Şimdi Ara

Her oyunu iyi oynayan tipler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende o tür tiplerden biriyim çocukluktan beri oyun oynarım ilk yılan oyunuyla başladım bu işe, şimdi hemen hemen her tps, fps, yarış oyunlarında iyiyimdir

https://www.youtube.com/channel/UCqa9HxNj4asJ6nS_dUNOJ2A

• Bence düzenli ve gelişmeye odaklı oynamak önemli. Yetenek olduğunu sanmıyorum da. Pc geçme alışkanlığına da bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: 0110engin

asosyallik özellikleri biraz daha baskın olanlar genelde öyle oluyor

Bunu sadece senin gibi kendini avutmak isteyen çocuklar söyler

Bana göre zekayla alakası var.

alakası yok. ben de öyleyim ondan biliyorum
    üniversiteyi bitirene kadar her türlü oyunu oynardım. şimdi ise pc başına oturcak pek fırsat kalmıyor çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 23 Eylül 2017; 18:5:45 >

• Kişisel bilgisayar kullanma geçmişi ve sıklığı önemli.
  • Zekayla alakası yok. Reflekslerin iyiyse çoğu oyunda iyi oynarsın. Onun dışında oyuna fazla vakit harcadığında da iyi oynamak mümkün. Forum asosyal kaynadığı için zekaya falan vurmuşlar, komik.
  • quote:

quote:

quote:

üniversiteyi bitirene kadar her türlü oyunu oynardım. şimdi ise pc başına oturcak pek fırsat kalmıyor çünkü

Şimdi hangi oyuna olduğuna göre değişir diyebiliriz.

Sadece refleks istiyen bir oyunsa evet yetenek gerekir. Şunu unutma tüm strateji oyunlarında kim üstün zekaya sahipse o galip gelir ve bütün oyunlar Minecraft dahil strateji unsuru bulundurur. Nerdeyse çoğu oyunda strateji unsuru vardır ve strateji direk zekayla alakalıdır. Pozisyon almayı bilmek bile stratejidir.

Kısacası çoğunluk olarak zeka önemli ayrıca zekanın öğrenme hızını arttırdığını bilirsin yeni bir oyunda profesyonelleşmesi veya o oyunun kimsenin bilmediği taraflarını öğrenmesi gene o kişinin zekasına bakar. Millet aa bunu nasıl yapıyorsun derken sen yapan olursun. Nerdeyse bütün oyunlarda açıkları ilk ben buluyorum mesela.

• Yetenek falan filan demeyin arkadaş oyun keyifli ise oynayın devam edin boş şeyleri kafaya takmayın. Buradaki arkadaşların çoğu FPS multiplayer oyun oynuyor. Oyunlar birbirinin aynısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Zekayla alakası yok. Reflekslerin iyiyse çoğu oyunda iyi oynarsın. Onun dışında oyuna fazla vakit harcadığında da iyi oynamak mümkün. Forum asosyal kaynadığı için zekaya falan vurmuşlar, komik.

Nerdeyse tüm oyunlar Strateji unsuru barındırır.

Iki insandan hangisinin stratejisinin daha iyi olduğunu ise Zeka karar verir.

Yani senin milletin aklıyla dalga geçerken ben seni yerden yere vurdum artık utancından foruma yorum atmamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 23 Eylül 2017; 18:13:8 >
  • quote:

quote:

Zekayla alakası yok. Reflekslerin iyiyse çoğu oyunda iyi oynarsın. Onun dışında oyuna fazla vakit harcadığında da iyi oynamak mümkün. Forum asosyal kaynadığı için zekaya falan vurmuşlar, komik.

Yani senin milletin aklıyla dalga geçerken ben seni yerden yere vurdum artık utancından foruma yorum atmamalısın.

Söylediğin şey ancak Civilization, Age of Empires tarzı oyunlar için geçerli. Yoksa Fps ve spor oyunlarında oynadıkça gelişiyorsun zaten. Dediğim gibi vaktini bunlara harcayan iyi oynar.

• quote:

quote:

quote:

Söylediğin şey ancak Civilization, Age of Empires tarzı oyunlar için geçerli. Yoksa Fps ve spor oyunlarında oynadıkça gelişiyorsun zaten. Dediğim gibi vaktini bunlara harcayan iyi oynar.

Strateji ağırlıklı oyunlar var strateji unsuru bulunduran oyunlar var.

Minecraft bile bana göre strateji oyunudur. Multiplayer oynuyorsan herkes birbirini alt etmeye çalışıp taktikler geliştiriyor. Kim daha iyi düşünüyorsa o kazanıyor. ( Ilk zamanları tabi oyunun )

Geçen Multi Theft Auto da Dayz modunu oynarken aynı şey gene. San Andreas Multiplayer oynamanı sağlayan bir mod bu. San Andreas TPS oyunu ama strateji yoktur dersin sen mesela ama multiplayer oynadığında karşına bot değil gerçek insanları aldığında gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlıyorsun. Nerdeyse 20 kişilik bir klanın taktiksel gezdiğini gördüm çünkü direk ölüp bütün eşyalarını kaybedebilirsin benim gibi tek başına oynayanlar güzel bir pozisyon bulup oraya sniperla pusuyor. Sniperla vurduktan sonra adamı lootlamaya gidebilirim ama düşünmem gereken iki şey var bu adamın arkadaşı varsa arkadan gelip beni öldürcek o yüzden doğru anı bekliyorsun. Yada gidiceğin noktaları iyi seçmen gerekiyor pusuya düşmemek için.

Karar verme yani bir nevi strateji. Bir aksiyon oyunu bile strateji dayalı olabiliyor.

CS:GO bakıyorsun 5v5 takım halinde oynuyorsun bireysel performansın önemi yok yine takımın hareketleri önemli. Turnuva maçlarını izlersen anlarsın.

Evet bir fps oyununda çok zaman harcayarak iyi oynayabilirsin ama oyunların çoğunda genel olarak zekanın çok büyük bir önemi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 23 Eylül 2017; 18:23:4 >

• Odaklanma yeteneği deniyor buna. Oyun tamamen kavrama ve odaklanmayla alakalı bir şey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece refleks istiyen bir oyunsa evet yetenek gerekir. Şunu unutma tüm strateji oyunlarında kim üstün zekaya sahipse o galip gelir ve bütün oyunlar Minecraft dahil strateji unsuru bulundurur. Nerdeyse çoğu oyunda strateji unsuru vardır ve strateji direk zekayla alakalıdır. Pozisyon almayı bilmek bile stratejidir.

Kısacası çoğunluk olarak zeka önemli ayrıca zekanın öğrenme hızını arttırdığını bilirsin yeni bir oyunda profesyonelleşmesi veya o oyunun kimsenin bilmediği taraflarını öğrenmesi gene o kişinin zekasına bakar. Millet aa bunu nasıl yapıyorsun derken sen yapan olursun. Nerdeyse bütün oyunlarda açıkları ilk ben buluyorum mesela.

ben bu dediğini inkar eden birşey demedim ki :)
    yazdıklarında haklısın. lise zamanında en çok oynadığım oyunlardı age of empire conquerors, dota , fifa cod serisi, rainbow serisi, gta (özellikle vice city hayranıyım hala daha) vs. daha sayamadığım oyunlar da var. özellikle web üzerinden oynanan tower defance oyunları. bu böyle uzar gider
    o tarz oyunlarda ilk oyunun açığını bulmaya çalışırdım. hatta knight online zamanında dupe ile iyi para kırmıştım lise zamanında. o günler geldi aklıma şimdi. bunun başlangıcı da galiba ateri salonlarında tek jetonla stright fighter bitiren tayfadan olmamız. cocukken bulduğumuz paraya koşardık ateri salonlarına. jeton bitmesin diye oyunu bitiriyorduk :)
    ve hâlâ daha dediğimin az da olsa arkasındayım. asosyel kişilerin daha iyi olduğu.
    ikimizin yazdıkları birleşince şu oluyor:http://www.adaletbiz.com/gundem/bilim-ispatladi-zeki-insanlarin-arkadasa-ihtiyaci-yok-h49001.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 23 Eylül 2017; 18:25:9 >

• Arkadaşım manyak mısın ya ciddi ciddi uzunca anlatıyorsun anladık çok zekisin. Strateji oyunlarına da, profesyonelliğe de lanet olsun. Bundan sonra dışarıda 5 taş oynayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Centaurus A

Arkadaşım manyak mısın ya ciddi ciddi uzunca anlatıyorsun anladık çok zekisin. Strateji oyunlarına da, profesyonelliğe de lanet olsun. Bundan sonra dışarıda 5 taş oynayacağım.

Yazdığım o kadar şeyden bunu anlıyorsan gerçekten boşuna yazmışım

Yazık.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben bu dediğini inkar eden birşey demedim ki :)
    yazdıklarında haklısın. lise zamanında en çok oynadığım oyunlardı age of empire conquerors, dota , fifa cod serisi, rainbow serisi, gta (özellikle vice city hayranıyım hala daha) vs. daha sayamadığım oyunlar da var. özellikle web üzerinden oynanan tower defance oyunları. bu böyle uzar gider
    o tarz oyunlarda ilk oyunun açığını bulmaya çalışırdım. hatta knight online zamanında dupe ile iyi para kırmıştım lise zamanında. o günler geldi aklıma şimdi. bunun başlangıcı da galiba ateri salonlarında tek jetonla stright fighter bitiren tayfadan olmamız. cocukken bulduğumuz paraya koşardık ateri salonlarına. jeton bitmesin diye oyunu bitiriyorduk :)
    ve hâlâ daha dediğimin az da olsa arkasındayım. asosyel kişilerin daha iyi olduğu.
    ikimizin yazdıkları birleşince şu oluyor:http://www.adaletbiz.com/gundem/bilim-ispatladi-zeki-insanlarin-arkadasa-ihtiyaci-yok-h49001.html

Hmm pardon siz de haklısınız. Ben sizi forumun diğer üyeleriyle karıştırdım bilirsiniz kimler olduğunu. Daha açık yazmanız gerekebilir

• Bak arkadasim ben de diyorum ki multiplayer oyunlari oynadikca zaten pekcok stratejiyi de baskalarindan gorup ogreniyorsun. Zeka ancak oyunu ilk kez oynayanlar icinde belirleyici bir unsur olabilir.

• Burada anlaşılmayacak bir şey yok arkadaşım. Sürekli zekaya vurmak çok komiğime geliyor. Ben yıllardır strateji oyunları oynarım. Zamanında oynadığım Stronghold Crusaderın Rome Total War Civilization V in haddi hesabı yok. Çok zeki birisi de değilimdir. Keyifle oynadığın sürece sıkıntı yok. Alışıyorsun zaten zamanla...

• Arkadaşım bu biraz alışkanlıkla ilgili.ben multiplayer fps oynamaya cod2 ile başladım sonra uzunca süre cod4 oynadım frag üstüne serverlarda hep birinciydim.esl turnuvuları filan aynı şekilde.şuan yine oynasam bu oyunları yine iyi oynatım çünkü fazlaca oynadığımdan artık kas hafızası oluşmuş.cod 4 sonrası mw2 ve mw3 oynadım neraberinde bf3.daha sonra lol oynamaya başladım ilk 4 sezon boyunca challenger oldum,sonrasında ara ara oynamaya başladım plat diamond arasında takılıyorum ama haftada 2 3 oyun oynuyorum son birkaç yıldır. Cod 2 öncesi ise atariden gelen oyun serüveni var sega ps1 filan. Yani oyun önceden hep vakit geçirme aracıydı benim için bu nedenlede belli bir başarı ya da iyi oynamamın normal olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

Arkadaşım bu biraz alışkanlıkla ilgili.ben multiplayer fps oynamaya cod2 ile başladım sonra uzunca süre cod4 oynadım frag üstüne serverlarda hep birinciydim.esl turnuvuları filan aynı şekilde.şuan yine oynasam bu oyunları yine iyi oynatım çünkü fazlaca oynadığımdan artık kas hafızası oluşmuş.cod 4 sonrası mw2 ve mw3 oynadım neraberinde bf3.daha sonra lol oynamaya başladım ilk 4 sezon boyunca challenger oldum,sonrasında ara ara oynamaya başladım plat diamond arasında takılıyorum ama haftada 2 3 oyun oynuyorum son birkaç yıldır. Cod 2 öncesi ise atariden gelen oyun serüveni var sega ps1 filan. Yani oyun önceden hep vakit geçirme aracıydı benim için bu nedenlede belli bir başarı ya da iyi oynamamın normal olduğunu düşünüyorum.

Sen diğer oyuncuların tamamını kavrıyamamışsın çünkü ben atari zamanından beri oyun oynayıpta hala oyunları kötü oynayan insanları tanıyorum. O kadar uzun oynayıp hala kötü olanları biliyorum.

Verdiğin oyun örneği dediğime tam uymuyor Call of Duty örneğini vermişsin ama Call of Duty en az strateji unsuru bulunduran oyunlardan biri. Ben oyunların çoğunluğunda öyle dedim.

• Valla ben de merak ediyorum. Benim iyi oynayabildiğim birkaç oyun oldu. Onun haricinde kardeşim her oyunda beni ezip geçmişti evvelden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.