Şimdi Ara

Windows 10'un ram kullanımı win 7'ye göre nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Windows 10 a geçmeyi düşünüyorum ama windows 10'un ram kullanımının daha fazla olduğu yorumunu okudum bir kaç yerde bu doğru mudur ?

ikinci sorumsa ssd'ye win 10 kurucam fakat hdd deki bilgiler ve oyunlar win 7'ye ait bu sorun olur mu örneğin bir oyunu oynamak istediğim zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10'un RAM Kullanımı: Windows 7 ile Karşılaştırması

Windows işletim sistemleri arasında en yaygın kullanılan iki sürüm olan Windows 7 ve Windows 10, RAM kullanımı açısından farklılık gösterir.

Windows 10, Windows 7'ye kıyasla daha fazla RAM gerektirir. Bunun nedeni, Cortana gibi yeni özelliklerin eklenmesi ve sistemin genel performansının artırılmasıdır. Windows 10'un 32 bit sürümü en az 1 GB RAM gerektirirken, 64 bit sürümü en az 2 GB RAM gerektirir.

Windows 7, 32 bit sürümü için en az 1 GB RAM ve 64 bit sürümü için en az 2 GB RAM gerektirir. Bu, Windows 10'un Windows 7'den yaklaşık iki kat daha fazla RAM gerektirdiği anlamına gelir.

Windows 10'un RAM kullanımı, yüklü uygulamalara, açık sekmelere ve çalışan işlemlere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, çok sayıda sekme açıkken bir web tarayıcısı kullanmak veya yoğun kaynak gerektiren uygulamaları çalıştırmak RAM kullanımını artırabilir.

Windows 10'un en güncel sürümünü kullanıyorsan, işletim sisteminin RAM kullanımını optimize etmek için alınacak birkaç adım vardır. Görev Yöneticisi'ni kullanarak arka planda çalışan gereksiz işlemlerin sonlandırılabilmesi ve RAM kullanımının azaltılması mümkündür.

Sonuç olarak, Windows 10, Windows 7'ye kıyasla daha fazla RAM kullanır. Sistemin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için, bilgisayarının RAM kullanımına dikkat etmek ve gerektiğinde ayarlama yapmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • duketemre D kullanıcısına yanıt
    W10 kurunca zaten oyunlar silinecek. Dosyaların yedeklerini al.
  • Ram kullanımı aşağı yukarı aynı. Oyunlarda dx12 ile Windows 10 daha iyi. Kurulumdan önce oyun yedeklerini al sonra kurulum yap.

• benim ekran kartım en yüksek directx 11 destekliyor ( 9500GT )

ramim 4 gb

İşlemci Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2500 Mhz, 2 Çekirdek, 2 Mantıksal İşlemci

bu sistem windows 7 de şu an ve sanrıım yüklü miktarda virüsle dolu ayrıca silinmesi format atmaktan daha uzun sürecek gereksiz dosyalar var. o yüzden format atmayı planlıyorum, formattan sonra windows 10 yüklersem bilgisayar kaldırır mı

biri 170 (ana) biri 200gb lık iki hdd var sistemde

• efekaan0034 E kullanıcısına yanıt
    Sistem kaldırırda ssd taktırmanız gerekiyor ekran kartınızın sürücüsü olmayabilir ama win 10 da çalışır çalışmamazlık yapmaz.. öyle oyun oynarım diye bakmayın günlük rutin işlerinizi görürsünüz..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • akyurt kullanıcısına yanıt

ssd taktıktan sonra win7 de kalsam mı daha iyi win 10 a geçsem mi daha iyi?

Ssd win 10 daha sağlıklı çalışıyor diğer sistemleri denemedim siz deneyebilirsiniz..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Ssd varsa win 10 ama donanımlarınız eski özellikle ram düşük onun yerine win7 veya win8.1 e geçin

• Şu an win 7 kullanıyorum ama gerçekten çok eski gelmeye başladı. Eğer yapabilirsem windows 8.1 e geçerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çoğu programın win7 desteği var win7 nin 2-3 yıl daha ömrü var . Sizin donanımlarınızla kullanılabilecek en iyi işletim sistemi win7 home premium dur. Tabii Win8.1 de deneyebilirsiniz ama ram arttırmanızı tavsiye ederim. Ben ikisinide kullanıyorum boşta win7 480mb ram win8.1 ise 1gb a yakın tüketiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: efekaan0034

benim ekran kartım en yüksek directx 11 destekliyor ( 9500GT )

ramim 4 gb

İşlemci Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2500 Mhz, 2 Çekirdek, 2 Mantıksal İşlemci

bu sistem windows 7 de şu an ve sanrıım yüklü miktarda virüsle dolu ayrıca silinmesi format atmaktan daha uzun sürecek gereksiz dosyalar var. o yüzden format atmayı planlıyorum, formattan sonra windows 10 yüklersem bilgisayar kaldırır mı

biri 170 (ana) biri 200gb lık iki hdd var sistemde

Windows 10 merakın gitmesi için kurabilirsin. Ancak kullanmak için kurma. Hiç gerek yok. Arka planda çalışan bir sürü dalga dümen var w10da. 7 kursan daha iyi olur. Windows 7 den de usandım diyorsan o zaman Windows 8.1 kur. Şu an en stabil olanı o.

• win 10 yükleyecekler home yükleyin. pro yükleyip de arka planda gereksiz servisler ram'inizi yemesin.

• Ram yükseltemem sistem ddr 2 ve 2 ram slotu var sadece bir ramin frekansı düşük o kadar

• Ddr2 ramler ucuzdur fakat 4gb ram intel uyumlu bulamazsınız. Oyun oynayacaksanız win7 home premıum, güncel kalmak istiyorsanız win 8.1 ama oyun performansınız düşecektir. Virüs için tavsiyem webde virüs bulaşmaması için adblock kullanmanız. Ublock origin i tavsiye ederim. Adblock sayesinde web virüsüne takılmamış olur hem de sayfalar daha hızlı açılır. Virus bulaşmaması için crack kullanmayın genelde virüs crackden bulaşıyor. Yine de crack kullanacaksanız önerim:

https://freegogpcgames.com

https://gog-games.com

• Win 10 da ram 1.5 yakın kullanıyor
    Win 7 de ise 800-900 mb genelleme olarak
    Ama kesinlikle win 10 daha mantıklı

• ZOF Z kullanıcısına yanıt

4gb ram ile win10 kullanılırmı bilmem yavaş çalışır SSD de yoksa. Win8.1 ile 4gb ram bana göre yavaştı. Güncel kalınması gerekiyorsa win8.1 o eski sistemi idare eder

• Ssd var yanlız ben kendim kullandım gayet stabildi

• 2-3 kat ram yiyor. En az 2 kat.

• Alsana kendine RAM maden performanstan çekincen var. 32Gb ram'de sıfır sorun   

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.