortopedistler cerrahlar ve diger birimlerde var yok degil . Hepside radyologun raporunu istemiyorlar . Ornegin gogus cerrahiden gelen hastaya akciger tomografisi cekiyoruz orda bariz bir sekilde tumor oldugunu goruyoruz ama raporunu yazmiyoruz hastaya da soylemiyoruz o goruntuyu gogus cerrahi inceliyor oda gorebilirse goruyor emin olamazsa veya goruntuyu anlamazsa radyologlar raporunu hazirliyorlar . O raporda filmi isteyen hekimin eline geliyor .

• Ust duzey fen filanda gerekmiyor . Halledilemicek dersler degiller . Bizim bransta insan anatomisini bilmek cok onemli . Bilmezsen cekemezsin . Ezbere cekersende bi sure sonra yanlislik yapma olasiliginda artar . ilacsiz filmse hasta en fazla radyasyon yedi der vicdanin rahat olur ama ilacli filmlerimizde titizlik zamani verimli kullanma ciddiyet ve belli bi miktar bilgi birikimi gerekiyor . Sonucta insan sagligi sizin avcunuzun icinde . Hastani oldurme olasiligin dahi var . Kolayliklarida var ama zorluklarida var . Disiplin gerektiren bir sektordur saglik ve ilac verme yetkisi olan her insanin disiplinli olmasi sarttir . Bir hemsire nasil igne yaparken onun yan etkilerini nereye yapacagini ilaci nerden vericegini biliyorsa bir radyoloji teknisyenide hangi ilaci nasil vericegini ilacinin yan etkilerini ne sekilde ilaci baglayacagini bilmek zorundadir . Bu anestezi icinde paramedikler icinde gecerli olan bir durum.
    Herkes gibi bizimde mezunlarimiz cogaldi bizde kpss de atanamama sorunlari yasiyoruz . Ozellerde cok dusuk fiyatlara calisan tekniker ve teknisyen arkadaslarda var yok degil. 80 puan bile atanmak icin yeterli degil radyolojide . Diplomasiz calisanlar suan deli gibi diploma almaya calisiyorlar . Onlar ortadan temizlense birde su taserona dur denilirse memur olma
    Sansimiz artar . Ozellerde calisma kosullari hic iyi degil . 10 saat mesai ye kalan teknikerler var . 1300₺ maasa kanaat ediyorlar . Komik evet saglik sektoru mu boyle diceksiniz biliyorum ama eskidendi o saglik garanti meslek olayi. Arastirarak tercih verin . Son karari siz verin. Ben gorduklerimi soyluyorum. Uzgunum ama durum suan da bu .

• quote:

Orijinalden alıntı: anatomi96

Ust duzey fen filanda gerekmiyor . Halledilemicek dersler degiller . Bizim bransta insan anatomisini bilmek cok onemli . Bilmezsen cekemezsin . Ezbere cekersende bi sure sonra yanlislik yapma olasiliginda artar . ilacsiz filmse hasta en fazla radyasyon yedi der vicdanin rahat olur ama ilacli filmlerimizde titizlik zamani verimli kullanma ciddiyet ve belli bi miktar bilgi birikimi gerekiyor . Sonucta insan sagligi sizin avcunuzun icinde . Hastani oldurme olasiligin dahi var . Kolayliklarida var ama zorluklarida var . Disiplin gerektiren bir sektordur saglik ve ilac verme yetkisi olan her insanin disiplinli olmasi sarttir . Bir hemsire nasil igne yaparken onun yan etkilerini nereye yapacagini ilaci nerden vericegini biliyorsa bir radyoloji teknisyenide hangi ilaci nasil vericegini ilacinin yan etkilerini ne sekilde ilaci baglayacagini bilmek zorundadir . Bu anestezi icinde paramedikler icinde gecerli olan bir durum.
    Herkes gibi bizimde mezunlarimiz cogaldi bizde kpss de atanamama sorunlari yasiyoruz . Ozellerde cok dusuk fiyatlara calisan tekniker ve teknisyen arkadaslarda var yok degil. 80 puan bile atanmak icin yeterli degil radyolojide . Diplomasiz calisanlar suan deli gibi diploma almaya calisiyorlar . Onlar ortadan temizlense birde su taserona dur denilirse memur olma
    Sansimiz artar . Ozellerde calisma kosullari hic iyi degil . 10 saat mesai ye kalan teknikerler var . 1300₺ maasa kanaat ediyorlar . Komik evet saglik sektoru mu boyle diceksiniz biliyorum ama eskidendi o saglik garanti meslek olayi. Arastirarak tercih verin . Son karari siz verin. Ben gorduklerimi soyluyorum. Uzgunum ama durum suan da bu .

Farma dersini aldınız mı?

• Farma derken . Farmakoloji den bassediyorsunuz sanirim .
    Radyolojiye ait ilaclarin icerikleri yan etkileri icerdigi maddeler kullanim sekli bunlari 1. Sinifta gorduk tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: banadabibardaksu

Geçen sene -sanırım bu zamanlar- ben de siz gibi sınav stresi yaşıyodum. Amaç belirlemek tercih belirlemek falan derken hemşirelik iş imkanı yönünden iyi diye seçtiydim. Şimdi başlayalı 1 ay oldu size sorularınız varsa yardımcı olayım

Merhaba hocam bende saglik meslek hemsirelik son sinifim benim hedefimde universitede hemsirelik hangi universiteye gidiyorsunuz dersler nasil universitede

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.