Bildirim
Herkes birşeyler söylüyor FX X4 6100 vs X4 II 965 (Bitirelim şu işi) (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bilseydim eklemezdim:) -
fx4100 ile fx6100 arasında kalmıştım. fx 6100 almaya karar verdim. yeni teknoloji yeni oyunların 4 çekirdek istemeye başlayacağını düşünerek geleceğe yatırım olarak aldım. stok fanı sessiz korktuğum gibi sesli çıkmadı. testlere bakıp daha fazla para vermeye gerek yok bence. fx 6100 küçümsedikleri derecede bi işlemci değil. kullanırken fark ettiğim en güzel özellik internet sayfalarının beklemeden açılıyor olması. i3 ile karşılaştırılan bi işlemci, bence test sonuçlarına bakıp yorum yapılmış. rahatça i5 seviyesinde diyebilirim. -
Gerçekten komik olmuş bu kısım.quote:
Orijinalden alıntı: fantastik74
fx4100 ile fx6100 arasında kalmıştım. fx 6100 almaya karar verdim. yeni teknoloji yeni oyunların 4 çekirdek istemeye başlayacağını düşünerek geleceğe yatırım olarak aldım. stok fanı sessiz korktuğum gibi sesli çıkmadı. testlere bakıp daha fazla para vermeye gerek yok bence. fx 6100 küçümsedikleri derecede bi işlemci değil. kullanırken fark ettiğim en güzel özellik internet sayfalarının beklemeden açılıyor olması. i3 ile karşılaştırılan bi işlemci, bence test sonuçlarına bakıp yorum yapılmış. rahatça i5 seviyesinde diyebilirim.
Benim X2 3600 AMD'de de hemen açılıyordu Intel E2180 Dual Core'da da açılıyordu. O'nu başlı başına İşlemciye bağlamaya gerek yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: *Furious*
Gerçekten komik olmuş bu kısım.quote:
fx4100 ile fx6100 arasında kalmıştım. fx 6100 almaya karar verdim. yeni teknoloji yeni oyunların 4 çekirdek istemeye başlayacağını düşünerek geleceğe yatırım olarak aldım. stok fanı sessiz korktuğum gibi sesli çıkmadı. testlere bakıp daha fazla para vermeye gerek yok bence. fx 6100 küçümsedikleri derecede bi işlemci değil. kullanırken fark ettiğim en güzel özellik internet sayfalarının beklemeden açılıyor olması. i3 ile karşılaştırılan bi işlemci, bence test sonuçlarına bakıp yorum yapılmış. rahatça i5 seviyesinde diyebilirim.
Benim X2 3600 AMD'de de hemen açılıyordu Intel E2180 Dual Core'da da açılıyordu. O'nu başlı başına İşlemciye bağlamaya gerek yok.
e5400 kullanıyodum sayfaların açılması beni deli ediyodu
-
Yazılımsal veya Hard Disk kaynaklı sorun olmuş olabilir. -
şöyle söylüyeyim. aynı kullandığım sistem kapatıp anakartını değiştirdim .ram işlemci değişti doğal olarak geri kalan herşey aynı ,işletim sistemi aynı ,hard disk aynı 1 saat içinde o kadar değişim sadece işlemciden kaynaklandığını düşündürdü bana -
quote:
işte bukadar bu işlemci oc canavarı , bir alan birde kullanan memnun
-
quote:
Orijinalden alıntı: gacvokem
quote:
işte bukadar bu işlemci oc canavarı , bir alan birde kullanan memnun
valla iyi ki fx 4100 almamışım diyorum milletin hızı daha iyi demesine aldanıp
-
@ahmet3212
bende fx4100-6100-965 arasında 3 haftadır gezip duruyorum ve hala hangisini almalıyım diye kafamda net birşey oluşmadı. Yorumları okudukça dahada karışıyor. Benim asıl demek istediğim anakart mevzusu olacak eski bir asus ve msi yeni gigabyte kullanıcısı olarak msı > gigabyte > istemeyerekte olsa asus diyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: muaz1984
@ahmet3212
bende fx4100-6100-965 arasında 3 haftadır gezip duruyorum ve hala hangisini almalıyım diye kafamda net birşey oluşmadı. Yorumları okudukça dahada karışıyor. Benim asıl demek istediğim anakart mevzusu olacak eski bir asus ve msi yeni gigabyte kullanıcısı olarak msı > gigabyte > istemeyerekte olsa asus diyorum.
fx 4100 e hiç buluşma bence fx 6100 al keyfine bak -
asus +fx6100 -
fx6100 al -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Braymm
quote:
Orijinalden alıntı: egeliilkerr
quote:
Orijinalden alıntı: gacvokem
Sistem kuracaklar toplayacaklar , size başvuru kaynağı kuracağınız sistem darboğaz yaşayacakmı yoksa sorunsuzmu kulanacaksınız , tablolarla mukayese edin intel amd kötü,darboğaz yapıyor falan filan laflarını bırakın , kısaca kuracağınız sistemde uygun parça takılı olduğunda sorun yaşamak istemiyorsanız tabloları inceleyin. Umarım faydası olur
OYUNLAR İÇİN GPU PERFORMANS DERECE TABLOSU
Ömer abi ikinci tablo beni bitirdi.
Ekran kartını değiştirme vakti geldi desene
Edit : imla
Özellikle 2.tabloya yani darboğaz muhabbetine değinmek istiyorum. Biraz göz gezdirdim ve gerçekten çook ama çoook saçma bir tablo. Sakın bu tabloya bakarak hareket etmeyin
2500k dan örnek veriyim. Gtx560 448 core'a Gpu biraz firenliyor demişler ve gtx570 e ise optimum. Bu nasıl bir saçmalıktır? Zaten 560 448core ve gtx570 aynı performansdadır aralarında zerre fark yoktur.
Aynı şekilde oyun konusun da 2500k ve 2600k aynıdır. Oyun konusun da aralarında zerre kadar fark yoktur bunu herkes bilir. Fakat gtx580, 7950-70 gibi kartlar işit CPU frenliyor demişler. Yahu nerde görülmüş 2500k nın gtx580i 7950 yi falan darboğaza soktuğu. İşin garip tarafı 2500k bu tür kartları darboğaza sokarken 2600k optimum alıyor
Bunlar ilk bakışta gözüme çarpanlar daha dikkatlı bakmaya kalksan liste baştan aşağı FAIL çıkar
Velhasıl kelam bu listeye bakarak hareket etmeyin. Tamamen sallamasyon ve işi bilmeyen bi cahil tarafından hazırlanmış. Eğer dikkate alıcak olursanız vllaha gtx580 ya da 7950 için 2500k nızı sattılır o derece
bence hiç bilmeyenlere i7 aldırmak için yapılmış bir tablo. ben şuna gülüyorum sadece g630 la, fx 4100 ü aynı kefeye koyuyor bu liste, ayrıca bazı bazı geçtiği oluyor. ki listede fx8100 g630 la eş değer gösteriliyor. İyi güzel full hd oyunlarda işlemciye fazla yük binmiyor da bu adam sadece işlemciyi gece gündüz oyun oynamak için mi kullancak diğer başka şeylerde g630,fx 8100 le nasıl eş değer olabilir ki.
-
-
Ağustos olmuş ben Fx 6100 aldım daha yeni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: T
hayırlı olsun güzel günlerde kullan -
quote:
Orijinalden alıntı: T
Oyunlarda performansı nasıl? -
Oyun bilgisayarı topluyorum toplamısken güzel olsun istedim bazı parcalar üzerinde kararımı verdım ama hala eksikler var yardımcı olabılırmsıınız bilgisi olan kişiler 2000 tl civarı butce var +150 - 150 olabılır.
İşlemci: AMD Bulldozer x6 FX-6100 3.3GHz AM3+ İşlemci
Ana Kart : Asus M5A97X EVO 990x Am3+
Ekran Kartı :PowerColor ATI HD7850 PCS+2GB DDR5 256 BİT PCI Ekspress
Bellek Ram : ( 8 gb 1600 mhz yada 1866 mhz corsair veng. yada g skill hangisi iyi olur hem marka hem mhz olarak öneriler ? )
Optik sürücü: [ ??? ] aşırıya kaçmadan sisteme uyacak ...
HDD: Seagate 500 Gb 7200 RPM 16 Ön bellek 3.5 SATA 3 DİSK
SSD : [ SSD olması masrafmıdır ha yok performans gercekten iyi olacaksa almak istiyorm ve ssd nedir ne işe yara yeterli bilgim yoktur isletim sistemi buraya kuruluyor sanrıım 60 gb uygun sağlam bişey yeterlidir açıklama yapabilirseniz sevinirim ]
İşlemci soğutucusu: [ O.C için ve performansı için sanırım tam olarak yine bilmiyorum burda da 80-90 tl arası guzel bi ürün sisteme uygun olursa iyi olur ]
Kasa: [ Öneri bekliyorum Uygun güzel yada bu sisteme bu gider dediğiniz açıklamalı söylersenız daha iyi olur PSU ve bu kasadan da pek anlamam ]
PSU : [ Hiç bir bilgim yok nedir bu sisteme ne lazım ekran kartı desteklemek için bişeyler söylendi ama hiç anlamam bilgi ve ürün ? ]
Ses Kartı: [ ? ]
Baska eksik olan ne var bilmiyorum ram ve soğutucu ne lazım güzel bişey cıksın istiyorum cok ucuk seylere kacmadan yeterınce kaçtım Ama cok ta kötu bişey istemem ve bu sistem için illa işletim sistemimi almak zorundayım onu hıc dusunmedım ekstra cok kötu olur :( Ve ürünleri de teknobiyotikden almayı düşünüyorum ona göre parcaları söyleyebilirmisiniz ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X