|
Bildirim
Defalarca linux kullanmaya çalışan biri olarak bir programı bile kurması eziyet olan bir işletim sistemini windowsta bir çift tıklama ile halledebiliyorken ne yapayım...
|
Bunları bilmek için araştırma yapmaya gerek mi var Allah aşkına
|
Microsoft kopya işini engellese tamamen, bu oran yüzde 60 larda gezer. yoksa Linux güzel bende kullanıyorum. ama mecburen windowsu daha çok kullanıyorum. osx ise hiç bir özgürlüğü olmayan kendi içinde kapalı bir kutu işletim sistemi. kendisinin pahalılığını geçtim bide her şeye extra para istiyor. zengin işi yani:)
|
Örnek vermek gerekirse; Apple'nin 2010 model bir macbook için en güncel Sierra sürümünde "night shift" özelliğini kırpması ve bir türlü performansı otuttumaması (8gb ram ve SSD) ile yine 2010 senesinde almış olduğum ve Microsoft'un 10 güncellemesini bedava vermiş olduğu bilgisayarıma night shift özelliğini sunması ve performans olarak (4gb ram sata hdd) macbook ile neredeyse başabaş gitmesi, uzun vadede Apple aleyhine sonuçlanacak gibi görünüyor.Zira Apple, performan gibi fiyatı ile de yükseklere oynuyor!
Kaldı ki artık Windows' un da güncellemeleri ücretsiz yapacak olması ile ibre hala (laptop ve masaüstünde) microsoft' tan yana gözüküyor. |
Linux'te uygulama kuramayanlar bunu nasil basariyorlar cok merak ediyorum. Debian tabanli distro icin .deb ; Fedora tabanli distro icin .rpm paketini indirip cift tikliyorsun; bu kadar basit cogu uygulama icin. Zaten store'da varsa uygulamayi bulup yukle diyorsun.
|
Chrome'u da Opera'yı da Steam'i de ve daha bir çok programı da .deb dosyası ile çift tıkla kurabiliyorsun. Tabi Ubuntu ve Debian tabanlı dağıtımlar için geçerli bu.
|
Windows aklını başına almış durumda.Düzenli olarak gelen ve gelmeye devam edecek olan ücretsiz win10 güncellemeleri ile daha da iyiye gideceğini düşünüyorum.Ve artık kullanıcı geri bildirimlerini önemsiyorlar.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 4 Temmuz 2017; 15:17:21 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 4 Temmuz 2017; 15:57:34 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JerryDrake -- 4 Temmuz 2017; 16:35:3 > |
|