100502-0, 02.05.2010 BUNDAN ÖNCE TROJEN VARDI SİLDİM SONRA BU ÇIKTI ACİLLLLLLLL YARDIM
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
windows live messenger dosyasını yükledikten sonra oldu
Spybot veya Ad-Aware programını indir. Tüm güncellemeleri yap, tarat, sil. Virüsü sildikten sonra sağlam ve güncel bir antivirüs programı kurmalısın.
işe yarar mı ve avastı silip mi kurayım bu programı.güvenli moddamı taratayım
Avast'ı silmene gerek yok, bunlar Anti-Malware,Anti-Spyware dir. Virüs programının yerini tutmaz yani. Güvenli modda taratmana gerek yok
sağol .Ad-Aware indiriyorum şimdi.tüm güncellemeleri yap dedin o ne alaka .avast kullanıyorum anti virüs programı olarak olur mu
Yani programı kurduktan sonra senden güncelleme isteyecek orayı atlama Avast konusuna gelince, ücretsiz AV olarak en iyilerinden biridir. Ne önerirsin dersen Kaspersky öneririm.
ArbaitoR teşekkürler şuan günceleme yapıyor sonra taratıcam pc yi.inşallah hal olur.ama trojan-gen de bulmuştu bundan önce onun da çözer mi
Rica ederim. Trojanlar ile boğuşuyorsan sana Kaspersky'ı şiddetle tavsiye ederim. ;)
dünden beri bunlarla uğraşıyom.keşke hal olsa ya güncellemeler çok uzun sürüyo ya
Ha bu arada demeyi unutmuşum güncellemeler biraz uzun sürebilir
sistem taranıyordan yapcaz di mi
Ana menüden Tarama Sistemi menüsüne ulaş, ordan Tam Tarama seçeğini kullan.
sağol ya şuan tam tarama yapıyor kaç dakika sürer tahmini bir süre belirtir misin
Hardiskin boyutuna bağlı olarak değişir.. Kesin birşey söylemek zor O tararken sen çay felan al TV izle, uzun sürebilir
taramaya devam ediyor şuan.ama 1 nesne bulundu diye yazı var o virüs mü ve virüs ise ne zman silicem onu
Virüsü etkisiz hale getirme işini kendi yapıyor program. Büyük ihtimal karantinaya alacaktır. Eğer karantinaya alırsa ve dersen ben bundan tamamen kurtulmak istiyorum. O zaman programa girip karantina sekmesinden bulunan nesneleri seçip, sağ tıklayıp kaldır diyeceksin.
karantinaya alınca atıyorum pc açınca yine uyarı verir mi internete girince felen sen ne yapmamı önerirsin karantina mı yoksa kaldır mı
Tarama bittikten sonra senden virüsün tamamen temizlenebilmesi için sistemi yeniden başlatılmasını gerektiğini söyleyecektir. Sistemi yeniden başlat, windows açılmadan önce program boot olarak virüsü tamamen kaldıracaktır