Şimdi Ara

Her 10 bilgisayardan 9'u Windows'lu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'ın derdi MacOS'u genişletmek olsa myhotyronun da belirttiği gibi sistemi her yere açık yapardı. Ayrıca istatistikler Kişisel Bilgisayarları kapsıyor sanırım. Çünkü iş sunucu, gömülü sistemler, mobil vb. kapsadığında Linux dışında oyuncu pek yok. İki kişisel bilgisayar cihazım var birisi masaüstü ve sırf oyunlar yüzünden Windows yüklü, taşınabilir bilgisayarımda ise Linux kullanıcısıyım. Windows 10 ile Microsoft agresif atılımlar ve ucuza sistemler satılmaya başladı. Sistem gerçekten güzel bir hale geldi ancak Apple'ın hedefi MacOS'u satmak değil. Hedef Mac bilgisayarları satmak, o teknik özellikte Windows'u o fiyata satamazsınız. Kaliteli bir sistem geliştirmek zorunda o donanıma ki o fiyata satsın. Linux ise zaten RedHat dışında gelir modeli olmayan bir sistem olduğu için kişisel bilgisayarlara fazla yatırımı yok, sunucu ve gömülü sistemlerde kapmış pazarı zaten. Keşke Türkiye'de de devlet daireleri veya hassas bilgilerin tutulacağı yerlerde tamamen Microsoft sistemleri değil de modifiye edilmiş Linux sistemleri yer alsa.

• Windows 8.1 candır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

windows 10 fiyatı 10-20$ olsa herkes kullanır zaten, ama şimdilik win7ye devam

Microsoft kendisi o fiyata satmasa da söylediğiniz fiyatlara temin edebiliyosunuz zaten. Bi sıkıntı yaşayan da duymadım hiç
  • Windows aklını başına almış durumda.Düzenli olarak gelen ve gelmeye devam edecek olan ücretsiz win10 güncellemeleri ile daha da iyiye gideceğini düşünüyorum.Ve artık kullanıcı geri bildirimlerini önemsiyorlar.

• Yenilik iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu herkes biliyor zaten :D gerek yoktu araştırmaya...

• Linuxta program yüklemek eziyet olmasa aslında Windowstan daha iyi bence. Özellikle Linux Debian sürümünün görselliği bence Windows 10 dan daha iyi. Ama bir türlü linuxta program yükleyemediğim için windowstayım. Program yükleme kolaylaşırsa kurtulacam Windowstan.

• Linux'te uygulama kuramayanlar bunu nasil basariyorlar cok merak ediyorum. Debian tabanli distro icin .deb ; Fedora tabanli distro icin .rpm paketini indirip cift tikliyorsun; bu kadar basit cogu uygulama icin. Zaten store'da varsa uygulamayi bulup yukle diyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ırakta Suriye de Libya da hava savunma sistemi vardı ve ne oldu kullanmaya bile kullanamadılar. her ülkede kanundur silah bu adam sana boş verir mi o sistemi arka kapıdan yönetecek tabi bakacaksın zor anında puf sistem çalışmıyor geçmiş olsun. zayıf olsun geç olsun kendi üretimin olsun bunu bilir bunu söylerim yakın tarih örnekleri ile doludur. bugün Rusya kritik devlet kurumlarında bile intel işlemci microsoft yazılım kullanmıyor

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Sahiden bazı şeyleri kurması daha bile kolay bence. Kim uğraşacak şimdi atıyorum chrome'un sitesini aç da deb dosyasını indir de çift tıkla da üf. Aç terminali sudo apt-get install google-chrome. Bitti o kadar.

Bir ara driver sıkıntısı saç baş yolduruyordu ama Ubuntu 16.04 ve sonrasında (Ubuntu ekibinin mi Linux ekibinin mi işi bilmiyorum da tam bu sürümle beraber) ile baya yüksek oranda çözmüşler o işi de. HP bilgisayarım vardı BRC4313 kodlu wifi kartılı (ismi hala aklımda). Öyle lanet bir şeydi ki neredeyse Broadcom'a bol küfürlü mailler atacaktım verin şu kodları artık diye. Onu bile bir şekilde yapmışlar helal olsun dedim. Çok yaygın kullanılan bir kart değildi, internette çözümü bulunmuyordu. Git gide her gün daha iyi oluyor işte.

Marketin bir ürünün tekeli olması iyi bir şey değil. Hele de şu Apple-Microsoft-Linux üçlüsü içinde eline düşmek isteyeceğim son ekip microsoft. Apple kaliteli, linux ücretsiz hiç olmazsa

Not: MacOS

Bu arada neredeyse 1 sene oldu Mac kullanıyorum daha yazılıma da güncellemeye de 1 kuruş para ödemedim siz ne kullanıyorsunuz arkadaş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 6 Temmuz 2017; 9:16:34 >

• Örnek vermek gerekirse; Apple'nin 2010 model bir macbook için en güncel Sierra sürümünde "night shift" özelliğini kırpması ve bir türlü performansı otuttumaması (8gb ram ve SSD) ile yine 2010 senesinde almış olduğum ve Microsoft'un 10 güncellemesini bedava vermiş olduğu bilgisayarıma night shift özelliğini sunması ve performans olarak (4gb ram sata hdd) macbook ile neredeyse başabaş gitmesi, uzun vadede Apple aleyhine sonuçlanacak gibi görünüyor.Zira Apple, performan gibi fiyatı ile de yükseklere oynuyor!
    Kaldı ki artık Windows' un da güncellemeleri ücretsiz yapacak olması ile ibre hala (laptop ve masaüstünde) microsoft' tan yana gözüküyor.
  • Fazlasını beklemiyordum şahsen. Linux halen kullanıcı dostu değil. Bir program yüklemek bile uzun çabalar gerektirebiliyor. Birde oyun ve program mevzusu var. Hem içerik,olarak geniş hemde korsan şansı var.

• Satılan bilgisayarlar varsayılan olarak chromium kurulu linux mintle gelse oyun oynayanlar hariç kimse windowsu aramaz bile. Linux zor değil sadece insanlar windowsa alışmış. Windows hiç olmasaydı sadece linux olsaydı şu an herkes terminali çatır çatır kullanıyor olurdu.
  • Linux son kullanıcıya uygun bir sistem değildir. Önümüzdeki en az 10 sene boyuncada olmayacaktır. Herif gelmiş burada ubuntuyu övüyor, bir bakıyoruz mac os kullanıyor. :D
  • Geçmişte birçok kez Linux işletim sistemini denedim başaramadım,yapamadım.
    Windows gibi işletim sistemine benzer bir işletim sistemi yok ve bence en iyimser olarak 15-20 sene boyuncada olacağını sanmıyorum.

Windows a mahkumuz. Bu bir gerçek.

Şu da var: ne onsuz yapabiliyoruz ne de paraylan(genel olarak)satın alabiliyoruz.
  • Alışkanlıklar olmasa Linux kullanmak gayet basit aslında. Program yüklemek için terminalden kod yazmak çok çok zor bir iş değil yapamıyorsanız paket yöneticileri var yine olmuyorsa Ubuntuda deb dosyasına çift tıklayarak yükleyebiliyorsunuz yine olmadıysa Ubuntunun aynı Windows gibi mağazası var.

Apple konusuna gelirsek, OS X bence harika bir sistem. Kendim 2010 sonundan beri kullanıyorum çok stabil ve görsellik olarak müthiş.

Windows kullandığım zamanlar ben Windows'u bırakmam diyen ben artık Win'in yüzüne bile bakmıyorum. Aradığım her şey OS X'de var. Yakında gerçek bir macbook almayı da düşünüyorum. Windows günlük kullanımda bile mutlaka en az 1-2 kere takılabilen şişen bir sistem. Çok şükür W10 ile mavi ekran görmez oldum bu bile ms için büyük bir başarıdır. Belki de en son 2016 başında Windows'u açtığım için bana öyle geliyor olabilir

Korsan işi OS X'de de aynı Windows gibi neredeyse her şeyin korsanı var para vermek zorunda değilsiniz. Donanımı uygun olan hackintosh denesin zaten bir daha Windows'u açmazsınız bile

• quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Örnek vermek gerekirse; Apple'nin 2010 model bir macbook için en güncel Sierra sürümünde "night shift" özelliğini kırpması ve bir türlü performansı otuttumaması (8gb ram ve SSD) ile yine 2010 senesinde almış olduğum ve Microsoft'un 10 güncellemesini bedava vermiş olduğu bilgisayarıma night shift özelliğini sunması ve performans olarak (4gb ram sata hdd) macbook ile neredeyse başabaş gitmesi, uzun vadede Apple aleyhine sonuçlanacak gibi görünüyor.Zira Apple, performan gibi fiyatı ile de yükseklere oynuyor!
    Kaldı ki artık Windows' un da güncellemeleri ücretsiz yapacak olması ile ibre hala (laptop ve masaüstünde) microsoft' tan yana gözüküyor.

Bunu Apple kullanan temizliğine dikkat eden elit beylere anlatamazsın boşver. Onlara göre elma bir numara.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Örnek vermek gerekirse; Apple'nin 2010 model bir macbook için en güncel Sierra sürümünde "night shift" özelliğini kırpması ve bir türlü performansı otuttumaması (8gb ram ve SSD) ile yine 2010 senesinde almış olduğum ve Microsoft'un 10 güncellemesini bedava vermiş olduğu bilgisayarıma night shift özelliğini sunması ve performans olarak (4gb ram sata hdd) macbook ile neredeyse başabaş gitmesi, uzun vadede Apple aleyhine sonuçlanacak gibi görünüyor.Zira Apple, performan gibi fiyatı ile de yükseklere oynuyor!

Bunu Apple kullanan temizliğine dikkat eden elit beylere anlatamazsın boşver. Onlara göre elma bir numara.

Ben de apple kullanıyorum, temizliğe ve güvenliğe önem veriyorum ama gerçekleri gördüğüm halde bunu görmezden gelemiyorum, hepsi bu.. Ayrıca belirttiğim örnekleme kesinlikle doğrudur, aksini iddia eden varsa hodri meydan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Ben de apple kullanıyorum, temizliğe ve güvenliğe önem veriyorum ama gerçekleri gördüğüm halde bunu görmezden gelemiyorum, hepsi bu.. Ayrıca belirttiğim örnekleme kesinlikle doğrudur, aksini iddia eden varsa hodri meydan.

Ben temizlik derken onu kast etmemiştim.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Köyüne dön

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.