derslerin vazgeçilmez içeceği zaten nescafedir uyku getirmez uykunuz kaçar dersin başında mayışmaz çok iyi çalışırsınız tecrübeyle sabit
Ben de öğrenciydim ama hiçbir zaman ders çalışırken neskayfe gibi bir tutkum yoktu. İnsan kendini dersine verdimi başka birşeye ihtiyacı kalmaz.
Ama zamane gençleri kendilerini kızlara, pc oyunlarına, kafa çekmeye vs verdiğinden ders çalışmak zor oluyor tabi...
uykum olduğunda içiyorum ve uykum kaçtığından dolayı rahat ders çalışıyorum ayrıca kendimi kızlara, pc oyunlarına, kafa çekmeye hiç bir zmanda vermedim
Nescafe NESTLE'nin Malı Tavsiyem Mümkün Olduğunca NESTLE Markasından Kaçın..
İlla Kahve İçeceksen "Double ESPRESSO" İç...!
kahve sinir stres yapar.nescafe de yapar sanırım.çok bi farkı yok.bide sen sınava falan hazırlanıyorsan aman diyim çme.sinir küpü olursun herşeyi fazla kafana takıp çıldırırsın
ders calışırken içiyosun bide
İtalya da üniversite öğrencileri arasında yapılan yeni bir araştırma, kahvenin içerdiği kafeinin unutkanlığa sebep olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, denekler, çok iyi bildikleri bazı kelimeleri hatırlamakta zorluk çekiyorlar. Yani kafein, "Dilimin ucunda ama..." durumunun daha sık yaşanmasına yol açıyor.
Araştırmayı yapan akademisyenlerden Valeri Lesk, kafeinin, beynin belli bölümlerinin çalışmasını engelleyerek beynin "uyanıklığını" artırdığını belirtiyor. Lesk, beynin engellenen bölümleri sebebiyle de bazı kelimelerin hatırlanmasında zorluk çekildiğini vurguluyor. Ancak, hatırlanmaya çalışılan konuya bağlı olarak kafein, kısa dönemli hafızayı güçlendirebiliyor.
Yapılan araştırmada, 32 üniversite öğrencisi iki gruba ayrıldı. İlk gruptaki öğrencilere, iki fincan sert kahveye eşdeğer 200 mg kafein verilirken, diğer gruptaki öğrencilere ilaç görünümlü hap dağıtıldı. Daha sonra tüm öğrencilere, tek kelimelik cevapları olan 100 genel kültür sorusu soruldu. Mesela "hiyeroglif" cevabını almak için "Eski Mısır da kullanılan yazının adı nedir?" sorusu soruldu.
Her soru için öğrencilerden tek kelimelik 10 seçeneğe bakmaları istendi. Bu seçeneklerden 2 ile 8 tanesi doğru cevaba benzer kelimelerden seçildi. Mesela, doğru cevabı "hiyeroglif" olan soru için verilen seçenekler arasında "hiyerarşi" de bulunuyor. Diğer kelimelerin ise cevapla uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor.
Öğrenci, ilk denemesinde cevabı bilemezse, araştırmacılar cevabın ilk hecesini ipucu olarak verdi. Eğer denek bu ipucundan sonra doğru cevabı verirse, bu soru kayıtlara "Dilimin ucunda ama..." olarak kaydedildi.
Öğrencilere gösterilen kelimeler, doğru cevabı çağrıştıracak şekilde düzenlendiyse, deneklere verilen kafein, doğru cevabın hatırlanmasına yardımcı oluyor. Eğer gösterilen kelimelerin cevapla ilgisi yoksa, kafein verilen deneklerin, ilaç görünümlü hap verilen deneklere göre kelimeleri hatırlamakta daha fazla sıkıntı çektikleri belirlendi.
Bu arada, İngiliz Kahve Derneği nin bir sözcüsü, yapılan araştırmanın çok küçük ölçekli olduğunu, bu sebeple genele yayılamayacağını söyledi. Aşırı olmamak kaydıyla alınan kafeinin yararlı etkileri olduğunu gösteren pek çok araştırma bulunduğunu belirten sözcü, bu araştırmanın bilimsel verileri değiştirmeyeceğini savundu.
günde işim gereği 10 poşet 3 ü bir arada. konakladığım yerde çay. 2 paket sigara ve 2 paket soda yani 12 şişe. bana bir şey olmuyor. zorlada içmiyorum. zevk meselsi.
soda akmina falan değil ya beypazarı yada kınık olacak tavsiye ederim. eğer çevirme olmayan yerden geçeceksem sodaya azcık jb katarım yalan yok. ama eskide kaldı. içkiyi bıraktım.
alışkın değilseniz içmeyin ölüüsünüz.
hocam sen ne iş yaparsın yawww
bu kadar şey kasmasın seni sonra
arkadaşlar bu güne kadar içtim ve derslerimde bir unutkanlık yaşamadım içen bir çok arkadaşım var onlarda derslerinde gayet başarılar,
quote:
Orjinalden alıntı: ß_ßoY 3ünün birarada olması zararlı olur.teker teker iç bişey olmaz
quote:
Orjinalden alıntı: FANATİK_25
quote:
Orjinalden alıntı: küber_ez
günde işim gereği 10 poşet 3 ü bir arada. konakladığım yerde çay. 2 paket sigara ve 2 paket soda yani 12 şişe. bana bir şey olmuyor. zorlada içmiyorum. zevk meselsi.
soda akmina falan değil ya beypazarı yada kınık olacak tavsiye ederim. eğer çevirme olmayan yerden geçeceksem sodaya azcık jb katarım yalan yok. ama eskide kaldı. içkiyi bıraktım.
hocam sen ne iş yaparsın yawww
bu kadar şey kasmasın seni sonra
Kamyon şöförü herhalde.........
Atın ölümü arpadan olsun... Bişey olmaz
quote:
Orjinalden alıntı: küber_ez
2 paket sigara + 12 şişe soda + 10 poşet üçü bir arada içiyosun..
Eminmisin?..
Discovery'de bi belgeselde izlemiştim.Bi inka kralı(adını hatırlamıyorum-kahveden değil hatırlamam ama ona göre) günde 40 fincan civarı kahve içermiş.Zaten kızılderili içkisi olarak bilinir.Bende günde 2-3 fincan içerim,şuana kadar bi etkisini görmedim.
quote:
Orjinalden alıntı: Nihonjin
Discovery'de bi belgeselde izlemiştim.Bi inka kralı(adını hatırlamıyorum-kahveden değil hatırlamam ama ona göre) günde 40 fincan civarı kahve içermiş.Zaten kızılderili içkisi olarak bilinir.Bende günde 2-3 fincan içerim,şuana kadar bi etkisini görmedim.
Ben de hatırlıyorum. O kral kahve değil kakao içerdi.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
quote:
Orjinalden alıntı: Nihonjin
Ben de hatırlıyorum. O kral kahve değil kakao içerdi.
Doğrudur bak onuda tam hatırlamıyorum.Şaka maka etkili galiba.
mide asiti yapar
bağımlılık yapar
nescafeyi boşver
CAFE CROWN fındıklı hayatımda içtiğim en güzel içeceklerden birisi
Günaydın herkese, öncelikle Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun..
Arkadaşlar bu 3ü 1 arada olayı markası ne olursa olsun sakat vallahi ben içe içe ciddi kilo aldım vücüdün ihtiyacından fazla şeker depo yapıyorsunuz. Şekersiz nescafe tabi sporla birlikte bi nebze metobolizma hızlandırıncı olabilir. Bende birde uyku etkisi var günde 5-6 bardak nescafe içiyorum iki gündür süt tozu ve şeker oladan içiyorum ama etkisi aynı yine uykum gelmiyor gece 2-3 'den önce çok zor uyuyorum :)
Birde dip not diye geçiyim kahvenin br faydası daha, ben uyumak istemiyorum sınavım var vs diyosanız kendi denediğim bir yöntemdir, 3 ü 1 arada falan hikayedir bu muhteşem ikilidir denebilir :))
Büyük bir bardağın içine yarım yada yarımdan çok az daha pepsi yada cola marka farketmez doldurun üzerine bir tatlı kaşığı kuru toz yani sade nescafe ( 3ü bi arada değil ) dökün, bir anda köpürecek bardaktan taşmaması için yarım doldurmanız gerekiyor sonra biraz karıştırın onu koklarsanız bütün tüyleriniz diken diken olabilir, iğrenç kokuyor tabi sevebilirsinizde neyse :) için işte tek seferde söyleki akşam içildiyse bir gece bir gündüz rahat uykunuz gelmez. Bence zararlı uyku dengesini bozucu bir şey ama zor durumlarda ayda yılda bir kullanmak iş görüyor ;)
ben günde 1 ya da 2 fincan içiyorum. az kafein iyidir. zihin açar, enerji verir, motivasyonu arttırır. her şeyde olduğu gibi çoğu zarardır tabi. ama aç karnına içmek mide de yanma yapabilir. kimi kilo yapar diyor kimi de kilo verdirir diyor. orasını çözemedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme