Şimdi Ara

Hepatit C (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
8.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Abi sandığın gibi çok takıntılı biri değilim elhamdulillah. Sadece araştırma aşamasında olduğum için anlamaya, tanımaya çalışıyorum. Yoksa dediğin gibi hayat yaşanılmaz hale gelir.

Bu hastalığın tedavisi için hastaneye gittiğimde, kapı koluna dokunamayan adamlarla karşılaştım. O zaman şükrettim. Çünkü hastalık yanında, vesvese de insanı yiyip bitirebilir. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

İçki içmiyorum zaten, kola türevi şeyleri de kestim. Tek zaafım tatlı, unlu ve kuruyemişler kaldı demek. Onları da zaten sürekli tüketmiyorum.
  • turkateo T kullanıcısına yanıt
    Evet hastalık dışında, insanların tavırları da bazen tahammül sınırlarını aşıyor gerçekten. O tavırlar bir süre sonra baskı unsuru oluyor farkettirmeden ve strese dönüşebiliyor.
  • Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Allah kolaylık versin

Moralini bozma umutlu ol, lenfomayı atlattıysan bunuda atlatırsın insalllah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042F62CB -- 11 Mart 2014; 11:55:55 >
  • Annem bu hastalığı bir diş tedavisi sırasında steril materyal kullanılmadığı için kaptı.Hepatit C'nin çeşitli tipleri var.Ondaki en ağır olanı.Yaklaşık 10 yılı geçti normal bir şekilde yaşamına devam ediyor.Ağır bir tedavi aldı fakat virüsü yenemedi.Kanının temas ettiği ya da edebileceği şeylerden bizleri uzak tutuyor.Hastalığın nereden geleceği belli olmuyor maalesef. Hastalık hayatının bir parçası oldu ve bir şekilde yıllardır devam ediyor. Allah yardımcınız olsun.Acil şifalar versin.Hiç moralinizi bozmayın.Düşünmeyin.Her şey düşüncelerimizle başlar.Güzel şeyler hayal edin.Benim size tavsiyem hastalık sürecinde bir psikologdan da yardım alın.
  • @digilike ve @powerring

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

Biyopsi sonucu da çıktı. Doktora gösterdik. Bu hastalığın evreleri varmış. Karaciğerin durumuna bakarsak, daha 1. evre ile 0 arasında dedi. Evlilk durumları var bende. Doktor madem evleneceksin tedaviye sonra başlayabiliriz dedi. Ama 6 ayı geçmemeliymiş. Korkulacak birşey olmadığını söyledi. Herhangi bir diyet listesine de gerek olmadığını söyledi.

Şifa Allah'tan muhakkak. Düşünmemeye çalışıyorum. Çoğu zaman unutuyorum bile. Tavsiyeleriniz için sağolun.
  • Merhabalar,

1 yıl sonra güncelleme yapayım bari.

İş durumları ve doktorların mazeret izinleriyle birlikte son mesajı attıktan 8 ay sonra sonra başlayabildim tedaviye.

Şu an tedavimin 3,5 ayını geride bıraktım. Ribavirin tablet ve Pegasys enjeksiyon veriliyor. Bu ilaçları kanda belli bir miktarın üzerindeyse sigorta karşılıyor. O bakımdan sigortası olanlar rahat edecektir.

Ribavirin tablet sabah 2, akşam 3 tablet şeklinde alınıyor. Bende başlangıç olarak bu dozu ayarladılar. Her hafta bir kere de iğneyi vurduruyorsun. Tablet halsizlik, ağız kuruluğu, baş ağrısı yapabiliyor. Onun için bu tür yan etkiler iğnenin yanında pek önemsenmiyor. Çünkü asıl etkiyi iğne yapıyor. Ateşi çıkartıyor, titreme yapıyor. Onun için çalışıyorsanız Cuma akşamına vurulmak en iyisi olur. Vurulmadan 1 saat önce ateşi düşürsün diye Parol alınıyor. Ama mutlaka alın yoksa hakikate titretiyor. Gece titrerken buldum kendimi. Ateşim çıkmış, haliyle sıcacık odada titriyorsun.

Kan değerleriniz düşüyor bu süreç boyunca. Kritik seviyeye gelirse, kan ilacı veririz dedi doktor. Kansızlık da eğer çalışıyorsanız başınıza bela olabiliyor. Daha çabuk yoruluyorsunuz. Ayrıca tahammülsüzlük, sinir ve psikolojik etkiler yapabiliyormuş bu tedavi.

Tahammülsüzlüğü ve siniri hissediyorum. Gereksiz şeylere asabi tepkiler verdiğimi farkettim. Ayrıca tahammülsüz olduğumu da hissettim. Ama psikolojik etkilerini farkedemedim. Onu sanırım etraftakilerden dinelemek lazım.

Evlendim, çocuk bekliyorum Allah'ın izniyle. Tedaviye başlamadan önce, erkekte olan Hepatit C'nin çocuk yapma konusunda herhangi bir engeli yok. Erkek Hepatit C'li de olsa bir sakınca görmüyorlar doktorlar. Ama annede varsa doğum sırasında çocuğa bulaşır diye genelde uygun görünmüyor.

Ancak tedavi başladığında kesinlikle yasaklıyorlar. Çünkü ilaçlar etkili ve anneye geçmesi istenmiyor.

Korkulacak bir hastalık değil. En azından bir tedavi süreci var.

• Amerika da bu hastalığı tamamen 12 haftada yok eden bir ilaç çıktı 2015 yılında.Başarı ORANI %96,6.İlacın ismi harvoni.Yan etkileri baş ağrısı ve yorgunluk.Türkiyeye 2016 yılında gelmesi bekleniyor.Eğer maddi durumunuz el veriyorsa bu ilacı getirtin.35 Yıldır bu hastalıkla mücadele edenler tamamen iyileşiyor ve 12 hafta sonunda kanında virüse rastlanmıyor.

www.harvoni.com
    Official Site | HARVONI® (ledipasvir 90 mg/sofosbuvir 400 mg) tablets
    http://www.harvoni.com

Her zaman söylüyorum ,hastalıktan değil geç kalmaktan korkun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrgun

Amerika da bu hastalığı tamamen 12 haftada yok eden bir ilaç çıktı 2015 yılında.Başarı ORANI %96,6.İlacın ismi harvoni.Yan etkileri baş ağrısı ve yorgunluk.Türkiyeye 2016 yılında gelmesi bekleniyor.Eğer maddi durumunuz el veriyorsa bu ilacı getirtin.35 Yıldır bu hastalıkla mücadele edenler tamamen iyileşiyor ve 12 hafta sonunda kanında virüse rastlanmıyor.

www.harvoni.com

Haber verdiğin için sağol kardeşim. Tedaviye başladığımda doktor bahsetmişti, yeni bir ilaç çıkacak diye ama 2016-17 bulur gelmesi onun için biz başlayalım, tedavi sonucunda cevap alamazsak geldiğinde onunla devam ederiz diye. Gelmesine sevindim.

Ayrıca elhamdulillah, vücudum cevap verdi ve şu an negatif. Tedavinin 6. ayındayım. 1 yıla tamamlayacağız dedi doktor.

Bakalım ne olacak. Fiyatı hakkında bilgin var mı peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

quote:

Amerika da bu hastalığı tamamen 12 haftada yok eden bir ilaç çıktı 2015 yılında.Başarı ORANI %96,6.İlacın ismi harvoni.Yan etkileri baş ağrısı ve yorgunluk.Türkiyeye 2016 yılında gelmesi bekleniyor.Eğer maddi durumunuz el veriyorsa bu ilacı getirtin.35 Yıldır bu hastalıkla mücadele edenler tamamen iyileşiyor ve 12 hafta sonunda kanında virüse rastlanmıyor.

www.harvoni.com

Haber verdiğin için sağol kardeşim. Tedaviye başladığımda doktor bahsetmişti, yeni bir ilaç çıkacak diye ama 2016-17 bulur gelmesi onun için biz başlayalım, tedavi sonucunda cevap alamazsak geldiğinde onunla devam ederiz diye. Gelmesine sevindim.

Ayrıca elhamdulillah, vücudum cevap verdi ve şu an negatif. Tedavinin 6. ayındayım. 1 yıla tamamlayacağız dedi doktor.

Negatif olması çok iyi.İlaç etki ediyor demekki.ALT ,AST değerlerin nasıl ?
    Onlarında toparlaması gerek.
    Bir sorum olacak nasıl haberin oldu.Rastgele mi bulundu kanında enfeksiyon.Yoksa tarama testinde mi?
    Doktor kanındaki enfeksiyon miktarına göre ne zaman bulaş gerçekleşti söyledi mı?
    Lenfoma tedavisine mi denk geliyor aşağı yukarı?

• Çocuğum olacak demişsin.normal yollarla mı yoksa sperm temizleme yapıp tüp bebek mi oldu?

Şimdiden Allah şifa versin.Biran evvel sağlığına kavuşman için dua edeceğim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

quote:

www.harvoni.com

Negatif olması çok iyi.İlaç etki ediyor demekki.ALT ,AST değerlerin nasıl ?
    Onlarında toparlaması gerek.
    Bir sorum olacak nasıl haberin oldu.Rastgele mi bulundu kanında enfeksiyon.Yoksa tarama testinde mi?
    Doktor kanındaki enfeksiyon miktarına göre ne zaman bulaş gerçekleşti söyledi mı?
    Lenfoma tedavisine mi denk geliyor aşağı yukarı?

En son yapılan tahlille göre ALT 7, AST 18.

Evlilik için kan testi istemişlerdi. Orda ortaya çıktı. Doktor ne zaman bulaştığı ile ilgili herhangi birşey demedi ama daha ilk aşamada dediği için fazla soru sormadım açıkçası. Lenfoma tedavisine denk gelebilir. Benim kanaatim öyle. Çunku çok fazla enjeksiyon gerçekleşti. Orada kapma ihtimali yüksek.

Normal yollarla oldu. Doğdu bile kerata 2 aylık şu an.

Kardeşim duaların için Allah senden razı olsun. Allah sana da burda yardım etmeye çalışan diğer arkadaşlara da sağlık sıhhat versin. Dert göstermesin.

• no comment

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calypsoso -- 14 Ocak 2016; 13:45:29 >
  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Benim kardeşim genetil akciğer hastası.Kistik fibrosiz.Süreki antibiyotik kullanmak zorunda.Ast alt yüksek çıktığı için ast şuan 70 alt 170 lerde.Kendi kendine düşüyor.Bide anti hcv istediler o da iki farklı hastNede pozitif çıktı.Hcv rna 254010 çıktı.Artık bu ne demekse.Sadece pozitif olduğunu biliyoruz.Dünya başımıza yıkıldı sanki.Zaten bir hastalığı varken bu illet nerdem bulaştı.Ultrasonda minimal ince granüller yapıdadıd dedi.Şimdi hcv genotip ve fibroscan yaptırcaz.Daha 24 yaşında.Doğduğundan beri hasta.Moral vermek istiyorum ama psikolojim o kadar bozuldu ki.Hiç bif belirtisi yoktu.İlaçlardan kaynaklıdır demişti doktor içimiz ferahlamıştı.Hcv rna pozitif gelince yıkıldık.Benim anlamadığım ilaç kullanmadığı halde ast alt nasıl düşüyor? Hepatit c de yükselmesi gerekmiyor mu ?

• Elisxx E kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun.

Bu tür durumlarda sakin kalmakta fayda var. Biliyorum söylemesi kolay, insan üzülüyor elbette ama sakin olup bilinçli hareket edin yeter. Gerisi gelir.

Bu hastalık öyle duyduğunda yıkılınacak bir hastalık değil günümüzde. Öncelikle bu konuda bir rahatlayın derim. Çareaiz değilsiniz. En azından bir tedavisi var. Uzun sürüyor insanı halsizleştiriyor, psikolojik olarak çökertiyor (hastalıktan değil ilaçlardan dolayı) ama bir tedavi süreci var ve olumlu cevap alma oranı yüksek.

Yıkılmanıza gerek yok, kardeşinize de böyle yansıtmamaya dikkat edin. Morilinizi yüksek tutun. Tekrar geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.