Şimdi Ara

Biceps kası için yada arka kol çalışırken az tekrar mı çok ağır lık mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar kafama takıldı bu sizede sorayım dedim.

şimdi biceps , arka kol filan çalışıyoruz yada omuz, bu hareketlerde çok tekrar doğru değil diye düşünüyorum

ben 4 set 8 tekrar şeklinde uyguluyorum 12 tekrar felan küşük kas grubu oldugundan uygun değil diye düşünüyorum ben en yüksek ağırlık girince zaten 8 tekrar'da zor tamamlıyorum şahsen siz nasıl yapıyorsunuz ?

sırt bacak da felan çok tekrar yapmak lazım ama 12 yada 15 özellikle bacak 15 tekrar çok önemli bence.

yani ben küçük kas grubu oldugundan az tekrar yüksek ağırlık daha etkli diye düşünüyorum diğeri amelelik gibi geliyor

misal biceps yaparken 15 + 15 kilo alıp dumbell curl yaptıgımda tam 8 sete ulastıgımda acayip yanıyor kol dahasını yapamıyorum zaten..

birde biceps de 3 yada 4 hareket yapıyorum

dumbell curl , hummercurl , sehpada curl , bir hareket daha yapıyorum istersem burbell curl yapmayı sevmiyorum o yüzden onu yapmıyorum sıkıntı olur mu ? epeydir gittiğimden bu hareket hoşuma gitmiyor sehpada felan daha etkili diye onları yapıyorum direk :D

• Bir ara instagramda dr.builder diye bir hesap vardı. Bu arkadaş genellikle spor bilimcilerin yayınladığı akademik makaleleri okuyup kendince özet/sonuç ile bilgilendirme yapıyordu.
    Tüm kas grupları için yani tüm bölgelerdeki gelişim için yüksek şiddetin(yani ağırlığın) daha verimli olduğunu makalelere referans vererek yazmıştı.

Neredeyse hepsi için yüksek ağırlık-düşük tekrar, yalnızca omuz için düşük ağırlık-yüksek hacmin daha verimli olduğu tarzında bilgi paylaşmıştı.

Fakat ben bu tekrar sayılarının bir kerameti olmadığını ya da çok olmazsa olmaz kural olmadığını düşünüyorum.Çünkü:
    Değişken çok: hormonal denge, dinlenme süresi, doygunluk, negatifler, çalışmadaki delay ve kilitleme süreleri vs. vs. yani bunları sadece 5 tekrar yada 10 tekrar gibi sayılara endeksleyemezsiniz. Komik olur.

Önemli olan şey motivasyondur. Buda kastaki pumpın ne kadar hoşunuza gittiği ile alakalıdır. Olayın tek bir genelleme ifadesi yok, herkes her şekilde gelişebiliyor. takılmayın.

• Tekrar sayıları tek etken değil tempo, dinlenme süresi set sayısı gibi çok etmen var.

Sürekli aynı şeyi yaparsan yerinde sayarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust06 -- 25 Ağustos 2017; 23:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap belli hipertrofi

kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.