Şimdi Ara

Her oyunu iyi oynayan tipler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Vespucci

Bak arkadasim ben de diyorum ki multiplayer oyunlari oynadikca zaten pekcok stratejiyi de baskalarindan gorup ogreniyorsun. Zeka ancak oyunu ilk kez oynayanlar icinde belirleyici bir unsur olabilir.

Benim dediğim kendi stratejilerini geliştirmek ve onları bulmak.

Twitch ve Youtube gibi platformlar popülerleştiği için yeni oyunlardakı strateji unsuru her oyun daha da düşüyor.

Profesyonel birinin taktiklerini ezberleyip profesyonel olarak oynayabilirsin kopyalarak bu yapılabilir ama ilk başta o profesyonelin kendisi yapması gerekiyor bunu ve bu kendi zekasına dayanıyor bana göre.

Sen kopyalayanlardan bahsediyorsun.
  • Oyunlar senin kontrolunun dısın da gelisen senaryolar sunar bu senaryoları takip etmek gerekir gordugun senaryodaki buyuk resmi goruyorsan anlayabiliyosan takip etmesi kolaydir yoksa oynama zaten oyun hikayeyi bile anlamiyorsun demek ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centaurus A

Burada anlaşılmayacak bir şey yok arkadaşım. Sürekli zekaya vurmak çok komiğime geliyor. Ben yıllardır strateji oyunları oynarım. Zamanında oynadığım Stronghold Crusaderın Rome Total War Civilization V in haddi hesabı yok. Çok zeki birisi de değilimdir. Keyifle oynadığın sürece sıkıntı yok. Alışıyorsun zaten zamanla...

Zeki birisi olmadığını sana kim söyledi IQ Testi falan yaptırdın mı ? Her zekanın türevleri olduğunu biliyorsundur.

Eğer okuldan dolayı zeki değilim diyorsan gene saçmalıyorsundur. Eğitim sistemi ezbere dayanır çok çalışan daha iyi notlar alır.

Oynadığın strateji oyunları hep yapay zekaya karşı mı yoksa gerçekten bir oyuncunun karşısında oynadın mı. Eğer 1v1 karşıdakiyle strateji oyununda kapıştıysan zekanın strateji oyunlarında bir önemi yok demek komiktir.

Mount & Blade mesela sadece okçuyla kayıp vermeden zor modda kale alıyorum okçuları doğru pozisyona dizip bekliyorsun karşıdakiler bir şey yapamıyor ama başka biri gidip kaleye direk hebele hübüle diye dalıp çok kayıp vericektir ben hiç kayıp vermedne kaleyi alıyorum. Bu benim stratejimin daha üstün kılar bu stratejiyi düşünmek ise gene zekaya bakar. Burda ben çok zekiyim demek istemiyorum örnek veriyorum kendimden ben kayıp vermeden aldım diyelim başka biri çıkıp çok hızlı şekilde almanın yolunu bulur bunu düşünemediysem benim aptallığım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 23 Eylül 2017; 18:53:4 >

• oyunu ciddiye alma ve oyundan anlama ile ilgili. misal ömrüm boyunca hiç ps oynamadım ama sürkeli oynayan akradaşım vardı. bi ara okul çıkışı ps'ye gittik. bana tuşları öğretti. ilk maç biraz tuşları karıştırdım. ama ikinci maça gelince çok rahat yendim. çünkü oynadığımız oyunu zamanında pc'de defalarca oynamıştım. ve oyun mantığını biliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

Arkadaşım bu biraz alışkanlıkla ilgili.ben multiplayer fps oynamaya cod2 ile başladım sonra uzunca süre cod4 oynadım frag üstüne serverlarda hep birinciydim.esl turnuvuları filan aynı şekilde.şuan yine oynasam bu oyunları yine iyi oynatım çünkü fazlaca oynadığımdan artık kas hafızası oluşmuş.cod 4 sonrası mw2 ve mw3 oynadım neraberinde bf3.daha sonra lol oynamaya başladım ilk 4 sezon boyunca challenger oldum,sonrasında ara ara oynamaya başladım plat diamond arasında takılıyorum ama haftada 2 3 oyun oynuyorum son birkaç yıldır. Cod 2 öncesi ise atariden gelen oyun serüveni var sega ps1 filan. Yani oyun önceden hep vakit geçirme aracıydı benim için bu nedenlede belli bir başarı ya da iyi oynamamın normal olduğunu düşünüyorum.

Sen diğer oyuncuların tamamını kavrıyamamışsın çünkü ben atari zamanından beri oyun oynayıpta hala oyunları kötü oynayan insanları tanıyorum. O kadar uzun oynayıp hala kötü olanları biliyorum.

Verdiğin oyun örneği dediğime tam uymuyor Call of Duty örneğini vermişsin ama Call of Duty en az strateji unsuru bulunduran oyunlardan biri. Ben oyunların çoğunluğunda öyle dedim.

Ben cod en çok onlar biliniyor diye yazdım yoksa starcraft 2 ve total war oyunlarınıda multide oynamıştım.sen örnek olarak ne isim verebilirsin ona göre cevap vermeye çalışayım.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım bu biraz alışkanlıkla ilgili.ben multiplayer fps oynamaya cod2 ile başladım sonra uzunca süre cod4 oynadım frag üstüne serverlarda hep birinciydim.esl turnuvuları filan aynı şekilde.şuan yine oynasam bu oyunları yine iyi oynatım çünkü fazlaca oynadığımdan artık kas hafızası oluşmuş.cod 4 sonrası mw2 ve mw3 oynadım neraberinde bf3.daha sonra lol oynamaya başladım ilk 4 sezon boyunca challenger oldum,sonrasında ara ara oynamaya başladım plat diamond arasında takılıyorum ama haftada 2 3 oyun oynuyorum son birkaç yıldır. Cod 2 öncesi ise atariden gelen oyun serüveni var sega ps1 filan. Yani oyun önceden hep vakit geçirme aracıydı benim için bu nedenlede belli bir başarı ya da iyi oynamamın normal olduğunu düşünüyorum.

Sen diğer oyuncuların tamamını kavrıyamamışsın çünkü ben atari zamanından beri oyun oynayıpta hala oyunları kötü oynayan insanları tanıyorum. O kadar uzun oynayıp hala kötü olanları biliyorum.

Verdiğin oyun örneği dediğime tam uymuyor Call of Duty örneğini vermişsin ama Call of Duty en az strateji unsuru bulunduran oyunlardan biri. Ben oyunların çoğunluğunda öyle dedim.

Ben cod en çok onlar biliniyor diye yazdım yoksa starcraft 2 ve total war oyunlarınıda multide oynamıştım.sen örnek olarak ne isim verebilirsin ona göre cevap vermeye çalışayım.

Espor oyunları üzerinden düşünebilirsin bu oyunlarda her takım kendi stratejisini karşı takımla yarıştırır. Bireysel yeteneğin bir önemi yoktur bu tarz oyunlarda çünkü takım oyunlarıdır genellikle.

Bana göre zekaya dayalı olmayan tek oyun Hearthstone sayılabilir çünkü oyundaki şans unsuru strateji unsurunu aşıyor. Yugioh tam tersi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 23 Eylül 2017; 19:10:25 >

• Yetenek ve çok oynamak. Ben mouse u sol elimle kullanıyorum ve klavyede oklarla oynuyorum ayarlamasini yapıp. Size garip gelebilir ama fps türü oyunları benden iyi oynayan çok nadir rastladım. Ha ama ben de mesela strateji oynayamıyorum. Ama fps ağlatırım yani. Cs 1.6 15 yıl oynadım refleks oldu artık awp durbununu açtığım anda adamın kafasında oluyor aim. Adamı görünce 1 sn sürüyo surmuyo vurmam

• benimde kuzende bu gruba giriyor çocuk cs fifa lol çok az oynamasına rağmen süper oynuyor

• bende her çeşit zombi oyununu profesyonel seviyede oynarım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Espor oyunları üzerinden düşünebilirsin bu oyunlarda her takım kendi stratejisini karşı takımla yarıştırır. Bireysel yeteneğin bir önemi yoktur bu tarz oyunlarda çünkü takım oyunlarıdır genellikle.

Bana göre zekaya dayalı olmayan tek oyun Hearthstone sayılabilir çünkü oyundaki şans unsuru strateji unsurunu aşıyor. Yugioh tam tersi.

Lol dota rainbow csgo filan var işte espor olarak en çok bilinen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Lol dota rainbow csgo filan var işte espor olarak en çok bilinen

Bu oyunların hepsi takım oyunu ve genel olarak takım stratejileri zafere götürüyor. Oyunlar kendi çapında strateji oyunu olmasalarda bu oyunlarda stratejinin önemini espor gösteriyor.

• trackmaniada stadium veya united foreverde kapisacak varsa beklerim salisenin 100de biri onemli.
    e biz de dunya seviyesinde oynuyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kendime göre bir çok türde iyiyimdir. Bence refleks falan filandan çok başladığın oyunu ciddiye alıp oynamak önemlidir en azından ben ciddiye alıyorum mesela arkadaşlarla fps oyuna başlıyoruz 2 kere öldükten sonra ben sıkıldım diyip bırakıyorlar ben ise 2 ölsem bile biraz daha oynayıp kendimi geliştiriyorum ya da crafting survival tarzı bi oyun oynuyoruz 20 dk sonra ben loot yapmaktan sıkıldım diyip bırakıyorlar ciddiye alıp gelişmeye bakmıyorlar he ciddi dediğim günde 10 saat oynamak değil 2 saat oynayıp oyuna kendine vermek gelişmeye bakmak.

• 97 de mahallede atari oynayan biri vardı . Street fighter de Bi ara karşı karşıya oynadık. 10 kez üst üste adamı yenince bana paramı iade edip +ktir git lenn demiş. 50.000 (5kr)

1 yıl sonra PS1 de, Street fighter xplus da, Ken ile 3 süper kullandım adam bana hayretler içinde bakmıştı. Atari salonlarında yapılır ama joystik ile gerçekten cok zordu.(â.i.a.i yumruk) (a.i.a.i tekme) (a.i.a.i yumruk)

Arkadaş gurubum benden 1ay önce halflife ve counter e başladıkları halde onlardan çok daha iyi bi duruma gelmiştim.

Bu bence bunu matematige benzetebiliriz. Kimi dersi 1 kez dinler ve anlar. Kimi 10 kez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woddy -- 24 Eylül 2017; 1:3:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeerdyTyfour

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Slade

quote:

Orijinalden alıntı: FeerdyTyfour

Yenetelten ziyade bir mentalitesi olmalı bence ya

Kendimden biliyorum çoğu kişinin zor dediği oyunlar bana kolay geliyor ve özel bişey yapmıyorum örnek cs go ya ilk başladığımda ilk 10 maç sonunda mg olmuştum

Ekstra yapılabilecek birşeyler yok mu peki ünide bazı tipler var adamlar hem sosyal takılıyo milletler içiyor falan oyuna geldi mi de çatır çutur oynuyor. Sordum fazla oynaman lazım dediler

Bilgi uni?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Deu hocam

• günde 15 saat cs 1.6 oynamak sosyallik oluyor sanırsam arkadaşımın 25-26 saati oluyodu bazen ben yatiyorum kalkıyorum o hala oynuyor piskopata bağladıydı bi ara
  • Beni anlatmışsınız, çevremde arkadaşlarımdan 1 tane bile benden iyi olan çıkmazdı. Yeni oyuna başlardık, yine ben taşırdım mesela
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim olay kısa bi dönemdi hocam 17-18 saati de buluyodu ama bu olay 3 ay sürdü. bazen 1-2 saat oynuyodum mesela, ortaokul zamanlarımdı sbs stresinden çıkıp 3 ay güzel bi tatil yapıyodum yani. şuan hâlâ affetmem 1.5'te 1.6'da
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.