Şimdi Ara

HERKESE GEÇMİŞ OLSUN HAVACILIK VE UZAY MÜH ÖĞRENCİSİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi havacılık ve uzay mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Sorularınız varsa alabilirim.

• ne iş yapar ve nerde çalışırla başlayalım.
  • Bölümden memnun musun akademik kadro okulun ve bölümün yeni olmasının dezavantajları iş imkanları staj nasıl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • üniversiteden memnun musunuz? ben de tercih etmeyi düşünüyorum yerleşim yerimize yakın. şimdiden teşekkürler çöp kokusu felan var diyorlar doğru mudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

ne iş yapar ve nerde çalışırla başlayalım.
    başta savunma sanayiinde (tusas, tei, aselsan, roketsan vs.)
    Havayollarinin bakim merkezlerinde (thy technic vs.)
    Hava kuvvetlerinde, otomotiv sektöründe calisabilirsin, ayrica makinecilerin calistigi bircok yerde de calisabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: juststudying

Bölümden memnun musun akademik kadro okulun ve bölümün yeni olmasının dezavantajları iş imkanları staj nasıl
    Öncelikle birinci sınıfa yeni geçtim hocam, burayı tercih etme sebeplerimden birisi de akademik kadronun oldukça iyi olmasıydı memnun kalmayan kimse yoktu. Ben uçaklarla çok ilgili olduğum için severek yazdım pişman da değilim. Okul yeni olduğundan elbette staj ve iş imkanı bakımından diğer üniversitelere nazaran işimiz daha zor ama mühendislikte klasik sözdür kendini geliştirmeye bakıyor. Yabancı dil bilgin, yüksek not ortalaması, projelere etkinliklere katılım birçok avantaj sağlar.

iş olarak da Savunma sanayii (tusas, tei, aselsan, roketsan vs.)
    Havayollarinin bakim merkezleri (thy technic vs.)
    Hava kuvvetlerinde calisabilirsin, ayrica makinecilerin calistigi bircok yerde de calisabilirsin.

• harbiyeliali26 H kullanıcısına yanıt
    okul eğitimi ingilizcemi?
    okumak zormu? (vizeler finaller)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack6

üniversiteden memnun musunuz? ben de tercih etmeyi düşünüyorum yerleşim yerimize yakın. şimdiden teşekkürler çöp kokusu felan var diyorlar doğru mudur
    memnun olduğum tarafları var memnun olmadığım taraflarından kısaca bahsedeyim; kampus sehrin uzaginda kaliyor, kyk yurtlarina ve Çukurova üniversitesine otobusle 15 dk mesafede bir diğer sorun kampus yeni tasindigi icin her bolumun kendine ait bir binasi yok, agaclar da yok haliyle. Çöp kokusu sadece giriş kısmında çok belirgin oluyor dersliklerin oraya hiç gelmiyor.
  • quote:

okul eğitimi ingilizcemi?
    okumak zormu? (vizeler finaller)
    okulumuzda gıda mühendisliği ve mimarlık haricinde diğer bölümler ingilizce eğitim veriyor.
    bölüme göre değişir tabi kendi bölümümden bahsedecek olursam havacılık ve uzay mühendisliği kolay değil ama çok çok zor da değil. tamamen senin çalışmana ve kavramana bakıyor. bölüm fizik ve matematik ağırlıklı.

hangi sınıfta hangi dersin bulunduğunu burdan görebilirsin.https://havacilik.atu.edu.tr/#!/sayfa/350/684/b9fdb9e9-6fbc-445f-ac37-1b74838904d7/

bu da okulumuzun hazırladığı küçük bir tanıtım videosu
    atukurumsalyoutube
    HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ /AEROSPACE ENGINEERING
    https://www.youtube.com/watch?v=RocPqUpgANM

• Hocam universitenin bilgisayar bölümüyle ilgili bilginiz var mı?
    Veya İngilizce hazırlık nasıldı? Eğitim yeterli mi (objektif bir şekilde değerlendirin lütfen) çünkü çoğu kişi universitesine toz kondurmak istemez.
    Adana nasil?
    Hazırlıkta adana nasıl eğlenebiliyor musunuz?
    Öğrenciye yaklaşımı nasıl şehrin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topiramat kullanıcısına yanıt
    hocam bilgisayar bölümü ile pek bir bilgim yok ama aşağıya bölümün sitesini ve tanıtım videosunu bırakıyorum onlara bakabilirsiniz.
    atukurumsalyoutube
    BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ / COMPUTER ENGINEERING
    https://www.youtube.com/watch?v=84_gEAFTicE
    https://compeng.atu.edu.tr/

hazırlık eğitiminden şöyle bahsedebirim pearson tarafından akredite bir eğitim veriliyor. yabancı hocalarımızın sayısı oldukca fazla hepsi birbirinden iyi ve yardımcı insanlar. türk hocalar da çok yardımcı ve bilgililer bu konuda. herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor.
    buraya da sitesini bırakıyorum bakarsınız:https://yadyo.atu.edu.tr/#!/

adana çok karışık bir yer, zenginle yoksul insanların şehri. yani belirli kısımlarda takıldığın sürece hiç sorun olmaz. gidip te kiremithanede ya da hürriyet mahallesinde dolaşma yani :D

öğrencilerin takıldığı bir çok yer var, turgut ozal caddesi, ziyapaşa gazipaşa mahallesi, beyazevler gibi yerler oldukça öğrenci dostu.
    adanada üç tane avm var M1 Real(şehire biraz uzaktır ama oldukça büyüktür), 01Adana(yeni açıldı bu da şehire uzak havalimanına yakındır birazcık da zengin mekanıdır ama pgm yani performans gösteri merkezine bir çok sanatçı geliyor mesela ben geçen dönem ünlü caz piyanisti Kerem Görsev'e gitmiştim harikaydı.) en son da optimum var (bu şehirm merkezindedir çok kalabalıktır ama oldukça iyi bir avmdir)

Türkiye'nin en kalabalık üniversitelerinden biri olan çukurova üniversitesi var. öğrenci nüfusu haliyle oldukça fazla. kampüsleri çok güzel mutlaka bakın derim ormanlık alanları fazla baraj gölünün kıyısında vs. giriş çıkış serbest herkes kampüse girebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: harbiyeliali26

başta savunma sanayiinde (tusas, tei, aselsan, roketsan vs.)
    Havayollarinin bakim merkezlerinde (thy technic vs.)
    Hava kuvvetlerinde, otomotiv sektöründe calisabilirsin, ayrica makinecilerin calistigi bircok yerde de calisabilirsin

Alıntıları Göster
    bu 3-4 kurum her yıl mezun olacakları istihdam olarak karşılayabilecek mi??
    endişem mezunların şişmesi.
  • quote:

bu 3-4 kurum her yıl mezun olacakları istihdam olarak karşılayabilecek mi??
    endişem mezunların şişmesi.

Alıntıları Göster
    güzel soru, bütün mezunların buraya girmeleri pek mümkün değil. diğer bölümlerden de istek var çünkü. bu konuda kendini ispatlayacak ve öne çıkaracak şeyler yapmalısın. yüksek not ortalaması, yabancı dil seviyesi, projelere etkinliklere katılım oldukça önemli. adamlar cv ne baktığında anlamalı yani bu insan emek vermiş yapmış bir şeyler diye. boş duranı kimse sevmez çünkü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.