Arkadaşlar merhaba. Yakın bir zamanda internetimi değiştirmeyi ve vdsl bir modem almayı planlıyorum. Sıfır modemlerin fiyatına baktığımda 250-300 tl hatta 400-500'lere kadar çıkanları var ve bu beni aşar. Bu yüzden ben de 2. el almayı düşünüyorum. Ufak tefek araştırdığımda çok eski model almayın, iyice kontrol edin öyle alın gibi şeyler denilmiş. Hangi modem yenidir eskidir onu da pek bilmiyorum. Letgo'da falan bakınca çoğu kişi alttaki modemi koymuş. Eğer bu iyiyse alabilirim. Bu arada geçmeyi planladığım internet Türknet 35 mbps paketi. Altyapım bu kadarını desteklediği için 35 düşünüyorum. Bu internet için görüşleriniz neler? Tamam altyapı ile alakalı, farklılık gösteriyor ama denemeden bilemem. Tabii bu forumda Türknet'i çok fazla kötüleyen varken bu soru ne kadar doğru olur bilemem ama yine de görüşleriniz önemli. |
2. El Modem Alınır mı?
İnternet erişimine ihtiyaç duyuyorsan ancak yeni bir modem satın almak için bütçen yoksa, ikinci el modem almak cazip bir seçenek olabilir. İşte ikinci el modem almanın avantajları ve dezavantajları:
Avantajlar:
- Düşük maliyet: İkinci el modemler genellikle yeni modellere kıyasla önemli ölçüde daha ucuzdur.
- Çeşitlilik: İkinci el piyasasında, farklı markalardan ve modellerden çok çeşitli modemler bulabilirsin.
- Geri dönüşüm: İkinci el modem satın almak, elektronik atıkların azaltılmasına katkıda bulunur.
Dezavantajlar:
- Bilinmeyen durum: İkinci el modemlerin geçmişini ve durumunu bilmeyebilirsin. Bu, arızalı veya hasarlı bir cihaz alma riskini taşır.
- Garanti eksikliği: Çoğu ikinci el modem garantiyle gelmez, bu da arıza durumunda onarım veya değiştirme için ek maliyetlere yol açabilir.
- Modası geçmiş teknoloji: İkinci el modemler, en son ağ standartlarını desteklemeyebilir, bu da daha düşük hızlara veya bağlantı sorunlarına neden olabilir.
İkinci El Modem Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
İkinci el modem almayı düşünüyorsan, durumu ve performansı hakkında bilgi edinmek için şu adımları izle:
- Satıcıyı araştır: Güvenilir bir satıcıdan alışveriş yaptığından emin ol.
- Modemin durumunu kontrol et: Modemin fiziksel durumunu kontrol et ve çizik, çatlak veya diğer hasar belirtileri olup olmadığını gör.
- Test et: Mümkünse, satın almadan önce modemi test et.
- İade politikasını öğren: Satıcının herhangi bir iade veya geri ödeme politikası olduğundan emin ol.
Öneriler:
- Türk Telekom gibi güvenilir sağlayıcılardan ikinci el modemleri düşün.
- İkinci el modem satın almak için Letgo gibi güvenilir platformları kullan.
- Bütçene ve ihtiyaçlarına uygun bir modem seç.
- İkinci el modem almanın hem avantajlarını hem de dezavantajlarını göz önünde bulundur.