Sistemime Thermalright Peerless Assassin 120 SE Sığar mı?
Herkese iyi günler dilerim. Havaların ani ve dehşet bir şekilde ısınmasıyla birlikte işlemci tarafında ısı sorunu yaşamaya başladım. Kullandığım işlemci Ryzen 5 5600 ve stok fanı ile kullanmaktayım. Core Performance Booster ayarı kapalı. Normalde yük altındayken sürekli 60 derecede çalışan işlemcim şu anda boştayken 65, Crysis 3 oynarken 90 dereceye çıktı. Bu yüzden bir soğutucu ararken başlıktaki soğutucuya denk geldim ve güzel yorumlar aldığını gördüm ve almayı düşünüyorum. Merak ettiğim konu ise soğutucunun kasama sığıp sığmadığı. Aşağıya kullandığım parçaları yazacağım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Anakart: Asus Prime B450M-K II AMD 4400MHz (OC) DDR4 Soket AM4 VGA DVI HDMI M.2 mATX
Kasa: VENTO VG15FE RGB ATX Gaming Kasa
2x16 Ram Önerisi
Arkadaşlar, merhaba. Şu an 2x8 gb ram kullanmaktayım ve ramlarımı 2x16 gb olmak üzere yükseltmeyi düşünüyorum, bütçe konusunda sorun yok. Bana bu anakartın mhz değerine uygun bir ram önerebilir misiniz?
Oyun bugün itibariyle çıkış yaptı fakat Türkçe dil seçeneği yok. Oyuna yama yapabilir misiniz?
Dave The Diver Türkçe Yama İstek
Arkadaşlar, oyunun açıklmasından gördüğüm kadarıyla Cult of The Lamb tarzı bir oyun. Oyunun çevirisini yapabilir misiniz?
Pc Building Simulator 2 Türkçe Yama İstek
Tails of Iron - Türkçe Yama İstek
Bugün oyunlara göz atarken bu oyuna denk geldim ve merak ederek indirdim. Oyunun seslendirmesi, kontrolleri vs. zevkli fakat Türkçe değil. Kısa bir süre oynadım ve arkada uzun uzadıya ve sürekli hikayeyi anlatan bir ses var. Hikayeyi fazla kaçırmadan oyunu geri kapadım. Bu oyunun Türkçe yamasını yapabilir misiniz?
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Instagram gibi sayfalarda mutlaka Cyanide & Happiness animasyonlarına denk gelmişsinizdir, ters köşe yapan mizahları var. Bugün öyle bir forumda gezerken bu yapımcıların oyununa denk geldim. Sanırım üçleme şeklinde devam ettirmeyi düşünüyorlarmış oyunu ve şu anda ilk bölümü yayında. Bu oyunun yamasını yapabilir misiniz? Eminim birçok kişi izlemeyi seviyordur.
Son Ubisoft Oyunlarında Siyah Bar Sorunu
Başlıkta da belirttiğim üzere son çıkan oyunlarında garip şekilde oyun içerisinde altta ve üstte büyük barlar var. Ac Odyssey'de de durum böyleydi Immortals Fenyx Rising'de de. Ac oynarken zaten oyun boyunca aşırı derecede sıkılmama neden olmuştu ve şimdi de aynı sıkıcılığı immortals'da yaşamak istemiyorum. Tüm çözünürlükleri denedim fakat olmuyor. Bunun bir çözümü yok mu?
Elektrik Kesintisi Sonrası Pc Açılmama Sorunu
Herkese iyi günler dilerim. Şu 2 gündür elektrik gidip geldiğinde bilgisayarımda açılış esnasında sorunlar ile karşılaşıyor. Örneğin 2 gün önce gidip geldiğinde pc açılırken 3 kere kendini resetleyip açıldı. Bu reset olayıyla yeni ram taktığımda karşılaşmıştım. Hatta o zaman tek kullandığım ram'ın yerini değiştirmiştim ve sorunsuz çalışmıştı. Ama yeni gelen ramı eski ramın yerine takınca böyle görüntü gelmemişti. Anca yerlerini değiştirince gelmişti ve pc kendini resetleyip açılmıştı. Sanırım o da bilgisayarın yeni parçayı tanıması içinmiş. Dün ise yine elektrik aniden gitti. Geldiğinde geri gider diye bilgisayarı direk açmadım ve fişlerini çektim. Bayağı bir zaman sonra gelip açmaya çalıştığımda kasanın çalıştığını ama tam açılamayıp, ekrana görüntü vermediğini fark ettim. Çünkü kasa normal çalışmaya başladığında klavyenin ışıkları yanıyor ve bilgisayar normal şekilde açılıyor. Böyle böyle kablo çek başka yere tak, tuştan kapat (ki en en sevmediğim olay bu, eski pc harddisk yanmıştı bu olay yüzünden en son) yaparak çalıştırdım. Ama işte şansım sağ olsun 10 dakika geçti geçmedi elektrik yine gitti. Sonra ellemedim zaten. Bugün açmaya çalıştığımda yine aynı sorunla karşılaştım. Bilgisayar çalıştı ama yine baştaki gibi görüntü gelmedi. İyi kötü uğraşıp açtım. Aklıma gelen şeyler ram ve odanın elektriğiyle alakalı. Ram taktıktan sonraki 2 hafta içinde 2 kere mavi ekran hatasıyla karşılaştım saçma sapan yerlerde. Sonradan aldığım ram, pc'de kullandım ram ile hem marka hem de değerler bakımından aynı. Tek farkı üzerindeki soğutmanın rengi. Onun haricinde eski bilgisayarımda da kasanın ekran kartıyla oynayınca böyle çalışmıyordu. Son 2 bilgisayarda da şu lanet sorun yakamı bırakmadı ve cidden sıkıldım artık. Yani bios güncellemesi yapayım desem bu sefer öyle leş bir yerde oturuyorum ki yaparken elektrik gider diye korkup yapamıyorum.
2. El Modem Alınır mı? Öneri
Arkadaşlar merhaba. Yakın bir zamanda internetimi değiştirmeyi ve vdsl bir modem almayı planlıyorum. Sıfır modemlerin fiyatına baktığımda 250-300 tl hatta 400-500'lere kadar çıkanları var ve bu beni aşar. Bu yüzden ben de 2. el almayı düşünüyorum. Ufak tefek araştırdığımda çok eski model almayın, iyice kontrol edin öyle alın gibi şeyler denilmiş. Hangi modem yenidir eskidir onu da pek bilmiyorum. Letgo'da falan bakınca çoğu kişi alttaki modemi koymuş. Eğer bu iyiyse alabilirim. Bu arada geçmeyi planladığım internet Türknet 35 mbps paketi. Altyapım bu kadarını desteklediği için 35 düşünüyorum. Bu internet için görüşleriniz neler? Tamam altyapı ile alakalı, farklılık gösteriyor ama denemeden bilemem. Tabii bu forumda Türknet'i çok fazla kötüleyen varken bu soru ne kadar doğru olur bilemem ama yine de görüşleriniz önemli.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 286
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 25.010 (Bu ay: 347)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 166 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun