Şimdi Ara

HERKESE ÜCRETSİZ LİNUX CDSİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: tuncaycafer

arkadaşlar açık kaynak mış mış da her şey yalan sizde sakın ha bu yalanın içinde yok olmayın en iyisi korsan var mı ötesi ha söleyin gidip amerihan push'un eline su mu dökücez kırılmış cd ler dururken niye orjin ha insanlar nasıl anladıysa öyle gülsün(yazıma gülmek bedava nasıl olsa) linux da eminim sizde emin olun pazar payını yükseltip aynı şekilde tabi fiyatlarda artıcak bu zamanda kim bedava şey dagıtır ki çıkar olmaksızın belki aramızda kalsın bu cd virüslüdür ha siz gene bi taratın şaka idi ama genede siz bi taratın

Korsan yazılım hırsızlıktır. Açık kaynak ve özgür yazılım ise yasaldır. Aradaki fark bu.

GNU/Linux' un bir sahibi yok ki fiyatı artsın.

• @tuncaycafer
    Bence sizin ne işletim sistemi ile ne de burası ile bir alakanız var :) Gidip kendinize bir politika forumu bulmanızı öneriyorum...

Ben ekmek Parasını büyük ölçüde microsoft aracılığıyla kazanan bir insan olarak microsoft politikalarını "HAKLI" bulmuyorum. Sadece belirli konularda mecburiyetten kullanıyorum. Eminim çok yakın bir zamanda bu mecburiyetler ortadan kalkacaktır. Bu güzel gönüllük örnekleri sayesinde.

Saygılar...
  • @tuncaycafer :
    dostum yazdıklarını bir nefeste okudum ama harbiden bişey anlamadım. birdaha okudum yine bişey anlamadım.
    şimdi sana bir soru soracağım :
    ne demek istiyosun?

a)windows kullanmayın, linux kullanın
    b)linux kullanmayın, windows kullanın.
    c)bilgisayar kullanmayın. yani ikisini de kullanmayın çünkü linuxun de microsofttan farkı yok.

yazdıklarından anladığım kadarıyla (ki anlaşılır değil) dış dünyaya bağlı olduk, abdye bağlı olduk, yabancılara para kazandırmayalım, microsoftun ürünlerini kullanmayalım diyorsun. biraz yukarda da linuxe laf atıyorsun o da microsoft gibi tekel olmaya çalışıyo, açık kaynak kod olayı hikaye diyosun. yani heralde bilgisayar falan kullanmayın demeye getiriyosun. NE KULLANALIM SÖYLER MİSİN?
    microsoftun politikası benim hoşuma gitmediği için, ürünlerinin de yeterli derecede iyi olmadığını düşündüğüm için linux kullanmaya yöneldim.
    sonuçta ikisine de para falan verdiğim yok. vermeyi de düşünmem. ha, laptopu alırken win home lisansı kakaladılar o ayrı mesela. yapacak bişey yoktu. bende yabancılara para kazandırmak istemiyorum, ki zaten bilgisayar sektöründe para harcadığım yok. aldığımız bilgisayarlar hariç, ne yapalım bilgisayar damı almayalım? eminim senin de ewinde bilgisayar vardır veya şunları yazarken kullandığın bilgisayar var elbette. kafeden falan yazıyom bile desen senin kafeye verdiğin para da bilgisayar üreticilerine gidecek.
    ben de şu ana kadar ekmeğimi bilgisayar sektöründen kazandım. daha ilerki hayatımda da bu konuda daha aktif olarak bilgisayar sektöründen kazanmayı umuyorum.
    ne demeye çalıştığını hala anlamadım. düşündükçe kafam karışıyo.kimse sana git lisanslı windows al dememiş. zaten türkiyede şirketlerden başka(onlarda mecbur olduklarından) kimse microsofta para ödemiyo merak etme.
    bide topice bakmanı tawsiye ederim. ne yazıyo başlıkta : ÜCRETSİZ LİNUX CDSİ... linuxa da para ödemiyoruz. bu durumda sen ne konuşuyosun? neyi savunuyosun???

• ABDNİN MALINI BOYKOT EDİYORUM DİYOSUN. BİZDE ÖYLE YAPIYORUZ. LİNUX ABDNİN MALI DEĞİL, KİMSENİN MALI DEĞİL. KİMSE LİNUXA PARA ÖDEMİYO. LİNUX KULLANICILARININ %90'I MİCROSOFTA PARA ÖDEMEMEK İÇİN LİNUX KULLANIYO. SEN BUNU ANLAMIYO MUSUN? GERİZEKALI MISIN NESİN? ÖĞLE ÖĞLE SİNİRLERİMİ BOZDUN.
    SEN BURDA NEYİ SAVUNUYOSUN? BİZE NE ANLATIYOSUN? GİT MİCROSOFT FORUMUNA YAZ BUNLARI
  • @tuncaycafer
    türkiyedeki linux çalışmalarının tübitak tarafından desteklendiğini bilmiyorsun galiba.Eminim live cdsi çıkan ulusal sistemimizden de haberin yoktur.

Burada boş boş yorumlar, fantaziler kuracağına birşeyler üret. Linux nasıl ABDnin malı olur yahuTübitak destekliyo diyorum, bundan daha saygın bilim kuruluşu var mı türkiyede.

Belki kızacaksın ama sen bu işi hiç mi hiç bilmiyorsun. Bişey bilmiyosan bari interneti gez de kendine birşeyler çıkar."open source" ne anlama geliyor bir araştır. Sonra milletle polemiğe gir.

edit: Bundan sonra bu gereksiz bir o kadar da boş muhabbete katılmayacağım.

• catalyst, sana katılmıyorum. Linux kullanıcılarının %50' si falan deseydin anlardım. Benim tanıdığım birçok insan var Linux kullanan. Ben de dahil hiçbirinin derdi para değil. İşini adam gibi yapan bir sistem kullanıyoruz, o kadar.

Sinirlenmeye gerek yok. Kendi kendine laf üretiyor.
  • quote:

kim neyazarsa yazsın sadece yineliyorum linux ve diger leri yalan iinanmıyorum gidip o adamları savunun hiç kimseyede pc almasın veya olmasın kesinlikle demiyorum elbet ollıcak sadece elimizden geldigi kadar kısıtlayalım

biz linux kullanarak ne yapmaya çalışıyoruz sanıyosun? hala bunları buraya yazman senin zeka sewiyeni ortaya koyuyo zaten.

quote:

evet linux şu an dogru bir girişim içeresindedir olabilir ama ben büyük bir ihtimalle gene ilerde işletim sisteminde liderlige oturursa yada iyi bir rakip olursa aynı politikayı onlar yapacıgından eminim

işte burda tam saçmalamışsın. linux kökü itibariyle microsftun yaptığı politikayı yapması imkansız. işte bilmediğin nokta bu open source olayı.

quote:

onun için hepsi gene yalan tarih tekerrürden ibarettir hiç kimse yarının ne getireceginden emin olamaz bi bakmışız linux bill gates in elinde siz o kadar emin konuşuyorsunuz ki sanki linux sizin

LİNUX BİR MAL DEĞİLDİR. LİNUX BİR MARKA DEĞİLDİR. LİNUX TEK Bİ SİSTEM DE DİĞİLDİR. WİNDOWS BİR MALDIR, WİNDOWS, TEK BİR ŞİRKET GELİŞTİRDİĞİ İÇİN İÇİN SATILABİLİR, SATIN ALINABİLİR, MİCROSOFT BİR MARKA, BİR ŞİRKET OLDUĞU İÇİN SATIN ALINABİLİR. AMA LİNUX SATIN ALINAMAZ. LİNUXU GELİŞTİREN YÜZLERCE ŞİRKET, KURULUŞ, GRUP,KİŞİ VAR. NEYİ, KİMDEN SATIN ALIYORSUN? HANGİ MANTIKLA ÜRETİYOSUN BU FİKRİ. zeka seviyen bu yorumunda da ortada.

quote:

bravo ama şu an bakın bende linuxu microsoftdan daha çok tutuyorum ama ilerde gene oda aynı iç güdülere sahip olacak her şey para paranıın bozamayacagı bir şey var mı

sen hiç korkma,tasalanma. linuxu tutmaya dewam et. bu yazıları da microsoft başlığına yaz madem. microsoft dünyayı sömürüyo, onun ürünlerini kullanmamaya gayret edelim, linux kullanalım diye. ne kadar para vermesekte microsoftun ürünlerini kullanarak ona destek oluyorsunuz de. microsofta verilebilecek en büyük ceza onun ürünlerini mümkün olduğunca kullanmamak olacaktır.

quote:

bu konuyu fazla uzatmayalım her şeyi zaman göstercek

hiçbirşey bilmediğinden dolayı gelecekte olması imkansız birşey için komplo teorisi üretmişsin. ücretsiz linux cdsi başlığında yazdığın şeylere bak. umarım yaptığın yanlışı anlarsın da bu konu da burda kapanır. ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLE YAZDIĞIM ŞEYLERİ DİKKATLİ OKU. ANLAYIŞIN BİRAZ KIT GÖRÜNÜYO AMA BELKİ ANLARSIN...

quote:

linux elden gitmiyor korkma (şaka)

bu konuda korkupta komplo teorisi üreten sensin(şaka değil)

quote:

not: sinirlenen arkadaşa tavsiyem bir tane apranax alırsa düzelir

sinirlenen arkadaş yazdıklarını görünce kahkahalarla güldü ve morali hiç oladığı kadar düzeldi merak etme...

• quote:

siz anlama özürlülerini kınıyorum böle yazmamı siz istediniz bende açıkladım sizin zeka yaşınızın bu kadar düşük oldugunu nerden biliim megersem 0-6 yaş grubu takılıyormuşda bilmiyordum walla kusurabakmayın sizin anlıcagınız şekilde yazamadıysam kusura bakmayın siz gidin sahilde kumdan kale yapın

Anlaşılmaması doğal. Çünkü yazarken hiç özen göstermiyorsunuz. Türkçe' yi düzgün kullanmıyorsunuz. Paragraf kullanmadığınız için yazdıklarınız okunmuyor vs. vs. vs. Dijikstra olsaydı size ders bile vermezdi. Öyle yapıyormuş rahmetli.
  • Ha bu arada defalarca söylüyoruz ama sanırım anlayamıyorsunuz. Linux' un bir sahibi yok ki paralı olsun. Linux, benim, onun, vs' nin. GPL metnini hiç okudunuz mu?
  • Size bir tüyo vereyim Visual Studio 2005/Longhorn ve yeni server işletim sistemi piyasaya çıktığında Unix/Linux büyük bir tehlike ile başbaşa kalacak.. Bunu Windows/Linux tartışması olarak söylemiyorum ama gerçekten RAD olayını artık aşmış bitirmişler adamlar.. Alt yapı da windows olduğuna göre linux kullanan şirketlerde windows'a geçiş yaşanabilir önümüzdeki 2-3 sene içerisinde..
  • arkadaşlar size tawsiyem bu aptalı bloklayın. bakın topic ne kadar güzel oldu
    temizlendi resmen oh bee...
  • quote:

Orjinalden alıntı: theDarkTemplar

Size bir tüyo vereyim Visual Studio 2005/Longhorn ve yeni server işletim sistemi piyasaya çıktığında Unix/Linux büyük bir tehlike ile başbaşa kalacak.. Bunu Windows/Linux tartışması olarak söylemiyorum ama gerçekten RAD olayını artık aşmış bitirmişler adamlar.. Alt yapı da windows olduğuna göre linux kullanan şirketlerde windows'a geçiş yaşanabilir önümüzdeki 2-3 sene içerisinde..

Hımm, belki olabilir. Fakat yazılım geliştirmede trend web tabanlı uygulamalar yönünde. Yani giderek platformdan bağımsızlaşmaya kayılıyor. MS de bunun farkında ve eğlence sektörüne giriş yapmaya çalışıyor. Windows' un bir süre sonra pek bir kar getirmeyeceğinin farkındalardır. Windows' un hala Unix' ler ile sunucu alanında boy ölçüşebileceğini sanmıyorum. LAN yönetimi konusu tamam. Unix' in çok önündeler. Fakat ya diğer alanlar?...

.NET' i sırf platform bağımsız olmadığı için tercih etmeyen yığınla insan var. Platform bağımlılaşma giderek arttıkça, .NET kullanmamaktaki inatları da giderek artacaktır.

Neyse polemik olsun diye yazmadım. Ama bana pek gerçekçi gelmiyor.

• zaten benim yazdığımın sebebi tamamen asp.net'in 2.0 versiyonu ile getirecekleri Web tabanlı uygulamaların tercih edilmesinini sebebi bir çok kullanıcısı olan sistemlerde her makinaya programların kurulması ve sürekli güncel tutulması işleminin yol açtığı masraf ve iş kaybı. Bu yüzden (.NET uygulamaları için söylüyorum) ASP.NET'e büyük kayma yaşandı son zamanlarda. Ama bu sefer de yüksek network trafiği nedeniyle sunucu sorunları ve yavaşlık yaşandı. Bu yüzden .net framework 2.0 ile asp.net uygulamaları Smart Client adı verilen bir teknoloji ile bir kısmı Windows üzerinden bir kısmı Sunucu üzerinden çalışabilir hale gelecek. Böylece bilisayar üzerinde yapılabilecek işlemleri direk client'da yaptırarak network trafiğinden de kazanç sağlamayı planlıyorlar.

Daha bir sürü çok güzel özelliği var ama reklam haline getirmek istemiyorum ama Visual Studio 2005 de güzel özellikler var.

• quote:

Orjinalden alıntı: theDarkTemplar

zaten benim yazdığımın sebebi tamamen asp.net'in 2.0 versiyonu ile getirecekleri Web tabanlı uygulamaların tercih edilmesinini sebebi bir çok kullanıcısı olan sistemlerde her makinaya programların kurulması ve sürekli güncel tutulması işleminin yol açtığı masraf ve iş kaybı. Bu yüzden (.NET uygulamaları için söylüyorum) ASP.NET'e büyük kayma yaşandı son zamanlarda. Ama bu sefer de yüksek network trafiği nedeniyle sunucu sorunları ve yavaşlık yaşandı. Bu yüzden .net framework 2.0 ile asp.net uygulamaları Smart Client adı verilen bir teknoloji ile bir kısmı Windows üzerinden bir kısmı Sunucu üzerinden çalışabilir hale gelecek. Böylece bilisayar üzerinde yapılabilecek işlemleri direk client'da yaptırarak network trafiğinden de kazanç sağlamayı planlıyorlar.

Daha bir sürü çok güzel özelliği var ama reklam haline getirmek istemiyorum ama Visual Studio 2005 de güzel özellikler var.

Bilemiyorum. Python, PHP5 gibi güçlü diller dururken ASP.net vs gibi şeylerle ilgileneceğimi pek sanmıyorum. Halen birçok web sunucusu Unix sistemler üzerinde çalışıyor. Malesef ülkemizde durum farklı (dünyanın en zengin ülkesi olmak kolay değil tabi). Bu nedenle .NET' in Unix/Linux üzerinde MS tarafından desteklenen bir hali olmadığı müddetçe, Unix/Linux' un tahtını sarsması kolay değil diye düşünüyorum. Neyse, bekleyelim ve görelim bakalım.

• sarısılsa sarsılsa .net sarsılır.
    linuxun tahtı 10'luk çivilerle duwara monte. sarsmak kolay değil öyle
  • Sagol dostum bence coık faydalı olacak..
  • aRkaDaSaLaR ßoyLe AnLaNsIz KonuLaR iÇiN tArTIşMaYa gErEk YoK
  • BİR CD BİLE MİLLETİ BÖYLE BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYORSA, ARTIK SÖYLENECEK TEK KELİME KALMAMIŞTIR GERİYE. NEDEN BU FORUMLARA ÜYE OLDUĞUMUZU BİLEN BİRİLERİ VARMI ARAMIZDA.? ELİMİZDE OLANI PAYLAŞMAK İÇİN BURADA DEĞİLMİYİZ ARKADAŞLAR. NEDEN BU FORUM KONUSU SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ BÖYLE...
  • yaw ben istiyorum ya...
  • NEDEN İŞLETİM SİSTEMİNİ HER YERDE BULAMIYORUZ.BEN ÇOK ARADIM BURADA YANİ AMASYADA BULAMADIM CD'Yİ YOLLARSAN SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.NEYZEN05'DEN SLMLR...........
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.