Şimdi Ara

Her saniye 10 İnsan doğuyor 2 İnsan ölüyor! Dünya kaldıramıyor! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
229
Cevap
10
Favori
4.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

Nature finds a way. Doğan canlı sayısı arttıkça yok olanların sayısı da artar. Şimdilik yok olan hayvanların yerini dolduruyoruz yakında sıra insanlara da gelir.

Yalnız Tıbbın ilerlemesi yaşam süresini arttırdığı için doğum oranları ile tam orantılı olmuyor. Birinin hızı artarken diğerinin hızı azalıyor. Grafikten zaten anlaşılıyor.

Demek istediğim o değildi. Dünyanın besleyebileceği belirli bir canlı nüfusu var ve bu nüfus insanlarla sınırlı değil. İnsan popülasyonu büyüdükçe hayvan popülasyonları azalıyor, bazıları yok oluyor. Şimdilik yok olan hayvan türlerinin ve azalan popülasyonların yerini dolduruyoruz ama belirli bir yerden sonra dolduracak yer kalmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atilla35-1905

Çinde zombi salgini olsa mictik

Çin seddinden geçemezler rahatız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

Demek istediğim o değildi. Dünyanın besleyebileceği belirli bir canlı nüfusu var ve bu nüfus insanlarla sınırlı değil. İnsan popülasyonu büyüdükçe hayvan popülasyonları azalıyor, bazıları yok oluyor. Şimdilik yok olan hayvan türlerinin ve azalan popülasyonların yerini dolduruyoruz ama belirli bir yerden sonra dolduracak yer kalmayacak.

Evet dolaylı veya doğrudan yönden insan popülasyonu diğer türlerin yaşam alanlarını işgal ediyor. Bu da türlerin yok olmasına dengenin bozulmasına yol açıyor. Haklısınız.
  • Şu an Dan Brown'ın Cehennem adlı kitabını okuyorum. Sayesinde bu konuda epey düşündüm, gerçekten içinden çıkılamayacak bir durum gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

quote:

Orijinalden alıntı: Atilla35-1905

Çinde zombi salgini olsa mictik

Çin seddinden geçemezler rahatız

Çinin tamamini kaplamiyor ayrica wwzdeki zombilerden olursa düz duvara bile tirmanirlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: theobserver

Şu an Dan Brown'ın Cehennem adlı kitabını okuyorum. Sayesinde bu konuda epey düşündüm, gerçekten içinden çıkılamayacak bir durum gibi.

O kitap çok popüler galiba, 3 4 kişi çıktı okuyor sadece bu konudan.

Merak ettim. İlk defa duydum.

Düzeltme; İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 9 Şubat 2014; 3:06:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

Dünyayı ençok kirleten ülke başta Çin düşünün yani . Afrika da çok dengesiz . Tamam kötü bir şey insanların ölmesi de artık durması lazım yoksa ilerde çok büyük kıtlıklar çıkacak

sen öldükten sonra dünya yaşanılabilcek en güzel yer olsa neye yarar dostum
  • quote:

quote:

Şu an Dan Brown'ın Cehennem adlı kitabını okuyorum. Sayesinde bu konuda epey düşündüm, gerçekten içinden çıkılamayacak bir durum gibi.

O kitap çok popüler galiba, 3 4 kişi çıktı okuyor sadece bu konudan.

Merak ettim. İlk defa duydum.

Düzeltme; İmla

Evet hocam Dan Brown okumaya Cehennem'den başlayayım dedim ve fark ettim ki cidden gündemde olmayı hak eden bir kitap. Okumayı seviyorsanız mutlaka okuyun. Sanat tarihinden tıbba kadar bir sürü bilgi katıyor insana. Konusu da şu an tartışılan konu gibi aşağı yukarı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 2622110012

quote:

Orijinalden alıntı: celo55

la şu çine girip 1 milyar çinliyide katledesim var gıcık oluyorum 1 milyar nedir ya

hindistanın nüfusu 1,2 milyar çinden yalnızca 100 milyon eksik esas tehdit onlar, çingeneler.

Haklısın

Hindistan'da kızlar başlık parası veriyor, istemeye onların ailesi gidiyor.

Rusya'da Erkek oranı 46.1% Bayan oranı 53.9%

Çin'de Erkek oranı 46.8% Bayan oranı 53.2%

Dünya genelinde Bayan sayısında aşırı bir hızlanma var.

http://www.worldometers.info/world-population/#age

İslam'da bunun için bir şeyden bahsedilmişti galiba taa kaç asır önce denmiş kız nüfusu artışa geçecek diye.

• Durdurun dünyayı başım dönüyor
  • quote:

Evet hocam Dan Brown okumaya Cehennem'den başlayayım dedim ve fark ettim ki cidden gündemde olmayı hak eden bir kitap. Okumayı seviyorsanız mutlaka okuyun. Sanat tarihinden tıbba kadar bir sürü bilgi katıyor insana. Konusu da şu an tartışılan konu gibi aşağı yukarı.

Mutlaka okumalıyım, teşekkürler tavsiye için. Şimdiye kadar en çok Wilbur Smith kitaplarını takip ediyordum, Dan Brown ile tanışma vakti :) Ama tavsiye yüzlerce binlerce kitap okuyoruz ama bir defa olsun Kur'an okunmalı topu topu 500 sayfalık bir şey :) Çok şey öğretiyor ama.
  • quote:

bende ne zamandir okumayi dusubuyordum simdi indirdim okuyorum
  • quote:

ÇİN
    1,390,582,656

HİNDİSTAN
    1,261,455,796

Canlı Olarak nasıl arttığını görebilirsiniz bu siteden.

http://www.worldometers.info/world-population/

Canlı olarak diyince bende sandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FRIENDS

Merak etmene gerek yok ki? Eşeysiz üreme yapan bakteriler dışında tüm canlılar yapıyor.

İstek olmasaydı çok iğrenç bir şey gözüküyor, istek sadece çoğalmak için bir araç. Diğer canlılardaki iç güdü bizdeki de öyle ama farkında değiliz, zevk olarak algılıyoruz.

• quote:

quote:

ÇİN
    1,390,582,656

HİNDİSTAN
    1,261,455,796

http://www.worldometers.info/world-population/

Alıntıları Göster
    yaklaşık 3 kişi doğunca 1 kişi ölüyor. nasıl 10 kişi doğunca bir kişi ölmüş oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

yaklaşık 3 kişi doğunca 1 kişi ölüyor. nasıl 10 kişi doğunca bir kişi ölmüş oluyor?

Bilimsel açıklama var burada aslında, şimdi araştırınca gördüm.

Total births per second: 4.17 Total deaths per second: 1.80 Net growth: 2.37 per second

1 Saniyede 4.17 kişi doğuyormuş 1.80 kişi ölüyormuş.

Her saniye 10 İnsan doğuyor 2 İnsan ölüyor! Dünya kaldıramıyor!

http://www.peterrussell.com/Odds/pop.php

Yine bile çok hızlı bir artış, grafikten görünüyor zaten.

Düzeltme; İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 9 Şubat 2014; 3:32:11 >

• quote:

quote:

Merak etmene gerek yok ki? Eşeysiz üreme yapan bakteriler dışında tüm canlılar yapıyor.

İstek olmasaydı çok iğrenç bir şey gözüküyor, istek sadece çoğalmak için bir araç. Diğer canlılardaki iç güdü bizdeki de öyle ama farkında değiliz, zevk olarak algılıyoruz.

Neyse boşver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRIENDS -- 9 Şubat 2014; 3:32:09 >

• quote:

Neyse boşver

Benim hatam

Canlı olarak sayının nasıl arttığını görebilirsiniz demeliydim
  • quote:

quote:

Neyse boşver

Benim hatam

Canlı olarak sayının nasıl arttığını görebilirsiniz demeliydim

Evet , editlerseniz daha hoş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRIENDS -- 9 Şubat 2014; 3:36:02 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.