arkadaşlar chrome.exe adlı bir virüs bulaştı sistemim win7 görev yöneticisinde yansıma adı chrome.exe kullanıcı pc adı açıklama kısmındada yine chrome.exe yazıyor orjinal google chrome açıldığında ise açıklama kısmında google chrome olarak geliyor bu virüs C:\Users\*****\AppData\Local\Temp içerisinde chrome.exe diye bir dosya var silinmiyor görev yöneticisinden sonlandırmaya kalkıncada mavi ekran verip pc yi kapatıyor acil yardım alabilirmiyim
quote:
Orijinalden alıntı: aLeMdAr32
arkadaşlar chrome.exe adlı bir virüs bulaştı sistemim win7 görev yöneticisinde yansıma adı chrome.exe kullanıcı pc adı açıklama kısmındada yine chrome.exe yazıyor orjinal google chrome açıldığında ise açıklama kısmında google chrome olarak geliyor bu virüs C:\Users\*****\AppData\Local\Temp içerisinde chrome.exe diye bir dosya var silinmiyor görev yöneticisinden sonlandırmaya kalkıncada mavi ekran verip pc yi kapatıyor acil yardım alabilirmiyim
Chrome'u kaldırmayı deneyin. Chrome kalktığı halde chrome.exe dosyası oradaysa kesinlikle virüs olduğunu buluruz. Güçlü bir virüs karşıtı program yükleyerek kaldırmayı deneyin. Eğer yine düzelme olmazsa biçimlendirme yöntemine başvurun.
virüs olduğundan eminim d5 ile başlayan md5 ile şifrelenmiş bir dosyayı sürekli başlangıç klasörüne yerleştirip duruyordu ayrıca biraz araştırma yaptım fixer ile güvenli modda virüsten kurtulmayı başardım sildikçe kendi kendine çoğalıyordu başlangıç klasöründeki tmp klasöründeki ise kesinlikle silinemiyordu. ayrıca oturumu kapatmama veya kullanıcı değiştirmeme de izin vermiyordu virüs oturumu kapat dediğim zaman mavi ekran verip kapatıyordu pc yi
Geçmiş olsun.
Chrome'u bilgisayarınızdan kaldırın. Bilgisayarınızı Ağ desteği ile güvenli modda başlatın. Sistem açıldıktan sonra belirttiğiniz dosyaları silin. Başlat > Msconfig > Enter Açılan pencerede Başlatma sekmesine gelip "chrome.exe" yanındaki kayıt defteri yolunu bir yere yazın. Başlat > regedit > Enter Açılan kayıt defterinde soldaki kayıt ağacından az önce yazdığınız yola gelin, tüm satırı silin. Kayıt defteri ağacının alt menülerini kapatın. En üstte, "Bilgisayar" a tıklayın. ctrl+f tuşlarına basarak arama penceresini açın. Pencereye "chrome.exe" yazın ve aratın. Her bulduğu anahtarı silin. F3 ile yeniden aratın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınızı combofix ile yeniden taratmanız da tedbir açısından iyi olacaktır.
Yeniden geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: aLeMdAr32
Format at.
sorunu çözdüm gerek kalamdı güvenli modda açıp virüsü temizledim şuan sorun yok format at demeden önce yapılabilecekleri sıralamak daha mantıklı olur arkadaşlar format atıp geçmesi basit gelir. Bilgisayrda bir sorun çıktığı zaman format at gitsin gibi önerilerle gelmek yerine sorunu formatsız nasıl çözüme kavuşturabileceğimiz konusunda yorumlara yer verirsek daha faydalı olur. Teşekkürler
Ayni virüs benim bilgisayara da musallat oldu ! google ye girişi tamamen kapattı arayalım.us diye bir arama motoru çıkıyor google yasak sertifikasını silip güvensiz site olarak işaretlemiş! ve C:\WINDOWS\system32\drivers\etc host dosyasının içine gogle ye ip tanımlayıp girişi engellemiş! freval in block ladığı virüsler google chrome tarayıcıyı tıkladığımda atak yapıyor ! armor engelliyor. birlikte yaşamaya alıştık artık :) format atmakta istemiyorum.
Tamamen siliyorum daha doğrusu bunu program yapıyor! kayıt anahtarı ve dosyalar silindigi halde geri geliyor ! format atmak kaçınılmazmı?
Chrome Yüklemeyin Baş Belası Bir Tarayıcı Ben Mozilla Kullanıyorum Sorun Yok
quote:
Orijinalden alıntı: Naughty95
Chrome.exe virüsünün, Google Chrome ile ne gibi bir alakası olabilir? O zaman Windows'ta kullanmayalım, svchost.exe'ye çok virüs bulaşıyor.
İobitin koruma proğramları var onlardan birini deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: JB.Burak
quote:
Chrome.exe virüsünün, Google Chrome ile ne gibi bir alakası olabilir? O zaman Windows'ta kullanmayalım, svchost.exe'ye çok virüs bulaşıyor.
Chrome Tarayacısı Bulaştırıyor Bu Virüsü Pc'yi Formatladım. Chromeyle Eskiden Yaptıdığım Herşeyi Yapıyorum Banamısın Demiyor. Mozilla
quote:
quote:
quote:
Chrome Tarayacısı Bulaştırıyor Bu Virüsü Pc'yi Formatladım. Chromeyle Eskiden Yaptıdığım Herşeyi Yapıyorum Banamısın Demiyor. Mozilla
Bence bu virüsü Chrome bulaştırmıyor da, Chrome üzerine yazılmış bir virüs olduğu için Chrome olan bilgisayarlara bulaşıyor.
quote:
quote:
quote:
quote:
Bence bu virüsü Chrome bulaştırmıyor da, Chrome üzerine yazılmış bir virüs olduğu için Chrome olan bilgisayarlara bulaşıyor.
Mümkün Olabilir.
opera en iyisi tarayıcıların mobil ve akıllı ceplerde de en iyisidir opera chorme ninde iyi tarafları vardı ama artık onun bir belası var chromim.exe chrome.exe virisü daha dogrusu virüsler bu ygulamalar degil bu uygulamalara enjekte ediyor virüs ve tarmada buldugum trojanlar chrome tarayıcı ıklandıgı anda bir vepsite daha url satırına bişey yazılıp onaylanmadan te0man.com ve bir sürü sessiz harfden oluşan başka domainler atak yapıyor frevall aldım beleşe emsisoft dan anti-malvare ve online armor ikisi biraber geldi 30 gün deneme verdi birde lik vermiş bir arkadaşına söyle tam sürüm kazan diye bikaç yere link adtım 55 günlük kullanım hakım olmuş emsi soft eniyisidir kesinlikle pc nizi kasmaz ve tanımadıgı tanıyamayacagı zararlı madde yok ben internet cafe işlettigim zamanlarda tanışmıştım emsisoft ile handi cafeyi bile yakalıyordu ! remote konturol sistemi vardı handi cafede birgün bi incelemeye aldım handi cafe cafe yönetip programını zaten trojan ve server mantıgı ile işliyor ve merkez server ve clienti kullanalara ulaşabiliyor handi cafe yazılımını dede ile dekompile edip kaynagına indim ekranı kaplama olayını kırdım alsana bir trojen kafe yönetir gibi yönet suça yatkın bir programdı bunu emsi soft sayesinde fark ettim ve neden yapımcısı ücretsiz veriyordu hep merak etmiştim amaç neydi ürettigi başka bir yazılımda yoktu neden bedava 10 tl dese anlamlı olacakta neden bedava herkezin cafesine ve müşterilerine ulaşıyormuş lavuk emsi softu kurunca çözdüm işi ister benim linkimden alın banada bir hayrınız olsun isterseniz dogrudan sitesinden alın çok iyihttp://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_10444392 bir ay bedava süresi doluncada kusursuz işler sadece taramadan sonra satın al butonu çıkarır okadar bikaç yere lik salsanız bedavayadagelir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme