Merakla beklenen Windows 7'nin çıkışına son birkaç ay kala RTM yani Release to Manufacture(üretelicek sürüm) versiyonunun testleri ortaya çıkmaya başladı. İlk beta sürümlerinden bu yana hızı ve Windows Vistaya nazaran düşük sistem gereksinimleriyle ön plana çıkarılan Windows 7 gerçekten bu ünvanı hak edip etmediğini Dailytech'in yaptığı testlerde görelim.
alt="Windows 7 Vistadan daha mı hızlı?"
(MS Office performansı, düşük değerler daha iyi)
İlk tablo MS ofis perfomansına yönelik. Windows 7 nin 7100 ile 7600 sürümleri arasında büyük gelişme sağlamasına karşın service pack 2'li Vistadan hala geride. Windows xp sp3 ise açık ara önde.
(iTunes encoding, düşük değerler daha iyi)
İkinci test iTunes kodlaması üstüne. 4 işletim sistemi de 1sn'lik farklarla sıralanmış durumda. Burada işletim sisteminden daha çok saf donanım gücünün rol oynadıgını görüyoruz.
(Açılış süresi, düşük değerler daha iyi)
Üçüncü tablo boot yani açılış sürelerini gösteriyor. Windows 7'nin yine 7100 ile 7600 sürümleri arasında kayda değer gelişme mevcutken genel olarak tabloya baktıgımızda windows 7 nin Vista sp2 den 1 saniye yavaş olduğunu görüyoruz. Windows xp yine ufak farkla da olsa birinciliğini koruyor.
(Kapanış süresi, düşük değerler daha iyi)
Son tablo kapanış sürelerini gösteriyor. 3 testi birinci bitiren Windows xp sp3 burada büyük bir farkla sonuncu oluyor. Windows 7 ise 7600 sürümünde Windows XP'den yaklaşık %600 daha iyi kapanma süresi elde ediyor. Service Pack 2'li Vista'nın da oldukça hızlı kapandığını görüyoruz.
Dailytech'in yaptığı testler bu kadar. Testlerin sadece 32-bit işletim sistemleriyle yapılmış olması ise önemli bir eksiklik zira hem Vistanın hem de xp'nin 64-bitlik sürümleri 32-bitlik versiyonlarından daha hızlı olduğu bilinmekte. Ayrıca Windows 7'nin uygulamalarda olduğu kadar oyunlardaki performansı da merak ediliyor.
Kullanıcıların Windows 7 hakkındaki genel kanısı ise şu ana kadar oldukça olumlu. Arayüz olarak Vista ile bir çok yönü aynı olsa da genel olarak işletim sisteminin kullanımının Vistaya göre daha rahat ve etkin olduğu kullanıcılar tarafından sıkça belirtiliyor. Microsoft Windows XP'den sonra Vista ile beklentileri tam anlamıyla karşılayamadığından Windows 7 de işleri çok daha sıkı tutmuş. Görünen o ki Windows 7 Windows Vistadan çok daha fazla konuşulacak.
Son resim hatalı sanırım
oyun performansı önemli olan.zaten office testlerinden başka büyük bir fark göremedim.1-2 saniye yada 1-2 puan önemli değil benim için
quote:
Orijinalden alıntı: ferpar1988
Son resim hatalı sanırım
Evet 2.ci resim ile aynı ender abi değiştirirsen iyi olur
win7 kulanıyorum, vistadan hızlı olduğunu anlamak için test etmeye gerek yok,donanım olarak da yeni bir sisteme sahip olanlar, win xp nin hızı yerine win7 nin görünüş ve kullanım kolaylığını tercih edeceklerdir
şuan için forever xp
Tam sürüm çıkmadan kesin birşey dememek lazım... :)
abi bune ya en hızlı açılan xp mi benim win 7 orjinal xp den daha hızlı açılıyor ban...
quote:
Orijinalden alıntı: uynus
Tam sürüm çıkmadan kesin birşey dememek lazım... :)
Tam sürüm RTM Build 7600 olan zannedersem...
Bu testler yanlış bence. Vista bile XP ile aynı değerleri almış bir kaç testte. Win7 vistadan daha kullanışlı ve daha hızlı.
vista sp2 oyunalrda win7 den daha hızlı bizzat denedim biliyorum zaten aslına bakarsanız site ismi vermeyim reklama girer bazı sitelerde yapılan incelemelerde windows 7 nin vista sp2 nin temalı sürümünden başka birşey olmadığı ortada ki uzun süre kullanan bilinçli her kullanıcı bunun farkına varır bazı arkadaşlar sadece yeni olmasının verdiği haz ile daha hızlı olduğunu idda ediyorlar.... oakdar aslında abartılacak birşey yok
Nedense benzer bir test CHIP dergisinde de vardı ama Seven ve Vista arasında uçurum vardı resmen...
xp uçmuşNeredeyse vista ile 7 yi geçmek üzere hatta 3 testte geçmiş.Ben windows 7 den umutluydum arkadaşlar.Hala da umutluyum ama umutlarımın boşa çıkması benide windows 7 yide bekleyen arkadaşları üzer.Aslında haber w7 den biraz olumlu bahsetmiş hoşuma gitti bunu duymak.Bakalım ilerdeki sonuçlar ve windows 7 nin getireceği bu kadar yenilik ve hız işe yarıcakmı windows xp gibi kalıcı olucakmı. haber için teşekkürler kolay gelsin
iyi de bu kesin yüksek sistemlerde böyledir.vistayı 1gb ramde deneyin de görün ....
quote:
Orijinalden alıntı: Riqimaru
Nedense benzer bir test CHIP dergisinde de vardı ama Seven ve Vista arasında uçurum vardı resmen...
CHIP yaptıgı testlere ben pek güvenmiyorumm
Pompa.
Windows 7 her türlü akar. :)) Daha kurma şansım olmadı. Bu hafta sonu indirip kurmayı planlıyorum RTM 7600 64 Bit olanından.
win7 müthiş.
"vistadan daha görsel ve kararlı, xp den daha hızlı."