Şimdi Ara

HIV testi +18

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hastanelerden alınan her kanda aids testi yapılıyor mu? Yani aidsli olan bir hasta kan sayımı için bile kan verse aids olduğu anlaşılır mı yoksa bunun için ayrı bir test mi uygulanıyor? Ayrıca hastalık bulaştıysa hemen anlaşılır mı yoksa belli bir zaman mı geçmesi gerekir?

Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

• Anlaşılır, kanı her testten geçiriyorlar. Yoksa aidsmisin geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeno900

Herkese selam,

Hastanelerden alınan her kanda aids testi yapılıyor mu? Yani aidsli olan bir hasta kan sayımı için bile kan verse aids olduğu anlaşılır mı yoksa bunun için ayrı bir test mi uygulanıyor? Ayrıca hastalık bulaştıysa hemen anlaşılır mı yoksa belli bir zaman mı geçmesi gerekir?

Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Coşkun
  • Olayı anlat sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sadri Alışık

Anlaşılır, kanı her testten geçiriyorlar. Yoksa aidsmisin geçmiş olsun.

Hayır sadece 3 ay önce yaşadığım ilişkiden dolayı şüphem var. Ama geçen hafta alt solunum yolu enfeksiyonu kaptım, bu yüzden 2 hastanede 4 defa kan sayımım yapıldı, ve parmağımdan da kan alındı. Aids olsaydım bu testlerde ortaya çıkar mıydı onu merak ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Olayı anlat sen

fakelerin arasinda yabanci kaldin be gülüm
  • aids için eliza testi yapılıyor. Ve sanırım 3 ay yeterli değil. Benim 2 tane arkadaşım var bu tarz bir şüpheye kapılan, aradan yıllar geçti hiçbişi olmadı, ayrıca madem şüphe var neden kondom kullanmadın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DedicateD, lafını bil ben fake değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

aids için eliza testi yapılıyor. Ve sanırım 3 ay yeterli değil. Benim 2 tane arkadaşım var bu tarz bir şüpheye kapılan, aradan yıllar geçti hiçbişi olmadı, ayrıca madem şüphe var neden kondom kullanmadın

Hayat kadınıyla beraber olmadım. Kız arkadaşımdı ama benden önce bikaç kişiyle daha olmuş o yüzden şüphem oluştu.
  • quote:

Hayat kadınıyla beraber olmadım. Kız arkadaşımdı ama benden önce bikaç kişiyle daha olmuş o yüzden şüphem oluştu.

bence evham yapıyosun, boş yere kendini üzüyosun. Git test yaptır madem için rahat etsin ama süre konusunu bilmiyorum, sorarsın test merkezinde.
  • Hayat kadını ile ilişki yaşamadığına göre hiç kaygılanmana gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D1EACCB3 -- 22 Temmuz 2008; 10:00:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sadri Alışık

DedicateD, lafını bil ben fake değilim.

tüm fakeler Fake deildir
  • quote:

Orjinalden alıntı: acsev2003

Hayat kadını ile ilişki yaşamadığına göre hiç kaygılanmana gerek yok.

Evet ama çokta farkı yokmuş. Ben 5.siymişim. Siz siz olun karşınızdaki çok temiz de olsa korunun yoksa benim gibi içinize kurt düşer.
  • Hayat kadınıyla yaşamadıysan sorun yok diyen haydar dümen kırması arkadaşlara şaşırdım açıkçası.

o beş kişiden birinde hiv varsa ne olacak yani? sırf kadın hayat kadını değilse bulaşmayacak mı

dostum şimdi tercih tamamen senin ister gider testini yaptırırsın dananın kuyruğu kopar (tabi en az 3 ay beklemen lazım), en azından aids olduysan bile 8 senen var ortalama, kalan yillarini doya doya yasarsin.. ve bir baskasina bulastirmazsin.. (Bilincli bir vatandas olursun)

veya "ula tedavisi bulunmamis niye ogrenipte kendi kendimi dert sahibi edeyim" der gununu yasamaya devam edersin

tercih senin.

Fake demeyin bu arada her gelene bu ne yahu..

Edit : Ben bundan birkac hafta evvel moldovyali bir kadinla iliski yasadim mesela, tabi korunmadik essek gibi.. Bakalim test icin surenin dolmasini bekliyorum.. Gidip yaptiricam..

En kotu ihtimal atin olumu arpadan olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata Kan -- 22 Temmuz 2008; 10:24:32 >

• Esas merak ettiğim 2 hastanede 4 defa kan sayımım yapıldı, ve parmağımdan da kan alındı. Aids olsaydım bu testlerde ortaya çıkar mıydı çıkmaz mıydı?

Ayrıca eskiden 4 tane arkadaşım bir hayat kadınıyla beraber olmuşlardı. Kadın aids dedikoduları çıkınca olaydan bir hafta sonra test yaptırmışlardı negative çıkmışlardı. 3 ay geçmesi gerekiyorsa doktor bunları kandırdı mı şimdi.
  • quote:

Esas merak ettiğim 2 hastanede 4 defa kan sayımım yapıldı, ve parmağımdan da kan alındı. Aids olsaydım bu testlerde ortaya çıkar mıydı çıkmaz mıydı?

Ayrıca eskiden 4 tane arkadaşım bir hayat kadınıyla beraber olmuşlardı. Kadın aids dedikoduları çıkınca olaydan bir hafta sonra test yaptırmışlardı negative çıkmışlardı. 3 ay geçmesi gerekiyorsa doktor bunları kandırdı mı şimdi.

eliza testi ve hemen ardindan western blotting testi yapilmasi gerekmektedir.

eliza testi vucudun hiv virusune karsi antikor uretip uretmedigini tespit eder. eger sonuz pozitifse vucud hiv virusune temas etmis demektir.. amaa :

- düz kas, parietal hücre, mitokondrialı çekirdek lökosit, t-hücre antijenlerine karşı antikorların bulunuşu.
    - hq hücrelerinde bulunan sınıf ii lökosit antijenlerine karşı (hla dr4, dqw3) antikor varlığı.
    - primer bilier siroz
    - sklerozan kolanjit
    - rpr pozitifliği
    - kronik böbrek yetersizliği

gibi durumlarda yalancı pozitiflik çıkabileceğinden doktor amca sizden hemen ardından western blotting testi isteyecektir.. Yani bir testin sonucuna aldanip alkole vurmayin kendinizi.

testi yaptirdiniz ve sonuc negatif ciktiysa hemen sevinmeyin, doktorun boynuna atlamayin.. yukarida nasil "yalanci pozitiflik" ten bahsettiysek tersi bir durum yasaniyor olabilir.

- pencere dönemi
    - malignite
    - yoğun ve uzun süreli immünosupresif tedavi
    - replasman transfüzyonu
    - kemik iliği transfüzyonu
    - b hücre disfonksiyonu

durumlarinda da yalanci negatif olabilirsiniz.

Test icin bircok merkezin tavsiyesi 6 ay beklemek en mantiklisi bu cunki bunyeden bunyeye antikor uretim zamani degisebiliyor.. Kiminde 25 gun kimindeyse 1-2 ay bulabiliyor.

6 ve 12. ayda olmak uzere iki defa dedigim testleri yaptirin. Western blotting in yanilma payi cok dusuk oldugundan onu teyit amacli yaptirabilirsiniz. (istanbulda sadece capa'da yapiliyor diye biliyorum)

Ve son olarak, cogunlukla cinsel yoldan bulassa da berberde kullanilan ekipmana kadar risk vardir..

Sevgilerrr

Edit : Ayrica bu tip testlerde "aga beni fisleyecekler" gibisinden cekinceniz olmasin.. Gercek kimliginizi belirtmek gibi bir zorunlulugunuz yoktur."Karate Kamil" ismiyle bile test yaptirabilirsiniz.. Ben "Tavşancık" ismiyle yaptırıcam (en son beraberliğimde kız "süper tavşancık" diye bağrıyodu :D:D:D) Kimse bişi demez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata Kan -- 22 Temmuz 2008; 10:44:22 >

• Ne demiş tuğba ekinci

Condom
    Yoksa
    Vermem

• Sorumun cevabını hala öğrenemedim. :( Hastanelerde kan sayımı yapıldığı zaman aids mikrobu fark ediliyor mu yoksa edilmiyor mu?
  • ben sana human paplilloma ya bak derim o hastalığa kapılabilirsin google daya resimlere bak arkadaşım oldu sivilce gibi başlıyo et ben gibi oluyo büyüdükçe ve çoğalıyo yaktırıyosun ücret 100 ytl kdv dahildir allah kimseye vermesin sadece kadınlardan bulaşıyo ona baktır bence biriyyle ilişkiye girdikten sonra 5 yıl içinde çıkmazsa sorun yoktur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.