Şimdi Ara

Herkes birşeyler söylüyor FX X4 6100 vs X4 II 965 (Bitirelim şu işi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berdush42

Her ikisini de kullanmış birisi olarak fx-6100 diyorum.

oyundalardamı kullandınız yoksa render işlemlerinde falanmı ?
  • Fx 6100 kullanıyorum ve yeni Nvidia GTS 450 ekran kartı aldım. Görüntü ve performans görülmeye değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3212

Renderda işlemci kullanan biri değilim. Ufak çaplı video dönüştürme işlemleri yaparım. Onda da GPU kullanıyorum. Daha hızlı convert ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silent34

Fx 6100 kullanıyorum ve yeni Nvidia GTS 450 ekran kartı aldım. Görüntü ve performans görülmeye değer

bf3 oynadınızmı ?

quote:

quote:

Renderda işlemci kullanan biri değilim. Ufak çaplı video dönüştürme işlemleri yaparım. Onda da GPU kullanıyorum. Daha hızlı convert ediyor.

fx 6100 in yanında 6850 kullansam bf3 de 60-70 fps görürmüyüm ultra ayarlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet3212 -- 20 Mayıs 2012; 21:02:48 >

• @ahmet3212

Bu kartta Bf3. henüz denemedim. Crysis 2 ye baktım oda bana yetti malum crysis oyunları grafik açısından ağır oluyor
  • quote:

quote:

Fx 6100 kullanıyorum ve yeni Nvidia GTS 450 ekran kartı aldım. Görüntü ve performans görülmeye değer

bf3 oynadınızmı ?

quote:

quote:

bf 3 te ultrada 30-35 fps alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan3486

quote:

quote:

bf3 oynadınızmı ?

quote:

quote:

medium veya highda? ve bu sistemle oynadınızmı? ayrıca işlemci ram faktörü 6100+6850 nin yanında fpsyi etkilemezmi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

bf3 oynadınızmı ?

quote:

quote:

medium veya highda? ve bu sistemle oynadınızmı? ayrıca işlemci ram faktörü 6100+6850 nin yanında fpsyi etkilemezmi?
    dostum bende 2 işlemciyi ortak şaatrtlarda kullandım (aynı anakart ram gpu) fx 6100 ün oyunlarda hiç bir getirisi yok bu arda 6850yi o.c li halde ben full hd de high da oynuyorum sıkıntı olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

quote:

quote:

quote:

quote:

bf3 oynadınızmı ?

quote:

quote:

dostum bende 2 işlemciyi ortak şaatrtlarda kullandım (aynı anakart ram gpu) fx 6100 ün oyunlarda hiç bir getirisi yok bu arda 6850yi o.c li halde ben full hd de high da oynuyorum sıkıntı olmuyor

getiris yok derken 6100 in x4 965 ile aynı oldugunumu kastettiniz yoksa 965 üstünmü? bf3 ile ilgili tezin için çok teşekkür ederim highda sıkıntı olmuyor demişsiniz yani minmaxavg kaç fpslerle oynadınız söyleyebilirmisiniz acaba?

• Güncel oyunlar genellikle 3 / 4 ten fazla çekirdek kullanmadığından;
    AMd sistemlerde işlemci çekirdek hızı yüksek olan işlemciler oyunlarda yüksek peformans gösteriyor
    FX 4100 hızı yüksek olduğundan
    6100 ve 8120 seviyesinde veya 6100 8120 den fazla performans gösteriyor

X4 965, bu 3 işlemci den de fazla performans sunuyor

böyle konuları tartışmak bence anlamsız / mantıksız

http://forum.donanimhaber.com/m_57201597/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

Güncel oyunlar genellikle 3 / 4 ten fazla çekirdek kullanmadığından;
    AMd sistemlerde işlemci çekirdek hızı yüksek olan işlemciler oyunlarda yüksek peformans gösteriyor
    FX 4100 hızı yüksek olduğundan
    6100 ve 8120 seviyesinde veya 6100 8120 den fazla performans gösteriyor

X4 965, bu 3 işlemci den de fazla performans sunuyor

böyle konuları tartışmak bence anlamsız / mantıksız

http://forum.donanimhaber.com/m_57201597/tm.htm

teşekkürler yorumun için,gelişmek istiyorsan yeni fikirlere açık olmalısın tabikide 965 üstün olabilir fakat f/p açısından tartışıyoruz burda umarım beni yanlış anlamazsın

• bf3'te islemcinin etkisi yok athlon x4 olsa yetiyor.bununla ilgili karsilastirma testi var nette artik boyle basliklara eklemekten usandim.ozetle athlon 640 ile i7 2600k arasinda milim fark yok.6100 bf3'te 60-70 fps vermez yani sana anca karttan ayar dusurmen gerekir.4100 taksan da ayni fps'yi alirsin.oyunlar 4 uzeri cekirdek desteklemiyor hala.ben deniyorum oyun icin cpu cekirdek kullanimina bakarak.(hwinfo64 ya da 32 isimli programla bakiliyor) phenom2'lerin cekirdek gucu fx'lerden iyidir ayni saat hizinda phenom2 gecer ama fx'ler daha cok oc yapabiliyor.benchmark icin degil fx islemciler 4.8 ghz yapmis 6100'u 3.6 ghz 1090 ile gectim islemci testlerinde basligi var oc bolumunde arar bulurum ama burada mevzu oyun oldugu icin ya 4100 alip 4.6 ghz yapip bir iki sene kullanacaksin ya 6100 alip yine oc yapip oyunlarin ilerde 4 uzeri cekirdek kullanmasini umacaksin olursa daha uzun sure kullanacaksin ya da 965 alip 3.8 ghz ekstra voltajsiz rahat 3 sene kullanacaksin.yani tamamen kullanmayi dusundugun sureye bagli yoksa oyunlarda hangisi iyi diye bir durum yok.

• Yok dosum 2 side aynı fakat işlemci kullanımı çok olan oyunlarda da x4 daha iyidir orta vadede x4 daha iyidir bence fx 4170 i belleyin çok daha performanslı olacak fakat fiyatınında yüksek olacağı kesin bf3 te en yoğun multı maplerinde bile 30 fps civarında geziniyor kasma olmuyor belirgin bir akıcılık problemi olmuyor kısacası x4 oyunlarda fx 6100 den daha iyidir eğer render alacaksanız kesinlikle fx 6100 (bazı arkadaşlar itiraz edebilir bu sonuç tecrübeye sabit olup sadece fx 6100 kullanan arkadaşlar itiraz etmesinler)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci fps yi arttıran birşey değildir
    Ekran kartının alabileceği maksimum fps bellidir bunu sağlaması için lazım olan bilesendir.
    Ki konuştuğumuz kart orta sınıfın 6850 si hangi işlemciyi alırsanız alın kartın maksimum fps degerlerine çıkarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yok dosum 2 side aynı fakat işlemci kullanımı çok olan oyunlarda da x4 daha iyidir orta vadede x4 daha iyidir bence fx 4170 i belleyin çok daha performanslı olacak fakat fiyatınında yüksek olacağı kesin bf3 te en yoğun multı maplerinde bile 30 fps civarında geziniyor kasma olmuyor belirgin bir akıcılık problemi olmuyor kısacası x4 oyunlarda fx 6100 den daha iyidir eğer render alacaksanız kesinlikle fx 6100 (bazı arkadaşlar itiraz edebilir bu sonuç tecrübeye sabit olup sadece fx 6100 kullanan arkadaşlar itiraz etmesinler)

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

bf3'te islemcinin etkisi yok athlon x4 olsa yetiyor.bununla ilgili karsilastirma testi var nette artik boyle basliklara eklemekten usandim.ozetle athlon 640 ile i7 2600k arasinda milim fark yok.6100 bf3'te 60-70 fps vermez yani sana anca karttan ayar dusurmen gerekir.4100 taksan da ayni fps'yi alirsin.oyunlar 4 uzeri cekirdek desteklemiyor hala.ben deniyorum oyun icin cpu cekirdek kullanimina bakarak.(hwinfo64 ya da 32 isimli programla bakiliyor) phenom2'lerin cekirdek gucu fx'lerden iyidir ayni saat hizinda phenom2 gecer ama fx'ler daha cok oc yapabiliyor.benchmark icin degil fx islemciler 4.8 ghz yapmis 6100'u 3.6 ghz 1090 ile gectim islemci testlerinde basligi var oc bolumunde arar bulurum ama burada mevzu oyun oldugu icin ya 4100 alip 4.6 ghz yapip bir iki sene kullanacaksin ya 6100 alip yine oc yapip oyunlarin ilerde 4 uzeri cekirdek kullanmasini umacaksin olursa daha uzun sure kullanacaksin ya da 965 alip 3.8 ghz ekstra voltajsiz rahat 3 sene kullanacaksin.yani tamamen kullanmayi dusundugun sureye bagli yoksa oyunlarda hangisi iyi diye bir durum yok.

quote:

İşlemci fps yi arttıran birşey değildir
    Ekran kartının alabileceği maksimum fps bellidir bunu sağlaması için lazım olan bilesendir.
    Ki konuştuğumuz kart orta sınıfın 6850 si hangi işlemciyi alırsanız alın kartın maksimum fps degerlerine çıkarsınız

Yorumlarınız için teşekkürler sanırım heryerde olduğu gibi bu konuda da insanımız ikilemde kalıyor.Kimisi renderde fx 6100 diyor oyunlarda 965 diyor kimisi fx serisi tam bir rezalet diyor.Yani herkes birşeyler söylüyor ben sormak istiyorum;

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

Seasonic SS 650HT 80+ Plus 650W Güç Kaynağı

şuanda net olarak alıcağım sistem bu(haziranda) bu sisteme hangi işlemci cuk diye oturur.

• Dostum 2 side oturur önemli olan senin ne yapacağın oyunsa x4 render se fx ankaradaysan bir gün gel misafir edeyim seni bak oyna test et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun içinse phenom yada fx serisi doğru olacaktır.
    Ama diğer önemli işler için inteli seçebilirsiniz.
    Phenom yada fx de ; bütçeniz yeterli değilse phenom x4 yeterli ise fx 4100 alacaksınız.

Diyerek özetliyorum doğrumu arkadaslar ?

NOKTA. HADİ BİTİRELİM ŞU İŞİ
  • quote:

Oyun içinse phenom yada fx serisi doğru olacaktır.
    Ama diğer öNemli işler için inteli seçebilirsiniz.
    Phenom yada fx de ; bütçeniz yeterli değilse phenom x4 yeterli ise fx 4100 alacaksınız.

NOKTA. HADİ BİTİRElİM ŞU İŞİ
    hocam dediğin zaten doğruda biz fx mi x4 mü yü tartışıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: verisporya

e tamamda zaten phenom mu fx mi diye soruyoruz bizde

quote:

Dostum 2 side oturur önemli olan senin ne yapacağın oyunsa x4 render se fx ankaradaysan bir gün gel misafir edeyim seni bak oyna test et

Ben oyun için istiyorum zaten yapı olarak kararsız bir insan olduğum için ikilemleri 2 ay düşünürüm.Sanırım fx yada 6100 alıcam (bak yine kararsızım)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: verisporya

e tamamda zaten phenom mu fx mi diye soruyoruz bizde

quote:

Dostum 2 side oturur önemli olan senin ne yapacağın oyunsa x4 render se fx ankaradaysan bir gün gel misafir edeyim seni bak oyna test et

Ben oyun için istiyorum zaten yapı olarak kararsız bir insan olduğum için ikilemleri 2 ay düşünürüm.Sanırım fx yada 6100 alıcam (bak yiNe kararsızım )
    nerede ikamet ediyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.