Şimdi Ara

Herhangi bir Stereo kulakliktan 7.1 yapilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar yillardir 7.1 kulaklik kullaniyorum oyun icin olmaz ise olmazlarimdan birtanesi
    Dotada bile isime yariyor 7.1 ozelligi

sormak istedigim soru ise razerin 7.1 yapan surround programi var ucretsiz olarak test edilebiliyor elimde g930 disinda sadece bluetooth kulakustu kulaklik oldugu icin anca deneyebildim bir fark yok 2.1 surround oldu bluetooth dan olabilir bu tur programlar yardimi ile veya ses karti gibi birsey alarak normal stereo kulakligi 7.1 sanal surroun olarak kullanmak mumkunmudur acaba

Veya mumkunde sukadar buyuk surucu lazim vs vs diye bir kural varmi cok tesekkurederim simdiden

400 liraya oyuncu kulakligi disinda cok daha iyi bir kulaklik alip muzik dinleyebilecegimide dusunuyorum

• soru her kulaklık böyle olabilir mi ise, olabilir. Youtube'da meşhur Virtual Barber Shop örneği var mesela en ucuz ve küçüğünden bir kulakiçiyle bile denediğinde muhteşem sonuç alırsın. ancak ordaki kayıt çok keskin bir kayıt, yani kayıt esnasında bu iş için hazırlanmış ekipmanlarla kodlama yapılıyor.

bu teknolojiler kulağı belli frekans oynamalarıyla kandırarak sesin çevreden geldiğine ikna eder. ordaki kayıtta bu pürüzsüz olarak başarılıyor çünkü kayıt yapan ekipmanlar direk bu amaç için hazırlanmış. bahsettiğin örnekteki gibi diğer teknolojiler gerçek 5.1 veya 7.1 gibi kayıtları yada gelen ses konum bilgilerini dönüştürme esasına dayanıyor. burada kodlama kayıttan değil senin ekipmanından geldiği için onun başarısı ölçüsünde tecrübe yaşarsın. bu konuda rakipler çok, birçok üretici farklı teknolojiler deniyor ve hangisinin hangi koşullarda daha başarılı olduğu kıyaslayarak anlaşılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: vaziyetu

soru her kulaklık böyle olabilir mi ise, olabilir. Youtube'da meşhur Virtual Barber Shop örneği var mesela en ucuz ve küçüğünden bir kulakiçiyle bile denediğinde muhteşem sonuç alırsın. ancak ordaki kayıt çok keskin bir kayıt, yani kayıt esnasında bu iş için hazırlanmış ekipmanlarla kodlama yapılıyor.

bu teknolojiler kulağı belli frekans oynamalarıyla kandırarak sesin çevreden geldiğine ikna eder. ordaki kayıtta bu pürüzsüz olarak başarılıyor çünkü kayıt yapan ekipmanlar direk bu amaç için hazırlanmış. bahsettiğin örnekteki gibi diğer teknolojiler gerçek 5.1 veya 7.1 gibi kayıtları yada gelen ses konum bilgilerini dönüştürme esasına dayanıyor. burada kodlama kayıttan değil senin ekipmanından geldiği için onun başarısı ölçüsünde tecrübe yaşarsın. bu konuda rakipler çok, birçok üretici farklı teknolojiler deniyor ve hangisinin hangi koşullarda daha başarılı olduğu kıyaslayarak anlaşılır.

logitech g930 kullaniyorum ve anladigim kadari ile buradaki olay tamaen yazilimsal birsey

Yuksek frekanslari destekleyebilen bir kulaklik ile yine kaliteli sanal 7.1 almak mumkun galiba

Peki bir sorum olacak razer in 7.1 programi disinda piyasada baska programlar varmidir

Steelseries vb oyuncu ekipmani satan firmalarin kendi urunlerinde kullanilabilen programlari disinda bildigim sadece razer surround var

Amacim sennheiser 569 almak ve bunun ustunde hem muzik dinlemek hemde bu olay mumkun olurise oyun oynamak

• loses kullanıcısına yanıt
    oyunlarda da kullanılabilecek şekilde işletim sistemine entegre olabilen bağımsız yazılım olarak son zamanlarda fazla araştırmadım ancak geçmiş yıllarda çok araştırmıştım, SRS Audio Sandbox'ı falan bulabildim ancak başarısız buldum. adını şuan hatırlayamadığım başka bir rakibi daha vardı. anlamsız bir takım efektleri büyük birşey diye satmaya çalışıyorlardı.

hem ticari sebeplerden hem de donanımsal işlem gücünden faydalanmak bakımından bunları ekipmanlara entegre etmek daha yaygın. bazı media player yazılımlarında bulunabiliyor çeşitli seçenekler ancak bunlar oyunlarda kullanılamıyor haliyle. bahsettiğin kulaklığı takacağın ses kaynağına da bakabilirsin, benim geçen yaz 150 liraya aldığım Asus A68HM-K anakartın Realtek onboard ses çipinden bile sanal çevresel çıktı. artık heryerde bulunuyorlar yani. ses kaynağındaki başarısız gelirse sonuçta Razer seçeneği orda duruyor.

Youtube'da vs. çeşitli kıyaslamalar var, farklı teknolojilerin kıyaslamalarına bakabilirsin karar vermeni kolaylaştırır. ciddi bir fark yaratan rakip olmadığını düşünürsen istediğin kulaklığı alır kendi elinde bulunan ses kaynağındaki yada Razer seçeneğini kullanırsın.

• kulaklığın soundstage ve accuracy si ile alakalı. işin içinde biraz imaging de var. ad500x ile 50 liralık kulaklığı karşılaştırırsan anlarsın.
  • Barber shop örneğindeki olay kodlama değil yalnız. İki mikrofon ile kayıt alma olayı. Bunu yapan mikrofonlar var. Misal Sennheiser Ambeo 3D (ismi link olarak paylaştım) kulaklığının mikrofonları. Binaural ses deniyor hatta buna. Açıklaması da şu: iki mikrofonu tam iki kulağının hızasına konumlandırıyorsun ve iki ayrı mikrofonla aynı anda kayıt alıyorsun. Gerisini zaten insan beyni hallediyor. Çünkü kendi kulağında duyduğun sinyallerin aynısı gidiyor beynine. O yüzden barber shop videosunu istediğin kulaklıkla dinle beynin daha önceki tecrübelerine dayanarak sesin hangi taraftan geldiğini anlayacak. Hatta şu videoda çok güzel göstermişler nasıl kayıt alındığını. video linki

Oyunlardaki olay ise bu işlemin yazılım ile yapılması. Ortada bir stereo ses var ve farklı firmalar kendi algoritmaları ile bu sesi sanal bir şekilde çevresel sese çevirmeye çalışıyorlar. Bu aslında ilk açıkladığım örnek gibi değil onun çakma versiyonu. O yüzden de bu yönteme virtual surround deniyor (diğeri binaural audio). Ama sonuçta bu da her kulaklık ile çalışır. Neticede yaptıkları şey algoritma ile stereo sesi değiştirip insan beynini yanıltmak. Zaten Razer da kendi sitesinde söylemiş her kulak ve kulaklıkla çalışacağını. Tabi önce bir kalibrasyon yapman gerektiğini söylüyor. Akustik işi çok detaylı bir konu aslında. Ciddi bir mühendislik gerektiriyor. Biz burada ne desek boş yani.

Ha bu arada Windows 10'un da kendi virtual surround seçeneği var (Windows Sonic) ama oyunlarda işe yarıyor mu hiç denemedim. Sağ altta ses simgesine sağ tıklayınca görürsün Uzamsal ses (Spatial sound) diye. Windows 10 kullanıyorsan onu da bir dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 28 Mart 2019; 0:38:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xiaomi Mi Box s 5+1 ses problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.