Şimdi Ara

Her Kafadan Bir Ses Çıkıyor!.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence r1 almak mantıksızlık çünkü r1 kaliteli ama o kadar paraya slr alınır niye lensi değişmeyen bi makine alınsın ki?Eğer o kadar para veremem diyorsanız gidin bi s6500 veya s3 alın
  • fuji 6500fd. ben de çok inceledim ve bu makinede karar kıldım. kaliteli gece çekimleri,keskin ve gerçekçi renkleri iso başarısı, kasa yapısı ve benim için önemli olan geniş açısı tercih sebeplerimdendir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harun9992001

Bence r1 almak mantıksızlık çünkü r1 kaliteli ama o kadar paraya slr alınır niye lensi değişmeyen bi makine alınsın ki?Eğer o kadar para veremem diyorsanız gidin bi s6500 veya s3 alın

Hocam lensi bedavaya değişmiyorlar, paradan bahsetmişken. Sony R1 üzerindeki kalitede bir lens için en az 500 USD ilave etmek gerekiyor gövdeye. 1 yıldır "iyidir" denilen dandik 18-55 kit lens kullanıyorum Nikon D50 ile, hiç memnun değilim lensten. Gözüme kestirdiğim Tamron 17-50 lensin yurtdışı fiyatı 500 USD...

Tabi bu bir tercih meselesi, objektiflerle uğraşmak istemeyip, geniş açı ve 6x optik zoom yeterli diyenler için R1 idealdir. Ama ilerde lensi değiştiririm derseniz, tabii ki de DSLR almak gerek.
  • dostum KODAK EASYSHARE Z712 IS modelinide incele istersen yeni bir makine.
    ben teknosadan aldım 668 liraya güzel bi foto yazıcı kodak marka,2gb sd kart,50 adet baskı kuponu ve çantası ile...
    amatör olduğum ve ayarlamaları nasıl yapıldığını bilmediğim için şu an sadece full otomatik ayarda çekiyorum fotoları.ama en kısa sürede öğrenicem.
    birkaç hoşuma giden yanını söyleyim.
    1.si renkler çok canlı çıkıyor doğadaki renkleri olduğu gibi yansıtıyor.
    2.si 12x optik zoom olması özellikle tripod ile sabitleyince gerçekten çok iyi sonuç alınıyor.
    dediğim gibi amatör olduğum için detaylı bilgi veremiyorum...
  • Ankara da R1 arayanlara duyurulur, Vatan bilgisayar da var. Geçen gün görünce dikkatimi çekti.
    Ankara da vatan bilgisayarı bilmeyen varsa Armada karşısında eski yimpaş yerinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

quote:

Bence r1 almak mantıksızlık çünkü r1 kaliteli ama o kadar paraya slr alınır niye lensi değişmeyen bi makine alınsın ki?Eğer o kadar para veremem diyorsanız gidin bi s6500 veya s3 alın

Hocam lensi bedavaya değişmiyorlar, paradan bahsetmişken. Sony R1 üzerindeki kalitede bir lens için en az 500 USD ilave etmek gerekiyor gövdeye. 1 yıldır "iyidir" denilen dandik 18-55 kit lens kullanıyorum Nikon D50 ile, hiç memnun değilim lensten. Gözüme kestirdiğim Tamron 17-50 lensin yurtdışı fiyatı 500 USD...

Tabi bu bir tercih meselesi, objektiflerle uğraşmak istemeyip, geniş açı ve 6x optik zoom yeterli diyenler için R1 idealdir. Ama ilerde lensi değiştiririm derseniz, tabii ki de DSLR almak gerek.

hocammaddi konularda sana hak veriyorum ama diyorsunuz ki r1 slr makinelere rakip olabilecek kaliteli bir lense sahiptir.

ilerde bu arkadaş kuş resimleri çekmek isreyecek veya ay resimleri çekmek isteyecek peki 6x zoomla nereye kadar yapabilecek.
    Veya makro çekimlere merak sardı r1 bir slr makinenin makro kalitesini verebilecek mi?

Eğer hepsi için ayrı lens kullanılacak diyorsanız r1 çokda ucuz bir makine değil.Slr bir makine alınıp 18-70 mm lensle biraz işi öğrendikten sonra neyle uğraşmak isteniliyorsa 5-6 ay sonra yeni bir lens alınabilir.

Ben bu işlerden çok anlayan birisi değilim.slr makinemde yok ama gidip o kadar parayı ileride hiçbir özelliği değiştirilemeyecek bir makineye verilmeside bana ilginç geliyor.Ben slr almıyacam beni aşar diyorsanız fuji s6500 alın hiç değilse verdiğiniz paranın karşılığını hakkıyla almış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun9992001 -- 27 Haziran 2007; 1:24:43 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

quote:

hocammaddi konularda sana hak veriyorum ama diyorsunuz ki r1 slr makinelere rakip olabilecek kaliteli bir lense sahiptir.

ilerde bu arkadaş kuş resimleri çekmek isreyecek veya ay resimleri çekmek isteyecek peki 6x zoomla nereye kadar yapabilecek.
    Veya makro çekimlere merak sardı r1 bir slr makinenin makro kalitesini verebilecek mi?

Eğer hepsi için ayrı lens kullanılacak diyorsanız r1 çokda ucuz bir makine değil.Slr bir makine alınıp 18-70 mm lensle biraz işi öğrendikten sonra neyle uğraşmak isteniliyorsa 5-6 ay sonra yeni bir lens alınabilir.

Ben bu işlerden çok anlayan birisi değilim.slr makinemde yok ama gidip o kadar parayı ileride hiçbir özelliği değiştirilemeyecek bir makineye verilmeside bana ilginç geliyor.Ben slr almıyacam beni aşar diyorsanız fuji s6500 alın hiç değilse verdiğiniz paranın karşılığını hakkıyla almış olursunuz.

bende bu yüzden r1 liste dısı bıraktım...
    en azından diğerleri ile hem makro hem zoom faktorunu kullanablirim.(ama gece görüntüleri hariç)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.