Şimdi Ara

Herkes'den Öneri Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba; 2 ay önce 1997 model 1.6 HB polo aracımızı artık çok eskidiği için sattık. O zamandan beri araç arayışı içerisindeyim. Ancak 2. el piyasası gerçekten berbat bunu daha öncede farklı konularda belirtmiştim. Temiz denilenler pert çıkar , kilometre ile oynanmış araçlar çıkar o yüzden doğru düzgün araç bulmak imkansız, hani derler ya temiz araç dosta gider gerçekten öyle galiba. Forumda birçok bu konularla ilgili bilgili kişi var o yüzden sizden yardım istiyorum.

Bütçe maksimum:
    30.000
    Marka olarak:
    opel, honda, toyota, vw gibi markalar
    Bunun nedeni bu markaların çok fazla değer kaybetmemesi ,güvenlik ve dayanıklılık.
    Ben Vw polo aracımı 2001 senesinde aldım ve 10 yıl kullandım. Alacağım aracıda bu kadar süre rahat bir şekilde kullanmak istiyorum.Bu yüzden sıfır araca yoğunlaştım.

Kullanım amacı:
    Araç senede 10 bin km max kullanılacak %70 şehir içi %30 şehirdışı ve genelde 1 kişi kullanacak arada sırada max 3kişi olabilir yani aile aracı olmayacak bir bakıma. Bu yüzden Küçük HB araçlara bakıyorum ve küçük motorlu ekonomik bir benzinli araç istiyorum.
    İstenen minimum özellikler:
    ABS, Çift hava yastığı, klima

İlgilendiğim sıfır araçlar:

Opel corsa 1.2lt / 85 hp / 115nm tork / essentia donanımı fiyat:28.700 + alaşım jant

Toyota Yaris 1.0lt / 69hp / 93nm tork / terra donanımı fiyat:28.500 +yan hava yastıkları yol bilgisayarı

Vw polo 1.2lt / 70 hp / 112nm tork / trendline(halk tabiri boşline) donanımı fiyat:29.800 -3 hoparlör

Bir istisna grande punto olabilir ancak yeni olarak evo piyasada değer kaybı fazla olur gibi düşünüyorum ve 10 yıl bana rahat hizmet edebileceğine pek inanmıyorum ( arkadaşımın 2007 model 1.3multijet 90hp 6 ileri emotion cam tavan puntosunu uzun süre kullandım(2 yıl) , çok güzel araç ancak 30 bin ona versem belki 10 sene sonra sıfırı piyasada bile olmayacak bir araç olacak o yüzden değer kaybı fazla olur kanaatindeyim.. mesela o puntoyu 36bin tl ye aldı ve 5 ay önce 24 bin tlye sattı 42000 kilometrede ) Ben 1997 model 150bin kmde poloyu 10000 tlye sattım..(abs klima hava yastığı vs hiçbir şeyi yoktu).

ilgilendiğim 2. el araç:

çok yakın bir dostumda gram boya yok 2010 model toyota auris 1.6lt 132hp 6ileri 20.000 km de sıfır gibi araç elegant donanım cruise kontrol yağmur far sensörleri otomatik çift yönlü klima vs yani ne ararsanız var. Fiyat 31.500 tl Ancak bu aracın bana şehir içinde yakıt masrafı çok fazla olur düşüncesindeyim.. Ama araç bir harika her ne kadar bütçemi aşsa da kafamın bir tarafına kakıldı kaldı. Çok acil nakit lazım olduğundan bukadar uyguna veriyor zaten.

Açıklamalarımı yaptım ihtiyaçlarımı belirttim arkadaşlar şimdi sizden biraz yardım,öneri bekliyorum. Lütfen 30bin tlyi geçmesin uçuk arabalar öneriler sunmayın.

•  Herkes'den Öneri Bekliyorum

Fiat Punto Evo
    5K ACTIVE Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP 29,388 TL

Polo 1.2 70 PS Trendline 29.800 TL

Yeni Corsa 5 Kapı 1.2 i Twinport Essentia 16" alaşımlı jantlar 28.752 Tl
    Yeni Corsa 5 Kapı 1.2 i Twinport Easytronic Şanzıman Essentia 16" alaşımlı jantlar 30.815 TL
    Kampanyaya girmiş sanırım Opel.

Ben şuan Easytronic şanzıman olması nedeniyle 30.815 TL ye Opel Corsa'yı tercih ederdim sanırım.

• Ben manuel istiyorum yakıt daha uygun olması amacı ile. Birde corsayı 1.2 otomatik almayın diyor çoğu kişi performans iyice düşer diyorlar. Corsa kampanyalı şuan ve yakınımdaki bayiide araç gri ve siyah olarak mevcut eğer yarın 11 e kadar alırsam salı günü plaka dahil teslim diyorlar. Birde corsada farkettiğim ön far yapısı ve tampon değişmiş bence önü daha alımlı hale gelmiş ancak karar veremiyorum. Evo çok güzel araç ancak jantlar kapaklı olunca bütün albenisi kayboluyor bana karşı =) Koyduğunuz fotoğraflarda corsanın birtek ön sis farı olmayacak geri kalanı aynı. Ayrıca teşekkür ediyorum ilginize..
  • Evo diğer tercihlerden performans oalrak sıyrılır.Performans arıyosanız bence puntolara bakın.Jant çok önemli değil ilerde eliniz bollaşınca çok güzel bir jant takarsınız olur biter
  • tabiki önemli değil şimdi deseler al sana 30 bine 2011 bmw 3.20d ama jantları kapaklı deseler almam mıki =) Fiat markasıyla ilgili ön yargımı yukarıdada belirttim benim için uzun ömürlülük ,yakıt ve güvenlik önemli. polo,yaris,corsa,punto güvenlik olarak kendilerini ncap testlerinde kanıtlamış araçlar ancak uzun vadede sanki punto evo bu markalardan geride kalır diye düşünüyorum. Fiat kalıcılık politikasını zaten oturtmuş olsa şuan evoya yönelebilirim. Ancak bundan 10 sene sonra punto yeni kasasıyla hala piyasada var olucakmıki? Bkz örnek stilo,idea vb.
  • yerinizde olsam aurise bakar ve düşünürüm. Ek olarak arkadaşınız hangi şehirde? Aracı kendime de düşünebilirim.

• auris güzelmiş, bence kaçırmayın.
  • Auris çok güzel bir araç arkadaşım 2. sahibi o aracın ve çok uyguna aldı nedenide İlk alan kişi aracı bayiiden alıyor ve 1000 kmde otomatik ile değiştirmek için bayiye bırakıyor arkadaşımda bayiiden 34 bin tlye alıyor. Bu arada Bayiide çok yakın dostumuz, araç kusursuz muhteşem ancak yakıt olarak şehir içinde 10 lt rahat yakar diye düşünüyorum.Birde 132 hp olunca insanın gaza dahada yüklenesi geliyor. Teknik verisi 8.6lt ztn. Ben bu devirde onun yakıt parasının altından kalkamam =) benzin aldı başını gidiyor. Sıfır fiyatı 46.000 tl gözüküyor şuan.

Sıfır araçlar arasında ne önerebilirsiniz arkadaşlar? bu gidişle corsa yakın duruyor ve yarın sabah sanırım gidip alıcam
  • Satarkenki piyasasını bence bu kadar kafanıza takmayın.10 sene binicem diyorsunuz.10 sene sonra araba piyasası ne alemde olur bilinmez.çok uzun bir süre.siz bu zaman zarfında aracın etinden sütünden zaten fazla fazla faydalanmış olursunuz.o saatten sonra muadillerine göre 2 bin aşağı verseniz ne olur vermeseniz ne olur.Neticede şimdi sıfır alıp 1-2 sene sonra değiştirmeyeceksinizki. Ayrıca 1.2 1.4 60 70 hp araçlarda zaten performans aramayın. çünkü yok.
  • 2. el yariste alabilirsin 2006 yaris kullanıyorum
    yakıt ve vergi olarak çok ekonomik. sağlam güvenli bir araba.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-toyota-yaris-duz-vites-sifir-ayarinda-hatasiz-50937109/detay/
  • hocam 1.2 motora bu kadar para bayılmak akıl karı iş degil. inan 1.2 motor 1.4 , 1.6 motorlarla aynı yakacak kapasitede.çünkü arabaya her binen kişi veya agırlık arabanın motorunu zorlayacaktır. zaten motoru düsük hacimli birde bunun üstüne agırlık olunca hem aracın cok yakmaya başlıyacak, hemde motorun ömrü kısalcak. atıyorum 1.4 ile 5 kişi 3000 devirde 90 km hızla giderken ,1.2 ile 5 kişi 3200 devirde 90km gitceksin.
    bu yüzden 1.2 motorun az yakcagına asla inanmıyorum.

1.2 motor arabayı kaldırmaz demiyorum her türlü arabayı kaldırır ve şahlandırır fakat bunun karşılıgında çok yakarak elde ediyorsunuz..
    vw jetta 1.2 motoru cıkardı ilk etapta sonra 1.4 motorda ekledi dikkatini cekerse. aracı test edenlerde 1.2 motorsun cok yaktıgnı söylüyorlar. cok yaktı derken 1.4 ile aynı veya birazdaha fazla... bu yüzden 1.2 motordan uzak dur. 1.4 ve yukarı motorlara bakmanı tavsiye ederim..
    eger yakıt konusunu hedef aldıysan durum bundan ibaret.....

bu paranın üstüne 5000tl fazla vererek sıfır opel astra clasic 3 alabilirsin. hem özelliği ile ,hem konforu ile hemde saglamlıgı ile parasını kesinlikle hak eden bir arac. aynı donanım ve kalitede 45.000tlden asagı alamazsın...

dediğin gibi 2. el arabalar cok sakat oldugundan hem sıfır araba tercih etmiş olursun hemde paranın karsılıgını sonuna kadar almış olursun.
    degerlendirmeni isterim opel astra clasic 3 ü. yok ben güncel kasa düşünüyorum dersen citröen c4 de iyi bir tercih ve secim olcaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 12 Haziran 2011; 19:00:41 >

• Performans aramıyorum şehir içinde yakıt ekonomisi benim aradığım bu, oyüsden küçük motorlu araçlar düşünüyorum zaten. Söylediklerim arasında öneri bekliyorum ve varsa başka bir öneri.. 10 sene sonraki piyasa konusunda haklısınız tabiki aslında istenen bu 10 sene boyunca bakımları dışında beni üzmeyecek 3-4 sene sonra büyük sorunlar veya takırtılar sesler çıkarmayacak bir araç peugeot, citroen o yüzden bahsetmedim hiç mesela. Geçen gün 206+ dizel test ettim lanet ettim o arabadan bu nasıl bir sestir diye mesela motor yolcu koltuğunda oturmuş çalışıyor sanki.. Buda kişisel yorumum tabiki memnun olanda vardır elbet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lagaluganet

Performans aramıyorum şehir içinde yakıt ekonomisi benim aradığım bu, oyüsden küçük motorlu araçlar düşünüyorum zaten. Söylediklerim arasında öneri bekliyorum ve varsa başka bir öneri.. 10 sene sonraki piyasa konusunda haklısınız tabiki aslında istenen bu 10 sene boyunca bakımları dışında beni üzmeyecek 3-4 sene sonra büyük sorunlar veya takırtılar sesler çıkarmayacak bir araç peugeot, citroen o yüzden bahsetmedim hiç mesela. Geçen gün 206+ dizel test ettim lanet ettim o arabadan bu nasıl bir sestir diye mesela motor yolcu koltuğunda oturmuş çalışıyor sanki.. Buda kişisel yorumum tabiki memnun olanda vardır elbet.

hocam dediğim gibi 30.000tl sıradan bir rakam degil. bu aracları alarak çöpe atmanızı istemem. bi kez daha düşünün derim.

formdaki herkes bütcesinin yettiğince en iyi arabayı almaya çalışırken , siz en kötü arabayı almaya çalışıyorsunuz.
    kötü kelimesi yanlış anlaşılmasın, parasını hakketmeyen aracı almaya calısıyorsunuz...

2. elde olabilir bu bütceye ama sıfır almak için 5.000tl fazla vererek hem gözünüz arkada kalmaz hemde sıfır arabaya sahip olursunuz..

opel astra clasic 3 veya citröen c4 arabaları performan arabaları degil. 130bg yukarısı performans arabalarıdır.
    astraya göre c4 1.4 motorla oldukca tasarruflu zaten citröenin motorlarının hepsi tasarruflu.

tabikide yine sizin bileceginiz iş ....
    sizin söyledigniz 3 araba arasında opel corsa daha agır basıyor. geniş iç mekan olması bile tercih sebebidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 12 Haziran 2011; 20:55:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lagaluganet

Auris çok güzel bir araç arkadaşım 2. sahibi o aracın ve çok uyguna aldı nedenide İlk alan kişi aracı bayiiden alıyor ve 1000 kmde otomatik ile değiştirmek için bayiye bırakıyor arkadaşımda bayiiden 34 bin tlye alıyor. Bu arada Bayiide çok yakın dostumuz, araç kusursuz muhteşem ancak yakıt olarak şehir içinde 10 lt rahat yakar diye düşünüyorum.Birde 132 hp olunca insanın gaza dahada yüklenesi geliyor. Teknik verisi 8.6lt ztn. Ben bu devirde onun yakıt parasının altından kalkamam =) benzin aldı başını gidiyor. Sıfır fiyatı 46.000 tl gözüküyor şuan.

Sıfır araçlar arasında ne önerebilirsiniz arkadaşlar? bu gidişle corsa yakın duruyor ve yarın sabah sanırım gidip alıcam

Hocam size pm de attım ama buraya da yazayım. Eğer tercihiniz benzinli olacaksa. 1.2 corsa atmosferik ile 1.6 aursi arasında şehir içi kulllanımda fark 1-1.5lt/100km olacaktır. bu da 100 kmde 4-6tl gibi oynar. Bence güvenliği ve rahatlığı yönünden bu fark pek mühim değil gibi. 1.2 nin vergi avantajı var ancak düşündüğünüz kadar benzin konusunda size yardımcı olmayacaktır emin olun. Uzun yol durumundan hiç bahssetmiyorum bile..

• Abim 2007 model opel corsa 1.3 cdti enjoy spor paket aracını satıyor. Km 31.000 olması lazım 1 parçada boyası var düşünürseniz telefonla irtibat kurabilirsiniz.

Sıfır düşünüyorum diyorsanız

Sizi punto, corsa, yaris, jazz vırt zırt paklamaz. Gidin en güzeli polo alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obt -- 13 Haziran 2011; 15:20:52 >
  • ancak mmt ise kacabildigin kac yoksa ocagini yakar

• Yukarda bahsi geçen tüm araçlar benzinli olduğu için hemen hemen aynı yakacaktır. Arada 1-2 litre oynar oda en fazla. Zaten yıllda 10.000km yaptığınızı belirtmişsiniz o kadar da benzini düşünmenize gerek yok bence rahatlığınıza göre seçim yapın. Ayrıca 1.0 yarisle yokuşta gazı kökleyeceksiniz kalkışlarda yine yükleneceksiniz fakat aurisle dokunmanız yetecektir. Ne demek istediğimi anladınız mı ya da ben anlatabildim mi bilmiyorum ama 1.0, 1.2 motorlu araçlara sırf 1-2 litre oynicak diye (ki orası da garanti değil) 30.000 TL vermeniz gerçekten sizi ilerde üzecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.