< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y1E._. -- 21 Ocak 2021; 20:54:39 > |
(ÇÖZÜLDÜ) OLEACC.DLL - TROJAN VİRÜSÜ BİLGİSAYARIMI MAHVETTİ
-
-
Yapmasanız bile lütfen öne çıkarın yardıma ihtiyacım var lütfen 🙏 -
Derslerime giremiyorum lütfen öne çıkar yapın eğer yapamazsanız bile -
Önemli verilerin yedeğini al. Bas formatı gitsin.
-
Hocam virüs bulmadı Windows Defender bu seferki taramada fakay dünkü taramada sadece temp'de virüs bulmuştu ve kaldırdı ama Temp kutusu hayla dolu elle silmeye çalışıcam. Aldığım hatalar hiç değişmiyor bu sadece "oledlg.dll ve oleacc.dll" hataları veriyor. Sistem ile ilgili mi acaba? -
Sistemle de ilgili olabilir herhangi bir şeyle ilgili olabilir. Windows Defender virüsü bulamıyor, bulsa bile silemiyor. Antivirüs indirip kuramıyorsun. İpin ucu kaçmış durumda.
Ben olsam şimdi imkan varken önemli verileri yedeklerdim. Virüs icabında önemli dosyalara zarar verir onları da kaybedersin. Önemli dosyaları yedekledikten sonra basarım formatı ortalık tertemiz olur.
-
👍 -
Up -
Bu lanet hatayı sadece Zoom ile Advanced SystemCare veriyor. Belki virüs değildir dicem ama Temp'deki bulduğu virüsler...
-
Eğer yedekleme tarihi varsa sistemi geri yükle yoksa formattan başka çare kalmıyor.
-
VM tarzı birşey yükle komple sistemin yedeğini al. Bas formatı yedeği çalıştır. Al sana eskisinin aynısı hemde formatlı
-
Geçmiş olsun. Up
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bildiğin OdunVM tarzı birşey yükle komple sistemin yedeğini al. Bas formatı yedeği çalıştır. Al sana eskisinin aynısı hemde formatlı
Virüslerle birlikte yedek alacak, formatı basıp yedeği çalıştıracak; virüsler geri gelmeyecek mi?
-
Problemli kısım Temp dedi ama arkadaş. Tempi çıkartabilir yada ona göre bi filtre uygulayabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bildiğin OdunProblemli kısım Temp dedi ama arkadaş. Tempi çıkartabilir yada ona göre bi filtre uygulayabilir.
Kendisinin tesbit edebildiği yer Temp klasörü. Sadece Temp klasöründe ise Temp klasörünün içindekileri siler virüsten kurtulurdu. Yedek almaya ve geri yüklemeye gerek kalmazdı. Virüs kim bilir daha nerelere bulaştı, bunu bilmiyoruz.
Yedek alma işi bilgisayarda virüs yokken yapılır. Daha sonra virüs bulaştığında veya herhangi bir sebeple sistem bozulduğunda yedekten yüklersin bilgisayar eski durumuna döner. Bilgisayarda virüs varken komple sistem yedeği almanın faydası yoktur.
Şimdi işe yarar bir şey yapmak istiyorsa; önemli dosyaların yedeği alınır ve bilgisayara temiz kurulum yapılırsa virüsten kurtulur. Daha sonra yedek aldığı dosyaları da virüs taramasından geçirdikten sonra kullanabilir.
Temiz kurulum yapmak istemiyorsa anti-virüs kurup temizlemesi gerekir. Ama anti-virüs kurulmuyor diyor.
-
İnternetten dll yüklemek güvenli değil biliyorum ama yükledim ve zaten Advanced Sytem Care'yi sildim o yüzden sadece zoom klasörüne attım dllyi ve artık 0xc0000007b hatası alıyorum internetten bakınca çeşitli nedenler vardı ve asıl olay bu nedenlerin hepsi bende var. Ekran kartı sürümüm çok eski (Aldığımdan beri ilk defa güncelleyeceğim) zaten oyunlarda çok kötü performans alıyorum son 2 senedir belki nedeni budur, virüs olabilir film sitesine girmiştim Pazar günü, ve güncelleme gelmişti gece kapattım pc yi güncelleme vardı uyuyamadım sinirlendim kapadım pc'yi güncelleme ortasında kapatmak ta buna neden olabiliyormuş. Sizce format için erken mi yoksa formatı atayım gitsin mi? Önemli dosyaları yedekledim ama hayla bir şeyleri unutuyormuş gibi hissediyorum Hocalardan azar da işittim derslere giremedim diye.
-
Ama kafam çok karışık çünkü virüs olduğu zaman da aynı hatayı vermişti 0xc000007b
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y1E._. -- 20 Ocak 2021; 18:56:29 > -
Zoom hatası... Beni çıldırtan asıl şey Windows Defender virüsü bulamıyor
-
Malware baytes ile bı tarayın isterseniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Malware bytes ile tara. O da işe yaramaz ise, başka bir bilgisayar varsa harddiski çıkar, dosyaları oraya. Virüs orada çalışmaz. Sonra harddisk boşaldıktan sonra Format at ve gerekli dosyalarını yükle geri.
2021 yılında bilgisayarına virüs bulaştırmayı başarabilen hala varmış ben bu virüs olayları tamamen bitti sanıyordum |
Malware bytes ile tara. O da işe yaramaz ise, başka bir bilgisayar varsa harddiski çıkar, dosyaları oraya. Virüs orada çalışmaz. Sonra harddisk boşaldıktan sonra Format at ve gerekli dosyalarını yükle geri. |
Konu ana sayfaya çıkmış orada gördüm, buna denk geldim. Bahsettiğiniz kişi ben değilim ama yaklaşık 2008-2009'dan beri antivirüs kullanmıyorum. Hatta windows'un kendi güvenlik programında dahi kapatabildiğim her şeyi kapatıyorum. İşini bilen birisi, eğer dışarıdan sürekli flash disk, hafıza kartı vs. takıp durmuyorsa antivirüse ihtiyaç duymaz. |
Virüslerle birlikte yedek alacak, formatı basıp yedeği çalıştıracak; virüsler geri gelmeyecek mi? |
Benzer içerikler
- güncelleştirmeler üzerinde çalışılıyor bilgisayarınızı kapatmayın
- hpet kaldırma
- hizmet ana bilgisayarı ağ hizmeti
- bilgisayar otomatik onarıma hazırlanıyor diyor açılmıyor
- format sonrası driver yükleme
- pc otomatik kapatma
- mavi ekran hatası
- biosa nasıl girilir windows 10
- pc şifre değiştirme
- tuş sesi kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X