Şimdi Ara

Hepatit C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
8.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kan testi yaptırdım ve Hepatit C 46.00 küsur çıktı. Normal değer kabul edilenden çok fazla.

Biraz okudum ama biliyorsunuz yazılanlar insanı ikna etmiyor tamamen doğru da çıkmıyor. Geçiren, atatan veya tedavi olan var mıdır?

Üzünülmesi gereken bir hastalık mıdır onu bile bilmiyorum.

Hastaneye gideceğim gitmeden tecrübeli kişilerden bilgi alayım dedim.

Düzenleme vakti geldi, şimdiye kadar yapılan testler hakkında bilgi vereyim biraz.

Öncelikle Gastroenteroloji bölümünde muayene olmanız gerekiyor. Ancak Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümüne de gidilebilir. İsteyecekleri testler aynı olacaktır. Ancak onlar da testlerden sonra uzman bir Gastroenteroloji doktoruna yönlendirecektir.

Ben yakın olması sebebiyle İstanbul Şişli Florence Nightingale Hastanesini tercih ettim. Uzman, Doçent ve Pofesör olmak üzere 3 şık sundular. Doçent doktordan randevu aldım. Çünkü fiyatları da rütbelerine göre değişiyordu. Neyse bunlar ayrıntı.

İlk başta Kızılay'da yaptırdığım kan testini gösterdim. Benden ileri düzey testler (HCV RNA, HCV Genotip Tayini) de dahil olmak üzere ayrıntılı kan testi istedi. Aç olmak gerekiyor tabi.

Dikkat edin Özel hatsanelerde ileri düzey dahil kan testlerinden bazıları sigorta kapsamı dışında. Yaptırdığım kan testi bana 711TL'ye mal oldu. Tabi bu demek değil ki heryerde böyle. Ben aceleden ve fazla araştırmadan yakın olan özel hastaneye gitmek zorunda kaldım.

26.12.2013 tarihinde kanımı verdim. HCV RNA ve HCV Genotip testleri uzun sürüyormuş. Ayrıca bir laboratuvara gidiyormuş. Onun için bütün testlerin sonuçlarını toparlamam 03.01.2014 tarihini buldu.

Sonuçları gösterdiğimde, tam olarak tanı koyulmuş oldu.

Hepatit C analizi yapıldığında, ülkelerde görülme sıklığına göre bile ayırmışlar. Bende de Türkiye bölgesinde en sık rastlanan Tip 1b olan Hepatit C olduğu saptandı.

Doktor biraz sorguya çekti haliyle. Çünkü bu tür hastalıklar en sık iki türlü bulaşırmış. Ya içki ile karaciğerin tahrip edilmesi ve sonucunda karaciğerin enfeksiyon üretmesi durumu, ileri düzeyi siroza varan ve tümör ve kansere neden olan, ya da Hepatit C virüsü sahibi biri ile cinsel ilişki sonucu bulaşan. Ben de ikisi de yoktu. Nerden bulaşmış olabileceğini biraz düşündü tabi. Diğer az rastlanan bulaşma yolları olan; uzun süreli hastane yatışları, ameliyat gibi nedenlerden olduğu açıklığa kavuştu.

Daha önce Lenfoma tedavisi sonucu 3 ay hastanede yatmıştım. Bu tür drumlarda bulaşabiliyormuş. Ameliyat sırasında tam temizlenemeyen aletlerden olabiliyormuş. Tabi şu an nedenini bulmak imkansız şu saatten sonra. Sadece biyopsi ile ne zamandır var olduğu tespiti yapılabilecek.

HCV RNA PCR KANTİTATİF testi biraz korkutucu bende: Bir tüp kanda 180 milyon kopya virüs tespit edilmiş. Yani 180x10 üzeri 6 IU/mL. Sanırım şu demek; mililitresinde 180 milyon kopya. Gerçekten fazla. Kağıdın altındaki nota baktığımda Dinamik aralık: 25 IU/mL - 391.000.000 IU/mL olarak görülüyor. Gerçekten fazla. Kanımın neredeyse yarısı Hepatit C virüslü .)

Bu testlerin ardından benden bir test daha istedi tabi. IL28B adındaki bu test ile verilecek tedavi tespit ediliyormuş. 2 hafta sürdü sonucun çıkması. Bazen diyorum, baştan hepsini istese olmaz mıydı diye. Neyse doktor daha iyi bilir. IL28B sonucu genotip C/C çıktı. İnternette yaptığım araştırma sonucu C/C genotipi kalıcı tedaviye yüksek oranda cevap veren tipmiş.

Bundan sonra aynı doktora gitmedim. Henüz göstermedim bu sonucu. Onun yerine Haseki Hastanesi Enfeksiyon bölümüne gittim. Yine kan testi istedi ayrıca karaciğer ultrasonu istedi. Hepsini aynı gün hallettim. Sonuçlarını aynı gün veriyorlardı ama geç gittiğim için bir sonraki güne kaldı. Devlet hastanelerine göre şaşırtıcı bir hız gerçekten. Şaşırmadım değil. Bana kan testi ve ultrason verince Allah bilir hangi aya randevu verirler demiştim ama aynı gün hallettim. Onun için bundan sonraki mekanım Haseki Hastanesi olacak .)

Enfeksiyon bölümündeki doktor sonuçlara göre Karaciğer biyopsisi (parça alma) yapıp, ilgili bölüme yönlendireceğiz dedi. Pazartesi gidip sonuçları alıp, doktora göstereceğim bakalım. Aşama kaydettikçe burayı editleyeceğim.

IL28B testi pahalı bir testmiş arkadaşlar. Her yer yapmıyormuş. Yapan belli laboratuvarlar varmış. Ben Biruni laboratuvarına gittim. Çünkü sorduğum yerlerden en ucuz yer orası çıktı. Belki de daha ucuz yapan yerler vardı, bu sizin araştırmanıza kalmış.

Bu editin özeti olarak şunları söyleyeyim: Sizden isteyeceği testler Tam Kan Testi, HCV RNA, HCV Genotip Tayini, IL28B. Eğer testlerdeherhangi bir Hepatit C bulgusu çıkarsa bu testleri yaptırmadan doktora görünmeyin. Nasıl olsa bunları isteyecekler sizden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 9 Şubat 2014; 14:19:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Anti HCV hakkında bilgisi olan var mı?

Kan testi yaptırdım ve Hepatit C 46.00 küsur çıktı. Normal değer kabul edilenden çok fazla.

Biraz okudum ama biliyorsunuz yazılanlar insanı ikna etmiyor tamamen doğru da çıkmıyor. Geçiren, atatan veya tedavi olan var mıdır?

Geçmiş olsun dostum. Tedavisi olan bir hastalık, üzülme.
    Motivolog
    Hepatit C - Motivolog - Hasta Platformu
    http://motivolog.com/disease/hepatit-c-223/1
    adresinde hepatit c li hastaların paylaşımlarını okuyabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: assurdo

quote:

Anti HCV hakkında bilgisi olan var mı?

Geçmiş olsun dostum. Tedavisi olan bir hastalık, üzülme.
    Motivolog
    Hepatit C - Motivolog - Hasta Platformu
    http://motivolog.com/disease/hepatit-c-223/1
    adresinde hepatit c li hastaların paylaşımlarını okuyabilirsin.

Çok teşekkürler dostum. Eve geçince okuyacağım. Haftasını da hastaneye gideceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum hiç vakit kayıp etmekten

gastroenteroloji doktoruna gidiyorsun

tanı amaçlı sana rutin testleri yapacaklar eğer hbc yine pozitif çıkarsa hbc dna bAkarlar oda poz çıkarsa

karaciger enzimlerine bakılır
    tüm batın ultrason ve karaciger mr cekilir.buna göre tedavin planlanır.

hastalık bulaşıcı olduğu için eğer ailen ile kalıyorsan ailendekilerinde test yaptırması gerek ya onlarada bulasmis ise?

eğer evli isen eşin ile cinsel ilişkiye ömür boyu kondom ile gireceksin.
    çocuk sahibi olmak istiyorsanda bunu tibbi yollar ile yapacaksınız senin spermlerin alınacak hepatit c virüsunden temizlenip eşinin vajenene koyulacak.

hastalık direk karacigeri vuruyor

bu yüzden kendini fazla yormak yok

karacigerini zorlayacak ağır yemekler yemek yok

unutma karaciger vucudun fabrikasıdır.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar dostum
    bir sıkıntın olursa pm atarsın

• Yapma dostum ne diyorsun sen yau .( Bu kadar önemli demek ki.

Benim anlamadığım şudur; Lenfoma hastalığını Allah'ın zniyle atlatmış biriyim. Her sene kontrole gidiyorum. Kanlar alınıyor. MR çektiriyorum, BT çektiriyorum da nasıl görünmüyor. Nasıl anlamıyorlar aklım almıyor?

Neyse Allah'ın takdiri bir şekilde bulaşmış artık tedavisine yoğunlaşmam lazım.

Merak ettiğim tedavisi pahalı mı? Hastaneye yatmak gerekecek mi? Ve nasıl bir tedavi uygulanıyor?

Önbilgi, kendimi hazırlama bakımından cevaplarsan sevinirim.
  • Telapravir isimli türkiye de bu sene lisans alan bir ilaç var bu ilaçla tedavi oranları %96 bu sebeple artık hepatit c değil hepatit b korkulan bir hastalık. Buradan hepatit C tedavisi hakkında kapsamlı bilgi bulabilirsiniz.
    buradan da sizde hepatit c olup olmadığını anlarsınız. ahanda buradan

Hepatit C’de doğru hastaya doğru tedavi ile başarı %96’a çıkıyor

Hepatit C tedavisinde alternatifler artıyor
    hepatit-c-virusuHepatit C’de ‘Yeni Tedavi Alternatifleri’ konusunda enfeksiyon hastalıkları uzmanları ile gastroenterologlara yönelik olarak Ankara’da düzenlenen toplantıda bir araya gelen uzmanlar ‘Hepatit C’de erken evre tedavi’, ‘Standart tedavi ile karşılanmayan beklentiler’ ve ‘Tedavide alternatifleri’ güncel verileri değerlendirdiler. Oturumun ardından sorularımızı yanıtlayan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Örmeci, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halis Şimşek ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Rahmet Güner, güncel tedavide kullanılmaya başlanan yeni nesil antiviral ajanlarla ilgili Medikal Akademi Ankara Temsilcisi Hatice Pala Kaya’nın sorularını yanıtladılar.

Hepatit C tedavisinde yeni nesil ajanların devreye girmesiyle başarı oranlarının ve tedavi alternatiflerinin önemli oranda arttığını söyleyen Prof. Dr. Necati Örmeci, “Hepatit C’de doğru kişiye doğru zamanda doğru tedavinin verilmesi durumunda başarı oranı %50’den %75’e çıkar. Bu %75 overall dediğimiz genel hasta popülasyonu için geçerlidir. İşte burada hekime çok önemli görev düşüyor, yani hastayı çok iyi seçerseniz ortalama başarı %96’ya kadar da yükselebilir” dedi.

• quote:

Yapma dostum ne diyorsun sen yau .( Bu kadar önemli demek ki.

Benim anlamadığım şudur; Lenfoma hastalığını Allah'ın zniyle atlatmış biriyim. Her sene kontrole gidiyorum. Kanlar alınıyor. MR çektiriyorum, BT çektiriyorum da nasıl görünmüyor. Nasıl anlamıyorlar aklım almıyor?

Merak ettiğim tedavisi pahalı mı? Hastaneye yatmak gerekecek mi? Ve nasıl bir tedavi uygulanıyor?

kardeş virüs mrda belli olmuyor kan tahlilinde belli oluyor

dediğin gibi hepatit b,c direk karacigere zarar verir o yüzden dediğim gibi vakit kayıp etmekten tedavi başlattır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# OLASILIK
    5 yıl önce açıldı
    Win32:Malware-gen virüsü var
    15 yıl önce açıldı
    c# Matrisler
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mahkande M kullanıcısına yanıt
    Pahalı bir tedavi mi bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: IceWizardd

quote:

dediğin gibi hepatit b,c direk karacigere zarar verir o yüzden dediğim gibi vakit kayıp etmekten tedavi başlattır

Kardeş anladım hastane geçmişim var biliyorum MR'dan virüs tespit edilemeyeceğini de MR diyince söyledim. Bilgi için teşekkür ediyorum.

Peki belirtileri neydi anlatabilir misin?

• quote:

quote:

quote:

Kardeş anladım hastane geçmişim var biliyorum MR'dan virüs tespit edilemeyeceğini de MR diyince söyledim. Bilgi için teşekkür ediyorum.

Peki belirtileri neydi anlatabilir misin?

tipik belirtiler

eger hastalıgı yenı kaptıysan hemenbelırtı vermıyor

• Bir de bununla uğraş şimdi. Kötü oldu. Tam hayatı düzene sokacağım bir şeyler çıkıyor.

Ne diyelim her kötü nefsimden her iyi Allah'tandır diyip harakete geçmek lazım.

Teşekkürler.

• quote:

Bir de bununla uğraş şimdi. Kötü oldu. Tam hayatı düzene sokacağım bir şeyler çıkıyor.

Teşekkürler.

YAS KAC
  • quote:

quote:

Bir de bununla uğraş şimdi. Kötü oldu. Tam hayatı düzene sokacağım bir şeyler çıkıyor.

Teşekkürler.

YAS KAC

OTUZ
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

YAS KAC

OTUZ

Alıntıları Göster
    Hepatit C'de doğru hastaya doğru tedavi ile başarı %96'a çıkıyor yazıya şurdan ulaşırsın telaprevir isimli bi ilaç ile tedavisi mümkün hale geldi haberi inceleyebilirsin

• Arkadaşlar konuyu bilgi almak isteyenler için düzenleyeceğim. Kan testleri, biyopsi yaşadığım her şeyi ayrıntılı olarak anlatacağım ki tanı, teşhisi hızlandırsın, tedavisi hakkında bilgi olsun.

Şu an hala testler için kan veriyorum. Biraz geciktim açıkçası. Eve geçince bol bir vakitte ayrıntılı yazacağım. Süreçler hakkında bilgi vereceğim inşaallah.

• quote:

Arkadaşlar konuyu bilgi almak isteyenler için düzenleyeceğim. Kan testleri, biyopsi yaşadığım her şeyi ayrıntılı olarak anlatacağım ki tanı, teşhisi hızlandırsın, tedavisi hakkında bilgi olsun.

Şu an hala testler için kan veriyorum. Biraz geciktim açıkçası. Eve geçince bol bir vakitte ayrıntılı yazacağım. Süreçler hakkında bilgi vereceğim inşaallah.
    Güncelledim.

Allah sağlık versin ama bu konu da bu tür hastalık geçirenlere yardımcı olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 16 Şubat 2014; 18:24:30 >
  • turkateo T kullanıcısına yanıt
    Doğru dediniz @turkateo, hemen düzelttim.

Verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.

Bu ilaçlar hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Çarşamba günü karaciğerden biyopsi oldum. Sonucu çıkınca tedaviye başlanacak. Yaşamımı etkiler mi, günlük işlerimi yapabilir miyim? Şimdilik pek birşey anlatan yok da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkateo

quote:

Doğru dediniz @turkateo, hemen düzelttim.

Verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.

Bu ilaçlar hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Çarşamba günü karaciğerden biyopsi oldum. Sonucu çıkınca tedaviye başlanacak. Yaşamımı etkiler mi, günlük işlerimi yapabilir miyim? Şimdilik pek birşey anlatan yok da.

Geçmiş olsun,biyopsi yapılırken acı duymazsınız sadece o ana kadar yaşadınız korku hafızanızda kalır,biyopsiden sonra kanama riskine karşı ne olur ne olmaz diye belli bir süre yanlış hatırlamıyorsam 12-24 saat gözetimde kalır sonrasında eve gönderilirsiniz yinede belli bir süre ağırlık kaldırmayıp o bölgeye darbe almamaya çalışın bence.
    Ben 9 sene evvel kullanmıştım halsizlik ve biraz kilo kaybetmenize neden olabiliyor ama yan etkisini düşünmenizden çok tedaviyi harfiyen uygulamaya odaklayın kendinizi zira ilaçlar yüksek teknoloji ürünü mesela interferon çok eski yıllarda gençlik aşısı niyetine kullanılıyormuş,biraz stresli bir süreç olsada daha sonra rahat bir nefes alacaksınız.Bu işlemlerle karaciğerinizi uzun vadeli sigorta yaptırmış olacaksınız.Günlük işlerinizi yapabilirsiniz ama bazen ateş yükselmesi olabiliyor o zaman ılık veya soğuk duş alabilir yada doktorunuz verirse ateş düşürücü alabilirsiniz.Bununla ilgili işyerinizin yöneticisiyle görüşüp bu ilaçalardan dolayı performansınızın düşeceğini bildirmelisiniz.Bende sinirlilik ve halsizlik yapmıştı.

Size de geçmiş olsun. Şu an kontrollere gidiyor musunuz? Ve tamamen temizlendi mi?

• turkateo T kullanıcısına yanıt
    Sendeki de iyi cesaretmiş. Sarsılıyorum derken ne gibi belirtiler veriyor merak ettim.

Mesela son zamanlar dikkat ettim, karaciğeri zorlayan besinlerden çikolata, kahve gibi besinleri tüketince ertesi gün kafamda bir ağırlık oluyor. Yoksa takıntı mı oldu diyorum.

Belirtileri nelerdir bu hastalığın anlatırsan sevinirim.
  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim ben şuan itibariyle 20 yıl geçirmiş oldum bu raharsızlıkla ve diğer insanlardan hiçbir yönden hiçbir farkım yok yaş 47 oldu bugün itibariyle zaten doktorun sanada söylemiştir normal bir insandan hiçbir farkın yok diye.
    Tavsiyelerim şunlar olacak alkol alma ama illa alcaksan hafif alkollü olanı tercih et 2-3 bardak beni tatmin etmez dersen %50 su ilave ederek içmeyi dene böylece damak zevkini tatmin etmiş ve az alkol almış olursun.
    Ben rahatsızlığımı bilmeden komando olarak askerliğimi yapmıştım hergün 4 saat spor vardı 2 saatten fazlası sersemletiyordu yani aşırı halsiz oluyordum ama aşırı spor zarar vermedi.Şuanda günde 5 km hızlı yürüyüş yapıyorum ama 10 km yürürsem aşırı halsizlik yapıyor onunda bana yan etkisi belki normal bir insana göre 1-2 saat fazla dinlenmem gerekiyor o kadar.
    Korkmadan yaşa ama mesela kuvvetli bir ilaç veya iğne yaptıracaksan hastalığın o zaman aklına gelsin,
    dikkatli olacağın zamanlar vücuduna dışardan alacağın çok etkili ilaç veya alkolle vb. şeylerle ilgili.Beslenme bozukluğun yoksa(şekerli unlu kuruyemiş tüketiminden zevk alma sorunu) istediğin gibi yiyip içip gezip dolaşıp eğlenip istediğin gibi yaşayabilirsin.Hastalıklara takılıp kalmak ruh sağlığını etkiler ve bizi yaşamdan koparır o zaman hastalık kaybolup gitse bile tatsız tuzsuz yaşamdan zevk alamayan bir insan kalır geriye :) o zaman ne anladım ben o işten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.