Şimdi Ara

Herkesin bildiği YGS/LYS tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
6
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Bence en önemlisi hedeftir.Kendinize bir hedef belirleyin sonrada o hedefi hayatınızın her yerine yerleştirin sosyal medya hesaplarınızın duvar fotoğrafları olarak, telefonunuzun kapak fotoğrafı, çalışma masanızın ve odanızın duvarlarına eğer 12. sınıfsanız okulda sıranıza kısaca her yerde o olsun ki her gördüğünüzde aklınıza gelsin.
    Ve şunu yapmanızı tavsiye ederim eğer hedefiniz bulunduğunuz ilde ise ayda 1 defa o okulu ziyaret edin ve kendinizi o okulun bir parçası bir öğrencisi olarak hissedin mental açıdan eminim çok faydası olacaktır.

2)Hedefimizi belirledikten sonra ki en önemli parça plandır.Plandan kastım saat 8 de kalk 8-9onu yap bilmem şu saatte bunu yap değil tabiki.Ama plan ve düzen hayatınızda olmazsa başarıya ulaşmanızda güçleşir.Benim tavsiyeme gelecek olursak bence kendinize çok uzun vadeli değilde haftalık planlar yapmanız( tabi bunu yaparken de elinizdeki tüm süreyi unutmamanız yani sizin 5 ayınız var kendinizi konuları yetiştirebilecek şekilde planlamanız gerekiyor.)haftalık planları yaparken kendinize günlük konu çalışmaları ve soru sayıları belirleyebilirsiniz konu sayısını ve soru sayısını günlük belirlemeniz bence daha iyi bir yöntem haftalık hedef koyduğunuz zaman kaytarmaya ertelemeye daha meyilli oluyor insan.

NASIL PROGRAM YAPARIM (MEZUN)
    Benim mezunlara tavsiyem eğer önceki senelerde ilk 50k nın içindeyseler denemeye ağırlık vermeleri yani haftada 3 deneme çözüp eksiklerine göre konu çalışmaları eğer böyle yaparsanız zaten bu haftayı saymazsak ve ygs haftasını da saymazsak sanırım 20 hafta var bunun son 1 ayını da çıkarıyorum daha ciddi ve daha denemeye yönelik düşünürsek 16 hafta her hafta 3 denemeden 48 deneme çözmüş olacaksınız ve sınava daha 1 ayınız var süre sıkıntınızda minimuma ineceğini düşünüyorum böyle yaptığınızda(benim fikrim tabi ki yanlış olabilir saçma olabilir eksik konumuz varken deneme niye çözelim olabilir ama bu şekilde piyasadaki nerdeyse tüm denemeleride bitirmiş olacaksınız ve karşınıza gelmeyen soru tipide azalmış olacak) (bunu illa 50k ile sınırlandırmıyorum benim yorumum yoksa siz 70klarda olup bende bunu yapabilirim diyebilirsiniz)
    50k nın dışındakiller ise kendi eksiklerine göre eğer eksikleri fazlaysa kasım sonuna kadar haftada 1 denemeyle gitmeleri ve konu eksiklerini en aza indirmek için günü en verimli şekilde planlamaları gerekiyor.
    Nasıl mesela ?
    Dersaneye gidiyorsa günde 2 derse çalışmalarının onlar için daha faydalı olacağını düşünüyorum mesela matematik ve biyoloji ya da kimya ve geometri, dersleri seçerkende sizi yormayacağını düşündüğünüz şekilde kombine etmeniz sizin için daha verimli olacaktır.Dersaneye gitmiyorsa bu sayı 3 e çıkabilir rahatlıkla ve günü sabah öğle ve akşam olarak üçe ayırıp çalışabilir.

Ve sabah uyanma mevzusu:
    Bilimsel olarakta zaten saat 8-11 arasında kortizon hormonunun en sık salgılandığı saatler olarak belirtiliyor.Aynı zamanda saat 16-18 arasında tekrar saatleri arasında gösteriliyor.19-22 ise insanın yeni bir konu öğrenmesi için zihninin yeniden açık olduğu saatler olarak görülüyor.Burda ki saatlerde yemek düzenleriniz de çok önemli eğer siz saat 15te yemek yer ben 16da çalışayım derseniz tabiki de o saatin etkisi beklediğiniz düzeyde olmaz o yüzden yemeklerinizi öğün saatlerinde yerseniz bu saatler sizler için daha verimli olacaktır.
    12 sınıflara gelecek olursak onların işi en zor olanı planlama ve düzen olmazsa olmaz çünkü kaybedecek 1 dakikaları bile yok (hiç kimsenin yok ama 9.sınıftan çalışma alışkanlığı kazanmamış ve hayatında düzen olmayan bir 12. sınıfın sınavda başarılı olma ihtimali çok düşüktür ve okul saatleri, dersane etütleri ,haftasonu dersane derken kendi başlarına çalısabilecekleri zaman çok azalıyor gerçi bu sene sanırım 12.sınıfı dersanede geçiren benim çok şanslı olduğunu düşündüğüm kişiler bundan daha az etkilenecekler.) biz dersaneye gitmeyenleri düşünecek olursak okuldan gelip dinlendikten sonra onlarda günde 2 derse çalısabilirler ve kendilerinden ödün vermeleri de gerekir. Gerekirse 1 saat geç uyuyup hedefleri için ellerinden gelenin en iyisini yapması gereken gruptur.
    (Ders programında detaya girmedim çok eğer genel bir program istenirse yapmaya çalışırım)

3)TEKRAR!Olmazsa olmaz arkadaşlar tekrar bizim kurtarıcımızdır ve 3 kısımdan oluşur:
    a)Gece yatmadan önce yani günlük tekrar
    b)Haftalık tekrar
    c)Aylık tekrar
    Kesinlikle ama kesinlikle gözardı etmemeniz gereken bir konudur ve planlarınızda yerinin en sağlam olması gereken şeydir.

4) TÜRKÇE herkes için ortak ve önemli bir ders ve senelerdir görüyoruz ben bu yüzden Türkçe çalışmak meselesine biraz farklı bakıyorum bence Türkçe çalışmak yerine her gün ama her gün sabah kalktığınızda ilk işiniz Türkçe soru-deneme çözmek olmalı ve süreye tutmalısınız kendinizi her gün yapacağınız için bir yerden sonra ben beklemediğiniz kadar hızlanacağınızı düşünüyorum (Bu konuda size nesnel bir şey diyemem ama Türkçeyi alışkanlık haline getirmek size büyük fayda sağlayacaktır.)

5)Özellikle Tm lere tavsiyem bu. MATEMATİK zaten hepiniz hepimiz bunu biliyoruz 2 tm arasındaki farkı kesinlikle matematik belirler bunun dışında bir şey olması istisnadır.Kendimden örnek verim sözel derslerimiz aynı hemen hemen sadece matematiklerimiz farklı arkadasımla suan o ODTÜ de bense İstanbul üniversitesindeyim.(ing işletme okuyoruz)
    O yüzden matematiğe ayrı bir önem verin gününüzü sadece onla geçirin demiyorum bu hata olur çünkü çok fazla kişinin ortak problemi en sevdiği veya en çok çalıştığı dersinin diğerlerine göre nankör çıkması beklentisinden düşük yapması insanın o dersten ama matematiği kesinlikle ihmal etmeyin ve sıkı çalışın.

6)Kaynak meselesi ben bu konuda çok tecrübeli değilim çünkü herkesin seviyesi birbirinden farklıdır ama genel olarak simetri setine ulaşıp bitirin derim bireyin matematik geometrisi iyidir özellikle geometrisinin baya zorladığını duymuştum.Açıkcası ben kaynak konusunda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum elinize geçen her şeyi çözmeye bakın ve seviyenizde kitaplar alın benden daha bilgili arkadaşlarımın konuları vardır eminim onlar size daha çok yardımcı olabilirler bu konuda.

7)Kafanıza takılan saçma olduğunuzu düşündüğünüz buda sorulur mu ama yok artık ya diyeceğiniz her şeyi sorun. Bu fikirleri de atın kafanızdan bunlar size bir şey kazandırmaz ve rezil de olmazsınız. O an en fazla küstah birisi çıkar saçmalar bir kaç kişi veya herkes gülsün ya niye umursuyorsunuz ki siz hedefinize odaklanın ve onun için utanın gerekirse,yorulun,çok çalışmaktan hasta olun,şuna bak her yerde okumak istediği okulun resimleri var sanki kazanacak diyenlere inat hırs yapın yani kendinizi ful konsantre hedefe odaklayın!

NOT=Şimdilik aklıma gelenler bu kadar ve bu yazdıklarımı hepiniz defalarca duydunuz asıl mesela bir anlık gaza gelmek değildir asıl mesele gerçekten olmak istediğiniz yeri bulmaktır.Bir çok insan çok isteyerek tercih yapıyor ve 1 2 hatta 3 sene sonra bölüm değiştiriyor o yüzden ne istiyorsunuz,gerçekten istiyor musunuz,o meslekte mutlu olacak mısınız bunları düşünün ve kendinize uygun olan kendi düzeyinizde hedefler koyun herkes Boğaziçi,Bilkent,Koç,ODTÜ,İTÜ,YTÜ gibi iyi okullarda okumak ister ama bunların dışında da okullar vardır ve bu okullara giripte yatarak mezun olan birinin, kendini geliştirmeyen birinin karşınızda ne kadar güçlü! bir rakip olabileceğini de düşünün asıl olay sizin kendinizi sürekli geliştirmeye çalışmanızdır hayat felsefeniz kendinizi geliştirmek olursa ne işsiz kalırsınız ne de mutsuz olursunuz .

!!!KENDİMCE BİR ŞEYLER KARALADIM AMACIM SADECE VE SADECE FAYDALI OLABİLMEKTİR BU FİKİRLER BAŞKA YERDE YOK DEĞİL HER YERDE VAR AMA BENDE YAZMAK İSTEDİM.
    AKLIMA GELDİKÇE EKLEMELER YAPMAYA ÇALIŞIRIM VE SORUNUZ SIKINTINIZ OLURSA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM

• ben mezunum ama şu ygs lys ikisini beraber götürme olayını beceremiyorum
  • spiansoc kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dersaneye gidiyor musunuz ygs eksikleriniz ne durumda geçen sene kac bindeydiniz ve sabahları kaçta uyanıyorsunuz dersaneye gidiyorsanız gitmediginiz zamanlarda kacta yatıyorsunuz isterseniz ozelden yazabilirsiniz cevaplarinizi herkesle paylasmak istemiyorsanız
    Edit :hedefiniz neresi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indolant -- 13 Ekim 2015; 17:53:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • indolant İ kullanıcısına yanıt
    Geç gördüğüm için kusura bakma, özelden yazıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiansoc -- 13 Ekim 2015; 19:32:46 >
  • Bİlimsel açıklamalar hoş güzelde kardeşim alakası yok biliyorsun dimi. Mesela sen en yaptın geçen sene Ve ya nerdesin şu an. Başarı hikayesi vermelisin konuşmak her zaman kolaydır
  • sağol hocaM
  • Ben dedigim gibi herkesin bildigi seyleri yazdim gecen sene degil ben 2014te girdim ve cok iyi bi siralama yaptigim soylenemez hele gecen sene kirik obp ile girdigim zevkine olan traji komik derecede kötüdür ben iü ing isletme okuyorum.benim sorunum hırs yok bnde ve hayatımda o duyguyu kendime aşılayamadım bu yazıyı yazarken aslında bir amacımda kendimi gaza getirip tekrar sınava girmektir ama asıl amacım insanlara yardımcı olmak herkes benim gibi değil hırslı ve azimli olabilir sadece kendimce dogru yonlendirilmeleri veya motive edilmeleri yetebilir Size bir başarı hikayesi sunamam dedigim gibi ama elimden geldigince size yardimci olmaya calisirim ve soylediklerimin hicbirini umursamaya bilirsiniz siz zaten hedefinizi koyup kenetlendiyseniz bu soylediklerim laf ne yapar ne eder kazanirsiniz.tekrar tekrar belirtiyorum bunlar herkesin bildigi basit seyler iş sizin kafanizda bitiyor herkes kendi kaderini cizer siz elinizden geleni yapin sonrasi olur aksiliklerde olabilir tabi ama o kısım başka onlari düşünmeye çalışmalıyız

• yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• Saol kardeş odtü ee kazandım

• quote:

Orijinalden alıntı: indolant

Ben dedigim gibi herkesin bildigi seyleri yazdim gecen sene degil ben 2014te girdim ve cok iyi bi siralama yaptigim soylenemez hele gecen sene kirik obp ile girdigim zevkine olan traji komik derecede kötüdür ben iü ing isletme okuyorum.benim sorunum hırs yok bnde ve hayatımda o duyguyu kendime aşılayamadım bu yazıyı yazarken aslında bir amacımda kendimi gaza getirip tekrar sınava girmektir ama asıl amacım insanlara yardımcı olmak herkes benim gibi değil hırslı ve azimli olabilir sadece kendimce dogru yonlendirilmeleri veya motive edilmeleri yetebilir Size bir başarı hikayesi sunamam dedigim gibi ama elimden geldigince size yardimci olmaya calisirim ve soylediklerimin hicbirini umursamaya bilirsiniz siz zaten hedefinizi koyup kenetlendiyseniz bu soylediklerim laf ne yapar ne eder kazanirsiniz.tekrar tekrar belirtiyorum bunlar herkesin bildigi basit seyler iş sizin kafanizda bitiyor herkes kendi kaderini cizer siz elinizden geleni yapin sonrasi olur aksiliklerde olabilir tabi ama o kısım başka onlari düşünmeye çalışmalıyız

ben buna bir şey demedim. herkesin doğruları aynı değildir demek istedim derece yapanların çoğu dediklerini yapmıyor yani bu kadar kasılcak bir iş değil bu. Konuyu öğrenceksin ve sindirceksin bu kadar gerisi abartı

• Prince Legolas kullanıcısına yanıt
    Ne mutlu size bakın bu yorumunuzdaki amaç nedir ki kimse uygulamak zorunda degil zaten yazdıklarımdan sadece 1.siradakini yapsaniz onun size saglayacagi mental destek yeter ve artar siz kendinize inanmıyorsanız yapacak bir sey yok umarim istediginiz yeri kazanirsiniz bunlar zaten belirttigim gibi hepinizin bildigi bize surekli soylenen şeyler ben iddaalı degilim kim yok bunlari yapan kazaniyor ilk 5 k garanti yok bilmem ne demiyorum yardımcı olmak istiyorum sen görmezden gelebilirdin begenmediysen

• Derece yapan insanlar nasıl biliyor musunuz tabiki bunlari yapmiyor onlar 9.siniftan beri zaten calisiyorlar zaten bir duzenleri var zaten idealleri hedefleri var öyle insanlar düzeni hayatlarina zaten sokmuşlar bunlara ihtiyaclari yok bu tarz seyler çalışmanın farkina gec varan son 1 sene calisan yada son 1 sene calistiktan sonra mezuna kalan arkadaslarimizi daha cok ilgilendiriyor o derece yapan dediginiz arkadaslarimiz cok farkli he istisnalar yok mu var tabi ama onlarda hicbir sey yapmayan insanlar degil ve genellikle tm deki arkadaslarimiz matematigi saglam olan cogu sayisal arkadasimiz tmden sinava girse zaten dereceye oynar.yani fazla uzatmaya gerek yok ben sadece kendimden bir seyler yazmak istedim belkide kendime yazdim belki bende tekrar deneyebilirim diye bilmiyorum ama ilk düşüncem yardmci olmaya calismakti

• 11.Sınıfım sorum şu; ygs2 390 400 almak ne kadar zor? dershaneyede gidiyorum

birde ygs/kpss konuları benzermi bilginiz varmı

• Herkes biliyorsa neden paylaştın qamqi

• TyoRnes kullanıcısına yanıt
    Puanlar değişir aslında puana göre bir sey söylemek yanıltıcı olabilir ama siz daha 11. Sınıfsınız önünüzde uzun bir zaman var eğer düzenli bir şekilde çalışırsanız çok zor olmaz.kpss konusunda ise çok bilgim yok benzer mi değil mi ama sorular çok zor değildi ygsde söylediginiz puani yaptiginizda kpssde de basarili olabileceginizi dusunuyorum

• Öyle içimden yazmak geldi yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: indolant

Ne mutlu size bakın bu yorumunuzdaki amaç nedir ki kimse uygulamak zorunda degil zaten yazdıklarımdan sadece 1.siradakini yapsaniz onun size saglayacagi mental destek yeter ve artar siz kendinize inanmıyorsanız yapacak bir sey yok umarim istediginiz yeri kazanirsiniz bunlar zaten belirttigim gibi hepinizin bildigi bize surekli soylenen şeyler ben iddaalı degilim kim yok bunlari yapan kazaniyor ilk 5 k garanti yok bilmem ne demiyorum yardımcı olmak istiyorum sen görmezden gelebilirdin begenmediysen

adettendir diye yazdım knk bu forumun mottosudur hedefim belli zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.