Bill Gates in hayatını anlatan bir yazımıydı söyleşimiydi hatırlamıyorum ama aşağıdaki fragmanı çok iyi hatırlıyorum hala aklımda:
Soru: Bu kadar ünlü ve zengin olmak için ne yaptınız? Cevap:Okuyordum hemen okulu bıraktım..
Eğer bende yanlış hatırlamıyorsam Apple'ın CEOsu diye hatırlıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ctetik
HER OKUYAN İŞ BULACAK DİYE BİR KAİDE, DAHA DÜN KOMİNİST REJİMDEN ÇIKAN BULGARİSTANDA BİLE VARDA, TÜRKİYEDE YOKSA; BU NE DEMİRELİN, NE ÖZALIN, NEDE ŞİMDİ TAYYİBİN AYIBIDIR.... BU AYIP, "İNATLA ONLARA OY VERENLERİN AYIBIDIR...."
Daha iyisi var mı peki ? Varsa söyle ona verelim ? Hep böyle konuşuyoruz ama daha iyisi varmış gibi ona yakın bi referans varmış gibi konuşuyoruz. Bana kalırsa yok biri sadece laikliği savunur, diğeri sadece milliyetçilik yapar, biride sadece kökenini düşünür ! Böyle partizanlık yaparsanız sonumuz hayır olmaz. Objektif bakın herşeye.
"Gates, Microsoft şirketinin kurucularındandır ve şirketin başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. Forbes dergisine göre 2009'de Gates dünyanın en zengin kişisiydi. (US$60.0 milyar)
Amerikalı girişimci Gates iki kişilik şirketini (Microsoft) başta gelen bir yazılım şirketine dönüştürdü. Gates 20. yüzyılın son döneminde en başarılı şirket patronlarından biri oldu. Seattle/Washington'da avukat bir babayla öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Gates, henüz oniki yaşındayken özel bir okulda ilk informatik ([bilişim]) kurslarına gitti. Okul arkadaşı Paul Allen ile birlikte boş zamanlarını çoğunlukla bilgisayar yazılımları üzerinde çalışarak geçiriyordu.
Yakınlarındaki bir şirketin büyük bilgisayarını para ödemeden kullanabilmek için, iki arkadaş kullanıcılar için yazılım hatalarını arayıp buluyorlardı. Bu şekilde bilgisayar konusunda uzmanlaşan öğrenciler, 1972'de ilk şirketlerini (Traf-O-Data) kurdular. Bu şirket bir trafik sayım ve kontrol sistemi için yazılımlar üreterek hemen 20.000 dolarlık satış yaptı. Gates bundan bir yıl sonra TRW adlı silah işletmesinde staj gördü.
Kişisel bilgisayarlar 70'li yılların ortasında henüz gelişimlerinin ilk aşamasında bulunuyorlardı. MITS şirketinin Altair adını verdikleri en önemli numunesi henüz tekbiçim, kullanılabilir bir yazılıma sahip olmayıp ancak tamamlanmamış bir işletim sistemine sahipti. Gates ve Allen'ın, Altair için 1974'te geliştirdikleri yazılım dili BASIC sayesinde bilgisayar kullanıcıları programlarını kendileri yazabiliyorlardı. MITS şirketi genç araştırmacılardan pazarlama ruhsatını satın alarak kendilerine sistemi daha da geliştirmeleri için sipariş verdi. Gates bunun üzerine tahsilini bırakarak Allen ile birlikte Albuquerque/New Mexico'da Microsoft adlı şirketi kurdu."
Kaynak vikipedi de bulundu..Neyse hocam ya daha 2 sene var açık öğretimde bitince bende okulu bırakcam.
quote:
JoomlaPerest Daha iyisi var mı peki ? Varsa söyle ona verelim ? Hep böyle konuşuyoruz ama daha iyisi varmış gibi ona yakın bi referans varmış gibi konuşuyoruz. Bana kalırsa yok biri sadece laikliği savunur, diğeri sadece milliyetçilik yapar, biride sadece kökenini düşünür ! Böyle partizanlık yaparsanız sonumuz hayır olmaz. Objektif bakın herşeye.
Bizim toplumumuz önüne baktığında "en iyiyi aramak" yerine, en büyük görüneni tercih ediyor. Evet, tarih boyunca sahneye pek çok iyiler çıktı, ama toplum hep popüler olanları tercih etti, iyi olanları değil. Sende azıcık zahmet buyurur da çevrene "alıcı gözüyle dikkatlice" bir bakarsan, Atatürk kadar olmasa bile iyiler var. Tek yapmamız geren sadece bakmak değil, BAKARKEN GÖRMEK...
quote:
Orijinalden alıntı: ctetik
quote:
JoomlaPerest Daha iyisi var mı peki ? Varsa söyle ona verelim ? Hep böyle konuşuyoruz ama daha iyisi varmış gibi ona yakın bi referans varmış gibi konuşuyoruz. Bana kalırsa yok biri sadece laikliği savunur, diğeri sadece milliyetçilik yapar, biride sadece kökenini düşünür ! Böyle partizanlık yaparsanız sonumuz hayır olmaz. Objektif bakın herşeye.
Bizim toplumumuz önüne baktığında "en iyiyi aramak" yerine, en büyük görüneni tercih ediyor. Evet, tarih boyunca sahneye pek çok iyiler çıktı, ama toplum hep popüler olanları tercih etti, iyi olanları değil. Sende azıcık zahmet buyurur da çevrene "alıcı gözüyle dikkatlice" bir bakarsan, Atatürk kadar olmasa bile iyiler var. Tek yapmamız geren sadece bakmak değil, BAKARKEN GÖRMEK...
PM'den yolla o şahızı bende bileyim merak ettim...
Böyle bir zihniyet tarafından yönetildiğimiz için utanıyorum.
Her mezun olan üniversiteliye iş bulma imkanı yaratmaya çalışıyoruz, insan gibi yaşama imkanı sağlamak için çalışıyoruz der. Bunun için çalışması gerekiyor, bunun için o koltukta oturuyor olmalı.
Yazıklar olsun hem ona hemde bizim gibi kara cahil millete.
şimdi birde şöyle bakalım; insanları okumamaya özendiriyoruz bir yandanda tamam 2 yıllıkta 4 yıllık dandik bir yer'e gidersen iş bulamazsın ülkenin durumu ortada ama kafası çalışan bir kişiyi bunun gibi bir yazıyla nasılsa iş yok diyerek okumamaya sevk ediyoruz belki o kişi ülkesi için çok yaralı bir iş yapacak aldığı iyi bir eğitimle kendisi gibi bireyler yetiştirecek tamam belki çok işlek iş yapan esnaf gibi para kazanmaz ama esnaftan bir takım artıları olur
Her zaman en iyisini istemeyin birde hikaye anlatayım bununla ilgili
Zamanında ülkenin birinde çok güzel bir prenses varmış,dünyanın dört bir yanından ne zenginler ne prensesler onu istemeye gelmiş birgün ülkede fakir biri bunu istemeye gitmiş ama kız beğenmemeiş adam fakir ama yakışıklı olmasına rağmen neyse bu fakir adam sonraları o ülkeyi terk etmiş evlenmiş çoluğa çocuğa karışmış yıllar geçmiş adam yıllar önce terk ettiği ülkesine geri dönmüş gezrken birde ne görsün yıllar önce istediği ama kendisini reddettiği prenses prenses evlenmiş ama kocası yaşlı göbekli çok çirkin birşeymiş adam merak edip sormuş seni o kadar yakışıklılar zenginler istedi niye onlarla evlenmedinde, bununla evlendin diye sormuş prenseste demişki şurdaki gül bahçesine gir bana en güzel güzü kopar demiş ama asla geri dönme demiş yani bahçeye gircek geri adım atamıcak sürekli ilerlicek neyse, bu adam girmiş bahçeye yürümüş yürümüş bir tane güzel kırmızı gül bulmuş tam koparacak daha güzelini bulmuş tam onu da koparak daha güzel sarı birtane bulmuş tam onu alacakkken daha güzelini bulurum diyerekten ilerlemiş ve bahçenin sonuna gelmiş ve orda solmuş çirkin bir çiçek bulmuş prenseste demiş yaa gördün mü en iyisini ararken solmuş bir güle kaldım
Ülkemizde sanayinin ara personele çok fazla ihtiyacı var. Ama nedense yeni yeni bölümler açılarak, ihtyiacın çok çok fazla üstünde üniversite mezunu oluyor.
Mesleğinde usta biri iş bulabilir ve özel sektörde el üstünde de tutulabilir. Mesela iyi bir tornacı operatör kaynak ustası vs vs
bunlara ihtiyaç var ve bu işlerde gerçekten usta olanlar emeklerinin karşılığı olan parayı kazanıyorlar. Ama insanımız kolay kazanmayı sevdiği için, özellikle çoğu kesim kendini yormadan masa başında pinekleyerek para kazanmayı başarı olarak gördüğü için bu durumu yaşıyoruz.
Demek istediğim özetle bizim üniversite mezunlarını arttırmamızdan çok meslek liseleri ve 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarını arttırmamız lazım. Çoğu branşta bu ülkenin ihtiyacının kat ve kat üstünde 4 yıllık mezun vermek başarı değildir. Teknik lise mezunlarının, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının önünü kapatmaktır.
Ayrıca her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kural da, ihtiyacın çok üzerinde üniversite mezunu olan ve devamlı arttıran bu ülkede geçerli olamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Ülkemizde sanayinin ara personele çok fazla ihtiyacı var. Ama nedense yeni yeni bölümler açılarak, ihtyiacın çok çok fazla üstünde üniversite mezunu oluyor.
Mesleğinde usta biri iş bulabilir ve özel sektörde el üstünde de tutulabilir. Mesela iyi bir tornacı operatör kaynak ustası vs vs
bunlara ihtiyaç var ve bu işlerde gerçekten usta olanlar emeklerinin karşılığı olan parayı kazanıyorlar. Ama insanımız kolay kazanmayı sevdiği için, özellikle çoğu kesim kendini yormadan masa başında pinekleyerek para kazanmayı başarı olarak gördüğü için bu durumu yaşıyoruz.
Demek istediğim özetle bizim üniversite mezunlarını arttırmamızdan çok meslek liseleri ve 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarını arttırmamız lazım. Çoğu branşta bu ülkenin ihtiyacının kat ve kat üstünde 4 yıllık mezun vermek başarı değildir. Teknik lise mezunlarının, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının önünü kapatmaktır.
Ayrıca her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kural da, ihtiyacın çok üzerinde üniversite mezunu olan ve devamlı arttıran bu ülkede geçerli olamaz.
2 yıllık okuyanı,meslek lisesi okuyanı adamdan saymıyorlar ki?Bir sürü meslek yüksekokulu var kontenjanları boş kalıyor bitiren iş bulamıyor.2 yıllık bitireni işçi olarak alıyorlar maaş az mesai çok bu yüzden millet dgs gibi sınavlara girip 4 yıllık mezunu olmaya çalışıyor.
adam %100 haklı.. zaten bunu herkez söylüyor.. okumakla adam olunmaz da deniyor. o söyleyince neden böyle tepki verildi anlamadım..
tamam adamı bende sevmiyorum ama.. gelip biri sizi dövse akpci bunlar diye tayyip de b.k atmayın artık. herkeze eşit davranmazsanız nasıl size eşit davranılmasını bekleyebilirsiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: _Ledriw_
adam %100 haklı.. zaten bunu herkez söylüyor.. okumakla adam olunmaz da deniyor. o söyleyince neden böyle tepki verildi anlamadım..
tamam adamı bende sevmiyorum ama.. gelip biri sizi dövse akpci bunlar diye tayyip de b.k atmayın artık. herkeze eşit davranmazsanız nasıl size eşit davranılmasını bekleyebilirsiniz?
@_Ledriw_ Ben de sizin gibi sinirleniyordum. Ama o yorumları yazanların 10-12 yaşlarında çocuklar olduğunu anlayınca artık uğraşmamaya karar verdim. Size de tavsiye ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme