Şimdi Ara

HENÜZ ÇÖZEBİLEN OLMADI. ( LPG'DE SİLKELEME )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10 gün kadar önce Skoda Rapid, 1.2 TSI aracımın 120.000 bakımını yaptırdım. Aradan 2 gün geçmişti ki, Araç LPG'de iken ve düz yolda normal bir şekilde giderken, silkelemeye ve gaz yememeye başladı. Ve o sırada EPC ışığı yandı. Ve Sarı renk Motor ikaz işareti yanıp sönmeye başladı. Aracı seyir halindeyken tekrar benzine aldım ve araç anında düzeldi ve gayet normal bir şekilde gitmeye başladı. Yanan ikaz ışıkları da kayboldu. Bunun üzerine hazır LPG'nin bakımı da gelmişken onu yaptırayım, belki düzelir dedim. Ayrıca LPG ustasına sorunu anlattım. "Biz bakımını yapalım, cihaza bağlayalım, eğer tekrar ederse, bujilerine ve bobinlere baktırın" dedi... Aynı günün akşamı sorun yukarıda anlattığım şekilde tekrar etti ve özel bir Skoda servisine gittim. 2 bobin ve buji seti değiştirdiler. Bu işlemden sonra, sorunum devam etti. Yani araç LPG'de iken seyir halinde yaklaşık 10 dakika gittikten sonra, silkelemeye başlıyor, ancak benzine geçince kesiyor. Bobin ve Buji değişiminden sonra, tekrar LPG'ciye gittim. Yarım saat kadar cihaza bağladı, ayarlarını gözden geçirdi vs. derken, "bu şekilde bir kullan, sorun çıkarsa tekrar gelirsin" dedi. Ve tabii ki aynı gün yine aynı problemi yaptı. Son olarak, yetkili Skoda servisine gittim ve bu sorunun kaynağının ne olduğunu anlamaya çalıştım. Klasik olarak yine cihaza bağlandı ve araç gayet iyi durumda, LPG'ye geçtiğinizde yeterli gaz gelmiyor olabilir gibi bir şey söyledi. Bunun üzerine bu sefer aynı sanayii içinde farklı bir LPG'ciye gittim. O da cihaza bağladı, bir sorun göremedi ve bulamadı. LPG hata vermiyor dedi, değerleri de gayet iyi dedi. Eyvallah dedim, çıktım yine 10 dakika sonra araç LPG'de silkelemeye başladı. Benzine geçince düzeldi.

Başına buna benzer bir olay gelen kullanıcılar veya bu durumdan haberdar olan ustalarımızdan yardım / fikir beklemekteyim. Araç benzinde çalışıp, biraz gidince LPG'ye geçiyor. Gayet sarsıntısız gidiyor , hem benzinde hem LPG'de .. Ancak ne oluyorsa her seferinde yaklaşık bir 10 dk sonra araç silkelemeye başlıyor, benzine geçince düzeliyor.

LPG Markası : LOVATO 'dur.

Saygılarımla.

• ARIZA 3 NEDEN OLABİLİR.

1-ECU GAZ BENZİN KARIŞIMINI AYARLAYAMAYABİLİYOR OLABİLİR

2-GAZ ENJEKTÖRLERİN ARIZALI OLABİLİR

3-BENZİN ENJEKTÖRÜN GAZDA İKEN ENJEKTÖR AĞZI BOZUK OLMASINDAN ÖTÜRÜ BENZİN SALIYOR OLABİLİR .

• Sorunu afr ile yola cikartarak gözlemeni tavsiye ederm başka türlü bulwmazsin yada oksijen sensörler hatasi veriyodur.Kisacasi afr yaptir sorunu cözersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayara bağlı sürüş esnasında takibini yapacaklar, silkeleme tekleme durumlarında ne gözlemlendiğine bakılsın, kablo hattından bile olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 17 Mart 2021; 14:38:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.