Üniversiteyi şehir dışında mı ailemin yanında mı okumalıyım ben annem ve abim ile birlikte yaşıyorum 22 yaşındayım girdiğim ilk üniversite sınavıydı istediğim bölümü haritadan yer seçerek tercih edebiliyorum puanım sıralamam yetiyor her yere . ben yetim aylığı alacağım yaklaşık 3 sene kadar 1000 ila 1500 tl maaş bağlanacak babam da vefat edeli 2 sene oldu ki babam vefat etmeden önce babam bizim terk etmişti boşanmışlardı geri ödemesiz burs çıkacağını da düşünüyorum . annem diyor ki burada okursam para biriktirebileceğimi ve maddi açıdan rahat olacağımı söylüyor ama bende lise okuyor gibi üniversite okumak istemiyorum ki yaşımdan dolayı okula başladığımda 23 olacağım bir daha okuma şansım olmayacak, biliyorsunuz Türkiye şartları yok 30 undan sonra okuyanı tanıyorum filan diyenler çıkar ama eskidendi o parası olana ,bende diyorum ki bari bir kere okuyacağım şehir dışında Muğla, Aydın , İzmir , Çanakkale gibi şehirlerde okumak istiyorum hem yaşadığım iç Anadolu insanı beni çok yordu yobazlık cahillikten çok yoruldum tıkılmak istemiyorum ama annem abim de bana baskı yapıyor burayı okumam için yok şöyle abin zorluk çekti böyle parası yetmedi şöyle böyle . biliyorum para biriktirmek için burada okusam 2 gün sonra annem arayacak niye geç geldin neredesin sen gelmeden eve ben uyumam yok şöyle böyle olacak eminim , hiç kimse bana para göndermese kyk da alsam 1500-2000 gelirim olacak ki bende az buçuk part time çalışırım kimseye ağız eğmem diye düşünüyorum yani benim yerimde olsaydınız ne yapardınız şehir dışına mı giderdiniz ailenizin yanında mı okurdunuz (istediğim şehir çanakkale) |
Bildirim