"HAYALİ" BİR ÜLKEDE BUNLAR OLABİLİR Mİ?
Bir ülke hayal edin,
- Senaryoda ülkede bir yüzük itemi ile başladığınız bu ülkede çeşit çeşit saraylarınız ve gemicikleriniz olabiliyor
- Bu ülkenin başına geçebilmek için diplomaya ihtiyacınız yok
- Dini inançları kullanarak arkasına rüzgarını aldığınız tarikatler sayesinde başa geçebiliyorsunuz
- hatta zaman içerisinde bu tarikatlara mensup olmayanlara türlü cezalar verebilir, ve yarın birgün kandırıldığınızda siz hariç kandırılan diğer herkesi tutuklatabilirsiniz.
- Kandırıldığınız bu tarikatlerce darbe teşebbüsüde mümkündür elbet. Fakat ne hikmetse her kriz bir fırsattır diyerek yönetimi iyice tekelleştirebilir. OHAL ve KHK'lar ile sevmediğiniz yada sizi eleştiren kesimi hapse tıkabilir, Şanlı ordunuzun şanlı askerlerini kurunun yanında yaşta yanar mantığı ile meslekten ihraç edebilirsiniz. hatta ve hatta Terhisine 3 gün kalmış 19 yaşında ki erbaşı müebbet hapis cezası ile yargılayabilirsiniz.
- Sonuçta hayal ya işte... İktidarınızı elinizde tutabilmek için 40 yıldır ülkenin kanını akıtan terör örgütü ile OSLO'da görüşebilir, Terör başının kardeşini devletin televizyonuna çıkarabilir hatta ve hatta teröristleri şarkılar türküler ve paçavralar eşliğinde sınırda karşılayabilirsiniz,
- Sonuçta kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez, Bunlar olurken Askerlnizin başına "ÇUVAL" geçirilebilir, Yabancı güçler tarafından tırlar dolusu silahlar terör örgütlerine verilebilir ve istihbaratlar sızdırılabilir bunlar önemsiz konular.
- Sonuçta bir ülke bile hayal ediyor olsak inançsız bir ülke düşünülemez, Çünkü dinler sevmeyi sevilmeyi ve güzel ahlakı emreder. Bu mantıktan yola çıkarak sevgili din kardeşlerimiz olan Afganistan, Suriye, Pakistan, İran ve diğer ülkelerde ki din kardeşlerimiz zorda olduğunda tabiki ülkenize gelip nargilelerini burada içebilirler. Sonuçta biz ensar onlar muhacir. Kendi milletimiz aç iken din kardeşlerimize maaş bağlanması, İşçimize verilen paranın yarısından az bir paraya din kardeşlerimizin çalıştırılması başkaları tarafından art niyetli düşünülse de çok şükür hayallerimizde ki ülkede böyle bir şey söz konusu değildir.
- Madem hayal kuruyoruz devam edelim. Bu mülteci vatandaşlarımız ülke içerisinde çeşitli suçlara karışabilir,taciz ve tecavüz edebilir, çeteleşebilir. ve yargılanmayabilirler. Zaten kurmaya çalıştığımız ütopyadan da daha azı beklenemezdi.
- Hatta ve hatta ülkede ki şehir merkezlerini rehin alabilir ve kendi dillerinde tabela asabilir kendi yurdunuzda sizi yabancı hissettirebilirler.
- Bu süreçte Sılah-ı Rahim de önemlidir tabiki. Akrabalarla iyi geçinmek ve onları gözetmek emirlerden birisidir. Bu sebeple Enişte - Kayınço mantığı ile devletin yönetim kurumlarına bakanlıklara belediyelere, ihalelere, bankalara, bağımsız kuruluşlara, medya ve sosyal medyaya, Üniversitelere durumu iyi olmayan fakat dış oyunlara karşı dik durabilecek akrabalarınızı getirebilirsiniz,
- bu kişilere farklı kurumlardan 3-4 maaş bağlayabilirsiniz. Bu durumu anlamayacak olan zihniyetsizler olacaktır elbet. Onlarada "Ananıda Al Git!" diyebilirsiniz.
- Sonuçta ülke hayal edip onu inşaa ediyoruz, Kolay iş değildir! İktidarınıza yakın kesimler ve çocukları cinayet işleyebilir, Polis memurlarını sıraya dizebilir, Kendi toplantılarına hakimleri ve savcıları çağırıp yedirip içirebilir, Arabalarda kulüplerde "Pudra Şekeri" çekebilir veya hesapları sıfırlayabilirler,
- Ülkenin bakanları ve onların çocukları UYUŞTURUCU ticareti yapabilir.
Devamını da getirebilirdim ama getirmedim. Sizden duymak istedim. Bu "hayali ülkede" başka neler olmuş yada olabilir?
Zayıfım Kilo Alamıyorum | YARDIM KONUSUDUR
Herkese hayırlı forumlar arkadaşlar,
Sizden ricam konuyu geyiğe vurmadan ciddi olarak destek veya akıl vermeniz
28 yaşındayım 1,80 boyunda ve 65 kiloyum.
öncelerden bu meseleyi problem etmezdim ama yaş ilerledikçe ve hem iş hem özel hayat ciddiye binmeye başladıkça (evlilik yolundayım) artık şu çocuksu görünüşü bırakmam gerektiğini daha iyi anladım.
28 yıllık hayatımda ne kadar yersem yiyeyim (ki çok fazla iştahı olan birisi hiçbir zaman olmadım) kilo alamıyorum. hep 60-65 bandında kalıyorum.
Beğenerek bir kıyafet bile alıp giyemiyorum doğru düzgün çünkü kıyafet üstüme oturmuyor.
Şu zamana kadar en fazla 68 kiloyu gördüm oda askerdeyken. askerlik sonrası yine 60-65 bandına düştü kilom.
İnsanlar açlık hissi çeker ve yemek yer bu bende olmuyor. açlık hissetsem dahi yemek yiyesim gelmiyor. Yada yemek yerken çok fazla yiyemiyorum hatta yerken hızlı yiyip hemen bitirmeye çalışıyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemem gerek bilmiyorum da
Tavsiye ettiğiniz takviye gıdalar varsa yada çevrenizde benim gibi sıkıntı çekip sonrasında bu problemi aşabilen tanıdığınız varsa yardımınızı istiyorum. Yada tıbbi anlamda bir tedavi görüş yada ilaç varsa yine yardımcı olun lütfen
(takviye besin olarak herbelife duydum ama hiç denemedim, gainer denedim çok fazla katkısı olmadı, süt ürünleri ağırlıklı ve et ağırlıklı beslendim olmadı)
NOT : Sigara kullanıyorum, Alkol kullanmıyorum
Benim için önemli bir konu lütfen yardımcı olun
silinsin
silinsin
Eski DH'cilerin Anısına :)
EYY KRİPTOCULAR !!!
T.C Hazine ve Maliye Bakanlığının bugün itibari ile yapmış olduğu açıklama kripto paralara vergi yolda mı dedirtti
Ne desek bilemedik
Bugün ülkenin başında siz varsınız
Bugün ülkenin başına sizi geçirdiler diyelim,
Yapacağınız ilk 3 icraat ne olur?
buyurun yoruma..
6 YILDIR YAPILAMAYAN PLAN
Irağın Kuzeyinde ki GARA bölgesinde terör örgütü PKK tarafından Alçakça öldürülen 13 şehidimiz için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerimizi kurtarmanın planını yapıyorduk" diye açıklama yaptı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cumhurbaskani-erdogandan-gara-aciklamasi-1813903
Asıl olay ise Şehit olanların bir kısmının 2014 yılından beri Esir olması. 6 yıldır ne plan yapmışlar insan merak etmiyor değil.
Baş kalabilmek için daha kaç kişi başından olacak!
BU GÖRSELLERİ HAFIZANIZA KAZIYIN !
Oy sevdaları için koltuk sevdaları için, makam sevdaları için giden canları unutmayın,
Hangi parti olursa olsun Gölgesi dahi bu şerefsizlerin gölgelerine değmişse hesap vermeli.
Muhtemelen bu konuda diğerleri gibi silinecektir. 1 kişi bile görse hatırlasa bilse kardır.
Suriyeli kardeşlerimizle geldiğimiz nokta !!
Yakalanan teröristin ve patlayıcı maddelerin yurt dışında kullanılmak için geçirildiğini hiç zannetmiyorum.
Uyruğun zaten nereye kayıtlı olduğu belli,
Yurt içinde hangi hücrelere teslim edileceği belli,
Bu kadar fazla ve rahat şekilde ülke güvenliğini riske atacak açık nasıl verilebilir?
yasal yada yasal olmayan şekilde geçen her terörist Türkiye aleyhine iş yapmak için geçiyor. bu bombalar yarın birgün bizim için patlayacak. Dışarıda sokakta girdiğiniz her mekanlarda karşılaşabilirsiniz bunlarla ama terörist olsa dahi terörist gözüyle bakmazsınız çünkü her yerde artık suriyeli var.
Alabildiğine yanlış yönetilen bir mülteci politikası var,
Dinler devletleri ayakta tutamaz ama devletler dinleri ayakta tutabilir. Din kardeşlerimiz diye sahip çıkarken ya çok cana mal olacak ya kendi benliğimiz yok olacak yada geleneksel olarak ülkemiz yine sırtından vurulacak.
Aslında bu konuda izlediğim en güzel dayanaklardan birisi bu video
SIFIR CİHAZA 1700 TL MASRAF ÇIKTI! YARDIM LÜTFEN
Merhaba arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilmediğimden buraya yazıyorum.
3 ay önce Media Marketten 3500TL ye Xiaomi 8 Pro aldım. ilk başlarda herşey iyiydi derken 3 gün önce yatarken çalışır vaziyette bıraktığım telefon sabah kalktığımda kapalı durumdaydı. Şarjı bitmiştir diye düşünüp şarja bağladım. şarj ışığı yanıyordu.
1-2 saat sonra telefonu açmak istediğimde telefon açılmıyordu. Power+ses tuşlarıyla arayüzüne bile sokmuyordu. Yani cihazdan açılmaya dair hiçbir belirti yoktu.
Bende doğal olarak media markete garanti için geri götürdüm telefonu ve yazılımsal olduğunu söyleyip telefonu alıp teknik servis olan GENPA'ya gönderdiler.
Ben telefon yapılsın diye beklerken Bir mesaj geldi 1700 TL yatırmanız durumunda onarım işlemine devam edilecektir diye.
O sinirle genpayı arayıp durumu sorduğumda telefonun içinde ki etiketlerin kırmızı renk olduğunu haliyle sıvı temasından kaynaklı olduğunu söyledi. Duruma itiraz edincede dilerseniz resimlerini mail yoluyla atabilirim dedi. bende resimleri göndermeleri için mail adresimi paylaştım. Fakat hala gelmiş değil
Telefon daha yağmur damlası görmemişken sıvı teması nasıl olabilir?
Bu arızanın onlar tarafından yapılmadığının da bi garantisi yok.
Bu durumda yasal olarak hangi işlemleri yapabilirim yardım edebilecekler lütfen yazsın.
Tüketici hakem heyetine mi verebilirim versem bile eğer sıvı teması yetkili servis yada garanti tarafından yapılmışsa bile bunu nasıl kanıtlayabilirim?
Meslek: Harwardlı Hademe
Her dakika yaralar, Sonuncusu Öldürür... |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 426
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 75.600 (Bu ay: 814)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.168 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic