Arkadaşlar selamlar. Windows 10 a geçmeyi düşünüyorum ama windows 10'un ram kullanımının daha fazla olduğu yorumunu okudum bir kaç yerde bu doğru mudur ? ikinci sorumsa ssd'ye win 10 kurucam fakat hdd deki bilgiler ve oyunlar win 7'ye ait bu sorun olur mu örneğin bir oyunu oynamak istediğim zaman < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Windows 10'un RAM Kullanımı: Windows 7 ile Karşılaştırması
Windows işletim sistemleri arasında en yaygın kullanılan iki sürüm olan Windows 7 ve Windows 10, RAM kullanımı açısından farklılık gösterir.
Windows 10, Windows 7'ye kıyasla daha fazla RAM gerektirir. Bunun nedeni, Cortana gibi yeni özelliklerin eklenmesi ve sistemin genel performansının artırılmasıdır. Windows 10'un 32 bit sürümü en az 1 GB RAM gerektirirken, 64 bit sürümü en az 2 GB RAM gerektirir.
Windows 7, 32 bit sürümü için en az 1 GB RAM ve 64 bit sürümü için en az 2 GB RAM gerektirir. Bu, Windows 10'un Windows 7'den yaklaşık iki kat daha fazla RAM gerektirdiği anlamına gelir.
Windows 10'un RAM kullanımı, yüklü uygulamalara, açık sekmelere ve çalışan işlemlere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, çok sayıda sekme açıkken bir web tarayıcısı kullanmak veya yoğun kaynak gerektiren uygulamaları çalıştırmak RAM kullanımını artırabilir.
Windows 10'un en güncel sürümünü kullanıyorsan, işletim sisteminin RAM kullanımını optimize etmek için alınacak birkaç adım vardır. Görev Yöneticisi'ni kullanarak arka planda çalışan gereksiz işlemlerin sonlandırılabilmesi ve RAM kullanımının azaltılması mümkündür.
Sonuç olarak, Windows 10, Windows 7'ye kıyasla daha fazla RAM kullanır. Sistemin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için, bilgisayarının RAM kullanımına dikkat etmek ve gerektiğinde ayarlama yapmak önemlidir.