Şimdi Ara

Her üniversite bitiren iş bulacak diye bir kaide yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önceden lise mezunları rahatca iş bulurdu, şimdi herkes lise mezunu olduğu için kademe yükseltildi üni. mezunu arıyor her işyeri.

E üni.de de bölüm bol olunca,düşük puanla çok rahat bir yerlere girebiliyoruz.Hepimiz üniversiteli oluyoruz.
    Ve aranan 2-3 üniversite bitirmiş elemanlar olacak ileride

Rusya gibi oluyoruz yani,2 üniversite bitirmiş çocuk bakıcıları
  • tabi canım o zaman kimse üniversite okumasın. öyle istiyorlar. daha çok insan cahil olsun ki oy toplasınlar.
  • iktidardaki çoğu vekil karısı zamanında okuyan kesimdeki insanlardı.hepsinin bi işi vardı ama evlendiklerinde bi şekilde kapanıp evlerinin! patronu oldular.şuanda da öyle bşbakanın kızı sanırım kocayı bulduktan sonra evinin patronu oldu .eee nasıl olsa para eve her türlü giriyo boşu boşuna niye reklam yapıcaksın ki değil mi ama kız tarafı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

tabi canım o zaman kimse üniversite okumasın. öyle istiyorlar. daha çok insan cahil olsun ki oy toplasınlar.

tamam da bu seferde okumuş zorlanan kesim oluşturuluyor işte arada ki farkıda böylece aşacaklar
  • O kadar gereksiz üniversite bölümleri var ki ordan mezun olanların işsiz kalması son derece normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scopus

O kadar gereksiz üniversite bölümleri var ki ordan mezun olanların işsiz kalması son derece normal.

bir kere üsttede yazdığım gibi Üniversite bir kültür ve bilimsel araştırma yapılan yerdir ama bizde iş ve işçi bulma yeri olarak görülüyor Aileler-Öğrenciler-İş yerleri tarafından bugün bile hala İnsanları reklamlarla Üniversite için çok geç değil gibi laflarla kandırmaya çalışıyorlar yolun sonu göründüğü halde ama az kaldı bitiyor bundan sonra Master-Doktora veya Akademi gibi bir kavrama geçiyoruz

• Bilgisayar,elektrik,elektronik mezunu olupta işsiz olanların sayısındaki artışı neye bağlıyorsunuz acaba...
    quote:

O kadar gereksiz üniversite bölümleri var ki ordan mezun olanların işsiz kalması son derece normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaperrr

Bilgisayar,elektrik,elektronik mezunu olupta işsiz olanların sayısındaki artışı neye bağlıyorsunuz acaba...
    quote:

eğer o insan lise boyunca yatıp kopya ile ortalamasını yükseltip SINAVSIZ GEÇİŞ'ile üniversite okuyorsa harbiden hiç okumasın düşünsenize bu adamların mezun olduğunu af çıkardılar ve o senelerde hiç bi insan sınıfta kalmadı ve hepsi üniversiteye yerlerşti
  • Sınavsız geçiş mi? Sen hangi dönemden bahsediyorsun ki? Ben mühendislik fakültelerinden mezun olanlardan bahsediyorum...
  • Üniversite denen yer meslek edinme yeri gibi görüldüğü sürece bu iş devam eder.Üniversite mezunu olmanın önemi üniversite okuyanın az olmasındandır.Ancak her yere üniversite açıp,sınırsız kontenjanlarla açıköğretimden lisans diploması verilmeye devam ederse bu iş bitecek.
    Merak edenlere söyleyeyim sadece işletme değil her bölümden mezunlar iş bulmakta zorluk çekiyor.Elektronik,elektrik,makine... hepsi iş bulmak için uğraşıyor.İş az mezun çok olunca sonuç böyle olur.Bu işin lisede yatmakla dandik bir üniversite bitirmekle veya kendini geliştirememekle alakası yok.Zaten kendini geliştirme denen olay dil öğrenmekle değil mesleğinde tecrübe kazanmakla olur.
    Bizde lisedeyken üniversite kazanın diye pembe hayallerle gazlandık.Ben kazandığım halde gitmek istemedim arkadaşlarım gitti şimdi sağda solda düşük maaşlara çalışıyorlar.Okumamayı önermem ama okuyupta çok şeyler beklemeyin.

• Adam üni okumayın demiyoki yine kçnızdan laf anlıyosunuz üni okuyup garanti 1000 tl üzeri maaş alıcam diye beklemeyin diyor.Heh geldi çoğu arkadaşın hem fikir olduğu noktaya sen üniye garanti 1000 tl veya neyse durum onun üstünde maaş alıcam gözüyle bitirmeye kalkarsan zaten işsiz kalman kaçınılmaz olacaktır.Mesela bende myo mezunuyum ve işsizim iş bulamadığımdan mı yok markette reyon görevlisi olmak istemediğimden maaşıda iyi aslında ama ben kendimin seviceği bir iş arıyorum o ayrı benim gibi çok insan var.

Günümüzde üniler manita ortamı için giden var veya gidim bitirmiş olm diyen var evde sıkılıcama üniye gidim diyende var
  • quote:

Bilgisayar,elektrik,elektronik mezunu olupta işsiz olanların sayısındaki artışı neye bağlıyorsunuz acaba...
    quote:

Reaperr çok boş konuşuyosun..Birinci olarak şunu anlayın..Türkiyede ihtiyaç fazlası çok mühendis var..Her sene makine müh. 7 bin kişi giriyor..İyide bu ülkenin yıllık makine müh. ihtiyacının nerdeyse 3 katı bu rakam..Bu ülkenin nitelikli üniversite mezununa ihtiyacı var..Zaten her yere üniversite açıldığı için niteliksiz üni mezunları arttı ve bu adamlar asgari ücrete talim ediyorlar..Niye boğaziçi,itü,odtünün iyi bölümlerini adam gibi bitirenler asgari ücretle çalışmıyorda, bilmem x üniversitesinin y bölümünden mezun olan adam asgari ücretle çalışıyor.En basitinden galatasaray işletme ile 100. yıl işletme bir mi.Yada bu iki üninin işletme birincileri sizce aynı seviyede mi..Bir insanın bu yaşamda bir vizyonu olmalı..Bir amacı ve o hedef doğrultusunda mesleğini ve karakterini geliştirmesi lazım..Üniversiteye o kadar boş adam gidiyor ki bunun haddi hesabı yok..İsteyende kızabilr ama şuanda bırakın 2 yıllıkları,4 yıllık kontenjanların toplam kapasitesi 300 bin ve bu 300 bin kişinin en az 100 bini boşa okuyor..Bu dediğim sadece 4 yıllıklar için geçerli..Her üniversite bitiren iş bulucak diye bir şart yok ve artık her liseyi bitirende üniye gidecek diye bir kaide yok..Buradaki en büyük temel hata kavrayışta..Üniversite meslek edinmenizi sağlar,iş bulmanızı değil..En basitinden bu ülkenin yıllık maden müh. ihtiyacı en fazla 20 kişiyken bu bölüme her sene 1500 kişi giriyorsa,buradan mezun olan adam iş bulamadım diye ağlamıcak..Össde barajı düşürüp bu işin içine iyice ettiler..Bana kalsa bırak 165 puan alanı 4 yıllığa sokmayı,220 puan alamayan adamı üninin kapısından bile geçirmem..Üniversite kendini geliştirme yeridir..Yani kafanı derslerine vermek,araştırma yapmak demektir..Açıkçası össde 170 ham paun alan adamın ders çalışmayı seven,araştırmadan hoşlanan birisidir demek çok gülünç kaçar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 2 Ekim 2009; 3:45:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

quote:

Reaperr çok boş konuşuyosun..Birinci olarak şunu anlayın..Türkiyede ihtiyaç fazlası çok mühendis var..Her sene makine müh. 7 bin kişi giriyor..İyide bu ülkenin yıllık makine müh. ihtiyacının nerdeyse 3 katı bu rakam..Bu ülkenin nitelikli üniversite mezununa ihtiyacı var..Zaten her yere üniversite açıldığı için niteliksiz üni mezunları arttı ve bu adamlar asgari ücrete talim ediyorlar..Niye boğaziçi,itü,odtünün iyi bölümlerini adam gibi bitirenler asgari ücretle çalışmıyorda, bilmem x üniversitesinin y bölümünden mezun olan adam asgari ücretle çalışıyor.En basitinden galatasaray işletme ile 100. yıl işletme bir mi.Yada bu iki üninin işletme birincileri sizce aynı seviyede mi..Bir insanın bu yaşamda bir vizyonu olmalı..Bir amacı ve o hedef doğrultusunda mesleğini ve karakterini geliştirmesi lazım..Üniversiteye o kadar boş adam gidiyor ki bunun haddi hesabı yok..İsteyende kızabilr ama şuanda bırakın 2 yıllıkları,4 yıllık kontenjanların toplam kapasitesi 300 bin ve bu 300 bin kişinin en az 100 bini boşa okuyor..Bu dediğim sadece 4 yıllıklar için geçerli..Her üniversite bitiren iş bulucak diye bir şart yok ve artık her liseyi bitirende üniye gidecek diye bir kaide yok..Buradaki en büyük temel hata kavrayışta..Üniversite meslek edinmenizi sağlar,iş bulmanızı değil..En basitinden bu ülkenin yıllık maden müh. ihtiyacı en fazla 20 kişiyken bu bölüme her sene 1500 kişi giriyorsa,buradan mezun olan adam iş bulamadım diye ağlamıcak..Össde barajı düşürüp bu işin içine iyice ettiler..Bana kalsa bırak 165 puan alanı 4 yıllığa sokmayı,220 puan alamayan adamı üninin kapısından bile geçirmem..Üniversite kendini geliştirme yeridir..Yani kafanı derslerine vermek,araştırma yapmak demektir..Açıkçası össde 170 ham paun alan adamın ders çalışmayı seven,araştırmadan hoşlanan birisidir demek çok gülünç kaçar..

Vizyonu boşverelim küçük ilçelerde fakülte açmanın mantığı nedir?Üniversite kendini geliştirme yeridir doğru ancak nazilli gibi bir ilçede işletme okuyan biri düzgün bir ingilizce veya mesleki bir kurs bulabilir mi?Çok daha kötüleri var 10 bin nüfuslu ilçeye fakülte kurup daha binası yok birşeyi yok alsana üniversite maksat gençlik 4 yıl oyalansın okuldan sonra eskiden ne iş yapıyorsa onu yapsın.
    Bence açıköğretim aslında çok iyi bir sistem kendine birşey katmasını bilenlere tabiki.Fakat para uğruna kontenjan sınırı olmadan rezil bir puanla öğrenci almaya devam ederlerse durum iyice kötüleşecek.Baraj ham puan 220 olmalı isteyen örgün okur istemeyen açıktan okur ama 2 matematik sorusu çözemeyen üniversiteye giremesin.

• Ya öncelikle sen ne biçim adamsınki bana bir cümleden çok boş konuşuyorsun gibi bir laf ediyorsun? Ben o mesajımda gereksiz diye ima ettiği bölümlerin gerekliliğinden ve o bölümler dışındaki diğer alanlarda da sorun olduğunu kastettim.Mesajındaki birçok değerlendirmene katılıyorum ama dediğim gibi yorum yaptığın kişileri forumdaki 16-17 yaşlarındaki genel yaş grubu kısmıyla karıştırıpta saçma sapan yorumlar yapma,yoksa çok daha farklı karşılık görebilirsin.
    quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

quote:

• herkez karınca kadar çalışkan einstaın kadar zeki olsada bu ülkede sadece 3-5 üniversiteyi bitirenmi adam olucak planlansın, politika çizilsin gereksiz olanları kapatılıp, gençleri ümitlendirmesin.

her ile bir üniversite laflarını edenler şuçlu bence . üniversite ögrencileri bile şeçimlerde rant konusu . okusun parayı esnafa zart zurta bıraksın bunlar oy alsın esnaf para kazzansın. sonra işsiz gezsin .

öğrencileri üniverteye götüren bu adaletsizlik içinde umut arayışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 2 Ekim 2009; 5:12:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartopu2

bence bu Türkiyede İlk Üniversite açıldığında söylenmesi ve üstünde durulması gereken birşey olması gerekirdi ama sağolsun herkes bu Üniversite eğitimini iş için anladığından bu durumlara gelineceği belliydi. Diğer Ülkelerde Üniversite okumak iş için değil hobi ve bilimsel araştırmalar için tercih ediliyor fakat Türkiyede neredeyse 12 senedir en kötü bir iş için bile artık Üniversite okumak şartı kafalara yerleştirildi- yerleşti şimdilerde ise artık bunun da bir işe yaramadığını herkes görmeye başladı ha bundan sonra aileler ne diyecek çocuklarına? - biz Üniversite okudukta ne oldu yine kötü şartlarda çalıştık bari sen master-doktora veya (bu gidişle Türkiye de akademi gibi bir kavram çıkabilir) onu oku diyecekler. Ancak iş sahibi olmanın eğitimle de alakası yok fakat malesef bunu kimse söylemiyor çünkü bu bir aileleri uyutma masalı her üniversite okuyan iyi bir iş bulacak sanılıyor.Bu Ülkede bu mümkün değil ücretler düşük- sigorta yapmak istemiyorlar- iş arayan insanlarla iş veren denen kişiler dalga geçiyor istedikleri gibi at koşturabiliyorlar gerçekte iş bulmak yeteneğe bakıyor. fakat bizim Ülkede herkes hep işin eğitimde (lise-Üniversite-master-doktora) bittiğine inanıyor bunun da nedeni iş veren denenlerin zamanında Üniversiteleri işçi bulma kurumu olarak görmelerinden kaynaklanıyor ama artık sona gelindi gibi özellikle artık 2-3 senedir en kötü işe bile en az (bakın en az oldu artık bir Üniversite mezunluğu düşünün nerelere gidiyoruz ) Üniversite mezunu +bir sürü gereksiz de olsa özellikli adam arıyorlar çünkü eski işçileri ya öldü yada emekli oldu bu yüzden bu nesil Türkiyenin ara işçi açığını kapatacak nesildir malesef siz istediğiniz kadar bağırın çağırın adamların gözünde bizler potansiyel azarlayıp hırpalayabilecekleri birer işçiyiz.Siz istediğiniz kadar iyi iş bulurum diye düşünün beyler Burası Türkiye tahsilini en üst düzeyde yapmış bir adama bile 400-700 tl para teklif edebilen insanlar ve iş yerleri var burada özellikle bu Kriz davası iyi bahane oldu Şirketlere ve İK lara ama malesef şu zamanda İnsanların para ihtiyacı olduğundan bu 600 tl paraya+berbat koşullu bir işi bile mecbur kabul edecek duruma getirdiler burdan kim karlı çıkıyor?? tabii ki ara eleman arayan şirketler- firmalar=patronlar istedikleri elemanı bulamasalar bile kaliteli ve ucuz kelepir misali tam donanımlı insanları 400-700 tl arası bir paraya paşa paşa çalıştırabiliyorlar çünkü adam mecbur Bu Ülkede her insanın aklında var olan okul bitince iş bulma zinciri olduğundan.Fakat tabii yine sizi bu işten kovabilir sizden de daha üstün donanımlı ve belki de siz den de daha az paraya çalışabilecek birinide bulabiliyorlar bunu da lütfen iyicene düşünün

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: .M3RT.

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2009-2001 Eğitim- Öğretim Yılı açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genç işsizlerle ilgili tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu. Erdoğan, " Her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok" dedi.

Türkiye'nin artık çok farklı kulvarda ilerlediğini, güçlü lider ülke olma yolunda kararlılıkla yürüdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

''Birçok sorunumuzu çözdük. Çözüm yoluna da koyduk. Mevcut sorunlarımızı uzlaşı içinde, mutabakat içinde çözmenin gayretindeyiz. Küresel krizin aşılacağını biliyoruz. 2010 bunun ciddi başlangıcı olacak ve 2010'dan itibaren pozitif büyüme beklentilerimizi kamuoyuna orta vadeli programda açıkladık. Krizin sona ermesiyle birlikte üniversite gençliği başta olmak üzere tüm gençlerimizin işsizlik kaygısında biraz daha azalma olacak. Gençler, bakınız her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok. Dünyanın hiçbir yerinde, ABD başta olmak üzere halkının tümüne iş sağlamıştır diye bir gerçek yok. Bakın şu anda onlar da yüzde 7-8 oranlarına varan işsizlikle uğraşıyor. İspanya, buyurun yüzde 18 işsizlikle başbaşa. Biz ise şu anda yüzde 13'deyiz. Tabii ki mücadelemizi vereceğiz. Bunu daha aşağıya çekmenin gayreti içinde olacağız. Göreve gediğimde 10.7 idi, şu anda krize rağmen yüzde 13'deyiz. Bunu hiçbir zaman iyi bir yerdeyiz demek için söylemiyorum. Bunu kesinlikle tek haneli orana düşürmek durumundayız. Onun için de gerek tarım endüstrisinde, gerek hizmet sektöründe yoğun çalışma yapmak suretiyle bunları düşürmenin gayreti içinde olacağız.''

KAYNAK....

düzeltme: Kaynak...

İspanyanın nüfusu 40.000.000
    Türkiyenin nüfusu 71.500.000

İspanyada issiz sayısı %18 ise 7.200.000 kisi issiz
    Türkiyede issiz sayısı %13 ise 9.295.000 kisi issiz

Simdi İspanyayı bizden kotu gostermek bize ne kazandırıyor bilmem ama bizde sayı bazında daha cok vatandas issiz birincisi... İkincisi İspanya issizlik sorunu icin bizden daha fazla caba gosteriyordur, Ücüncüsü oradaki issizlere dahi devlet gerektigi kadar yardım saglıyordur burada ise issiz bir insan ancak olum dosegine duserse, belediyeden tanıdık bulursa, ramazan olursa yada kıs gelirse belki biraz odun komur edinebiliyor malesef... Kelimeler insanları aldatabilir ama Turkiyede malesef krizi bekleyen milyonlarca cıkarcı varmıs simdi hepsininin kesei dolmustur zaten 2010 deyip bir baska bahara randevu veriyor bilgili R.T.E. yani bu kısta herkes dikkatli olsun isyerinde ses cıkarmasın somurulmeye devam etsin... Adam 950 alırken su anda kriz varmıs diye 550 alıyor varmı boyle baska bir uygulama dunyada?

• Bill Gates in hayatını anlatan bir yazımıydı söyleşimiydi hatırlamıyorum
    ama aşağıdaki fragmanı çok iyi hatırlıyorum hala aklımda:

Soru: Bu kadar ünlü ve zengin olmak için ne yaptınız?
    Cevap:Okuyordum hemen okulu bıraktım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: propet

Bill Gates in hayatını anlatan bir yazımıydı söyleşimiydi hatırlamıyorum
    ama aşağıdaki fragmanı çok iyi hatırlıyorum hala aklımda:

Soru: Bu kadar ünlü ve zengin olmak için ne yaptınız?
    Cevap:Okuyordum hemen okulu bıraktım..

• HER OKUYAN İŞ BULACAK DİYE BİR KAİDE,
    DAHA DÜN KOMİNİST REJİMDEN ÇIKAN BULGARİSTANDA BİLE VARDA,
    TÜRKİYEDE YOKSA;
    BU NE DEMİRELİN, NE ÖZALIN, NEDE ŞİMDİ TAYYİBİN AYIBIDIR....
    BU AYIP, "İNATLA ONLARA OY VERENLERİN AYIBIDIR...."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctetik -- 2 Ekim 2009; 5:32:54 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.