Şimdi Ara

Geniş omuz nasıl anlaşılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
56.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu soru kafamı uzun zamandır kurcalıyor. Yolda giderken insanları geniş ve dar omuzlu olarak ayırt etmeye çalışıyorum. 184 cm boyum var. Ailem, arkadaşlarımdan bazıları geniş omuzlusun diyorlardı. Geçenlerde mağazadaki kadında geniş omuzlusunuz bu vücudunuza oturur dedi. Gerçi şişman değilim hatta zayıfım. Kadın da onu söyleyince hani bir laf vardır ya "karga yavrusunu kartal görürmüş" o yüzden geniş omuzlu demiyorlar bana gerçekten geniş omuzluyum sanırım dedim kendi kendime. Gaza geldim aynaya baktım yine bir fark yok. Normal 2 tane omuz. :D Ölçüleri nedir? Ölçmek istiyorum.

Bu arada bi fotoğrafımı koyayım isterseniz omuzlarımın gözüktüğünü siz de karar verin yanlış anlamazsınız umarım.
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Geniş Omuz Nasıl Anlaşılır?

Geniş omuzlar, fiziksel olarak çekici bir özellik olarak kabul edilir ve güçlü bir vücut yapısının göstergesidir. Geniş omuzlara sahip olmak, özellikle erkeklerde arzu edilir bir özelliktir ve vücut geliştirmeciler arasında popüler bir hedeftir.

Geniş omuzlar, omuz uçlarının vücudun geri kalanına göre daha geniş olduğu bir yapıdır. Dar omuzlar ise omuz uçlarının vücuda nispeten daha yakın olduğu bir yapıdır.

Geniş omuzların belirgin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

• Omuz uçları, köprücük kemiklerinden daha geniştir.
    • Omuz genişliği, bel genişliğinden daha fazladır.
    • Omuz kasları, iyi gelişmiştir.
    • Vücut, ters üçgen şeklindedir.

Geniş omuzlu erkekler genellikle daha atletik, güçlü ve erkeksi olarak algılanır. Geniş omuzlar, kıyafetlerin de daha iyi oturmasını sağlayarak kişiye özgüven verir.

Geniş omuzların kaç santimetre olması gerektiği sorusunun kesin bir cevabı yoktur. İdeal omuz genişliği, kişinin boyuna, kilosuna ve vücut yapısına bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, genel olarak omuz genişliği, boyun uzunluğunun yaklaşık 1,5 katı olmalıdır.

Geniş omuzları genetik faktörler belirlese de, düzenli egzersiz ve uygun beslenme ile omuz genişliğini geliştirmek mümkündür. Omuz kaslarını hedefleyen egzersizler, omuz genişliğinin artmasına yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Omuz kasları ile orantılı. Doğuştan da olabilir. Ben çalışmama rağmen doğuştan geniş benimkiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

Omuz kasları ile orantılı. Doğuştan da olabilir. Ben çalışmama rağmen doğuştan geniş benimkiler.

Teşekkür ederim dostum. Ben hiç vücut çalışmadım ya kemiklerimle alakalı o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4C52ABD1E

quote:

Omuz kasları ile orantılı. Doğuştan da olabilir. Ben çalışmama rağmen doğuştan geniş benimkiler.

Teşekkür ederim dostum. Ben hiç vücut çalışmadım ya kemiklerimle alakalı o zaman.

Alıntıları Göster
    Orta
  • quote:

Orijinalden alıntı: älg

Orta

Alıntıları Göster
    zayıfsın bence şimdi arkadaşa cevap gibi olmasın ama doğustan geniş omuz kavramı kas ve kemik hacmınle orantılır.Yani eğer kaslarını canlı (formda) tutarsan ve bir takım hareketleri yaparsan bir kaç cm daha genişler ve genişlediğinden daha fazla gozle gorunur olur.Bu dedıgım sureklı bır form ıster.
    Senın omuzlara gelecek olursak tam vucudunu cıplak alan bır foton varsa daha net konusabılırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashreff

zayıfsın bence şimdi arkadaşa cevap gibi olmasın ama doğustan geniş omuz kavramı kas ve kemik hacmınle orantılır.Yani eğer kaslarını canlı (formda) tutarsan ve bir takım hareketleri yaparsan bir kaç cm daha genişler ve genişlediğinden daha fazla gozle gorunur olur.Bu dedıgım sureklı bır form ıster.
    Senın omuzlara gelecek olursak tam vucudunu cıplak alan bır foton varsa daha net konusabılırız.

tüm vücut mu çıplak olcak?
    aman aman ben saklanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9BF64E75

quote:

tüm vücut mu çıplak olcak?
    aman aman ben saklanıyorum

Alıntıları Göster
    yok belden yukarısı :D aşşağısıyla işimiz yok hocam :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geniş Omuz ve İnce Kollar
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hala gülüyorum güle güle cevaplıyorum bu yorumu. :D Zayıfım zaten yani kilo almaya çalışıyorum 8 kilo alsam süper olacak 184 cm ye 68 kilo. Bodye gitmeye karar verdim 3 aylık yazıldım. Eskişehirde İbis Otel diye bir yer var onun spor salonuna gittim. Ama 3 aylık yazılmama rağmen toplamda 5 gün gittim canım sıkıldı gelemiyorum öyle spor salonlarına. Yani spor salonuna gitmeyi düşünmüyorum ama evde çalışabilirim bir kaç çalışma aleti alarak. Bi de tam vücudumu çıplak alan fotoğrafım yok maalesef ya. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4C52ABD1E

quote:

Hala gülüyorum güle güle cevaplıyorum bu yorumu. :D Zayıfım zaten yani kilo almaya çalışıyorum 8 kilo alsam süper olacak 184 cm ye 68 kilo. Bodye gitmeye karar verdim 3 aylık yazıldım. Eskişehirde İbis Otel diye bir yer var onun spor salonuna gittim. Ama 3 aylık yazılmama rağmen toplamda 5 gün gittim canım sıkıldı gelemiyorum öyle spor salonlarına. Yani spor salonuna gitmeyi düşünmüyorum ama evde çalışabilirim bir kaç çalışma aleti alarak. Bi de tam vücudumu çıplak alan fotoğrafım yok maalesef ya. :(

Alıntıları Göster
    Omuz genişliği kalça kemiği yani oblikler ile doğru orantılıdır. bir kişinin omuzları geniş olur ama aynı şekilde kalça kemiğide genişse omuzları görüntü olarak çok geniş durmaz. aslına geniştir ama kalça kemiği kalın olduğu için tam olarak üçgen şekil olmayacağı için pek geniş gözükmez. Bir diğer kişininde omuzları geniş değildir ama kalça kemikleri ufak olduğundan tam üçgen görünümü yakalar ve olduğundan geniş gözükür. Omuz konusunda zenciler çok şanslıdır. hem omuzları geniştir hemde kalçaları ufaktır. bu yüzden tam olarak üçgen görünümü yakalarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_rappe

Omuz genişliği kalça kemiği yani oblikler ile doğru orantılıdır. bir kişinin omuzları geniş olur ama aynı şekilde kalça kemiğide genişse omuzları görüntü olarak çok geniş durmaz. aslına geniştir ama kalça kemiği kalın olduğu için tam olarak üçgen şekil olmayacağı için pek geniş gözükmez. Bir diğer kişininde omuzları geniş değildir ama kalça kemikleri ufak olduğundan tam üçgen görünümü yakalar ve olduğundan geniş gözükür. Omuz konusunda zenciler çok şanslıdır. hem omuzları geniştir hemde kalçaları ufaktır. bu yüzden tam olarak üçgen görünümü yakalarlar.

Teşekkür ederim tam istediğim cevap. :)
  • Omzun belinden 1.5 cm kat daha büyükse üçgensindir.
    80cm beli olan bir adamın 120cm olması gerekirken üçgen gözükmek için,
    70cm beli olan bir adamın 105cm beli olması yeterli. Bu dediğim üçgen vücut için tabi, geniş omuzlu olmak gözle alakalı yine belinle doğru orantılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 7 Mayıs 2012; 20:04:44 >
  • quote:

hacı banın açılınca bu sorumu cevapla sen kaç paraya aldın hasan doğandan boks pantolonu + eldiveni
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

quote:

hacı banın açılınca bu sorumu cevapla sen kaç paraya aldın hasan doğandan boks pantolonu + eldiveni

Alıntıları Göster
    benim boyum 188 omuz genişliğim 135 omuzlarım sizce genişmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batiburada

Alıntıları Göster
    http://farm9.staticflickr.com/8319/7896266100_a92be151ae_b.jpg resmiim
  • Metin t nin msn den selamini getirdim kendisi banlanmis , daha cok resim istiyormus konuda , saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batiburada

geniş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khal Drogoo

Omzun belinden 1.5 cm kat daha büyükse üçgensindir.
    70cm beli olan bir adamın 105cm beli olması yeterli. Bu dediğim üçgen vücut için tabi, geniş omuzlu olmak gözle alakalı yine belinle doğru orantılı.

bel 82 omuz 105 dar omuzluyum farkındayım :S kilo verip beli küçültünce omuz ölçüsüde küçülmüyor mu? Spor salonu hakkında herkes bi heves yazılıp gitmemiş napsam bende mi yazılmaktan vazgeçsem ? kapı barfiksi alsam işe yarar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

quote:

bel 82 omuz 105 dar omuzluyum farkındayım :S kilo verip beli küçültünce omuz ölçüsüde küçülmüyor mu? Spor salonu hakkında herkes bi heves yazılıp gitmemiş napsam bende mi yazılmaktan vazgeçsem ? kapı barfiksi alsam işe yarar mı ?

Alıntıları Göster
    Bu hafta spora başladım işim çok ama çok zor. Acayip hamlık var üstümde daha atamadım.

Artı olarak benimde omuz ölçüö 107 ve bel85 boy 1.89 kiloda 69.2 şuanlık.

Çok sıkı çalışıp bi 10kilo almak hedefim ve , omuzları sağlam kasıp belide inceltebildiğim kadar inceltmeye çalışıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychoticInfIuence

Bu hafta spora başladım işim çok ama çok zor. Acayip hamlık var üstümde daha atamadım.

Artı olarak benimde omuz ölçüö 107 ve bel85 boy 1.89 kiloda 69.2 şuanlık.

Çok sıkı çalışıp bi 10kilo almak hedefim ve , omuzları sağlam kasıp belide inceltebildiğim kadar inceltmeye çalışıcam.

Daha yeni yazılmışsınız ilerleyen günlerdeki memnuniyetinizi merak ediyorum . hangi salon bu arada? bende erenköy deki salona gitmeyi düşünüyorum ama vasıta kullanarak gitmem gerekiyor diye acaba kaytarmaya başlar mıyım korkusu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

quote:

Çok kiloluysanız kilo verdikten sonra hacime girilebilir. Göbeğiniz yoksa önce hacim sonra definasyon yapılabilir.
    Omuzdada yağlar olur bu yüzden yağlar küçülür elbette.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.