Şimdi Ara

crrss.exe ve winlogon.exe virüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
40.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konu bilgilendirme amaçlıdır..bu virüsü kapan arkadaşlar için bir yöntem anlatıcam...ilerde böyle bişey başına gelenler için yardımcı olur umarım

ilk önce bilgisayarı güvenli modda açıyoruz...daha sonra başlat/çalıştır/regedit komutunu çalıştırıyoruz..
    daha sonra HKEY_LOCAL_MACHİNE/software/microsoft/windows nt/winlogon sekmesi altında winlogon.exe ve crrss.exe ile ilgili kayıtları siliyoruz..Malwarebytes Anti-Malware adlı programı indiriyoruz..deneme sürümü bile yeterli bizim için...hızlı bi tarama yapınca zaten ilgili virüsleri ve dosyaları buluyor..bunları siliyor/karantinaya yolluyoruz..unutmadan tüm bunları "güvenli mod" altında yapıyoruz..daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın...eğer başlat/çalıştır/msconfig başlangıç sekmesinde bunlar kalktı ise virüs temizlenmiştir, geçmiş olsun

• o virusu ilk kez senden duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster6

o virusu ilk kez senden duydum
    Arkadaslar aynı virüs'den bende muzdaripim. Ne yaptıysam silınmıyor. Kaspersky ınternet secrury kurdum virüsü iptal edıyor ama sılemıyor. Bu gun deneme sürümü bıtıncede mecubur konu açmak zorunda kaldım. Arkadasın dedıgı seylerı yapıcaktım ama malesef winlogon sekmesinde winlogon.exe ve crrss.exe tarzı kayıtlar gorunmuyor. Cunku guvenlı mod'da actıgım ıcın virus aktıf halde olmamıs oluyor. Normal pc halınde ıken denedıgımde ise windows + R yaptıgımda regedit yazınca pencere cıkmıyor :S Yardımcı olucak bırısı war mıdır lutfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eymenovichh

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bu virüs ne yapıyor ki bilgisayara?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

bu konu bilgilendirme amaçlıdır..bu virüsü kapan arkadaşlar için bir yöntem anlatıcam...ilerde böyle bişey başına gelenler için yardımcı olur umarım

ilk önce bilgisayarı güvenli modda açıyoruz...daha sonra başlat/çalıştır/regedit komutunu çalıştırıyoruz..
    daha sonra HKEY_LOCAL_MACHİNE/software/microsoft/windows nt/winlogon sekmesi altında winlogon.exe ve crrss.exe ile ilgili kayıtları siliyoruz..Malwarebytes Anti-Malware adlı programı indiriyoruz..deneme sürümü bile yeterli bizim için...hızlı bi tarama yapınca zaten ilgili virüsleri ve dosyaları buluyor..bunları siliyor/karantinaya yolluyoruz..unutmadan tüm bunları "güvenli mod" altında yapıyoruz..daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın...eğer başlat/çalıştır/msconfig başlangıç sekmesinde bunlar kalktı ise virüs temizlenmiştir, geçmiş olsun

Bilgilendirme için teşekkürler. Faydalı bir yazı olmuş.

• quote:

bu konu bilgilendirme amaçlıdır..bu virüsü kapan arkadaşlar için bir yöntem anlatıcam...ilerde böyle bişey başına gelenler için yardımcı olur umarım

görev yöneticisini açınca winlogon.exe ve csrss.exe yi çalışır halde görüyorum (işlemler sekmesinde).

Ama kullanıcı adı bölümünde SYSTEM yazıyor. Yani bu iki exe dosyası windows dosyası olamaz mı ?
    Ayrıca winlogon ve csrss.exe ile ilgili olan kayıtları silin demişsiniz, tam olarak hangilerini silmemiz lazım ?
    Bu virüs bilgisayara ne yapıyor ?

malwarebytes ile tarattım ( hızlı tarama ), virüs bulamadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoDeR006 -- 1 Aralık 2012; 13:28:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR006

quote:

görev yöneticisini açınca winlogon.exe ve csrss.exe yi çalışır halde görüyorum (işlemler sekmesinde).

Ama kullanıcı adı bölümünde SYSTEM yazıyor. Yani bu iki exe dosyası windows dosyası olamaz mı ?
    Ayrıca winlogon ve csrss.exe ile ilgili olan kayıtları silin demişsiniz, tam olarak hangilerini silmemiz lazım ?
    Bu virüs bilgisayara ne yapıyor ?

malwarebytes ile tarattım ( hızlı tarama ), virüs bulamadı..

Alıntıları Göster
    Onlar virüs değil diye biliyorum... Hem daha önceden araştırmıştım hemde daha dün formatladım ve ikiside var virüs değil arkadaşlar onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börcır -- 1 Aralık 2012; 17:32:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wuauclt.exe nedir? virüsmüdür?
    15 yıl önce açıldı
    sysinfocab ve svchost
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • virüs değil onlar rahat olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACİDBURN45

virüs değil onlar rahat olun.
    virüs olunca aynısından 2 tane oluyor..biri virüs biri orjinal dosya orjinalleri tabikide virüs değil
  • quote:

virüs olunca aynısından 2 tane oluyor..biri virüs biri orjinal dosya orjinalleri tabikide virüs değil

Alıntıları Göster
    Ramnit Virüsü Bulaştıysa Bilgisayarda Bütün Exe ve Dll'lere Bulaşır
    Malware Programla Tarattım Virüsleri Silince Programları Bozuldu Oyunlar Çalışmamaya Başladı. Tek Çare Format Atmak Oldu
     crrss.exe ve winlogon.exe virüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNKaWaReZ -- 2 Aralık 2012; 11:58:46 >

• quote:

Aynen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Aynen.

Alıntıları Göster
    ben de winlogon 1 adet var 2 adet cssrss mi ne ondan var hangi programı önerirsiniz :S

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

ben de winlogon 1 adet var 2 adet cssrss mi ne ondan var hangi programı önerirsiniz :S

Alıntıları Göster
    Bilgisayarımda , İşlemler kısmında ikisinden de 1 tane var.
    Yalnız çalışan diğer programların Kullanıcı Adı kısmında "pc" yazarken, bu ikisinin yanında bir şey yazmıyor.
    Bunlar Virüs mü yoksa Sistem dosyası mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylolzort

Bilgisayarımda , İşlemler kısmında ikisinden de 1 tane var.
    Yalnız çalışan diğer programların Kullanıcı Adı kısmında "pc" yazarken, bu ikisinin yanında bir şey yazmıyor.
    Bunlar Virüs mü yoksa Sistem dosyası mı?

Alıntıları Göster
    Bu virüs girmiş ise combo.fix diye bir programla silin arkadaslar tek çözüm. Sonra tesekkur edeceksınız :D Ben onla sıldım yoksa ne yaptıysam kurtulamadım.
  • winlogon.exe nedir?sizin başınızada gelebilir. Çözüldü
    http://www.patronforum.com/forum/showthread.php?tid=671
  • quote:

Orijinalden alıntı: escape-e

winlogon.exe nedir?sizin başınızada gelebilir. Çözüldü
    http://www.patronforum.com/forum/showthread.php?tid=671
    Burdaki yazılara göre bende virüs yok
    Ama kaspersky açtığım anda
    services.exe ve winlogon. exe dosyalarını hemen karantinaya alıyor ve windows restart atıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

services.exe ve winlogon. exe dosyalarını hemen karantinaya alıyor ve windows restart atıyor

O iki dosya windows için gerekli dosyalar bildiğim.Özellikle services görev yöneticisi olması lazım hatırladığım kadarıyla.Makinede virüs var galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

quote:

O iki dosya windows için gerekli dosyalar bildiğim.Özellikle services görev yöneticisi olması lazım hatırladığım kadarıyla.Makinede virüs var galiba.

Alıntıları Göster
    Biliyom gerekli de
    Kaspersky gidip onları karantinaya alıyor namussuz..
    Güvenli modda denedim roaming içinde ahaiad.exe diye bir şey çıktı, sildimşu anda
    sadece services.exe de virüs var gibi
    onu temizleyemedim
    combofix bu virüse karşı bir şey yapamadı
    gerçi ahaiad sildikten sonra ombofix denemedim ama

• quote:

Biliyom gerekli de
    Güvenli modda denedim roaming içinde ahaiad.exe diye bir şey çıktı, sildimşu anda
    onu temizleyemedim

Kaspersky'ın kendi bedava tarama programı vardı sitesinde onu deneyin bi.Olmadı Norman Malware Cleaner var, ben onunla sistemi tarayım dedim crackli dosyaları bile uçurdu 2. programı denemeden önce dediğim tarzda dosyaların yedeğini alın, ben istemediklerimizi silmeme ayarını bulamamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

quote:

Biliyom gerekli de
    onu temizleyemedim

Kaspersky'ın kendi bedava tarama programı vardı sitesinde onu deneyin bi.Olmadı Norman Malware Cleaner var, ben onunla sistemi tarayım dedim crackli dosyaları bile uçurdu 2. programı denemeden önce dediğim tarzda dosyaların yedeğini alın, ben istemediklerimizi silmeme ayarını bulamamıştım.

Alıntıları Göster
    bu lanet winlogon virüsü, bana ve birçok arkadaşın parmak belleğine bulaştı. en 20 dizüstü bilgisayardan ve bir o kadar bellekten AVG free 2013
    ile kurtuldum son 5-6 haftada.

AVG meğer ne kadar iyi imiş!! Avira uyuyor imiş!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.