Şimdi Ara

Her Kafadan Bir Ses Çıkıyor!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3 hafta önce Slr-like makina almaya karar verdim internetten arastırayımda sonucunda pişman olmayayım dedim.
    Araştırdım araştırmasına ama her kafadan bir ses çıkıyor kimsenin dediği birbirini tutmuyor sonuçta benim isteklerim belli;
    yarı profesyonel bir kişiyim(3 yıldır çekim yapıyorum)
    optik zoom önemlidir
    gece görüntüsü ve hareketli cisimleri çekmekten hoşlanırım..
    Suan Belirlediğim 4 model var(bu arada 800 civarı bütcem var)

1.olympus sp550(18x optik zoom kafamda 1. sıraya yerleştirdi)
    2.sony h9 (Gece çekim NightShot,Carl Zeiss )
    3.canon s3 (Yaygın servis,gece çekimleri iyi)
    4.fuji s6500 (1/1.7" Super CCD)

İlk 3 makina hemen hemen aynı özelliklere sahip ama 4. model 1/1.7 ccd sensörü ile öne geçiyor ama diğer modellerdeki gibi fazla bir özellik yok.sonuçta hepsi fotograf makinası üretiminde ün yapmış Markalar kafam karıştı arkadaşlar yardımcı olun bana!!

Her makinanın kendine göre özellikleri var ama içlerinde bana uygun en iyisi hangisidir...
    Sizin bunlardan başka öneriniz varsa yazabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FЄ@®LeSs -- 17 Haziran 2007; 18:11:01 >

• Arkadaşım yazdığın makinelere ait forumlar var.İncelemediysen bak derim.İncelediğim kadarıyla

1. olympus 18x zoom ile yeni çıkan bir makine ama forumda yazılanlara ve incelemelere bakarsan iso 100 den sonra resim kalitesinin çok kötü olduğu söyleniyor.Arkadaşımızın birisi fotoğraf makineli dürbün demiş çok hoşuma gitti.

2. H9 u bende tam inceleyemedim ama fiyat olarak neredeyse 1.5 kat fark var.Yani s6500 u 800 civarı alabilecekken h9 1200 ytl civarında.

3. bende de ilk başlarda s3 e karşı bi sempati vardı ama bu makineninde yüksek iso da kalitesi pek beğenilmiyor.

4.elime para geçince hemen alacağım makine.
    Sensör büyüklüğü Yüksek iso değerlerinde başarılı olması. manuel ayarlara daha fazla imkan vermesi. resim kalitesi. FD tenolojisi . hoş bi görünüme sahip olması gibi diğer makinelerden üstün olduğu kanaatindeyim.
    Olumsuz yanları olarak is yok ama pek etkilemiyor diyorlar.tripod girişi plastik.Aklıma gelenler bu kadar.

Eğer senin yerinde olsam gider s6500 alırım.Sen zaten demişsin yarıpro alacam diye.Eğer dslr almayacaksan slr ye en yakın makine budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: harun9992001

Arkadaşım yazdığın makinelere ait forumlar var.İncelemediysen bak derim.İncelediğim kadarıyla

1. olympus 18x zoom ile yeni çıkan bir makine ama forumda yazılanlara ve incelemelere bakarsan iso 100 den sonra resim kalitesinin çok kötü olduğu söyleniyor.Arkadaşımızın birisi fotoğraf makineli dürbün demiş çok hoşuma gitti.

2. H9 u bende tam inceleyemedim ama fiyat olarak neredeyse 1.5 kat fark var.Yani s6500 u 800 civarı alabilecekken h9 1200 ytl civarında.

3. bende de ilk başlarda s3 e karşı bi sempati vardı ama bu makineninde yüksek iso da kalitesi pek beğenilmiyor.

4.elime para geçince hemen alacağım makine.
    Sensör büyüklüğü Yüksek iso değerlerinde başarılı olması. manuel ayarlara daha fazla imkan vermesi. resim kalitesi. FD tenolojisi . hoş bi görünüme sahip olması gibi diğer makinelerden üstün olduğu kanaatindeyim.
    Olumsuz yanları olarak is yok ama pek etkilemiyor diyorlar.tripod girişi plastik.Aklıma gelenler bu kadar.

Eğer senin yerinde olsam gider s6500 alırım.Sen zaten demişsin yarıpro alacam diye.Eğer dslr almayacaksan slr ye en yakın makine budur.
    sen herkesi dinleyeceksin, kendin için en iyi olduguna inandığın kararı vereceksin..
    ben s6500 kullanıyorum, kesinlikle tavsiye ederim..

- görünüşü itibariyle dSLR modelleri hiç aratmıyor..
    - 1/1.7 sensör boyutuyla oldukça tatmin edici sonuçlara imza atıyor..
    - zoom olayının düğmeyle değil de objektif üzerinden yapılması benim için çok önemli bir ayrıntı..
    - IS eksikliği de kullanıcıdan kullanıcıya değişir diyorum..
    - ISO konusunda genellikle 100 de çekiyorum, çok nadir 400'lere çıkıyorum.. 400'den yukarı çıkmak hiç kısmet olmadı diyebilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: antique

sen herkesi dinleyeceksin, kendin için en iyi olduguna inandığın kararı vereceksin..
    ben s6500 kullanıyorum, kesinlikle tavsiye ederim..

- görünüşü itibariyle dSLR modelleri hiç aratmıyor..
    - 1/1.7 sensör boyutuyla oldukça tatmin edici sonuçlara imza atıyor..
    - zoom olayının düğmeyle değil de objektif üzerinden yapılması benim için çok önemli bir ayrıntı..
    - IS eksikliği de kullanıcıdan kullanıcıya değişir diyorum..
    - ISO konusunda genellikle 100 de çekiyorum, çok nadir 400'lere çıkıyorum.. 400'den yukarı çıkmak hiç kısmet olmadı diyebilirim..

Alıntıları Göster
    antique noise ve ölü piksel konusunu okuyup bizide bilgilendirirmisin.Sendede var mı böyle bi olay?

• quote:

Orijinalden alıntı: harun9992001

antique noise ve ölü piksel konusunu okuyup bizide bilgilendirirmisin.Sendede var mı böyle bi olay?

Alıntıları Göster
    quote:

Arkadaşım yazdığın makinelere ait forumlar var.İncelemediysen bak derim.İncelediğim kadarıyla

bende bu yüzden konu açtım eğer bu modelleri kullanan arkadaşlar varsa fotograflarını paylaşarak daha iyi sonuca ulasabilirz..
    Mesela antique arkadaşımız resimlerini koyarsa sevinirim..
    gece modu,makro,zoom faktöru ve hareket halindeki objeler(çook mu şey istedim ne?)

• quote:

Orijinalden alıntı: FЄ@®LeSs

quote:

bende bu yüzden konu açtım eğer bu modelleri kullanan arkadaşlar varsa fotograflarını paylaşarak daha iyi sonuca ulasabilirz..
    Mesela antique arkadaşımız resimlerini koyarsa sevinirim..
    gece modu,makro,zoom faktöru ve hareket halindeki objeler(çook mu şey istedim ne?)

Alıntıları Göster
    s6500 modeliyle ilgili çok fotoğraf yayınladık vakti zamanında..
    forumda geriye dönük ufak bir araştırma yaparsan bütün fotoğrafları ve yorumları görebilirsin..

http://resim.donanimhaber.com/m_10699947/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 17 Haziran 2007; 19:25:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antique

s6500 modeliyle ilgili çok fotoğraf yayınladık vakti zamanında..
    forumda geriye dönük ufak bir araştırma yaparsan bütün fotoğrafları ve yorumları görebilirsin..

http://resim.donanimhaber.com/m_10699947/mpage_1/key_/tm.htm

Alıntıları Göster
    her kafadan bir ses istemiyorsan,forumda hiç kimseye sormayacaksın..

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

Alıntıları Göster
    Fujifilm 6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

Alıntıları Göster
    kızmayın canım ben sadece bu makinaları kullananlar hakkında yorum istedim..
    neyse gerekli açıklamalar yapılmış zaten ama yinede Teşekkürler
  • quote:

kızmayın canım ben sadece bu makinaları kullananlar hakkında yorum istedim..
    neyse gerekli açıklamalar yapılmış zaten ama yinede Teşekkürler

Alıntıları Göster
    ben s2 kullanıyorum. ben memnunum 1 yıldır falan kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.tetik

ben s2 kullanıyorum. ben memnunum 1 yıldır falan kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar slr-like alacagıma üstüne ne kadar para ekleyip giriş seviyesi bir slr alırım..
    Peki bu slr-like almaktan dahamı karlı olur?
  • quote:

arkadaşlar slr-like alacagıma üstüne ne kadar para ekleyip giriş seviyesi bir slr alırım..
    Peki bu slr-like almaktan dahamı karlı olur?

Alıntıları Göster
    bende uzun süredir slr/slr-like çelişkisini yaşıyorum...

sonunda kesin kararımı verdim gibi. fz50 almak üzereyim. sanada tavsiye ederim. yalnız cümlelerimden d-slr ile fz50'yi bir tuttuğumu çıkarmayın. d-slr almanın maddi külfeti oldukça fazla. bir body ve 18-55 objektif almakla bitmiyor iş. makrosu, telesi, vs., vs.... beni şuan fazlasıyla aşıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: adigehalil

sonunda kesin kararımı verdim gibi. fz50 almak üzereyim. sanada tavsiye ederim. yalnız cümlelerimden d-slr ile fz50'yi bir tuttuğumu çıkarmayın. d-slr almanın maddi külfeti oldukça fazla. bir body ve 18-55 objektif almakla bitmiyor iş. makrosu, telesi, vs., vs.... beni şuan fazlasıyla aşıyor...

Alıntıları Göster
    S3
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtmrl

S3

Alıntıları Göster
    Fotoğraf kalitesi istiyorsan, 6 optik zoom ile yetinip, SLR kitlerden çok daha kaliteli çekim yapan Sony R1 derim. Çok daha profesyonel ve büyük sensör, geniş açı vs vs....
  • quote:

Orijinalden alıntı: adigehalil

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

bende bu yüzden slr-like diyorum..
    sonuçta profesyonel değiliz..benim için özellik olması biraz daha öne cıkıyor resim kalitesi 2. plana düşebilir.(zaten slr-like görüntü kalitesi yeter bana)

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Fotoğraf kalitesi istiyorsan, 6 optik zoom ile yetinip, SLR kitlerden çok daha kaliteli çekim yapan Sony R1 derim. Çok daha profesyonel ve büyük sensör, geniş açı vs vs....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

evet ya birçok forumda övüyorlar sony r1 inşallah teknosada vardır deneyecegim bugün..
    ama internetten biraz kaba gibi duruyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

evet ya birçok forumda övüyorlar sony r1 inşallah teknosada vardır deneyecegim bugün..
    ama internetten biraz kaba gibi duruyor

Alıntıları Göster
    Dostum R1 in sıfırı yok.Sanslı isen hayyamdan 2. el bulabılırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: aylakadam81

Dostum R1 in sıfırı yok.Sanslı isen hayyamdan 2. el bulabılırsın.

Alıntıları Göster
    bugün çarsıya cıktım r1 de video olmadıgını gördüm...
    Ama çok harika bir makina hem ergonomik hem görünüt kalitesi iyi..
  • quote:

bugün çarsıya cıktım r1 de video olmadıgını gördüm...
    Ama çok harika bir makina hem ergonomik hem görünüt kalitesi iyi..

Alıntıları Göster
    Hayyam'da R1 biraz zor aylakadam Slr-like pek yok...

Fearless; paran yetiyosa al gitsin, napcan videoyu

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Hayyam'da R1 biraz zor aylakadam Slr-like pek yok...

Fearless; paran yetiyosa al gitsin, napcan videoyu

Alıntıları Göster
    R1 konusunda şanslı hissediyorum kendimi, işyerinde arkadaş gece kulüplerinde fotoğraf çekimi yapıyor. makinası da R1, hem de sıfır hem de yarı fiyatına almıştı o zamanlar (5 ay önce falan). yani bu kadar kaliteli görüntü, netlik, renkler vs. pes

sınıfının tabiki en iyisi, sadece fotoğraf çekmek isteyenler için hakikaten çok iyi bir tercih olur. dslr'dan önce tabi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.