çok güzel elinize emeğinize sağlık.Ben de bu aralar pic öğrenmem gerekiyor ama başına geçemiyorum.Okulda öğretmen eksikliğinden bu dersi bana verdiler bu dersi almamıştık bu yüzden bilmiyorum ama programlama mantığını kavramış biriyim.Sadece rehberlik ihtiyacım var.Bu pice de geçmişten merakım vardı sizin bu projeniz aklımda ama bilmemzlik sebebiyle yapamıyorum ama inşallah çocuklara öğretmek bir fırsat olur da ben de öğrenebilirim.Bana bu konuda yardımcı olmanızı rica etsem
Hocam ben pic basic pro ve proton+ dillerini kullanıyorum. siz okulda pascal yada picC ile ders verirsiniz sanırım. proton yada basic olursa yardımcı olmaya çalışırım.
anladım zaten bu sistemi pascal yada pic c ile yapmak çok daha uşraşlı olurdu herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: ototube
quote:
Orijinalden alıntı: ersinbaran
quote:
pic programlama ile kendiniz mi yazdınız programı?
Ayrıca yakıt tüketim değerlerini hesaplatırken verileri nasıl ve nerden alıyorsunuz.Sadece km sayacından mı?
anlık yakıt tüketimi gösterimi yok. depodaki yakıtı doğrudan depo müşirinden okuyorum. menüye girdiğiniz zaman orada deponuzun kaç litre olduğunu yazıyorsunuz benim 55 litre(benzin) ve litre/km oranı soruyor. ortalama 1litre ile kaç km yol yapabildiğinizi yazıyorsunuz benim (10 km) ve cihaz depodaki yakıt miktarınıza göre kaç km yol gidebileceğinizi hesaplıyor. aynı şey LPG için de geçerli.
Çok güzel eğer depodaki müşirden veri alabiliyorsanız anlık tüketimi bile gösterebilirisiniz bir nebze de olsa.Mesela depodaki müşirden gelen sinyalleri belirli sürelerde alıp örneğin 5 saniyede bir alıp bu iki veriyi birbirinden çıkararak o süre içinde yapılan kmyi de alabilirseniz anlık tüketimi de yaapbilirsiniz.
araç yakıtı damla damla harcadığı için 5-10 sn de harcanan yakıt müşir tarafından algılanamaz. o nedenle bu olmaz sanırım.
quote:
quote:
quote:
quote:
pic programlama ile kendiniz mi yazdınız programı?
Ayrıca yakıt tüketim değerlerini hesaplatırken verileri nasıl ve nerden alıyorsunuz.Sadece km sayacından mı?
anlık yakıt tüketimi gösterimi yok. depodaki yakıtı doğrudan depo müşirinden okuyorum. menüye girdiğiniz zaman orada deponuzun kaç litre olduğunu yazıyorsunuz benim 55 litre(benzin) ve litre/km oranı soruyor. ortalama 1litre ile kaç km yol yapabildiğinizi yazıyorsunuz benim (10 km) ve cihaz depodaki yakıt miktarınıza göre kaç km yol gidebileceğinizi hesaplıyor. aynı şey LPG için de geçerli.
Çok güzel eğer depodaki müşirden veri alabiliyorsanız anlık tüketimi bile gösterebilirisiniz bir nebze de olsa.Mesela depodaki müşirden gelen sinyalleri belirli sürelerde alıp örneğin 5 saniyede bir alıp bu iki veriyi birbirinden çıkararak o süre içinde yapılan kmyi de alabilirseniz anlık tüketimi de yaapbilirsiniz.
araç yakıtı damla damla harcadığı için 5-10 sn de harcanan yakıt müşir tarafından algılanamaz. o nedenle bu olmaz sanırım.
Anladım yani müşir hassasiyeti önemli bu konuda.Ozaman hassaisiyetine göre yazılması gerekir tabi dediğim gibi bu arada da km bilgisini sinyal olarak alabilmek lazım.
Ben zaten yolda giderken sarsıntılardan etkilenmesin diye 10 ölçüm yapıp ortalamasını alıyorum. depodaki salllanma yüzünden anlık yakıt tüketimi depodan yapılamaz. onun için enjeksiyon sisteminde püskürtülen anlık yakıt miktarının ölçülmesi lazım. bizim nesil araçlar için bu pek mümkün değil.
Tebrik ederim sizi, dahada geliştirir iseniz bu sistemi eski model araçlar için altın değerinde birşey olur. Yani tipoya veya tempranın dijital göstergelerine hayran kalmaz kimse.
quote:
Orijinalden alıntı: KaTiP_SoSe
Tebrik ederim sizi, dahada geliştirir iseniz bu sistemi eski model araçlar için altın değerinde birşey olur. Yani tipoya veya tempranın dijital göstergelerine hayran kalmaz kimse.
ne tür geliştirmeler yapmalıyım sizce?
quote:
Ben zaten yolda giderken sarsıntılardan etkilenmesin diye 10 ölçüm yapıp ortalamasını alıyorum. depodaki salllanma yüzünden anlık yakıt tüketimi depodan yapılamaz. onun için enjeksiyon sisteminde püskürtülen anlık yakıt miktarının ölçülmesi lazım. bizim nesil araçlar için bu pek mümkün değil.
Doğru depodaki yakıt sallanıyor.Zaten yeni nesil araçlarda dediğiniz gibi enjektörlerie gönderilen açık kalma sürelerine göre de aracın yakıtı yol bilgisayarına aktarılıyor.Yani enjektörün ne kadar süre açık kalacağı emri beyin tarafından verildiği gibi bu süre içinde geçecek yakıt da enjektörün birimsürede geçecek yakıtın belli oluşuna göre programlama ile yol bilgisayarına aktarılıyor.
Tebrik ederim, hayaller sınır tanımıyor.. Siz bunu da aşmış fiiliyata dökmüşsünüz..Ayrıca imzanızdaki yazı çok hoşuma gitti..
Tebrikler süper çalışma
quote:
Orijinalden alıntı: ysaglam
Tebrik ederim, hayaller sınır tanımıyor.. Siz bunu da aşmış fiiliyata dökmüşsünüz..Ayrıca imzanızdaki yazı çok hoşuma gitti..
Teşekkür ederim, hayallerimiz ulaşamayacak kadar büyük olmalı ki, hayalimize ulaşıp sonra boşluğa düşmeyelim ve durdurulamaz bir sabır ve hevesle hayallerimiz için çalışalım.
tebrikler emeğinize saglık diyorum.seri üretime geçersiniz artık çevrenizde de biraz reklamını yaptıktan sonra çok talep olur.
quote:
quote:
En azından bu aleti ana kokpit'e oturtabilirsin, km/h gösterilebilir. Daha da geliştirilir sözünden maksatım birşey yapıldıktan sonra devamlı olarak güncellenmekte, yani bu olayın üstüne biraz daha gitmeniz.
quote:
quote:
quote:
En azından bu aleti ana kokpit'e oturtabilirsin, km/h gösterilebilir. Daha da geliştirilir sözünden maksatım birşey yapıldıktan sonra devamlı olarak güncellenmekte, yani bu olayın üstüne biraz daha gitmeniz.
ana kokpite yerleştirmeyi bende isterim ama uygun bir yer bulamadım ve kokpiti kesip yer açmak lazım. Midyat/mardin de yaşıyorum ve burda bunu yaptırmam pek mümkün değil. Kendi aracında kokpite oturtabilecek arkadaş olursa ona göre bir tasarım yaparım.
Tebrikler çok güzel bir çalışma olmuş. Komik gelecek ama bende düşünmüştüm bu sistemin bir benzerini, hatta Beltek'in verdiği pik kursuna giderken bitirme ödevi olarak böyle bir çalışma yapmayı düşünüyordum, ama benim kafa pic'i kaldıracak kadar basmadığından kursu yarıda bıraktım, sözelci olunca zorlandım... Tekrardan elinize sağlık diyerek birde öneride bulunmak istiyorum: Klima kontrolünüde eklemeyi düşünebirsiniz, iç ortamın ısısına göre klimayı kontrol edebilirsiniz bu sayede. Fotosel ekleyerekte, otomatik yanan far kontrolü işlevini yerine getirebilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma geldikçe ve müsadeniz olursa yazmaya devam ederim, böyle basit bir iki eklemeyle cihazı daha işlevsel kılabilirsiniz diye düşündüm.
quote:
Orijinalden alıntı: apia
Tebrikler çok güzel bir çalışma olmuş. Komik gelecek ama bende düşünmüştüm bu sistemin bir benzerini, hatta Beltek'in verdiği pik kursuna giderken bitirme ödevi olarak böyle bir çalışma yapmayı düşünüyordum, ama benim kafa pic'i kaldıracak kadar basmadığından kursu yarıda bıraktım, sözelci olunca zorlandım... Tekrardan elinize sağlık diyerek birde öneride bulunmak istiyorum: Klima kontrolünüde eklemeyi düşünebirsiniz, iç ortamın ısısına göre klimayı kontrol edebilirsiniz bu sayede. Fotosel ekleyerekte, otomatik yanan far kontrolü işlevini yerine getirebilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma geldikçe ve müsadeniz olursa yazmaya devam ederim, böyle basit bir iki eklemeyle cihazı daha işlevsel kılabilirsiniz diye düşündüm.
Teşekkür ederim öncelikle. klima kontrolü yapmak isterim ancak arabamda klima yok malesef. eğer olsaydı aklımdaki ilk fikir buydu.ışığa duyarlı far sensörü ekleyebilirim bu mümkün. tekliflere ve önerilere açığım.
Helal olsun, çok yararlı bir çalışma yapıp güzel bir iş çıkarmışsınız.
Tebrik ederim.
elinize sağlık başarılı bir çalışma
Gerçekten çok güzel bir iş yapmışsınız. Forumda seviye o kadar azaldı ki girip başlıklara bakarken canım sıkılıyordu. Sizin gibi insanların yaptığı projeleri burada sergilemesi çok güzel. Tekrardan tebrik ederim. İleride bende aracım için bir projeye başlıcam fakat maddi durumdan şu anda proje aşamasında. İleride bu pic konusunda biraz başınızı ağrıtabilirim. Ufak bir devre yapmam gerek fakat fazla bir bilgim yok.