Şimdi Ara

Windows 7 ve Performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilmiyorum bu sorun sadece bende mi var ama 3-5 yerde daha okudum

On board ses kartım olmasına rağmen Xp de aldığım ses performansını ne yazık ki windows 7 de alamıyorum.Sistem Logitech X-540(Realtek HD)

Xp de film ve oyunlardaki basstan gelen patlamalar çok daha gerçekçi ve güzel iken windows 7 de daha boğuk

onun dışında çok fark yok ama o bass patlaması da baya etkiliyor sonuçta

Okuduklarım kadarı ile sebebi windows 7 den kaynaklanıyormuş

Bu sorunu aşabilen var mı?

• Microsoft'un aşması gerek bizim yapabilecek hiç birşeyimiz yok maleesef
  • ben xtreme music le bile win 7 de onboard performansı alıyorum bence tam oturmadı win7 beklemek lazım :)
  • denetim masasındaki ses ayarlarını biraz kurcalamanızı tavsiye ederim ayrıca ekolayzır programları felan deneyin ben öyle aştım sorunu win7 kullanıcısıyım....
  • Bir onboard lafıdır gidiyor bütün forumda.

Bütün onboard ses kartlarını aynı sanıyorsunuz sanırım. Kötüleride var iyileride.

Microsoftun birşeyi aşması falan gerekmiyor. Komik komik konuşmayın.
  • @JakX
    Hangi onboard bir x-fi kalitesi veriyor acaba sorarım size

Burda konuşulanlar onboard kullananlar değil iyi ses kartı olup ondan onboard ses kalitesi alanlar

ve eminim ki hiç x-fi dinlemediniz dinlemiş olsaydınız böyle (komik komik) konuşmazdınız
  • Vista/win7 kullanan arakdaşlar bu ayarları yapıyor musunuz?

Windows 7 ve Performans
  • quote:

böyle (komik komik) konuşmazdınız

Arkadaşım senin komik konuştuğun nokta:
    quote:

Microsoft'un aşması gerek

Microsoft hiçbirşeyi aşmak zorunda falan değil. Bugün en son direct sound destekleyen işletim sistemi win xp artık ömrünü doldurmuştur. Sanırım winxp nin dx 10 bile desteklemediğinden haberin yok. Artık oyunlar dx11 olarak geliyor. Creative adam gibi güncel ses kartı yapmak zorunda. Microsoft hiçbir şey yapmak zorunda değil çünkü işletim sistemini yapan o.

ALC 888/889 onboardlar rahatlıkla verir yeterli ses kalitesini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

Vista/win7 kullanan arakdaşlar bu ayarları yapıyor musunuz?

Windows 7 ve Performans

Bu gerçekten bir işe yarıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

@JakX

Burda konuşulanlar onboard kullananlar değil iyi ses kartı olup ondan onboard ses kalitesi alanlar

ve eminim ki hiç x-fi dinlemediniz dinlemiş olsaydınız böyle (komik komik) konuşmazdınız

ASUS Formula anakartlarda ledli çok güzel bi X-fi Supreme diye bi ses kartı var.
    100 liralık anakartla, 500 liralık anakartları bir tutmayın yani

Windows 7 ve Performans

• x-fi xtremegamer fatality pro aldım geçen hafta. kullanıyorum ve daha önce hiç ses alamadığımı ve ses aygıtı kullanmadığımı anladım. ve win 7 32 bit kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

quote:

@JakX

ASUS Formula anakartlarda ledli çok güzel bi X-fi Supreme diye bi ses kartı var.

Windows 7 ve Performans

Yaw bende kiminle muhattap olmuşum optik çıkışa led diyosun gelmiş burda bilmişlik yapıyosun git o kartın ses çipini o led dediğin çıkışı falan öğren öyle millete yaz hem yanlış biliyosun hem yanlış öğretiyosun ayıp

• o değilde harici ses kartı ile onboard ses kartımının arasında ses kalitesi açısından pek bi fark kalmadı, audigy 2zs realtekHD, sistem X540
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLo!

quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

Vista/win7 kullanan arakdaşlar bu ayarları yapıyor musunuz?

Windows 7 ve Performans

Bu gerçekten bir işe yarıyor mu ?

Biraz daha temiz ses çıkıyor... ama bende çakılma sorunu var bir anda ses mono oluyor sanki x-fi panelden mod değiştiriyorum düzeliyor. Sorunu çözemedim malesef bu konuyla ilgili bilgide yok.

• 24 bit, 192000 Hz (Stüdyo Kalitesi) ayarını uyguladığımda bütün hoparlörlerden ses alamıyorum...
  • quote:

quote:

quote:

@JakX

Windows 7 ve Performans

Yaw bende kiminle muhattap olmuşum optik çıkışa led diyosun gelmiş burda bilmişlik yapıyosun git o kartın ses çipini o led dediğin çıkışı falan öğren öyle millete yaz hem yanlış biliyosun hem yanlış öğretiyosun ayıp

Benim bildiğim optik çıkış ince kırmızı renkli bi lazerdir ve çıkışın içinden gelir...Kartı gördün mü, kullandın mı da oturduğun yerden yorum yapıyosun. Ben optikle ve ledi ayırt edebiliyorum merak etme, önce sen bi ASUS anakart gör, onboard kart nedir onu öğren sonra yorum yap. 'hangi anakart X-Fi kalitesi verir ki' dediğine göre hayatında ASUS kart görmemişsin, bi de çıkıp kullanana kartı öğretiyosun.
    Kartın yanında SUPREME X-Fİ yazan bölüm mavi ledlerle komple aydınlatınlatılmış, kasası pencereli olanlara şekil olsun diye.
    ASUS'un Sonar adında her çıkışı ayrı led ile renklendirilmiş (mavi,yeşil,turuncu vs.) ses kartıda var ayrıca, bilgin olsun.
    Zaten konu da o değil, bazı anakartların extra para verip alınan ses kartlarından çok daha kaliteli ses verebilmesi.
    Senin anakart bilgin 'hangi anakart X-Fi kalitesi verir ki' şeklinde çok yüksek derece olduğu için böyle ufak detaylarla, ses kartının kalitesi yerine lediyle mediyle ilgilenmeye, millete de ders vermeye devam et, kolay gelsin
    -----------------------------------------------------------------------------

Orjinal lisanslı Windows 7 Home Premium ve X-Fi Platium Pro kullanıyorum. Ses kalitesi XP'den süper. Olmasa da fark etmez bi daha düldül XP'ye geri dönüş yapmam. XP'de başta herşey güzel ama 1-2 ay sonra ne performans kalıyor, ne de ses kalitesi, durduk yere de garip hatalar çıkarıyor. Formattan gına geldi, Windows 7'ye geçtim rahat ettim. Win7'de sadece X-Fi konsol yok, o da olmayıversin, görsellik sadece. Sonuçta müzik seti değil, bilgisayar kullanıyoruz. Önemli olan güvenlik, kullanışlık ve stabilite..XP en fazla 2 sene daha gider, sonra tarih olur Win98 gibi.
    Haaa 'müzik benim için herşey, PC demek müzik demektir' diyenler gidip 100-200 TL'ye M-Audio vs. gibi müzik kartları alır, keyfine bakar zaten....

WINDOWS 7 Forever

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 14 Nisan 2010; 3:47:49 >

• yüksek kalitedeki anakartların sesleri win7 de çok daha iyidir
    alc888 onboard ve win7 kullanmaya başladıktan sonra x-fi xtreme music ses kartını artık kullanmadım
    win7 ses konusunda oldukça başarılıdır
    sorunu anakartta veya ses sisteminde arayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

yüksek kalitedeki anakartların sesleri win7 de çok daha iyidir
    alc888 onboard ve win7 kullanmaya başladıktan sonra x-fi xtreme music ses kartını artık kullanmadım
    win7 ses konusunda oldukça başarılıdır
    sorunu anakartta veya ses sisteminde arayın

+1
  • quote:

quote:

quote:

@JakX

Windows 7 ve Performans

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.