ben de ikisini de kullananlardanım hatta şuan vista win7 ikisi birden yüklü ikisi de 64bit. vista işlemleri yapışı hızlı olmasına rağmen işleme başlarken bazen çok fazla bekletiyo. win7 kurduğumdan beri vistamı hiç açmadım. bi sistem bu kadar stabil olur. takır takır çalışıyo. oyun performansı da vistadan kesinlikle üstün
arkadaşlar bence;
xp sp3 : win95,
vista sp2 : me,
win7 rc durumunda : win98 dir...
hala xp diyenler teknolojinin 2002 yıllarındalar
vista diyenlere hayret ediyorum...
win 7 rc yi kullanıyorum...bir daha önceki win sürümlerine dönmem... istisnası cpu dan dolayı xp kullanabilirim... ama upgrade eder etmez tek işletim sistemim win7 olur..
XP halen ayakta.
ayzer cpu sebebiyle dönerim demişsin xp ye neden? (win7 kullanmadığım için soruyorum )
win7 ile sürücü problemi yaşarmıyım ? toshiba a200-1ub
kesinlikle win7 mını notebook yenı aldım xp vardı üzerinde donma oluyordu win 7 yükledim muhtesem oldu
Ben mi yanlış görüyorum yoksa test sonuçları hala xp nin açık ara önde, w7 nin ise vista dan henüz hala bir farkı olmadığını göstermiyor mu ?
Ben xp kullanıcısıyım, vista nın hata bir işletim sistemi olduğunu kabul ediyorum.
Ve w7 nin xp gibi yeni neslin kalıcı işletim sistemi olmasını çok istiyorum. Zira artık xp yi bırakıp güzel bir arayüze terfi etmek isterim.
Lakin sonuçlarda sanki w7, tutmayan vistanın patch li hali gibi duruyor. Microsoft çok ciddi bir gaz haber pazarlaması yapıyor, milleti gaza getiriyor, ama dedikleri tutacak mı diye şüphelenmeye başladım.
eski notebook umda vista hantal bir şekilde çalışırken win7 yi yükledim. sistem abartısız 2 katı hızlandı.
hızdan anladığınız nedir bilmem ama benim anladığım "delay" gecikmelerinin azlığıdır.
Vista zaten elenmiş durumda aynı performanstaki oslardan yeni olanın tercih edilmesi daha mantıklı. yani "win7=yeni xp" > xp=vista xp 2002 çıkışlı olmasına rağmen öyle iyi oturmuş ki bu zinciri micisoft bile kolay kolay kıramıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: sinan02
quote:
Orijinalden alıntı: JANT!
quote:
Orijinalden alıntı: sinan02
Windows Vista - Eşek Windows 7 - At
Sanırım yeterli olmuştur.
O zaman Xp , karinca dememiz gerek. Ne kadar mantikli oldu sence?
Essek ile at arasindaki hiz farkinin farkindasin degil mi? Yoksa lafin gelisi mi soyledin? Bu konular baydi artik, testler deseniz tambir rezalet. Millet deseniz, agzi olan yaziyor..
İki sistemide kullandım ve deneyimlerim sonucu söylüyorum
Peki ben sana kullandigim sistemleri yazayim mi?
Belirtmek isterim senin deneyimine bir lafim yok, benzetme cok absurt.
Sanıldığı gibi Windows 7 tamamiyle yeni bir çekirdek üzerine yazılmadı. Vista çekirdeği geliştirilerek yazıldı. Tabikide vistadan hızlı ve sağlam olacak. Bunu bir nevi pazarlama taktiği olarak da düşünebilirsiniz. Yani daha öncede microsoft 95 çekirdeği üzerine 98 i ardındanda ME yi çıkarmıştı. Herkes hayal kırıklığına uğradığı anda 2000 çıktı ve ardından gelişmiş hali XP çıktı. Simdi ise Vista ardından 7. Zaten microsoft ancak 5 yıl aradan sonra yeni çekirdek yazıyor. Zaten dikkatle incelerseniz Windows 3.0 , 95, 2000, Vista ve 2012 yılında windows 8 ile aralarında hemen hemen 5 sene bulunuyor vede bu işletim sistemlerinin hepsinin çekirdekleri farklıdır. windows 3.0 ile 3.1 aynı 95 ile 98 ve ME nin çekirdekleri aynı 2000 ile xp nin çekirdekleri aynı ve tahmin edersinizki vista ile 7 nin çekirdekleri aynıdır.. bu işletim sistem sistemlerini incelediğiniz zaman bunlardan sonra çıkan sistemlerin hepsi daha stabil daha hızlı ve daha iyi olduğunu anlarsınız. Microsoft anlayacağınız sistemleri yamayıp düzgünleştirdikten sonra tekrar pazara sunuyor ve daha çok kar elde ediyor...
Windows Se7en a geçmek istemeyenler gitsin Windows 3/1 kullansınlar...Windows 7 im ve ben Mutluyuz...
xp sp3 nerdeyse bütün testlerde daha hızlı gözüküyor.tablolarmı hatalı win.7 fiyaskomu olacak hız açısından.dx11 için alınır fakat hız için galiba hayır.benim makina xp 4 sn'de açılıyor.bu birazda kullanılan programlarla alakalı makinaya fazla program atmazsanız gayet hızlı açılır. yoksa 1 dakika bile sürebilir.duyduğuma göre win7 tutarlıymış ama her programla da çalışmıyor.win7 kopya yazılım katili olacak.
arkadaşlar eklemek istediğim şudurki! windows xp den itibaren bakacak olursanız windows 7 ye kadar kullanılan sürücü dosyaları konumlamalar ve işletim platformu bu üç işletim sistemindede aslında aynıdır. bunu şu şekilde anlayabilirsiniz. bir program kurulumunu kendiniz manuel olarak kurarsanız her işletim sistemindede çalışacaktır. bunu bizzat kendim denedim ve gördüm. sürücüler programlar paket şeklinde geldiğinden dolayı xp de kurulan bir program vistada ya da win 7 de kurulmuyor. fakat bu kurulum paketlerinin yollarını registry sini manuel olarak girerseniz göreceksiniz ki win xp de çalışan bir program win 7 dede çalışacaktır. bu yüzden bu aldatmacayı bi kenara bırakın ve xp kullanın. sistem gereksinimi olarak xp en az kullanan olduğu için xp de çalışmaktan vazgeçmeyin. stabilitede aynı şekilde önemli. vista ve win 7 sadece temalar ve ek programlarla birlikte gelmekte. söylediklerimi deneyin ve kendinizde görün. örnek olarak şunuda belirtmek istiyorum. bende bir ses kartı vardı external. m-audio firewire 410. bunun vista sürücüsü çıkmadan önce xp sürücüsü vistaya kesinlikle yüklenmiyordu. bu yükleme paketini yükleme paketinde yer alan install log dosyasını takip ederek kendi elimle bir bir dosyaları yerleştirdim. sonrasında makineyi tekrar başlattığımda sürücü sorunsuz olarak çalıştı. buna ne dersiniz?
kolay gelsin. bu kandırmaca düzme sanal alemde akıllı insanlar kullanıcıları nasıl sömüreceklerini biliyorlar. aman dikkat...!
pek çok arkadaş RTM yi beta ile karıştırıyor. RTM = FULL yanılmayalım arkadaslar. teste gelecek olursak hepsi 32 bitlik, 64 bitlik karşılaştırma daha objektif olurdu diye düşünüyorum. zira 64 bitlik WIN 7 oldukça hızlı !
Süper sonuç. Windows 7 çuvallamış. :)
Milletin ağzında sakız oldu windows 7 süper muhabbeti.Alın size windows 7 . Birde daha windows 7 kurmadan " Daha kurmadım ama windows 7 vistadan daha iyi" diyenler yok mu. Trajikomik. Anlayın artık :
Windows 7 = Vista + tema
Forever VİSTA
Windows 7 kim ne derse desin çok beğenildi. Bende beğendim. Beğenmesem pc de kurulu olan diğer işletim sistemlerini açardım. Açmıyorum. 7100 sürümünü kullanıyorum. Xp kurlu olacak ama Vista artık kurmam.
quote:
Orijinalden alıntı: alcon11 benim makina xp 4 sn'de açılıyor.
yok artık
bende xp kullanıyorum hatta 95 temasında gölgeler yumuşatmalar stiller herşey kapalı bana yok transparent yok şubu bana ters ama windows 7 ve vista öyle ve onlar yüzünden boş yere bellek harcıyo kasıyo windows7 nin hızlı olduğuna inanmıyorum hızlı olsa bile iyi bi pcde herşey hızlıdır benim pcme win7 kursam yine yavaş vista kursam yine avaş o zaman fark yok
pcyi babanın oyuncağı olarak kullanıyorsan al vistayı güle güle kullan.yoksa iş yapıcam çalışcam diyorsan al xp yi