her cihaza elktrik sayacı ?
-
-
Buyur, bunlardan bir tane alabilirsin.
-
Teşekükrler deneyeceğim
-
bence bu şekilde çözüm bulamazsın.
çünkü bu cihazdan aldın diyelim bulaşık makinesine taktın diyelim. bulaşık makinesini çalıştırdın, makine su almaya başladı o sırada tüketim 100W civarında olabilir, ne zamanki rezistans devreye girdi tüketim hop diye biranda 900W a çıkabilir. yani sen bu cihazın başında pür dikkat tüketimi takip edemezsin.
benzer şekilde buzdolabın kompresörü devreye girdiğinde bambaşka elektrik tüketir, kompresör devre dışıyken bambaşka elektrik tüketir.
asıl tüketim termosifon gibi su ısıtma sisteminde yada klimada, fırında elektrik süpürgesinde falan olur. genellikle de ısıtıcılar çok elektrik harcar.
bence ana hattaki akımı ölçüm yükseldiğinde şuan ne çalışıyor diye takip etmek daha mantıklı. termosifon devreye girmiş olabilir.
yoksa tv nin çekeceği akım 38W olsa ne olur 48W olsa ne olur.. termosifon belki 1500W basıyor çalıştığında belki 2500W.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 25 Nisan 2022; 18:10:38 >
-
Niye uğraşacan ki
-
Akıllı prizler de iyi bir çözüm olabilir.
Timer özelliği , programlanabilir olması, Wifi bağlantısı ile
dünyanın her yerinden cep telefonu üzerinden kontrol ve ayrıca tüketilen enerjiyi otomatik hesaplama özelliği de bulunuyor bazı modellerde, her modelde bu özellik yok.
Örnek olarak şu modeli inceleyebilirsin.
https://www.hepsiburada.com/smartplugmaster-eu3s-16a-wi-fi-akilli-priz-enerji-kullanimi-gosterimi-mobil-uygulama-ve-ses-uzaktan-kontrollu-p-HBCV00000ADHC5
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 27 Nisan 2022; 16:39:27 >
-
ben aliexpressten bu beyaz üzerinde tek buton bulunan akıllı wifi özellikli prizlerden aldım. Hem anlık tüketimi hemde aylık tüketimi gösteriyor. Örn: vantilatöre taktık ve 1 hafta kullandık diyelim o 1 haftalık tüketimi görebiliyosunuz markası farketmiyor "tuya" uygulamasıyla çalışabilen herhangi akıllı priz işinizi görecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X